Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

PTSS - forum lotgenoten


 

Lotgenoten ptts

Heb je een posttraumatisch stressstoornis?

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en delen.

 

  • Je kunt hier je hart luchten.
  • Je kunt de verhalen van lotgenoten lezen.
  • Je kunt reageren op de ervaringen van lotgenoten.

 

Ontdek hier de verhalen van andere mensen met ptss en deel jouw eigen verhaal.

 


+ Mijn verhaal delen
Alle verhalen


Verhaal 1 - Een traumatisch verleden met hypnotherapie verwerken

Een traumatisch verleden met hypnotherapie verwerken.

Vanaf mijn negentiende ben ik jarenlang regelmatig naar psychologen geweest. Daar kon ik praten over mijn problemen en dat luchtte op, maar er veranderde niets in mij.

 

Na een tijdje belandde ik telkens weer in een depressie. Ik wist vaag dat er vroeger iets gebeurd was. Ik dacht dat als ik zou weten wat het precies was, ik het misschien een plaats zou kunnen geven en verder gaan met mijn leven.

 

Mijn arts had me op voorhand gewaarschuwd voor de eventuele negatieve gevolgen, niet iedereen reageert goed als iets uit het verleden naar boven komt. Maar ik stond er 100 procent achter, want het positieve van hypnotherapie is dat niet enkel het verleden naar boven wordt gehaald, je krijgt ook goede begeleiding om dat te verwerken.

 

Ik had het gevoel dat ik eindelijk gevonden had wat ik nodig had. Tijdens een sessie wordt er eerst gepraat en daarna begint de therapie. Ik keek er telkens naar uit: hoe overstuur ik soms ook was toen ik toekwam, nadien stapte ik volledig 'zen' naar buiten.

 

Het is nu twee jaar geleden dat ik voor het eerst hypnotherapie volgde. Het verleden is naar boven gekomen en ik had het op een heel prettige, veilige manier kunnen verwerken.

Na een tijdje veranderde iets van binnen zonder dat ik daar bewust van was. Ik heb me al twee jaar niet meer gesneden, mijn medicatie is voor 80 procent afgebouwd en ik heb geen paniekaanvallen meer.

 

Ik ben minder nerveus, durf te gaan voor mijn dromen, voel me zelfzekerder en ben minder afhankelijk van anderen. Ik heb af en toe nog moeilijke momenten maar niet meer zo extreem en ik kom er ook sneller bovenop. En als het nodig is, kan ik altijd bij de hypnotherapeut terecht.

 

Ik ben eindelijk niet meer dat bange meisje van dertig jaar geleden.


Anoniem

10
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:

Waar heb je dit gehad?


jola
Reactie:

Jola, voor een overzicht met hypnotherapeuten zie:

www.hypnotherapeuten.org


Anoniem

Jouw reactie:Verhaal 2 - Ik heb complexe PTSS

Ik heb complexe PTSS.
De symptomen had ik altijd al maar sinds afgelopen jaar is het gediagnosticeerd.

Ik ben op dit moment onder behandeling en onderga nu Narratieve Exposure Therapie (NET).

Ik vind het echt ontzettend zwaar en ik voel me dag in, dag uit, intens verdrietig. Dat is het effect van de therapie en ik moet daar gewoon doorheen om het te verwerken.

Door langdurige traumatische ervaringen tijdens mijn vroege kinderjaren, ben ik rond mijn vijftiende aan de harddrugs en alcohol gegaan om mijn verdriet niet te voelen. Ik ben nu bijna vijftig jaar oud en ruim één jaar helemaal nuchter.

 

Ik ben in totaal vijfendertig jaar non-stop, letterlijk op de vlucht geweest voor het leven. Maar het verleden haalt me steeds in en nu krijg ik gelukkig hulp. Het is heel fijn om eindelijk begrepen te worden en mijn verhaal te mogen vertellen.

Ik begrijp nu zelf ook iets meer van mijn problemen en ook van schema therapie. En mijn behandelaar zegt dat het wel goed gaat komen met mij en dat het ellendige gevoel tijdelijk is, maar op dit moment geloof ik er niet in.

Ik voel me de laatste maanden zo ongelukkig dat ik liever dood zou zijn.
Ik heb mijn verdriet nooit verwerkt en ben het niet gewend om ermee te dealen. Daarom word ik elke dag overmand door een golf van emoties en het is haast ondraaglijk.

Maar toch zet ik door. Zonder medicijnen. Ik kan van de psychiater wel medicijnen krijgen maar eigenlijk wil ik de pijn van vroeger gewoon toelaten en het ondergaan.
Ik ben nu halverwege de therapie maar ik heb hierna nog wel ondersteuning nodig.

