Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Zelf ben ik psycholoog/psychotherapeut

Zelf ben ik psycholoog/psychotherapeut en zag mensen in mijn praktijk met een BO. Nooit had ik gedacht dat ik zelf "kandidaat BO "was. Ondanks dat ik signalen kreeg en gewaarschuwd werd door mijn echtgenoot . Vier maanden geleden, ging het licht plots uit. Ik reed enkel nog rond op automatische piloot, slaapproblemen, hartklachten, druk op hart, spierspanning, en kon niet echt nog doorstappen, geen energie en kreeg constant infecties. Tot op het moment dat ik letterlijk door mijn benen zakte. Na 4 maanden kan ik zelf nog niet aan herstelfase beginnen. Ik moet nu zelf de laatste dagen 'leren toegeven' dat ik het onder ogen zal moeten zien en aanvaarden, hoe moelijk en onbeschrijfelijk de letterlijke pijnen zijn. de laatste weken zijn een platte rust van 17u/24u. Ergens naar toe gaan is een onnoemelijk opdracht, spreken is vermoeiend. Mijn eigen moeder en zoon beginnen ongeloof en kritiek te uiten, je hebt het gezocht, je kon niet stoppen, je had nooit geen tijd, wat is dit eigenlijk met jou. Het is niet zichtbaar aan de buitenkant en dat is het meest lastige. Ze kennen me zo niet. Er wordt gefocust op het werk, terwijl dit niet de enige factor is die meespeelt. het is een samenloop van zeer veel stress en niet alleen ons dagelijks werk maar het dagelijks leven. Te lang meegegaan in de verwachtingen van anderen en daar willen aan voldoen.
Het is steeds alsof je gas wil geven, maar de handrem aanstaat. Willen en niet kunnen. Het is nu te leren aanvaarden.
Goed dat er een forum is, die ik tegenkwam, om even te kunnen afschrijven....een goed hulpmiddel in deze fase, als je er niet steeds wil over praten.
Reacties steeds welkom,


Anoniem
23-01-2023
laatste reactie: 09-06-2023

7
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hallo,

Ik herken jouw verhaal. Veel sterkte… accepteren is al een hele grote stap. Ook nooit gedacht dat dit me ging overkomen.
Nu een 8-tal weken in burn-out.

Groetjes

Lies
13-02-2023
Reageer:
Wat fijn dat dit forum er is,beste anoniem zo herkenbaar alles wat je schrijft zelf ook burnout na alle signalen te hebben genegeerd totdat het lichaam het overging nemen STOP!!!nu al een jaar bezig met accepteren dat ik burnout ben of te wel herstellende ik heb vooral dat mijn hoofd aan staat net als een tv alles komt binnen vreselijk!!en ook ruis in mijn hoofd het is er steeds,ik heb besloten het te omarmen en aan mezelf te werken en niet meer weg te lopen niets anders is nu ff belangrijker dan Jij,begonnen met sporten 1 x in de week psycholoog om traumas te verwerken zodat het uit mijn systeem gaat het dient mij niet meer!!

Mirjam
17-03-2023
Reageer:
Hi,
Ik ben ook een psycholoog met een burn-out… erg lastig… sinds begin 2020 overbelast geraakt op werk, werd erg ziek door Corona (mogelijk speelt long COVID ook een rol), mijn relatie liep super slecht (ik had altijd een meer zorgende rol en kon dit niet meer vervullen, dus er ontstonden allerlei problemen). Sindsdien niet meer fit geweest. Ander werk geprobeerd maar dat lukte ook niet. Was al overbelast en het hele systeem met werkdruk was me ook te veel. Heb me in de zomer 2021 ziek gemeld. Relatie is ook kapot gegaan, hier veel in te verwerken gehad en nog steeds. Heb last van chronische hyperventilatie, continue spanning, inwendig trillen, angst, slecht slapen, piekeren, somber, onzeker. Ik ben ondertussen bezig om voor mezelf te gaan starten en dit geeft me wel positieve energie. Probeer ook op de goede dingen te focussen ipv alleen op wat er nog niet goed gaat. Maar acceptatie is soms nog altijd lastig. Houd alsnog vaak een masker op. De oude zal je nooit meer worden maar dat zou ook niet goed zijn. Ik vergelijk mezelf altijd met hoe ik me vroeger voelde maar dit is daarmee ook niet helpend. Ik hoop dat met mijn nieuwe doel, de droom die ik altijd al had, ik me een nieuwe, fijne zelf ga voelen.
Wat mij helpt is dansen, zingen, in beweging komen. Los komen van dat verkrampte. In je lichaam komen. Huppelen over straat, haha…
Ik voel wel dat dit uiteindelijk alleen maar leidt naar waar ik mag zijn. Hopelijk is dat voor jou ook zo. En dan kunnen we straks mensen alleen maar beter helpen! ❤️

Anoniem
06-04-2023
Reageer:
Beste anoniem, hoe gaat het nu met jou? Zelf geen BO maar een familielid, help hem met samen wandelen en praten.

Richard
09-06-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>