Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog
Psycholoog - Nijmegen - Jacqueline
Psycholoog Nijmegen
Hofstraat 25
6533 XB Nijmegen
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtJacqueline | Psycholoog

Psycholoog Nijmegen Jacqueline

Je kunt met uiteenlopende psychische klachten en problemen bij mij terecht voor therapie. Klachten en problemen waar ik mensen al vaak mee heb kunnen helpen zijn onder meer: angst, depressie, eetproblemen, een gebrek aan zelfvertrouwen, rouw- en verliesverwerking, trauma's, gevolgen van nare jeugdervaringen, sub-assertiviteit, burn-out, stress en andere werk-gerelateerde klachten en problemen.

 

 

Persoonsgerichte en ervaringsgerichte therapie

In de therapie richt ik me op de persoon die je bent in zijn geheel. Je kunt je verhaal kwijt en ik leef me in jouw situatie in.

We kijken samen naar wat een situatie, een probleem of een verlies voor jou betekent en wat jij daar in zijn geheel bij ervaart. Jouw ervaring draagt de oplossing al in zich. Acceptatie van jouw ervaring is daarom heel belangrijk. Als je in de therapie empathie ervaart en je zo veilig genoeg voelt om contact te maken met jouw beleving, leer je bewuster gebruik te maken van de informatie uit jouw ervaring. Zo kom je tot een oplossing en verminderen je klachten. Dit is een proces dat leidt tot meer zelfacceptatie en meer ruimte om echt jezelf te kunnen zijn.

 

Assertiviteitstrainingen

Naast therapie bied ik ook individuele assertiviteitstrainingen. Deze trainingen zijn iets meer gestructureerd dan de therapiegesprekken, maar zijn gebaseerd op hetzelfde principe.

 

 

Engelstalige therapie

My mother tongue is Dutch, but therapy can be conducted in English as well. I have personal experience with emigration and living abroad. Since I started working in private practice, I have worked with clients from all over Europe, the USA, Canada, Australia, Russia, the Middle East, the Far East and Africa.

 

 

Openingstijden

Mijn praktijk is maandag, dinsdag en donderdag geopend van 9.00 uur tot 17.30 uur.

 

Mensen uit heel Nijmegen (Zuid, West, Centrum, Oost, Noord), Wijchen, Beuningen, Malden, Groesbeek, Cuijk en verder weten mij te vinden.

Online therapie

Online therapie, waaronder beeldbellen, vindt plaats binnen een beveiligde omgeving.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Ik ben in 1992 afgestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen in klinische psychologie. Ik heb als psycholoog en hulpverlener ervaring opgedaan in verschillende psychologenpraktijken en instellingen. Naast het therapeutische werk, heb ik ook veel klinisch psychologisch persoonlijkheidsonderzoek gedaan en ben ik werkzaam geweest op het gebied van de arbeids- en organisatiepsychologie. Je kunt dan denken aan begeleiding bij stress en burn-out, bij loopbaanvragen en bij outplacement.

 

 

Opleidingen

 • Drs. in de psychologie, richting klinische psychologie
 • PSYCHOLOOG NIP
 • Registerpsycholoog NIP/Arbeid & Organisatie
 • Basisaantekening Psychodiagnostiek (BAPD)
 • Gevorderde opleiding en training in Integratieve Multimethodische Psychodiagnostiek
 • Persoongericht-experiëntieel therapeut VPeP
 • Emotion Focused Therapy: niveau A
 • Gecertificeerd Focusing Begeleider
 • Certificaat Existential Well-being Counseling
 • Certificaat Oplossingsgerichte korte psychotherapie
 • Training in Geweldloze Communicatie - Nederlands Centrum voor Geweldige Communicatie
 • Therapeutisch geschoold door de Amerikaanse therapeute Jean Jenson, auteur van het boek "Op weg naar je ware zelf"
 • 1983 - 1985: York University, Toronto, Canada

 

 

Lidmaatschappen en registratiecodes

 • NIP (Nederlands Instituut van Psychologen): 25273
 • VPeP (Vereniging Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie): 20235
 • Stichting Focusing Nederland
 • NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg): registerlid VPMW, nummer 7408
 • RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg): 809961R
 • AGB-code zorgverlener: 90-046167
 • AGB-code praktijk: 90-54789
 • KvK-nummer: 54391547


