Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Hyperventilatie - forum lotgenoten


 

Lotgenoten hyperventilatie

Heb je last van hyperventilatie
Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en delen.

 

  • Je kunt hier je hart luchten.
  • Je kunt de verhalen van lotgenoten lezen.
  • Je kunt reageren op de ervaringen van lotgenoten.

 

Ontdek de verhalen van andere mensen met hyperventilatie en deel jouw eigen verhaal.

 


+ Mijn verhaal delen
Alle verhalen


Verhaal 1 - Ik heb last van hyperventilatie, paniek en angstaanvallen

ik heb een paar jaar last van hyperventilatie, paniek en angstaanvallen. In het begin ben ik een aantal keer bij de huisarts geweest, maar nu probeer ik het zelf te verwerken.

Een hyperventilatie-aanval voelt achteraf gezien meestal hetzelfde aan, maar op het moment zelf denk ik altijd dat het heftiger is.

Ik heb er allerlei symptomen bij, zoals tintelingen, afwezig gevoel, hartkloppingen, gejaagdheid, en natuurlijk piekergedachten, waardoor ik niet kan slapen. Tijdens een aanval denk ik ook soms dat ik doodga.

 

Soms krijg ik het gevoel van anderen dat ik overdrijf, terwijl wat ik voel bijhoorlijk heftig is.


Als ik aan iemand uitleg wat ik allemaal meemaak, dan zeggen ze soms "het zit tussen je oren". Daar word ik langzamerhand ook behoorlijk moe van, om dat te horen. Ik denk dan soms "je zou eens moeten meemaken wat ik meemaak".


Anoniem

6
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:

Wat enorm vervelend dat je deze klachten hebt. Gelukkig is er wat aan te doen.


Ik raad je aan naar een therapeut te gaan die zowel psychologische hulp biedt als ademtherapie geeft (zoek ook eens onder ademcoach).

 

Je kunt op een eenvoudige manier een hyperventilatie aanval voorkomen en onder controle krijgen, en ook invloed krijgen op je hartkloppingen. Verder is het natuurlijk belangrijk dat je leert wat de oorzaak is van je klachten.


Veel succes!


Pauline
Reactie:

Hoi hoi ik heb sinds 2jaar hyperventilatie. Naar een heftige periode in mijn leven is het begonnen. Soms had ik wel 3 keer per dag een aanval. Ik werd er helemaal gek van


Belde de dokterpost omdat ik dacht dat ik stikte en dood ging. Ik probeerde mij te concentreren op mijn ademhaling maar dat hielp niks. Aan de medicijnen hielp ook niet


Sinds een paar maand ga ik liedjes zingen in mijn hoofd gewoon simpele kinderliedjes en ik moet zeggen dit helpt mij super goed ik hoop dat je hier wat aan hebt groetjes aukje


Aukje

Jouw reactie:Verhaal 2 - Hyperventilatie, hartkloppingen, bang om dood te gaan

Hallo,

ik ben 18 jaar en heb al maanden last van hyperventilatie omdat ik bang ben om dood te gaan. Het wordt alleen maar erger. Ik heb bijna elke dag hartkloppingen en steken in mijn borst.

Ik word er mee wakker en ga er mee slapen. Ik word er helemaal gek van. Ik denk elke dag dat ik dood ga door een hartaanval. Het lijkt alsof niemand mij begrijpt.

Over een paar weken ga ik naar een therapeut voor emdr-therapie. Ik hoop dat het helpt.


Anoniem

4
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:

Hallo, ik herken me heel erg in jouw verhaal. Ben benieuwd naar jouw ervaringen met de emdr-therapie... Heb je toevallig zin om er eens een babbel over te doen? groetjes!


Leentje
Reactie:

Beste anoniem,

Als je last hebt van hyperventilatie, denk dan ook eens aan een ademtherapeut of ademcoach. Je kunt met een paar eenvoudige oefeningen je hyperventilatie de baas worden en zelfs voorkomen. Hyperventilatie is niet iets wat je hoeft te overkomen als je weet wat je kunt doen.
Veel succes!


Pauline
Reactie:
Hoi!
Ik heb giga last gehad van hyperventilatie.
Ik ben er wel vanaf gekomen en zou je graag willen vertellen hoe

Sharon

Jouw reactie:Verhaal 3 - tips voor hyperventilatie?

Ik heb last van hyperventilatie al een tijdje gaat nu de goede kant. Ik wil weten of meer mensen zijn die dat hebben.en nog tips hebben.

Rachel

4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 4 - Soms is afleiding beter, maar meestal liggen

Ik heb ook last van hyperventilatie gepaard gaande met van allerlei andere klachten bij zo'n acute aanval. Ik ben 46 jaar nu en heb deze klachten alwel zo'n 34 jaar. Begin van mijn puberteit begonnen. Ik heb een hyperventillatie die permament aanwezig is daar valt goed mee te leven maar ook aanvallen op momenten dat ik veel vermoeider of gespannen ben of in dips zit.
Wat ik opmerken wil is dat wat we voelen zeer zeker echt is. Je kan er helemaal doodziek van zijn en dagen moeten bij komen. Let dus niet op opmerkingen van anderen.
Er zijn triggers die hyperventillatie kunnen uitlokken is mijn ervaring.
Emdr is zeer zeker een goed hulmiddel om hyperventillatie te verminderen. Verder ook meteen gaan liggen. Echter soms ook niet. Soms is dan afleiding weer beter. Maar meestal liggen.
Hyperventillatie komt bij mij uit onzekerheid over mezelf. Met name in mijn vroege puberteit ontstaan omdat ik anders was dan anderen. Daar merk je als kind weinig van maar als kinderen rond de 8 jaar worden mogen ze ineens geen eigen identiteit meer hebben en moeten ze eenheidsworst worden in onze maatschappij. Als je anders bent ben je abnoraal en val je buiten de boot in alles. Dat heb ik nooit begrepen. Eerst ben je leuk en hoor je er bij dan ineens niet meer. Het ging ook totaal tegen me in als persoon dat wist ik al wel.
Later ben ik er achter gekomen hsp-er te zijn en spituele gaven te bezitten. Echter nog belangrijker dus je persoonlijkheid te zijn en te blijven volgen.
Dat is dus iets waar ik mee hannes mezelf zijn en dat levert veel stress op met als gevolgen oa hyperventillatie in tijden dat het minder gaat met mezelf.
Over het agemeen zullen de klachten zullen minder zijn op momenten en perioden dat het goed gaat met mezelf. Zorg iig dat je de juiste mensen om je heen hebt die je volledig accepteren.

Op dit forum zal ik op meer verhalen van verschillende onderwerpen gaan reageren. Met name omdat ik mensen hulp gun. Ik weet zelf hoe belangrijk dat is.

Jeroen

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 5 - Ik had niet het gevoel dat ik angstig was

Vanmorgen stond ik op uit bed en voelde me wat licht in mijn hoofd. Niks bijzonders op zich. Ik liep naar de badkamer en werd niet lekker, begon te zweten en werd duizelig. Ik ging op de grond zitten en werd vervolgens erg misselijk en kreeg braakneiging. Hoefde uiteindelijk niet te braken. Mijn hoofd begon te suizen en mijn lijf te tintelen. Later verkrampte mijn lijf, mijn handen gingen vreemd staan door de verkramping en mijn spraak werd slecht, waarschijnlijk door verkramping tong? Dit proces duurde ongeveer 15 minuten, waarna mijn lichaam weer ontspande en mijn spraak ook weer goed werd.
Ik heb zo’n ‘aanval’ een aantal jaren geleden ook gehad. De huisarts dacht toen aan een koorts stuip, omdat het toen gebeurde terwijl ik ook wat ziek was. Nu is daar echter geen sprake van. Mijn broer, die ambulancechauffeur is, heb ik hiernaar gevraagd en hij denkt aan een hyperventilatie aanval. Ik heb zelf niet het idee dat ik angstig was, een paniekaanval had of hyperventileerde, maar het kan natuurlijk wel.
Mijn vraag is of er hier mensen zijn die dit herkennen en/of mee gemaakt hebben.

Anja

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik herken dit maar ik weet niet hoe oud je berichtje is. Ik stuur dit op 10 maart 2021

Isa

Jouw reactie:Voeg zelf een verhaal toe


Wil je ook je hart luchten?


+ Mijn verhaal delen
© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten