Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Idee gek te worden.

Idee gek te worden.

Ik heb helaas een BO/angststoornis. Ik heb momenten dat ik bijvoorbeeld in de douche ben en voor me gevoel niet meer weet wat ik moet doen althans ik maak me daar druk over, want ik weet prima wat ik moet doen aangezien ik het gewoon doet. Dit voelt heel angstig alsof ik gek aan het worden ben ofzo. Wie herkent dit?

iris
09-01-2024
laatste reactie: 23-01-2024

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Dat heb ik ook heel erg. Lijkt alsof er van alles in je hoofd loopt en je hoofd daardoor bijna barst. Hierdoor wordt je bang dat je gek wordt, maar dat is niet nodig! zolang je dit nog kan typen en denkt dat je gek wordt wordt je het niet. Dat kan niet!
Als ik dat rare gevoel in mijn hoofd heb heb ik ook altijd moeie ogen en het idee dat ik weg gaat vallen. Heb jij dat ook?

anoniem
09-01-2024
Reageer:
Ik heb dit ook. Dit is echt angst de angstoornis overheerst je normale gedachten op dat moment. Ik probeer mezelf altijd hardop te kalmeren.

Olaf
11-01-2024
Reageer:
Hi ,

Je gaat over alles nadenken aangezien je filter kapot is. Soms loop ik wel eens door een winkel en denk ik is dit nu echt of niet . Ben ik er wel etc ...
Dit doet jouw brein om je af te leiden van emoties die jij jarenlang hebt weggestopt. Als in de vorm van een beschermingsmechanisme. Heel eng , maar zolang jij denkt ik word gek , ben je het juist niet. Aangezien mensen die ' gek ' worden het juist zelf niet door hebben. Je bent dus niet gek en observeer je gedachten. Probeer er naderhand om te lachen. Zolang jij er niet bang voor bent zal het vanzelf oplossen.

Anoniem
23-01-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>