Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Benauwdheid en veel vermoeid

Hallo,

Ik heb al jaren wat klachten van benauwdheid en veel vermoeid.
Nu heeft de huisarts gezegd dat ze denkt dat ik chronische hyperventilatie heb. Ik heb dit in het verleden al wel een keer eerder gehad van een dokter.

Ik heb soms een soort van ''aanvallen'' waarbij ik me ineens heel slap voel en me handen beginnen te shaken en daarbij een hele rare angst die me overkomt.

Ik heb zelf een diagnose vorige jaar ook gekregen van ptss en heb zelf een vrij moeilijke jeugd gehad.

Ik vroeg me af als iemand dit ook herkent? Daarbij heb ik soms ook zo n brok in me keel gevoel ineens en dan enorme pijn op me borst. Ga daarbij ook heel veel zweten.

Ik ga volgende week voor het eerst naar een speciale fysiotherapeut die de specialisatie heeft voor hyperventilatie ook. Ze is ook veel gericht op psyschiche problemen en wat het doet met je lijf.

Ik heb sinds 2019 een klein suisje in me oren die ik uiteindelijk niet meer overdag hoorde maar de laatste paar weken is ie ook weer meer aanwezig. Ik heb de laatste paar maanden ook veel stress gehad met best heftige dingen.

Me moeder zegt ook echt heel lang al dat ik enorm hoog ademhaal als ze me ziet en ben ook vaak na een paar stappen al moe.

Luchia
26-08-2023
laatste reactie: 04-01-2024

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Heel herkenbaar! Zelf heb ik ptss (trauma door iets wat in mijn zware jeugd is gebeurd) ik heb continue stress, ook op goede dagen.. mijn lichaam weet gewoon niet meer hoe het is zonder stress volgends mij, ook ik adem altijd hoog. Ik Heb zelfs als ik de trap op loop dat mijn bovenbenen heel zwaar aanvoelen en word dan benauwd. ik dacht in het begin dat ik iets mankeerde aan mijn longen…. Inmiddels ben ik over de benauwdheid heen door afleiding te zoeken en te accepteren dat het zo bleef, gelukkig is het op een gegeven moment met stapjes beter gegaan en nu inmiddels al een aantal maanden nergens last meer van. Dat brok gevoel heb ik ook regelmatig en trekt tussen de schouderbladen in, soms denk ik dat het door mijn nek/schouders veroorzaakt word want die zijn altijd gespannen. Het komt uiteindelijk wel goed :-)

Anoniem
07-11-2023
Reageer:
Ja ik herken dit zeker. Heb ook last van pleinvrees. Ik ga me dan erg focussen op mijn ademhaling en neem deze in mijn hoofd over terwijl het eigenlijk automatisch zou moeten gaan. Hierdoor voel ik me de hele tijd benauwd en ben ik aan eht vechten tegen mijn ademhaling. Ook als ik ga slapen zit ik in mijn hoofd met mijn ademhaling en duurt het vaak een uur voordat ik in slaap val. Als ik eenmaal slaap word ik ook nog vaak wakker tussendoor. Pak af en toe een xanax tablet, dit helpt erg goed maar wil hier ook niet afhankelijk van worden.

Rik bressers
04-01-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>