Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Stukje verweking?

Emotionele buien

De afgelopen tijd gaat heb best heel goed. Qua werk zit ik in een flow, goede gesprekken gehad en wat extra taken om daarmee voorzichtig mijn werkbelastbaarheid uit te proberen.
De thuissituatie gaat goed, gelukkig is dat altijd wel zo geweest. Ik voelde me vorige week zelfs een paar dagen gelukkig en blij, dat heb ik lange tijd niet gevoeld.
Maar deze week, ineens, zonder duidelijke aanleiding, enorm emotioneel, om alles en niks huilen.
Herkennen jullie dit? Stukje verweking misschien?

Kim
21-04-2023
laatste reactie: 22-04-2023

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Geweldig dat je zo'n voortuitgang boekt. Focus je vooral daar op. Dat je je al meerdere dagen echt gelukkig en blij voelt is ontzettend goed om te horen. Ik denk persoonlijk dat je er niet teveel achter moet zoeken. Als volwassen vent van 51 heb ik vaak ongelooflijk zitten huilen als weer eens op de 'golden buzzer' werd gedrukt bij Britain's got Talent. Tranen met tuiten en altijd iets achter gezocht. Maar nu besef ik mij dat ik destijds al op mijn tandvlees liep en dat soort momenten erg op je emoties inspelen. Precies dus waar je door je vermoeidheid al kwetsbaar bent. M.a.w. ik denk eerder dat het juist een reactie is op de gevoelens van geluk en blijdschap de emoties die je weer gaat voelen. Dus misschien is het een reactie daarop.

Frank
21-04-2023
Reageer:
Het hoort er echt bij vrees ik. Ik werd soms gek van de ups en downs. Op een gegeven moment ging het echt goed met me en als er dan toch weer zo’n terugval kwam (vaak zonder aanwijsbare reden), was het elke keer opnieuw heftig. Inmiddels heb ik het soort van ingecalculeerd en komt het bijna niet meer voor stom genoeg. Als je stresssysteem op hol is evenals je hormooonhuishouding blijf je sowieso lange tijd ‘wiebelig’ denk ik. Het kost veel tijd voor het lichaam om te herstellen. Hopelijk voel je je snel qeer beter!

Mikki
22-04-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>