Ik ben door mijn jeugdtrauma ernstig beschadigd en ik moet leren hoe ik verder moet.
Het allermoeilijkste vind ik, dat ik de gebeurtenissen in mijn verleden, moet accepteren en me erbij neer moet leggen. Daar werk ik hard aan en ik hoop dat het ooit zover komt.

Een vriendelijke groet van mij en ik wens lotgenoten heel veel sterke.


Roland the Roadie

9
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:

Wat een bekend verhaal, het is voor mij precies hetzelfde, ik kijk een beetje rond naar lotgenotencontact, omdat ik wel hulp heb bij de GGZ, maar verder de ervaring heb dat eigenlijk niemand je begrijpt en door mijn jarenlange wangedrag hebben de mensen om je heen het ook wel een beetje met je gehad, wat een zwaar moedeloos gevoel geeft, ik zou zo graag mijn verdere leven zonder deze ballast willen, maar.....


Klaas
Reactie:


Jouw reactie:Verhaal 3 - Ik ervaar veel onbegrip van mensen om mij heen

Ik ervaar ontzettend veel verdriet en woede in de contacten met mensen. Ik kan weinig hebben en daarnaast heb ik ook voortdurend last van allerlei lichamelijk klachten.

 

Ik weet dat mijn verleden van incest en mishandeling daar de oorzaak van is. Al die pijn zit opgesloten in mij lichaam.

 

Ik ervaar veel onbegrip vanuit de mensen om mij heen. Ze begrijpen mijn boosheid niet en ook niet als ik voor de zoveelste keer huil.

 

Er is echt maar een enkeling die de tijd voor me neemt en eens met me gaat zitten. Ik vind het echt moeilijk. Alsof ik dubbel gestraft wordt in dit leven.


L.P.

7
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:

Wat een bekend verhaal, het is voor mij precies hetzelfde, ik kijk een beetje rond naar lotgenotencontact, omdat ik wel hulp heb bij de GGZ, maar verder de ervaring heb dat eigenlijk niemand je begrijpt en door mijn jarenlange wangedrag hebben de mensen om je heen het ook wel een beetje met je gehad, wat een zwaar moedeloos gevoel geeft, ik zou zo graag mijn verdere leven zonder deze ballast willen, maar.....


Klaas
Reactie:
Begrijp je frustratie.
Men kan zich gewoon niet voorstellen hoe jij je voelt.. en je hebt juist die arm om je heen nodig!
Heb een behoorlijk traumatisch verleden en heb nu 2 jaar therapie.
Dit maakt veel emoties los en ik merk ook dat men er vaak niet mee om weet te gaan!
Koester de mensen die er wel voor je zijn, al zijn het er weinig!
Geef het nooit op en probeer de goede momenten te koesteren.
Sterkte!
Een mede strijder

anoniem
Reactie:
Zo jammer om zulke verhalen te horen en al 2 jaar therapie. Dat is wel heel erg lang. Terwijl het met EMDR een stuk sneller kan. Met EMDR hoef je je verhaal niet iedere keer te herkauwen maar er wordt gelijk aan verwerking gewerkt.
Ik wens jullie allen heel veel sterkte en geef NOOIT op!

Valeria Cabi
Reactie:
Ik begrijp je voorledig.

Anoniem

Jouw reactie:Verhaal 4 - PTSS - Maandenlang nachtmerries gehad

Een paar jaar geleden reed ik met mijn auto een straat in waar zojuist een ruzie was geëscaleerd. Een man had een andere man doodgeschoten. Terwijl ik de straat inreed, keek de dader mij aan en richtte zijn vuurwapen op mij.

Ik maakte een onderdanige beweging met mijn handen en hoofd achter het stuur. De dader keek mij aan, richtte zijn vuurwapen niet langer op mij, en rende daarna de straat uit en liet mij met een behoorlijke angstreactie achter.

Ik heb hiervan nog maandenlang nachtmerries gehad. Voor mij was dit wel traumatisch. Omdat ik stress- en angstklachten bleef houden (zoals nachtmerries, angsten, piekeren, stress en spanning, en dwangmatige herbeleving van de traumatische ervaring), heb ik gezocht naar een psycholoog en ben daar in behandeling geweest. Dit heeft eraan bijgedragen dat ik deze traumatische ervaring verwerkt heb.


