Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Burn-out/angststoornis

Hey,

Ik wou graag mijn verhaal delen en misschien herkennen jullie je hierin of zijn er wat tips voor mij

Ik ben een jongen van 21 jaar uit en ben nu ongeveer 7 maanden thuis van mijn werk en zit met een burn-out/angststoornis. (Agorafobie)
Ik vind het echt verschrikkelijk en hoop iedere dag dat het weg is en ik weer m’n leven kan oppakken. In de 7 maanden heb ik een hoop dalen gehad en misschien soms iets betere momentjes. Ik heb mezelf veel opgesloten en geïsoleerd, veel op schermen ect ect.

Ik probeer mezelf echt te focussen op de goede dingen, gezond te eten, een beetje wandelen, onder de mensen proberen te zijn, boek te lezen, ademhalingsoefening ect ect

Maar het gaat gewoon op dit moment allemaal echt niet. Ik ervaar een heel wazig/eng gevoel en alles is grijs en grauw en lijkt nep en dit is dan de gehele dag, ik sta er mee op en ik ga ermee naar bed.

Voor mijn gevoel kan ik niet nadenken en leef ik de gehele dag in een soort waas ook zie ik heel wazig en herken ik mezelf echt niet meer, soms denk ik dat ik gek wordt (weet dat dit niet zal gebeuren). De mensen om mij heen vertellen me allemaal dat ik super scherp ben en ze niet veel aan mij merken als ze op bezoek komen. (Dan probeer ik me vaak wat beter voor te doen dan ik ben) Alleen ik wordt van binnen gek , ik wil gewoon weer m’n oude leventje terug.

Het is een raar gevoel bij m’n hoofd en vooral bij m’n ogen, m’n lichaam voelt niet meer mijn lichaam.

Loop bij een psychologe en iedereen geeft mij allemaal aan dat het logisch en normaal is en het er allemaal bij hoort en dat ik gewoon wat moet gaan doen. Klinkt allemaal heel makkelijk maar hoe dan als je je zo voelt???

Herkennen jullie je in dit gevoel? En heeft iemand hier misschien wat tips voor?

D
23-01-2024
laatste reactie: 30-01-2024

1
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Echt zo herkenbaar. Alsof ik mijn eigen verhaal leest. Alles maar dan ook alles klopt! Ik ben ook 21 en loop sinds hier sinds 5 maanden mee. Ook dat wazige gevoel, bang op gek te worden, wereld voelt nep, rare zere ogen enz enz. Echt alles is hetzelfde. Ook ik loop bij een psycholoog en zij zegt hetzelfde als wat de jouwe zegt: het hoort erbij. Ik heb ook momenten dat ik op de bank ligt en me gewoon doodziek voelt zo zo moe en raar. Maar als er dan bezoek komt zoals je zegt kan je doen alsof er niks is.

Klinkt raar maar is zo fijn om te lezen dan iemand exact dezelfde klachten meemaakt als ik.

Iris
23-01-2024
Reageer:
Hey Iris,

Ik snap je volledig en voor mij klinkt het ook fijn dat iemand dezelfde klachten meemaakt.

Voel me namelijk constant onbegrepen en dan lijkt alsof ik de enige ben die zulke dingen meemaak.

D
23-01-2024
Reageer:
Klopt mensen denken o je ziet niets aan hem het valt wel mee. Of komt op zet even door joh het is niet reëel wat je voelt of denkt. Dat zijn dingen die ik veel hoor van mensen. Ik dacht ook dat ik 1 van de weinige was met zulke heftige klachten, maar ik denk dat er meer mensen zijn die dit meemaken dan dat wij denken.

Iris
24-01-2024
Reageer:
Hey , ik heb precies het zelfde het maakt je vooral angstig dat je denkt dat het nooit meer goed komt terwijl mijn omgeving zegt dat ik al beter ben dan aan het begin het is alleen dat hoofd dat me elke keer helemaal gek maakt. Groetjes s 27

Anoniem
24-01-2024
Reageer:
Wat voor mij helpt maar dat kan voor iedereen anders zijn , is elke dag op het zelfde tijdstip opstaan en naar bed gaan . Ik moet me eigen dwingen om in de ochtend wat te eten en ik probeer rond 11 uur altijd een uur te gaan wandelen ( op het begin kon ik maar 5 meter wandelen dus bouw dit op je eigen tempo op ) en als ik dan terug thuis ben rust ik een uur slapen of op de bank liggen daarna merk ik dat ik weer ga piekeren dus pak ik een boek of een puzzel of ga even ontspannen in bad met een boek. Deze dingen helpen mij op het moment nu om de dag door te komen , op het begin kon ik niks van al die dingen hier boven en het is voor iedereen anders en elke dag is anders soms kan ik even genieten en soms ook helemaal niet en dat probeer ik dan maar te accepteren. Het is een lastige tijd maar heb er vertrouwen in dat uit eindelijk alles goed komt.

S
24-01-2024
Reageer:
Ik herken het en dacht zelf dat het nooit over zou gaan. Wazig zien duizeligheid angsten trillingen in mijn lichaam.
Ik deed er alles aan, maar daardoor creëer je controle gedrag. het belangrijkste is het accepteren. En rust nemen Ik kan je zeggen dat ik heel veel baat heb gehad bij filmpjes van Nick de waard. Het is een tip.
Nu na 6 mnd gaat het al stukken beter. Sterkte !

N
30-01-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>