Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ik zit niet al te lekker in mijn vel

ik ben een alleenstaande moeder met 2 kinderen van 10 en 6.
Ik zit niet al te lekker in mijn vel, ik kan moeilijk nee zeggen, laat mensen en zelfs mijn kinderen over mijn grenzen gaan, waardoor ik me soms best moe voel. Nu praat ik af en toe met iemand,, maar hij heeft gezegd dat er nu wel actie moet komen en dat ik moet kijken waar ik aan wil werken, wat/ wie ik ervoor nodig heb. Nu weet ik waar ik aan wil werken, ik wil graag Nee leren zeggen, mijn grenzen aan willen geven. Maar ik weet ook dat ik het niet alleen kan, ik ben namelijk best onzeker en een beetje verlegen.
Ik wil graag zijn hulp, maar weten jullie misschien hoe hij me daarbij kan helpen? Wat voor oefeningen hij me kan geven? Maar dan oefeningen in praktijk, want als ik de oefeningen alleen thuis moet doen, ben ik bang dat ik er niets van bak, het liefst wil ik dus meteen geconfronteerd worden.

Hebben jullie ideeën? Alles is welkom.


Bianca
28-06-2023
laatste reactie: 03-12-2023

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ik heb 4 volwassen kinderen en heb hetzelfde probleem. Ik vindt ook heel erg moeilijk om mijn grenzen aan te geven en om nee te zeggen en om vol zelfvertrouwen te staan voor wie ik ben. Ik heb erg de neiging om iedereen het naar zijn zin te willen maken en iemand tot last te willen zijn, pleasegedrag. Heeft ook met mijn onzekerheid te maken en ook met dingen uit mijn jeugd. Ik denk dat wat voor mij het beste werkt, maar daar heb ik ook nog wel een lange weg in te gaan, is dat je eerst van jezelf moet leren houden en dat is iets wat je alleen zelf kunt En wat anderen je niet kunnen dwingen of opleggen ik weet niet wie deze man is die jou zegt dat er nu echt wel iets moet gebeuren? Wat mij wel heel erg helpt is het luisteren van podcasts over dit soort onderwerpen Dus hoe kom ik voor mezelf op Hoe ga ik om met onzekerheid enz. Maar waarbij je er wel een beetje op moet letten dat het een podcast is die bij je past en die ook wel een beetje serieus is dus een psycholoog of een therapeut die de podcast maakt. Verder ga ik naar een hypnotherapeut in opleiding die me ook enorm helpt en vooral als ik zelf vastloop weer verder helpt. Maar het gaat er dus vooral om dat je de kracht in jezelf gaat vinden en gaat leren vertrouwen op jezelf. Diep van binnen ben je namelijk een heel goed mens met kracht, wijsheid en liefde in je, maar dat is wel iets wat je ook moet geloven van jezelf en daar zijn allerlei manieren voor maar dan moet je dus manier zoeken die bij je past. Heel veel sterkte in ieder geval hiermee!

Cinthia
03-12-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>