Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Steen op de maag

Ik heb letterlijk vaak last van een steen op de maag. Bovenkant midden van mijn maag onder het borstbeen voel ik dan een keiharde knobbel. Zijn er mensen die dit herkennen en hier ook last van hebben. Volgens de huisarts is dit stress. Als ik dit akelige gevoel heb raak ik helemaal uit balans. Voel me dan dagen ellendig. Naast de knobbel heb ik ook last van slijmvorming in mijn keel en last van mijn darmen. Voelt alsof mijn darmen (onderbuik) in brand staan. Heb dan ook totaal geen eetlust en ben misselijk. Duurt meestal dag of 5 voordat het weer overgaat. Maar die dagen zijn een hel.

Het klinkt misschien als milde klachten maar ben dan helemaal uit mijn doen. Slaap ook slecht en ben heel vroeg wakker. Verder erg emotioneel. Kan er maar niet echt achterkomen waardoor het komt. Zou het echt stress kunnen zijn ? Ben benieuwd of er mensen zijn die dit herkennen.

Bert
15-09-2023
laatste reactie: 16-09-2023

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Volgens mij zijn er heel veel mensen waarbij de burnout op maag en darmen slaat. Ik heb dit zelf ook maar ben dan tevens ook heel erg onrustig. 4 uur wakker, vreselijke onrust in je lijf, darmkrampen en hoorbaar rommelen. Brandend maagzuur en kotsmisselijk.

Probeer het te accepteren en er niet tegen te vechten maar lukt me niet echt. Onrust en paniek nemen het van me over. Vreselijk als je in zo'n slechte periode zit.

Anoniem
16-09-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>