Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Hevige terugval

Ik heb een hevige terugval in mijn burn out. Eind december 2021 ontslag genomen omdat ik toen echt naar mijn lichaam heb geluisterd. Werken ging niet meer etc. Toen echt alles laten vallen en rustig aan gedaan. Van sporten 5,6 x per week en leren en 45 uur werken naar niks. In het begin was dat echt lastig. In die periode naar het buitenland verhuisd voor een tijd om bij te komen. M’n passie achterna gegaan, wonen aan zee. Ben nog vrij jong mid twintig. Te snel gaan sporten na 1 maand en weer 3 stappen terug. Rond juli voelde ik me weer stukken beter en ben begin september weer gaan werken. Full time, daarnaast eigen personal training bedrijfje gestart heel rustig. Achteraf was het allemaal te veel weer in 1 keer. Nu rond eind december weer een terugval nadat ik ook een week erg ziek ben geweest. Te veel gedaan weer. Nu probeer ik weer te herstellen maar het is heftiger. Darmklachten(intens), oorsuizingen, kloppende hoofdpijn, nek, hals, kaak soms. Ik doe echt rustig aan, maar ben veel neerslachtiger dan eerst. Ook minder gemotiveerd om weer volledig de focus te leggen op het herstel. Herkenbaar? Heb mijn rustige werk en m’n andere werk volledig laten vallen, maar het was mijn droom om eindelijk hier van mijn passie mijn werk te maken. Helaas, bij neergelegd. Vraag aan jullie is. Iemand ervaring met Escitaloprom? Is een soort AD. Voorgeschreven door de dokter hier. Iemand andere tips naast gezond eten rust etc? Hoop dat iedereen zich snel wat beter voelt!

Sandro
23-03-2023
laatste reactie: 29-05-2023

1
12
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ik slik nu ruim 3 maanden eacitalopram en ben super blij dat ik de stap heb gezet. Dacht er zelf wel uit te komen maar de ups en downs elke keer waren gekmakend, iiknweed bang dat het nooit meer goed kwam! Nu ben ik weer vrijwel klachtvrij. Voel me soms nog een beetje ‘wiebelig’ maar ik kan alles weer doen, heb geen angst meer, het vreselijke gepieker is ovee en ik slaap ook weer heel goed. Nu weer rustig alles opbouwen (ik sport best veel maar neem ook veel rust, meditatiemomentjes etc).
Tip: vraag om druppels zodat je heel rustig kunt opbouwen zodat de bijwerkingen de eerste weken meevallen. Ik merkte na 2 weken de eerste vooruitgang al een beetje, na 4w wat meer en de weken erna ging het elke week beter, na week of 10 optimaal resultaat denk ik. Ook afbouwen ga ik tzt heel rustig doen met druppels.
Ben lief voor jezelf, het is al zwaar genoeg. En medicatie is ervoor, niet te bang voor zijn..

Mikki
24-03-2023
Reageer:
Ik vraag me soms af of medicatie niet je neurotransmitters in de war brengt misschien gaat het inderdaad wel goed met zo n pilletje alleen .. hoe gaat et dan met stoppen. Blijf je er niet iets an over houden zodat je eigenlijk wanneer je stopt en na de ontwenningsverschijnselen misschien alsnog klachten heb.. vind het zo moeilijke keuze om te maken wel of niet beginnen. Wil uiteindelijk zonder pillen leven. En zelf serotonine aanmaken. Veel mensen zeggen anders gaan eten emb test laten doen. Meditatie Veel rust momenten nemen trauma verwerken enz.. medicatie gaat alles onderdrukken denk ik dan. Maar ik kan ook nog niet echt veel blijf Veel apanningsklachten hebben vooral nek ogen enZ en dan niet lang kunnen staan na 20 maanden. Moeilijke beslissing. Iemand ervaring met afbouwen?
Gr

Anoniem
25-03-2023
Reageer:
Ik weet niet of je dit leest
Maar vind het echt knap van je dat je het zolang hebt volgehouden met medicatie

Jj
25-03-2023
Reageer:
Dankjewel Mikki voor je reactie. Ik ga er morgen mee beginnen.

Gr

Sandro
26-03-2023
Reageer:
Mocht je AD lastig vinden kan je ook starten met Saffraan. Dat is een natuurlijke AD bij mij werkt het erg fijn!
Ook icm ashwaganda en Rhodiola erbij. Je zou eens kunnen informeren bij een Stressoloog.
Succes

Anoniem
28-03-2023
Reageer:
Helpt et ook bij volledige burnout .. ik kan niet tegen licht schermen en drukte plus kan ook niet veel inspannen door lichamelijke klachten. Of toch beter ad. Op drukkere plekken waar ik loop voel ik me sneller duizelig gespannen voelt alsof ik out ga.

Anoniem
28-03-2023
Reageer:
Hoe is het Sandro al begonnen met ad?

Anoniem
31-03-2023
Reageer:
Ben net begonnen met af en heb ook andere medicijnen voor het slapen gaan, slik ook veel vitamine pillen en eet super gezond. Ik merk lichtelijk al wat verschil, minder gepieker, meer ontspannen en een stuk minder somber ondanks dat ik me nog steeds erg vermoeid voel. Het helpt me wel, mijn 1e burn out zonder medicatie weten te doorstaan maar deze keer mezelf er toch maar aan over gegeven en er 2/3 weken geleden mee begonnen. Hopelijk voelt iedereen zich snel wat beter. Optimistisch blijven en accepteren dat je je slecht voelt en koester de dagen dat je je wat beter voelt maar verspil dan niet gelijk al je energie. We kunnen dit met zijn allen!

Sandro
14-04-2023
Reageer:
Hey sandro hier ook pas begonnen met ad. Pff wel heftige bijwerkingen smorgens al zenuwachtig en continu brandend tintelende gevoel . 5 dag vndaag. Hoe heb het doorstaan? Ik heb tot nu toe alleen ad heb je andere medicatie die de klachten verzachten.

Anoniem
15-04-2023
Reageer:
Hoi Sandra, had je ook last van angst en paniek samen met je spankingsklachten?
Gr l

Anoniem
17-04-2023
Reageer:
Ik sprak pas nog iemand die een paar jaar AD had geslikt en in 5 weken tijd was afgebouwd (lijkt mij vrij snel) zonder problemen (inmiddels alweer ruim een jaar geleden). Ik hoor ook hele goeie verhalen. En 10mg escitalopram is een hele lage dosering (je kan tot 40mg). Veel mensen schrijven recensies in de eerste weken of zijn dan zelfs alweer gestopt, dat soort recensies maken je bang. Voor mij voelt ‘t alsof het m’n leven heeft gered die 10 druppels ;)
Ik had ook forse angst (tegen paniek aan), dat is nu echt weg! En ik kan me ook weer echt ontspannen waardoor ik nu pas het gevoel heb dat ik echt aan het herstellen ben. Mijn zelfvertrouwen begint ook weer terug te komen.

M.
17-04-2023
Reageer:
Sorry voor de late reactie. Ik had wel wat angst ja maar in mijn 1e burn-out was dat maar afwezig. Het is er nog wel en ik accepteer het gewoon en schrijf het van me af. Positieve affirmeren helpt en ik gebruik mexazolam voor het slapen. En M? Hoeveel milligram zijn die 10 druppels ongeveer? In verhouding? En inderdaad focussen op het goeie en slechtere momenten accepteren, en ja dat is lastig maar is naar mijn mening de beste manier om er mee om te gaan. Sterkte iedereen en heb vertrouwen!

Sandro
29-05-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>