Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

De klachten lijken zich af te wisselen

Ruim een jaar aaneengesloten 6/7 dagen te hebben gewerkt begon ik op een dag last te hebben van derealisatie in combinatie met veel spanningsklachten bij me voeten en vingers. Ik ben vervolgens minder gaan werken ( 4 dagen) en dat heeft een positievere invloed gehad op mijn mentale gesteldheid, dacht ik dan. Geen last meer van derealisatie maar wel aanhoudende spanningsklachten ( zwetende handen), bij het op staan al gevoel van spanning bij mijn voeten.

De spanning gaat op- en af, ik kreeg op een gegeven met 2 keer paniekaanvallen. De klachten lijken zich af te wisselen. Ook een lange periode last gehad van intrusies( weet niet of dat hoort bij een burn- out? Hebben meerdere mensen hier last van, specifiek van intrusies?

Thomas 12
21-08-2023
laatste reactie: 02-09-2023

1
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Wat voel je precies bij je voeten? ik heb dan vaak hele koude voeten en voel een soort van stroompjes.

anoniem
29-08-2023
Reageer:
Ja ik had ook last van intrusies als gevolg van de angst- en paniekstoornis die ik door mijn BO ontwikkelde.
Omdat ik niemand wil triggeren zal ik niet in detail treden maar ik was vreselijk bang dat ik gek werd en mezelf of een ander dan wat aan zou doen. Durfde niet alleen in de kamer te zijn met mijn nichtje dat toen nog een baby was daardoor.
Die gedachten kwamen echt puur door de overload aan stress en nu heb ik ze niet meer. Hooguit denk ik soms: o ja toen had ik van die rare gedachten.

Maar toen vond ik het doodeng en dacht ik dat ik gek werd, schaamde ik me ervoor enz. Dmv therapie heb ik geleerd; het zijn maar gedachten en ze betekenen niks. Ze worden alleen belangrijk als jij ze belangrijk maakt.

Het kan ook helpen om een beetje de spot met jezelf te drijven. Ik noem mijn angstbrein ‘dramaqueen’ en als ik onrealistische gedachten had/heb, dan denk ik: o de dramaqueen is weer even op zoek naar aandacht hoor. En dat maakt het dan allemaal wat minder beladen.

Veel sterkte en houd moed, je klachten kunnen écht veel minder worden en overgaan.

Y.
01-09-2023
Reageer:
Derealisatie is géén mentale klacht... dan is je spanning in je lichaam zo groot dat je lichaam je bewustzijn half uit gaat zetten, door de natuur ingebouwd als je bijvoorbeeld door een roofdier gepakt wordt...

Taco
02-09-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>