Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Overweeg eens een schematherapeut

Ook al helpt dit bericht maar 1 persoon op dit forum, dan is dat al prima.

Ik zit in een burnout die door levenlang in dienst te hebben gestaan van een van mijn ouders. Je ontwikkelt daardoor patronen. Die patronen komen terug in je dagelijkse doen en laten. Mbv schematherapie kan je die patronen leren doorbreken. Je hebt een korte vorm en een aanzienlijk langere vorm. Omdat het in mijn geval om meerdere patronen gaat, moet ik de langere gaan volgen. Dit kan makkelijk 1 of 2 jaar duren, omdat ze hardnekkig zijn en met overtuiging te maken hebben. Het is een zeer kostbare grap, maar ik heb er iedere cent voor over. Voor de korte sessie is het mogelijk om het binnen je basiszorgverzekering te laten vallen.

De reden dat ik dit doorgeef is omdat ik door deze therapie al binnen 2 sessies inzag waar en wat ik fout doe. Dit heb je zelf simpelweg niet eens door omdat het je eigen overtuiging is. Dit is niet het enige patroon, dus ik zal nog wel meerdere verassingen tegenkomen. Dus zit je muurvast en wordt het naar niet beter, overweeg dan eens te gaan praten met een schematherapeut. Hoeft niet, kan wel :-)

Probleem in Nederland is wel dat de wachtlijsten enorm zijn en je dus met een flinke wachttijd te maken hebt. Er zijn echter online bedrijfjes die toegang hebben tot de agenda's van meerdere psychologen. Op die manier kan je met een telefoontje sneller een plek vinden. Succes.

Frank
11-05-2023
laatste reactie: 03-06-2023

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ja, op deze website met als toevoeging /schematherapie vind je een hele lijst met therapeuten door heel Nederland die schematherapie kunnen geven.

Anoniem
03-06-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>