Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Raad over hoogsensitiviteit

Hallo allemaal,

Mijn hoogsensiviteit kwam in grote gradatie’s toen ik in 2017 mijn eerste depressie kreeg. (Maar eigenlijk nu terugkijkend had ik me hele leven al de hoogsensitiviteit) Ik was extra prikkelbaar, ik kon mensen hun gedachte horen en kon opeens niet tegen vel licht en parfum, andere mensen hun energie kwamen in mij. En dat was helemaal niet prettig.

Toen informatie gaan zoeken over deze symptomen en daar kwam uit dat ik hoog sensitief was. Wist niet wat dat was en eigenlijk weet ik het nog steeds niet. Omdat ik het zie als een zwakte. Met mijn familie kan ik er niet over praten want dan krijg ik de wind van voren dat ik god moet zoeken en hij zal antwoord geven. Ik geloof in God dus dat is het niet. Ik weet niet hoe ik hoog sensitiviteit kan accepteren in mijn leven. Vandaag kom ik er achter dat hoog sensitiviteit een Karakter eigenschap is. En dat kwam zo heftig naar binnen. Want eigenlijk wil ik deze eigenschap niet. Ik voel teveel en dat wil ik NIET meer. Maar aan de ene kant wil ik deze eigenschap van mij ook accepteren.

Weet 1 van jullie hoe ik dit kan doen.

Ik hoor graag van jullie

Assissa
06-03-2024
laatste reactie: 17-04-2024

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Helaas weet ik niet wat je kunt doen. Ik kan alleen zeggen dat ik het herken. Ik ben nu wat boeken over HS aan het lezen en daar zeggen ze dat je deze eigenschappen moet leren te waarderen. Op dit moment lukt me dat nog totaal niet, ik hoop wel dat dat nog eens komt. Het enige wat ik gehad heb aan die eigenschappen is dat ik jarenlang heel eenzaam en ongelukkig ben geweest en dat ik nog bij het minste of geringste compleet van de kaart ben. Dat ik veel empathie heb interesseert maar weinig mensen.

Erik
17-04-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>