Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Gespannen achter computer zitten

Gespannen achter computer zitten

Goedemorgen,

Ik ben sinds deze week weer voorzichtig aan het proberen om 3 ochtenden a 2 uurtjes vanaf thuis te werken, heb een administratieve job.

Ik merk aan mezelf dat ik nog enorm gespannen achter de laptop zit, waardoor de spanning op mijn kaken, nek, schouders en lichaam enorm toeneemt. Tevens als ik me concentreer vergeet ik goed door te ademen (oppervlakkige ademhaling)

Zijn er meer mensen die dit ervaren (hebben), en heeft iemand tips om dit te verbeteren?

Alvast vriendelijk bedankt voor jullie reacties, en iedereen sterkte met zijn/haar herstel…

A.
18-08-2023
laatste reactie: 04-09-2023

2
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi A, heel herkenbaar.
Ik had dit ook, en een goedkope smartwatch heeft bij mij hierbij geholpen. Ik had hier een alarm op ingesteld die om de 15 min trilde, en ik voor mezelf even moest nagaan hoe ik op dat moment zat, dat ik dan weer goed rechtop ging zitten, en dat ik even moest ontspannen . Heel veel succes met het opbouwen van je uren.

N
02-09-2023
Reageer:
Zeker herkenbaar! 3x2u is wel meteen best veel. Ik ben heel rustig gaan opbouwen en telkens wanneer de spanning wat afnam ben ik er kleinde dingetjes bij gaan doen. Uiteindelijk hielp het me juist ook wel om weer te werken, het gaf me ook vertrouwen. Maar echt goed naar je gevoel luisteren en heeeeel rustig aan, soms 2 stapen terug en weer 1/2/3 vooruit.

M.
03-09-2023
Reageer:
Hoi, ik doe al jaren elke dag ademhalings oefeningen en yoga. Zeker nu ik een burnout heb. Alle tijd hiervoor. De ademhaling voor de parasympaticus is een hele goede. 10 minuten rustig via de buik inademen, dan langer uitademen via de mond en vervolgens een paar seconden adem vasthouden. Dit doe ik 3 x per dag. Uiteindelijk ga je vanzelf rustiger door ademen. Heel veel succes

Diaan
03-09-2023
Reageer:
Schermen zijn gewoon heel erg belastend voor je brein.. ik heb dat ook dat duizelig gespannen kaken schouders nek hals middenrif.. zelfs bij een boek lezen of kleuren. Maar je moet dan inderdaad rust nemen en even je lichaam en brein qeer ontspannen. En denk dat je in de ochtend er meer laat van heb.. dan als je smidsags op je laptop zou zitten. Veel succes

Anoniem
04-09-2023
Reageer:
Idd een teken dat jouw hoofd de prikkels nog niet kan verwerken. Waardoor het stresssysteem aangaat en je deze klachten krijgt. Op het moment dat je de klachten ervaart weer even rust nemen en goed proberen aan te voelen wat wel lukt en wanneer de klachten beginnen. Inspanning -> ontspanning -> inspanning -> ontspanning.

Frank
04-09-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>