Anoniem

6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 5 - Ik heb diagnose ptss - huwelijk met huiselijk geweld

Na een huwelijk van 10 jaar met huiselijk geweld, heb ik de diagnose gekregen van ptss, ik heb emdr gehad en dacht dat het heel goed gaat met me,

ik ervaar veel angsten in de winkel bv als iemand plotseling achter me staat of als iemand hard praat, vooral bij mannen,

ik heb het gevoel dat als een man iets van me wil ik moet gehoorzamen, het is erg lastig en vind het lastig om er over te praten of er überhaupt hulp bij te vragen , zijn er meer als mij? Of heeft iemand tips? Groetjes judith


judith

5
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi Judith, ik begrijp je helemaal.. en het is ontzettend moeilijk om er mee om te gaan. Ik heb jaren therapie gehad en dit heeft mij wel geholpen. Eigenlijk heb ik keihard gewerkt aan eigen inzicht en er zijn mij vele handvaten gegeven. Deze handvaten zijn eigenlijk hulpmiddelen om het leven te begrijpen.. een basis leggen. Het heeft jaren geduurd totdat het een beetje eigen is gaan worden. Op dit moment leef ik best afzonderlijk omdat ik nog steeds moeite heb met mensen om mij heen. Eigenlijk begrijp ik dit niet. Zo hard gewerkt en toch nog geen volledig bestaan.. als je begrijpt wat ik bedoel. Maar goed.. ik leef nu per dag en probeer het zo leuk mogelijk te maken. Ik wandel veel met mijn hondjes. Ik ben een klusser en heb net een giga Volière gemaakt. Ik weet niet of je al kan genieten of dat je dit überhaupt wel kan.. dit is ook een proces van leren te genieten. Als je wilt dan kunnen we wel met elkaar mailen of zo. Misschien kan ik iets voor je beteken en andersom. Lieve groeten Mariska.

Anoniem

Jouw reactie:Verhaal 6 - Emdr therapie voor nachtmerries

Ik was in behandeling bij een psychotherapeut bij GGZ Centraal. Toen ik een wat kritische vraag had over de behandeling, is deze psychotherapeut enorm tegen me uitgevallen.

 

De weken daarna kreeg ik nachtmerries over die therapeut, had steeds beelden over zijn rode hoofd, zijn samengeknepen vuisten, zijn harde stem en ik ben daar weggegaan uit angst voor die man.

 

Uiteindelijk heb ik bij een andere psycholoog een EMDR behandeling gedaan over de nachtmerries t.a.v. die boze therapeut. Gek verhaal eigenlijk, dat ik therapie nodig had voor een therapie.


marijn

4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 7 - PTSS contact in Delfzijl?

hallo beste mensen,ik ben roelof laning en 48 jaar en woon tijdelijk wegens verbouwing in delfzijl en mijn locatie van de verbouwing is in Appingedam en dat ligt in de provencie groningen en ik ben een ptts patient door mijn jeugd probleem en die is nog aktief,wil wil mij leren kennen en ptss met mij delen?

Roelof

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Goede dag, Roelof
ik heb ook poep traumatic stress en snap dat het zeer lastig is.
Daardoor lijkt het me leuk om met elkaar af te spreken om die momenten te delen. Helaas kan ik dus geen verre reizen afleggen door mijn gevoelige darmen. hopylijk schnel een bericht terug

Markeldenkman

Jouw reactie:Verhaal 8

Ik heb complex Ptss en therapie gehad en naar Psytrek geweest en behandeld. Nu ik vanaf Januari geen therapie meer heb en afgekeurd ben van mijn werk vind ik het moeilijk om met Ptss om te gaan. Je leest veel over de kenmerken van Ptss maar niet hoe je verder moet na de therapieën. Hier loop ik nu mee vast en hopelijk heeft iemand tips en wil dat met mijn delen.

Ria

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Psytrek geeft veel te korte behandelingen (geldkwestie) die niet kunnen werken. PTSS en CPTSS en aanverwante trauma hebben een lange behandelduur en nazorg nodig, wie gaat dat betalen?

Dus niet stoppen met zoeken naar hulp, het is er ergens. Zit in het zelfde schuitje, veel onbegrip en foute diagnoses door onkunde maar vaker door tijd (geld) gebrek. NOOIT opgeven sterkte, succes en liefs

Robbies
Reactie:
Hoi.., hoe lang heb je therapie gehad bij psytrec ?
En herstellen blijft eigenlijk altijd wel nodig.
Ik merk t aan mezelf in ieder geval hoe moeilijk het is jezelf om te keren ook al leef ik niet eens zo ongezond.
Het is puur in mijn geval dan het effect op mentaal gebied door narsistische ouders en ex partner.


Tessa

Jouw reactie:Verhaal 9

Ik ben op zoek naar lotgenoten contact...
Zelf cptss door opgroeien bij narsistische ouders.
En ik ben benieuwd naar wat jullie geholpen heeft.. en of bv behandeling bij psytrec/centrum 45” baat heeft bij herstellen
Zelf lees ik veel boeken over cptss daar haal ik dan steun en begrip uit
Ik noem het altijd m’n mini therapeutes
Verder lukt bij mij mindfullnes/ meditatie nog niet zo erg.
Ik heb iig ook nog EMDR gehad en EFT en de gebruikelijke cognitieve gedragstherapie.

Tessa

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Voeg zelf een verhaal toe


Wil je ook je hart luchten?


+ Mijn verhaal delen
© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login | Aansluiten