Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

7 maanden volledig thuis gezeten

In mei vorig jaar (2022) heb ik de diagnose burnout gekregen. Na eerst 2 maanden 50% te hebben gewerkt ben ik alsnog helemaal uitgevallen. Ik heb 7 maanden volledig thuis gezeten.
In december had ik het idee dat het echt de goede kant op ging en heb ik op mijn werk afspraken gemaakt om te beginnen met reïntegreren.
Inmiddels zijn we 10 weken verder en lijkt het werken goed te gaan. Ik voel me op mijn plek, voel meer zingeving in mijn dagen, etc.
Ik heb van de week het sporten heel voorzichtig opgepakt en probeer echt alles rustig aan te doen, hou mijn agenda zo leeg mogelijk etc. Weinig sociale plannen.
En toch.... De lichamelijke klachten blijven maar voortduren. Ik ben duizelig (de ene dag erger dan de andere) slaap nog steeds niet al te best, oorsuizen, hartkloppingen. De laatste 2 klachten waren er eerder niet. Ga ik te snel in opbouw? Doe ik teveel? Is het een logische reactie omdat je wat meer doet.
Ik wordt zo moedeloos, iedere keer als ik denk " ja het gaat de goede kant op" is dat ineens toch weer niet zo. Stagneert het herstel of lijkt het terug te gaan naar af. Zal vast niet zo zijn, maar zo voelt het wel

Aanhoudende klachten
08-04-2023
laatste reactie: 18-04-2023

1
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Duizeligheid kan ook zijn omdat je nog gevoelig ben voor prikkels van je lichaam en van je omgeving je stresssysteem is nog niet waar et moet zijn. Rustig aan blijven doen. Knap dat je wel al zoveel kan.

Anoniem
08-04-2023
Reageer:
Dank je wel anoniem! Vraagt zoveel geduld.....pfff

Mariska
08-04-2023
Reageer:
Heel herkenbaar, ik ben gelukkig van de meeste klachten af. Maar ook ik heb aanhoudende klachten. Blijf wel kritisch naar je belasting kijken, is er een reden dat je je de ene dag beter voelt? Ik merk bijv dat ik inmiddels geen slaapproblemen of duizeligheid meer heb, maar na een drukke lange dag kan het weer even terugkomen. Super vervelend, maar wel logisch!

Daniëlle
18-04-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>