Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Burnout en last van darmen

Ik zit nu een jaar in mijn burnout. Soms gaat het redelijk en soms denk ik dat ik niks opgeschoten ben en voel ik me net zo slecht als in het begin. Ik heb dan vreselijk last van mijn darmen. Soms denk ik dat het niet door mijn burnout kan komen maar iets anders is. Echter onderzoeken sluiten alles uit.

Zijn er meer mensen die zo'n last hebben van hun darmen ? Krampen, misselijk, diarree en constant het gevoel alsof je darmen in brand staan. Eet gezond en drink voldoende water. Wordt er echt radeloos van. Als ik me redelijk voel heb ik geen last van mijn darmen en voelt alles rustig. Maar als ik me slecht voel dan gaan ze tekeer als een gek. Ik hoop dat meer mensen dit herkennen al is het maar ter geruststelling dat ik niet de enige ben.

Marco
02-07-2023
laatste reactie: 15-07-2023

1
7
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ik heb precies hetzelfde. Ook vreselijke darmklachten waardoor ik nog meer in de stress schiet en vervolgens nog meer last krijg van mijn darmen. Zo zit ik in een visueuze cirkel waar ik niet uitkom.

Bert
02-07-2023
Reageer:
Hi Marco, ik herken het (van een tijd geleden). De reden is dat je nog steeds onderliggende spanning hebt die zich onbewust op deze manier fysiek manifesteren. De ene krijgt enorme rug en nekklachten l, de andere slappe benen en jij (en met jou velen) krijgen darmklachten. Wat dit inhoud is dat je moet gaan zoeken wat er voor spanning bij je speelt. Vaak gaat dat terug naar je jeugd en/of traumatische ervaringen die je nog moet verwerken. Voor mij is het duidelijk en weet ik inmiddels waar ik aan moet werken. Hierdoor zijn mijn darmklachten over.

Gegroet & sterkte,
Franm

Frank
03-07-2023
Reageer:
Ja heel herkenbaar ik heb heb precies het zelfde , heel frustrerend.
Ik ga soms dan toch iets ondernemen en gaat dan wel goed. Dennison’s ook dat het een deel mindset is.

Anoniem
03-07-2023
Reageer:
Hoi Marco, ook ik herken je verhaal. Heb soms het gevoel dat mijn darmen uitgewrongen worden als een zeemleer. Soms helemaal nergens last van en dan weer vreselijke darmkrampen. Heb veel stress en psycholoog en huisarts zeggen dat dit de oorzaak is hoewel ik me vaak nauwelijks kan voorstellen dat stress dit met je kan doen.

Manon
03-07-2023
Reageer:
Nauwelijks kunnen voorstellen? Ooit van PDS gehoord? Last van je darmen, galstenen, bloedverlies, etc. horen allemaal bij kenmerken van overmatige stress dat zich heeft opgehoopt in je darmsysteem. Ik kan het weten, want ik heb er 25 jaar mee rondgelopen en alles laten onderzoeken. Totdat de oorzaak (de stressbron overleed) weg was. Binnen 24 uur was ik van mijn klachten verlost. M.a.w. het is juist heel logisch dat je darmgestel op stress reageert.

Anoniem
04-07-2023
Reageer:
Ik ervaar het zelfde darmproblemen ik heb ook burnout,en nu man met dementie thuis dus darmen gaan er niet beter van worden. S'morgens vaak diarree en krijg nu problemen met weg gaan want kan er niet meer op vertrouwen. Als ik goede dagen hen net als u dan zijn de darmen rustig. Ook helemaal onderzocht ook geen concrete aanwijzingen dat er iets mis is met de darmen. Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben met dit probleem. Groetjes.

Mariette 58 jaar.
15-07-2023
Reageer:
Goedenavond,

Ik heb lange tijd hetzelfde ervaren. Wat mij erg heeft geholpen is mijn metabolisme verhogen doormiddel van milde beweging. Voor mij hielp regelmatig fietsen. En dan een flink stuk op een rustig tempo (als dat lukt natuurlijk). Ik merkte dat tijdens het bewegen mijn klachten aanmerkelijk minder waren. En met een aantal dagen werd ook in rust mijn darmklachten stukken minder.
Misschien helpt het

FrankR
15-07-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>