Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Van een leeuw naar een bang katje

Ik heb sinds 15 september waarschijnlijk een burn out er is in ieder geval iets serieus aan de hand.
De eerste paniek aanval begon die avond van 15 september. Extreme hyperventilatie in combinatie met flinke hart krampen. Ambulance gebeld suiker level was 16 waarschijnlijk door de stres. Gekalmeerd en vervolgens een par uur later na huis gegaan. Hierna heb ik 5 paniek aanvallen gehad verdeeld over de eerste 4 maanden. 2x thuis 1x in de auto 2x in de douche. Hierna heb ik echter alleen telefonisch contact genomen met de huisarts die na de 3x in de lach schoot bij de melding. Niet echt grappig. Duizeligheid speelde ook een erg een rol in de eerste 3/4 maanden. Als ik over me grenzen ging voelde het alsof ik elk moment kon flauwvallen. Na een vitamine pil of wat voedsel ging dit weer over. Ik moest zeker ff bijkomen na deze gevallen.
Na de 4e maand te hebben gepasseerd voel ik de paniek aanvallen regelmatig nog opkomen en kan ik dit aardig controleren.
Wat mij de meeste zorgen geeft is dat ik nu net mij 6e maand heb overleefd, en ik kamp met een drukkend gevoel rondom mij middenrif (onder het hart, boven buik borst). Dit is een akelig gevoel en vrees voor de oorzaak. HERKENT IEMAND DIT?
Ik ervaar ook een akelig gevoel boven in de hart streek op 2 punten. Het of iemand mij met 2 pincetten inwendig knijpt . HERKENT IEMAND DIT.?
Ik heb de afgelopen 6 maanden ook last van hart overslagen wat me zorgen baart ook kon ik vorige maand niet eens muziek luisteren waar ik emotioneel aan verbonden ben. Raar lijkt net alsof mij geestelijke zenuwgestel zit zich opnieuw aan t programmeren is, wat dat ook betekent.
Word niet serieus genomen door huisarts. Onderzoeken kosten volgens hun veel geld. Ze hebben ook geen burn out geconstateerd alleen vitamine waardes gekeken doormiddel van bloed test. Thats it . Ze horen van zelf wel als ik ergens ben bezonken denk ik.

Ik hoop dat iemand mij meer kan vertellen over me klachten en zijn of haar ervaringen wil delen.

Ik ben een 26 jarige man die van een leeuw naar een bang katje is gegaan en nu weer langzaam een leeuw word althans eentje met grenzen ;)

Lost
26-04-2023
laatste reactie: 27-04-2023

1
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hi Lost,

Ik herken veel van wat je vertelt. Ik ben overigens 51 jaar. Sterke emoties bij muziek of zelfs een reclame komt simpelweg omdat je emotioneel nog steeds 'labiel' bent. Alles is zich nog aan het resetten. Muziek roept emoties op, dus dat je dit voelt is niet vreemd.

Je komt er wel weer bovenop, maar dat resetten dat klopt. Stuiteren is wat je veel hoort. Dat van die fysieke klachten is puur een uiting van stress. Ik zou daar niet teveel op letten. De een krijg tintelende vingers, de andere een vastzittende nek, etc.

Succes!

Anoniem
26-04-2023
Reageer:
Bedankt voor je reactie. Neem aan dat je hier ook door heen bent gegaan? Ben je weer volledig herstelt en kun je weer als voorheen omgaan met stres? Hoelang duurde jou volledig herstel

Lost
26-04-2023
Reageer:
Hi Lost,

Als ik volledig hersteld zou zijn, dan zou ik niet op dit platform rondneuzen.

Het enige wat ik je wil meegeven is dat bij de mensen die ik ken die burned out zijn geweest, er allemaal iets met hun geschiedenis aan de hand was, waardoor ze gevormd zijn. Je bent niet burned-out alleen maar omdat je werkdruk zo hoog ligt of je baas zo rottig doet. Er heeft een onderdeel bloot gelegd waar je kwetsbaar bent of je liep eigenlijk al met je ziel onder je arm en het werk was het laatste zetje. In veel gevallen heeft het werk er maar deels mee te maken.

Dus focus je niet op 'hoelang nog' en 'wanneer is het over', want dan ben je een toeschouwer. Je bent deelnemer en dat vraagt om actie in de zin van onderzoeken waarom het zover gekomen is. Daarna begint het herstel.

Anoniem
26-04-2023
Reageer:
Bedankt voor je reactie. Neem aan dat je hier ook door heen bent gegaan? Ben je weer volledig herstelt en kun je weer als voorheen omgaan met stres? Hoelang duurde jou volledig herstel

Lost
27-04-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>