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

 • Persoons- en ervaringsgerichte therapie bij uiteenlopende psychische klachten en psychosociale problemen, zoals onder andere angst en paniek, depressie, eetproblemen, gevolgen van trauma's en van nare jeugdervaringen, onzekerheid en rouwverwerking.
 • Therapie en arbeidspsychologische hulp bij stress en burn-out
 • Assertiviteitstrainingen
 • Engelstalige therapie

 

Een paar voorbeelden van specifieke psychische klachten en problemen en hoe ik je daarbij kan helpen:

 

 

Angst en paniek

Angst is eigenlijk een heel nuttige en belangrijke emotie. Angst activeert lichaam en geest bij gevaar en geeft energie en kracht om tot actie over te gaan. Angst beschermt en helpt om je te kunnen verdedigen.

 

Angst en de lichamelijke reacties die daarmee gepaard gaan, kunnen geblokkeerd worden. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als je niet uit een situatie kunt ontsnappen of als de overmacht te groot is. Er ontstaat dan een blijvend gevoel van angst, die afgesneden is van haar bron. Er is een voortdurende en allesdoordringende lichte graad van alarm.

 

Angst en paniek kunnen overweldigend zijn. In de therapie is het dan eerst belangrijk de angst hanteerbaar te maken. Daarna kunnen we samen op zoek gaan naar de betekenis van de angst. Als je de boodschap van de angst hebt ontvangen, maakt verlamming plaats voor energie en kracht, die je kunt gebruiken ten dienste van je welzijn.

 

 

Depressie

Depressie is een toestand van hartzeer en wanhoop. Je kunt je moe voelen, hopeloos, moedeloos, verdrietig en mat.

 

In zo'n depressieve toestand zijn je gevoelens geblokkeerd. Gevoelens of emoties zijn belangrijk, want ze voorzien je van informatie over je omgeving en wat jouw omgeving met je doet. Ben je veilig? Word je bedreigd? Ben je iets of iemand verloren? Hoe belangrijk was dat voor jou? De kern van die pijn is in een depressie niet meer toegankelijk.

 

Depressie gaat vaak gepaard met veel zelfkritiek. Die innerlijke criticus kan ervoor zorgen dat je gevoelens tot zwijgen worden gebracht of vermeden.

 

Tijdens de therapie probeer ik een veilige omgeving te creëren, waarin we kunnen werken aan het verzachten van je zelfkritiek en aan het toelaten van de kern van de pijn en de betekenis daarvan.

 

 

Gebrek aan assertiviteit

Als mensen over je oordelen, kun je op verschillende manieren reageren. Je kunt bijvoorbeeld denken: ja, ze hebben gelijk, ik ben ook vervelend, overgevoelig, of wat hun oordeel ook is. Als je hiervoor kiest, zul je je misschien bang voelen of depressief en je zelfvertrouwen zal eronder lijden.

 

Een alternatief is om contact te maken en te houden met je gevoel en je behoefte. Zelfs als je dit niet hardop uitspreekt, zal de ander voelen dat je niet meegaat in het oordeel, dat je je grenzen bewaakt. Als assertief zijn je niet zo gemakkelijk afgaat, kan dit in stilte oefenen een mooie opstap zijn. Misschien kies je er op een dag voor je wél uit te spreken.

 

In een individuele assertiviteitstraining kunnen we kijken waar je tegenaan loopt en wat je er in dergelijke situaties in je omgaat. We kijken hoe dat in stilte oefenen er voor jou uit kan zien en hoe je je zou kunnen uitspreken.

 

Het is mogelijk een assertiviteitstraining van vijf sessies te volgen waarin alle elementen van assertiviteit aan bod komen. De training kan helemaal op maat worden gemaakt. In een individuele assertiviteitstraining is er alle ruimte om te oefenen. Naast rollenspelen en oefeningen voor thuis, zijn er ervaringsgerichte oefeningen om echt contact te maken met je gevoel en behoefte, zodat je kunt ervaren wat het effect daarvan is.

 

 

Burn-out

Burn-out is een psychische uitputtingstoestand. Naast extreme vermoeidheid kun je daarbij allerlei spanningsklachten ervaren, evenals heftige emoties en een depressieve stemming. Vaak ervaren mensen ook een mentale afstand tot hun werk en hebben ze een verminderd gevoel van persoonlijke bekwaamheid.

