Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Het blijft een zware weg...

Hey, ik ben mijn weg begonnen met een burn-out binnen een huwelijk met een narsistische partner. Eerst hebben we samengewoond en niets aan de hand. Vlak na de trouw heb ik op 3 maanden een miskraam gehad en daarna nog één. Toen merkte ik al een gebrek aan echte steun. Tijdens dit huwelijk hebben we 2 kinderen gekregen en veel ziektes zowel binnen ons gezin als zijn familie gehad, met daarbij nog veel drama, geweld ivm zijn jongere broers, waarvan 1 drugsverslaafd is. En eerst leg je het allemaal daarop.
Na 18 jaar, een tijd waarin ikzelf en mijn kinderen naar de psycholoog gingen met tussenpozen, maar hij natuurlijk niet, zijn we gescheiden.

Ik dacht toen na de verhuis een verlichting te voelen en dat was in eerste instantie ook zo. Maar mijn emmer bleef overlopen.
2 jaar na de scheiding is uitgekomen dat mijn dochter toen is verkracht door een vriend van haar, die onder invloed van drugs en alcohol was. Door in het verleden van de schoonfamilie telkens te horen, die weet nu niet wat deed, zweeg ze. Maar uiteindelijk kwam het uit en iets erna ook een verleden van misbruik binnen een pedofiel netwerk.
Daarna zijn we gestart met EDMR want met gewone therapie kwam ze er echt niet. Maar daardoor kwamen er steeds meer vreselijke dingen naar boven.
Ook over een periode van fysiek en psychisch misbruik van haar vader, beetje bij beetje ben ik veel te weten gekomen.
Telkens overdag sterk en in bed wenen.
De zoon was ook achteruit gegaan, ook EDMR, ook te zwaar,...
En de diagnose dat ze beide PTSS hadden was er snel, de omschakeling naar complex en chronisch ook.
Ik bleef echter op burn-out, tot nu een 6 maanden geleden, na al 3 jaar omscholing binnen de psychologie het me begon te dagen, ik heb niet gewoon een burn-out. Wat mijn psycholoog me ook bevestigde, ik heb ook chronische en complexe PTSS. Na alles wat ik bij mijn kinderen had gezien en de manier dat ik toch nog door kon, was dit toch even serieus slikken.
Ik ben zelf ondertussen cognitief gedragstherapeut en ben mezelf al dikwijls tegengekomen. Ook verdiep ik me veel in narsime, doe ik aan meditatie, yoga , sport ik nog steeds veel.
Maar verder staat mijn leven dikwijls stil. En loopt niks normaal.
En dat weegt, tot nu toe kom ik er nog met mijn gesprekstherapie, voor mijn kinderen ben ik echter terug op zoek gegaan naar andere therapieën.
Aangezien mijn focus op hun ligt, weet ik dat mijn ergste stuk nog wel zal volgen en tegelijkertijd lijk ik stukken te verwerken, maar komen andere nu ook pas helemaal naar boven.
Dus het is zoeken, kijken wat iedere dag brengt en genieten van de kleine dingen. Maar het blijft een zware weg, die hopelijk over een paar jaar zijn plaats heeft gekregen en ons leven niet meer overheerst.

Caroline
21-06-2023
laatste reactie: 30-08-2023

4
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hallo Lieve Caroline,

Wat heftig allemaal wat je doormaakt. Voor mij ook wel heel herkenbaar. Hoe oud zijn je kinderen?
Als ik je verhaal lees dan herken ik het gevoel om als een leeuwin te vechten voor je kinderen, en minder goed voor jezelf te zorgen, de kinderen gaan immers voor. Als het met je kinderen weer goed gaat gaat het met mij ook wel weer beter toch? Maar ondertussen zit je in de overlevingsstand en doe je zo je best en ga je over je eigen grenzen van kunnen heen. Totdat je lijf zegt: stop ik kan het niet meer aan.....dat is mij ook overkomen.

Caroline, je bent op zoek naar de juiste hulp voor je kinderen, en dat snap ik heel goed, maar doe dat alsjeblieft ook voor jezelf, want dit kan je toch zo niet volhouden. Vraag hulp! Als jij er onderdoor gaat kun je er ook niet zijn voor je kinderen. Ik gun je de hulp die ik ook heb mogen krijgen, zodat je weer een beetje grip krijgt op het leven. Je verdient het, echt!!

Lieve groet,

Ellen





Ellen
08-07-2023
Reageer:
Allemaal heel herkenbaar, heb dan zelf geen kinderen, maar mijn kinderen zijn mijn dieren. Ja ben eigenlijk voor het eerst op deze site, die hadden ze mij opgestuurd. Had net geschreven en jij stond precies onder mijn verhaal, dus ben het gaan lezen. Inderdaad, ben zelf ook van stad verhuist en dacht dat ik daar wel verder zou komen, weg gegaan uit Amsterdam door mijn ex. Maar je neemt het mee. Alleen maar erger geworden, vreselijk voor je kinderen ook. Inderdaad, het is een hele zware weg. En totaal geen goede steun, het is bij mij alsof je in niemands land woont. Mijn fam woont allemaal in buitenland, hoop dat jij wel fam of goede vriendin hebt waar je nog eens goed mee kan praten. Bij mij nog erger geworden, dat mijn beste vriendin en je kan wel zeggen enige nog plotseling overleden is in Januari. Dus begrijp je precies met je man, jakkes hou op schei uit. Ren weg voor 1 en kom hier een tegen die nog gekker was, had geen idee dat hij aan de zware drugs zat !!!!!! Dus wat je schrijft, geen support. Het is afschuwelijk en dat heb ik tenminste, vertrouwen in wie dan ook. Is heel,maar dan ook heel moeilijk. Jammer genoeg. Heel veel sterkte, en wat voor therapieën doe jij nu ???? Wat raad je aan ????? Nogmaals heel veel sterkte en groetjes, Lucretia

Lucretia
30-08-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>