Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Zijn er mensen die positieve ervaringen hebben met een SSRI bij burn-out?

Hi allemaal,

Volgens mij lezen er inmiddels best wat mensen mee hier. Ik zit zelf net 3 jaar in een burn-out, en heb nog een lange weg te gaan. Op zich herstelde ik, na een lange periode van het niet echt kunnen accepteren en mezelf er daardoor dieper in helpen, redelijk. Maar helaas te maken gehad met meerdere terugvallen, wegens beëindigen relatie, verplichte verhuizing, acute heftige ziekte in familie.

De laatste terugval was zo diep, dat ik opnieuw te maken had met alle klachten van voorafaan. Daarnaast fysiek ook weer compleet aan de grond. Ik ben er ontzettend van geschrokken hoe fragiel dit dus is...

Ik ben al die tijd tegen geweest.. Maar om minder snel leeg te lopen op emotionele gebeurtenissen, wat stabieler te zijn, prikkels van buitenaf (geluid etc) iets te dempen, overweeg ik toch een SSRI.

Zijn er mensen die positieve ervaringen hebben met een SSRI bij burn-out? Zo ja, op wat voor manier merkte je positief verschil?

Liefs,

Amber
11-11-2023
laatste reactie: 15-11-2023

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ik zie net dat het eerdere bericht wat ik hierover heb gepost waarvan ik dacht dat het mis gegaan was, toch online staat. Excuus voor het dubbele verhaal! (Extra reacties zijn natuurlijk meer dan welkom)

Amber
13-11-2023
Reageer:
Hoi!

Anderhalf jaar geleden zat ik wel eens op dit forum, omdat het zo slecht met me ging, maar sinds oktober 2022 niet meer. Dat was rond dat ik m'n eerste dosis citalopram nam, dat overigens pas na een paar weken echt goed werkte. Ik dacht: ik kijk eens op dit forum of ik mensen kan helpen, en ik zag jouw berichtje.

Ik was zólang zó huiverig voor medicatie, er heerste bij mij zo'n groot taboe. Volledig ten onrechte uiteindelijk. Het is dé reden en dé doorbraak geweest voor mijn herstel. Het middel zorgt ervoor dat je minder in je hoofd zit en dat je gewoon dingen doet zonder er al te veel bij na te denken. Ik pieker tegenwoordig echt nog wel eens, maar zonder dat ik het weet filtert m'n hoofd de negatieve gedachten en een half uur later denk ik: 'huh, ik was toch aan het piekeren?', maar dat is dan gewoon automatisch weggegaan. Heel bijzonder.

Heel geleidelijk zijn door deze afname van angstgedachtes mijn fysieke klachten ook wat naar de achtergrond gedreven. Ze zijn er nog wel, maar ik heb nagenoeg mijn leven weer opgepakt en werk 20 uur per week en doe weer de sociale dingen waarvan ik nooit had gedacht dat ik ze nog kon. De overprikkeling is er wel, maar op de achtergrond, evenals mijn hoge adem.

Bijwerkingen zijn er bij mij nauwelijks geweest, maar het werkt voor iedereen anders! En de eerste weken zijn misschien wat onwennig, je hoofd werkt ineens heel anders dan normaal. Je zult eventjes geduld moeten hebben met oordelen of het wat voor jou is. Ik hoop dat het voor jou helpt, en geloof mij: het komt ECHT goed. One way or another. Ook al denk je dat het nooit goedkomt, dat komt het ECHT.

Heel veel succes! :)

Bas
15-11-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>