 

Officieel is burn-out werkgerelateerd en een reactie op een veeleisende werksituatie, maar uitputtingsklachten kunnen natuurlijk ook ontstaan door andere oorzaken, zoals bijvoorbeeld door het geven van veel mantelzorg of conflicten met je partner.

 

Als je een burn-out hebt en je meldt je ziek, krijg je te maken met de bedrijfsarts. De bedrijfsarts volgt het tweesporenbeleid en zal gelijktijdig aan klachtreductie en re-integratie werken. Als werknemer ben je verplicht om te werken aan je herstel. Als arbeids- en organisatiepsycholoog en therapeut kan ik je hierbij helpen. Ruimte voor ontspanning is heel belangrijk om weer te kunnen opladen. Daarnaast kunnen we onderzoeken wat de achterliggende factoren van je burn-out zijn, wat in jouw leven echt belangrijk voor je is en hoe je dit wilt vormgeven. Een burn-out kan zo ook een kans zijn om je leven meer in te richten zoals bij jou past.


Rouwen en verliesverwerking

Het verlies van een dierbare kan overweldigend en in eerste instantie moeilijk te bevatten zijn. Daar komt bij dat het verlies je voor altijd verandert en je wereldbeeld aan het wankelen kan brengen.

Het verlies aanvaarden en je aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid kost veel energie, zowel lichamelijk als psychisch. Ervaringen zoals verdoofd zijn, niets voelen, vermoeidheid, problemen met geheugen en concentratie, plotseling overspoeld worden door verdriet, wanhoop, angst, kwaadheid, schuldgevoelens of hulpeloosheid zijn normale reacties op verlies. Het is ook voor iedereen anders; ieder rouwproces is uniek.

Rouwen doe je niet alleen als een dierbare is gestorven. Ook andere verliezen kunnen een rouwreactie oproepen, zoals een echtscheiding of andere relaties die verbroken worden, het verlies van gezondheid, het verlies van werk, het verlies van dromen of verwachtingen.

Tijdens de gesprekken zal ik naar je luisteren zonder te oordelen, zodat je je verhaal kwijt kunt. Je kunt dan misschien stap voor stap gaan toelaten wat het verlies met je doet, wat het verlies voor jou betekent. Daarbij kunnen we kijken naar de concrete dingen in het dagelijks leven die om een oplossing vragen als ook naar de gevolgen van het verlies voor jou als persoon, je leven en je toekomst en wat daarin niet meer vanzelfsprekend is.


Alle specialisaties op een rij:

 • angst en paniek
 • assertiviteit
 • boosheid en woede
 • burn-out
 • depressie
 • eetproblemen
 • english speaking therapy
 • nare jeugdervaringen
 • relatieproblemen
 • rouwverwerking
 • stress en overspannenheid
 • trauma

 

Op mijn website psycholoognijmegen.eu kun je hierover nog meer informatie vinden.

 

 

Hoe lang duurt de therapie?

Hoeveel sessies je nodig hebt hangt van veel factoren af, onder andere van jouw doelstelling. Als je bijvoorbeeld wilt bereiken dat gevoelens niet meer zo overweldigend zijn (en als je je daarvoor stabiel voelde), kunnen 3 tot 5 sessies voldoende zijn. Als je anders met je gevoelens wilt leren omgaan, zijn er mogelijk meer sessies nodig, tenzij je doorgaans al heel goed naar je gevoel luistert en je alleen wat empathie nodig hebt. De meeste mensen komen tussen 5 en 12 keer, maar soms ook vaker. In het begin vinden de sessies vaak 1 maal in de week of 14 dagen plaats en later wat laagfrequenter.

Therapievormen

 • Angst therapie
 • Burnout therapie
 • Coaching
 • Counselling
 • Cursussen en trainingen
 • Depressie therapie
 • Eetstoornis therapie
 • EFT-therapie
 • English speaking therapy
 • Gesprekstherapie
 • Gestalttherapie
 • Groepstraining
 • Integratieve psychotherapie
 • Lichaamsgerichte therapie
 • Life Coaching
 • Loopbaancoaching
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Ouderbegeleiding
 • Personal coaching
 • Psycholoog
 • Psychosociale therapie
 • Psychotherapie
 • Relatietherapie
 • Rouwbegeleiding
 • Stress therapie
 • Therapie
 • Traumatherapie
 • Werkgerelateerde therapie

