Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Gespannen buik

Gespannen buik

Goedemorgen lotgenoten,

Ik ben sinds half juni thuis met een burn-out, fysieke conditie is er redelijk onder gebleven, echter met name de klachten als overprikkeling, slecht slapen, hoofdpijn, nek en kaakspanning etc.

Ik werk inmiddels weer 3 uurtjes per ochtend vanaf huis, redelijk prikkelvrij dus, maar hetgeen waar ik nu het meest last van heb is een gespannen buik. De hele dag niets doen lijkt bij mij alleen maar averechts te werken, omdat ik dan continue zit te piekeren.

Het lijkt wel alsof het moeite kost mijn buik uit te zetten bij het ademen, omdat deze helemaal onder spanning staat ofzo.

Ik doe meermaals per dag ademhalingsoefeningen en yoga/rekken strekken, maar lijkt allemaal niet echt te helpen.

Ik wandel of fiets of 2 keer per dag een rondje van 30-45 minuten, met soms een lichte workout als voorzichtig hardlopen.

Mijn ademhaling wanneer ik in concentratie ben is nog steeds oppervlakkig, ik probeer hier wel zo veel mogelijk op te letten.

Zijn er meer mensen die dermate last hebben van een gespannen buik, en heeft iemand hier nog andere tips voor om dit te verhelpen?

Alvast bedankt voor jullie reacties.


A
14-09-2023
laatste reactie: 07-10-2023

5
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ja herkenbaar dit hoofdpijn slecht slapen en last van mijn buik al maanden de ene keer beter dan de andere dag ik werk 4 ochtenden per week en met ademhalen zet ik wel eens zo site op en wandel veel met de hond dat geeft mij rust de natuur en ik kan ook niet stil zitten dan pieker ik me gek loop ook bij een haptotherapeut daar kan ik me verhaal kwijt en krijg oefeningen voor mijn buik nek succes ook he we komen er uit eindelijk wel duurt even👍l

Lucy
07-10-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>