Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ik heb mij nooit begrepen gevoeld

Sinds kort tijdens een EDMR sessie er achter gekomen dat ik HSPer ben. Vroeger weg gezet als borderliner en dat heeft wel zijn stempel gedrukt. Ik heb mij nooit begrepen gevoeld. Ook bij mensen vind ik weinig aansluiting. Gesprekken met anderen vind ik zeer vermoeiend, ik wordt letterlijk leeg gezogen. Vaak vind ik mensen niet oprecht over komen en beginnen mijn voelsprieten te steigeren. Ze willen niet verder kijken dan hun eigen neus, dus inzien dat ik anders ben gebeurd dan ook niet.
Zorgzaam, lief en oprecht met een grote liefde voor dieren. Alleen weet ik nooit waar ik in over moet praten in een groep. De meer dominantere personen zijn meestal aan het woord en ik klap dan helemaal dicht. Heeft er iemand tips? Mijn wereld bestaat nu voornamelijk uit mijn eigen gezin, waardoor ik mij toch soms erg eenzaam voel.

Mandy
29-10-2023
laatste reactie: 06-11-2023

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Beste Mandy,

Wat vervelend voor je, ik begrijp wat je bedoelt en kan ook voelen hoe dit is vooral ook in een groep ben ik de luisteraar omdat de wat jij schreef dominante personen altijd het woord moeten voeren en over zichzelf praten. Heel vermoeiend !

Tips voor jou ga ook over jezelf praten over probeer deze dominante personen te vermijden.

Geniet van je gezin, en bijvoorbeeld de natuur, stilte en dieren. Ga vooral op je gevoel af, ik doe dit ook dan ben ik liever meer alleen dan dat ik onder de mensen ben.

Succes. 😉

Groetjes,
Inge

Anoniem
06-11-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>