Behandeling van


Tarieven

 • Individuele sessie (50 minuten): 110 euro
 • Relatiegesprek (75 minuten): 165 euro (of 82,50 euro per persoon)

 

 

Vergoedingen

Als je aanvullend verzekerd bent, worden de sessies vaak gedeeltelijk of tot een bepaald maximum vergoed. Omdat vergoeding niet via de basisverzekering verloopt, hoef je niet eerst je eigen risico aan te spreken en heb je ook geen verwijzing van je huisarts nodig. Ook hoeft er geen psychiatrische diagnose gesteld te worden om voor vergoeding in aanmerking te komen, zoals wel het geval is bij een klachtgerichte behandeling in de basis GGZ.

Openingstijden

Maandag 9.00 - 17.30 uur
Dinsdag 9.00 - 17.30 uur
Woensdag alleen psychologisch onderzoek
Donderdag 9.00 - 17.30 uur
Vrijdag gesloten
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Mijn praktijk ligt in Nijmegen.
Ik ontvang mensen uit de regio Nijmegen, Malden, Wijchen, Elst, Gennep.Reviews Psycholoog Nijmegen

Hieronder staan reviews over Psycholoog Nijmegen - Jacqueline

rating
Waardering van 4,8 uit 5
Op basis van 4 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Heel goed geholpen

Mijn ervaring met jaqueline is dat ze een luisterend oor heeft en een lekkere rustige praktijk heeft waar je echt ongestoord je gesprek kunt doen en dat heeft mij heel goed geholpen en ik ga de volgende keer zeker weer naar haar terug kan het iedereen aanraden


| doornenburg | 28 jun 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ervaren, deskundig en veelzijdig

☹️Ik zat niet lekker in mijn vel en sliep niet goed, o.a. door de vele nachtmerries. Daarom besloot ik hulp te zoeken bij Jacqueline.

In een aantal sessies heeft ze mij geholpen met een therapie die gebaseerd is op "geweldloze communicatie". Dat heeft mij inzicht gegeven in mijn situatie en handelen.

Maar minstens even belangrijk was dat ze goed kan luisteren en een groot invoelend vermogen heeft. Ze is ervaren, deskundig en veelzijdig. Dit alles in combinatie met een grote betrokkenheid. Van harte aanbevolen 😀


| Arnhem | 26 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik voelde me erg gehoord

Ik heb een aantal gesprekken met Jacqueline gehad vanwege het overlijden van 2 dierbaren.


Jacqueline is een zeer goed luisteraar, waardoor ik steeds verder in mijn eigen verhaal kwam en me erg gehoord voelde. Ze is inhoudelijk zeer goed onderlegd, waardoor ze vanuit verschillende gezichtspunten en methodieken de begeleiding op maat kan maken.

Maar wat mij het meest geholpen heeft, is haar besef dat het verlies van een dierbare op vele gebieden in het leven ingrijpt. Jacqueline kon moeiteloos aansluiten bij wat er bij mij speelde, zonder de rode draad te verliezen.


| Nijmegen | 12 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik zit nu veel beter in mijn vel

Ik ben bij Jacqueline gekomen voor assertiviteitstraining na een burn-out. Ik wou graag leren beter voor mezelf op te komen en steviger in mijn schoenen staan in het dagelijkse leven en in een nieuwe werkomgeving.

Jacqueline geeft aan het begin helder aan hoe het behandeltraject eruit gaat zien en wat je kan verwachten. Ze stelt goede en duidelijke vragen om tot de kern van het probleem te komen en maakt vervolgens gebruik van toepasselijke oefeningen om ermee aan de slag te gaan.

Wat ik vooral fijn vond en heb geleerd is naar mijn eigen behoeften te luisteren. En naar de behoefte van de ander, zonder meteen te oordelen en veroordelen.

Wat ik daarnaast heel fijn vond is dat Jacqueline aan het begin van elke sessie een samenvatting geeft van wat we de vorige sessie hebben besproken en gedaan, zodat ook helder wordt wat we deze sessie gaan doen. Elk uur wordt daardoor efficiënt benut.

Ik ben door de sessies rustiger en zekerder van mezelf geworden en zit veel beter in mijn vel. Ik heb handvaten gekregen om beter naar mezelf te luisteren en stil te staan bij mijn behoefte op dat moment.


| Nijmegen | 4 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht