Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Continu angstig tijdens en na mijn werk

Ik zit nu zo'n half jaar in mijn burn out en merk dat mijn lichaam weer wat meer aankan maar dat mijn mentale welzijn voor geen meter vooruitgaat. Ik werk in de zorg en heb zover ik weet mijn werk altijd graag gedaan. Sinds ik 2 maanden? geleden begonnen ben met reïntegreren heb ik geen seconde meer genoten van mijn werk. Ik krijg paniekaanvallen en ben continu angstig tijdens en na mijn werk. Nu heb ik een week vakantie opgenomen om mijn zenuwen weer wat te stabiliseren. Is dit voor iemand herkenbaar?

Lisa
09-10-2023
laatste reactie: 16-10-2023

3
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Kun je voor jezelf nagaan waarom je zo gestrest en angstig bent op je werk? Ben je bang dat je teveel van jezelf vergt op het werk? Dat je n terugval krijgt? Bespreek het met je leidinggevende en bedrijfsarts. Wellicht moet je nu toch n stap terugdoen in het reintegratieproces: minder uren, eenvoudiger taken etc.

Anoniem
11-10-2023
Reageer:
Zou het kunnen dat je te snel bent begonnen met reintegreren?
Ik herken je klachten, ik ben juf en ik hou ontzettend van mijn werk. Maar ik ging ook te vroeg weer naar mijn werk. Ik ging aan vanalles twijfelen, op een gegeven moment dacht ik dat ik mijn werk nooit meer zou kunnen doen, was bang dat ik het onbewust al die tijd tegen mijn zin had gedaan. Nu weet ik dat dat onzin was.
Ik werk nog steeds maar een paar uur in de week (als onderwijsassistent), dus echt veel kan ik nog niet. Maar in die uren geniet ik weer, ben ik echt weer de juf die ik voorheen was.
Kortom in mijn geval was de tijd destijds nog niet rijp, misschien zou dat bij jou ook het geval kunnen zijn?

Y.
16-10-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>