Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Wanneer ben ik weer klaar voor de wereld?

Ik heb een vraag waarbij ik hoop dat mensen dit herkennen.

Sinds inmiddels ruim 7 maanden in een burn out. Qua klachten gaat het echt heel goed! Nauwelijks klachten meer en had aan het begin last van constante hartkloppingen, extreme vermoeidheid, heel veel angsten, misselijk, opgejaagd gevoel etc.

Nu is mijn vraag: wanneer ben ik weer klaar voor de wereld? Ik heb de afgelopen 7 maanden niks ondernomen, geen vriendinnen gezien, weinig buiten geweest, los van mijn dagelijkse wandelingen.

Ik hoor van iedereen die een burn out heeft gehad dat je lichaam naar je terug communiceert dat je er klaar voor bent en dat je dus vanzelf weer zin krijgt om dingen te doen. Bij mij ontbreekt de zin nog.. ik word eerder angstig als ik denk aan op de fiets stappen of tripjes met de auto maken. Nou ben ik van mezelf best angstig aangelegd dus ik vind het lastig om te bepalen of ik meer kan gaan doen en dat het gewoon angst is waar ik overheen moet stappen of dat ik er nog niet klaar voor ben. Heb dus wel geen tot nauwelijks lichamelijke klachten meer. Herkent iemand dit? Heeft iemand soortgelijke ervaringen?

K.
30-04-2023
laatste reactie: 02-05-2023

1
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi K.,
Ik denk dat als je er nog tegenop ziet om dingen te doen, je er beter nog maar langzaam mee kan beginnen. Kleine stapjes: ga eens kort iets doen en kijk hoe dat gaat.
Je er overheen zetten lijkt me geen goed idee, neem je angst/onzekerheid vooral serieus. Het is wel goed om jezelf een beetje uit te dagen zodat je uiteindelijk steeds weer wat meer gaat doen. Maar gun jezelf daar de tijd voor, zou ik zeggen.

Ik was zelf ook heel erg bezig met de vraag: wanneer kan ik weer ‘meedoen’. Mij heeft het niet geholpen. Ik luister nu heel erg naar mijn gevoel en probeer te doen waar ik zin in heb. En ik merk dat ik juist daardoor best al wel weer veel kan ondernemen (wel vaak kort).

Sterkte gewenst!

Y.
30-04-2023
Reageer:
Dankjewel voor je reactie! Lijkt me inderdaad goed het rustig op te bouwen, maar mezelf wel steeds een een klein beetje uit te dagen. Dat ga ik nu maar doen dan!

K.
01-05-2023
Reageer:
Succes! Dat is inderdaad heel wijs. Steeds iets proberen. Je grenzen proberen aan te voelen bij een activiteit, deze bewaken en op reageren.
Misschien dat je dat nog wel moet leren? Je grenzen aanvoelen? Omdat je niet voor niets in een burn out bent terecht gekomen. (Moest ik ingg wel, en ja, ik ben keihard nog op mijn plaat gegaan)

madeliefje
01-05-2023
Reageer:
Dat is inderdaad wat ik nog moet leren! Daarvoor loop ik nu al een paar maanden bij een haptonoom. Ik hoop oprecht dat ik genoeg geleerd heb om terugvallen te voorkomen. Wederom dank voor je reactie. Jij ook succes en de beste wensen!

Anoniem
02-05-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>