Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog
Integratieve therapeut, hypnotherapeut, coach en relatietherapeut - Almere - Rabia
Therapie Almere
Randstad 22 163
1316 BM Almere
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRabia | Integratieve therapeut, hypnotherapeut, coach en relatietherapeut

Therapie Almere

Mijn naam is Rabia, Ik ben psychosociaal therapeut, hypnotherapeut en relatietherapeut. Ik ben verbonden aan de Nederlandse academie voor psychotherapie als docent, leertherapeut en supervisor. Ik heb ruim vijfentwintig jaar ervaring als hulpverlener in de geestelijke gezondheidszorg. 
In mijn praktijk begeleid ik mensen om hun unieke krachtbronnen en kwaliteiten in te zetten bij het aanpakken en oplossen van hun psychische problemen. Het is niet de therapie of de therapeut die jou beter maken maar wie jij bent en welke eigenschappen je met je meebrengt in dit traject is wat helpt. 
Je kunt bij mij terecht voor individuele problemen, voor herstelbegeleidng bij stress en burn-out en voor relatietherapie. Binnenkort kan je bij mij terecht voor groepstrainingen, lezingen en workshops gericht op persoonlijke heling en groei en professionele ontwikkeling.

Mijn visie 
Mijn uitgangspunt is dat mensen het vermogen hebben om zichzelf te helen, te ontwikkelen en eigen leven zelf richting te geven. Net als fysieke wonden kunnen helen, kunnen ook emotionele wonden helen. Ieder mens beschikt over dit zelfhelend vermogen. 

Mijn missie 
Via coaching, counseling en therapie help ik mensen weer in hun eign kracht te gaan staan en het beste uit zichzelf te halen. Wanneer je het heft in eigen handen hebt, dan kun je een rijk bestaan leiden. Je ziet uitdagingen als kansen en je staat open om te leren en te genieten. Je leeft je mooiste leven. Ervaar jij belemmeringen in je eigen leven om je te voelen zoals jij je wilt voelen? dan kun je professionele begeleiding inschakkelen bij degenen die weten hoe verandering in zijn werk gaat. 

Wat kan ik voor je betekenen? 
Mijn begeleiding is voor iedereen geschikt die op zoek is naar verandering op persoonlijke en of professioenele gebied. Iedereen heeft weleens iets wat hij of zij anders of beter wil. Kom je daar zelf niet uit? dan kan ik je als deskundige erbij helpen. Als therapeut streef ik ernaar om je effectief te begeleiden in een open en veilige setting zodat jij de stappen gaat zetten die nodig zijn om je doelen te bereiken. Bijvoorbeeld als je: 

·      Wilt ontdekken wie jij bent en je plek wilt vinden in de samenleving.

·      Je talenten wilt ontdekken en je verder wilt ontwikkelen.

·      Jouw leefstijl wilt veranderen.

·      Weerbaarder wilt worden en je grenzen beter wilt aangeven.

·      Beter wilt leren omgaan met stress.

·      Van onrust, slapeloosheid, depressieve gevoelens of angsten wilt afkomen.

·      Rouw, verlies of trauma’s wilt verwerken.

·      Een lastige eigenschap van jezelf wilt aanpakken.

·      Identiteitsproblemen wilt aanpakken.

·      Je relaties met je partner, gezin, familie, vrienden of collega’s wilt verbeteren.

·      Wilt leren omgaan met tegengestelde gevoelens over je relaties, geloof of identiteit

·      Aan de slag wilt met zingevingsvragen en spiritualiteit.

·      Meer passie, plezier of motivatie in je werk wilt hebben.

·      Nieuwe vaardigheden wilt leren en wilt groeien in je carrière. 

·      Een burn-out wilt voorkomen of ervan wilt herstellen


Individuele begeleiding
Sommige thema’s lenen zich meer voor coaching. Bij andere thema’s past counseling of therapie beter. Verder kun je bij mij terecht als vertrouwenspersoon voor vragen en thema’s die je niet met anderen kunt bespreken. Afhankelijk van je doel kiezen we samen de meest passende aanpak.

Relatietherapie
Naast individuele trajecten begeleid ik ook stellen en samengestelde gezinnen naar meer veiligheid, harmonie en verbinding met zichzelf en met elkaar. 

Groepsbegeleiding
Vanuit mijn praktijk in Almere bied ik weer nieuwe trainingen en workshops aan op diverse gebieden zoals: Authentiek zijn, social skills, zelfvertrouwen, herstel van bun-out, rouw en traumaverwerking. Voor meer informatie hierover kunt u een e-mailbericht naar me sturen. 

Op 20 juni start ik samen met mijn collega een nieuwe assertiviteitstraining van 4 bijeenkomsten. De bijeenkomsten vinden plaats in Almere stad en duren 2 uur van 19.00 uur tot 21.00 uur. De prijs van de hele training is: 395 euro en de grootte van de groep is 8-10 deelnemers. 
Aarzel niet om mij te mailen als je meer informatie wil over de inhoud en de werkwijze van de training. Ik sta je graag te woord. 


Workshops en Lezingen
Ook is de intentie om vanaf 2024 te starten met diverse workshops en lezing op het gebied van zelfontwikkeling en bewustzijn. Meer informatie hierover volgt. 

Regie over je leven

Ik stem mijn begeleiding op jou af, want jij staat centraal. Ik hoor en zie je in alle facetten van jouw mens-zijn. Niet alleen je problemen, maar ook je kracht en wijsheid. Mijn taak is om jou te helpen om je eigen oplossingen te vinden en stappen te zetten. Zo krijg je weer regie over je leven en dat is 

 

Leren, groeien en genezen

Ik ben onder andere gespecialiseerd in integratieve psychotherapie en maak gebruik van de laatste inzichten vanuit wetenschappelijk onderzoek. De basisgedachte is dat ieder mens kan leren, groeien en genezen. Misschien lukt het tijdelijk niet om dit vermogen in te zetten, maar wees gerust: het is altijd aanwezig. Tijdens onze sessies kiezen we samen de juiste werkvormen om je weer op weg te helpen.

 

Plan van aanpak

Na een uitgebreid intakegesprek maken we samen een plan met concrete stappen, zodat jij aan de slag kan. In dit proces is het heel belangrijk dat jij actief bent en acties onderneemt. Ik help je om je innerlijke blokkades aan te pakken, zodat jij je mooiste leven kan leiden. Door telkens de focus te leggen op een specifiek thema, kun je binnen afzienbare tijd mooie resultaten bereiken. 

 

Jouw privacy is gegarandeerd

Alles wat we tijdens onze sessies bespreken is vertrouwelijk en valt onder mijn beroepsgeheim. Ik verstrek alleen informatie aan anderen als ik jouw expliciete toestemming hiervoor heb. 

 

Wie ben ik?

Ik ben een Nederlander van Marokkaanse afkomst. In mijn ontwikkeling als individu heb ik het beste van de twee werelden weten te integreren. Dat is een fascinerend proces. 

Na mijn studie aan de Hogeschool van Amsterdam heb ik veel ervaring opgedaan als hulpverlener. Ik heb ervaring in het werken met individuen, gezinnen en groepen. Ook was ik voor een aantal jaar operationeel manager van het groepsmaatschappelijk werk. Ik ben afgestuurd aan de Nederlandse academie voor psychotherapie als integratief therapeut en hypnotherapeut en ik werk al een paar jaar in mijn eigen Therapiepraktijk Ben. Ik ben als supervisor, leertherapeut en docent verbonden aan de Nederlandse Academie voor psychotherapie. 

Mijn leven staat in het teken van groei en transformatie zowel persoonlijk als professioneel. De verandering die ik in de wereld wilde zien, heb ik zelf ook doorgemaakt. De ervaring leert dat wanneer je jezelf verandert, verander je ook de wereld om je heen. Je kijkt als het ware met nieuwe ogen naar de wereld, dan zie je nieuwe dingen die jou niet eerder zijn opgevallen. 

De mensen die mij inspriren zijn de grootheden die hun gaven en talenten met de wereld hebben gedeeld. Het zijn er teveel om te benomen. Rumi is een van die mensen. 

In mijn begeleiding integreer ik enegertisch werken, lichaamsgericht en hypnose. De sessies kunnen in het Nederlands, Engels, Arabisch of Berbers worden aangeboden. 

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Rabia

 

Online therapie

Online therapie werkt ook heel goed. Je ontvangt van mij een link via Zoom zodat je makkelijk kunt inloggen. Het voordeel van online therapie is dat je niet hoeft te reizen. Mensen vanuit andere provincies of uit het buitenland kunnen hier ook gebruik van maken. Je kan heel gemakkelijk vanuit je eigen huis je sessie volgen. Ook kun je live sessies afwisselen met online sessies als je dat wilt.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Mijn opleidingen: 
Hogeschool van Amsterdam
BA, Social work (2001)

Bij de Nederlandse academie voor psychotherapie

Hypnotherapie (2014)

Europees Certificaat Psychotherapie: Integratieve psychotherapie (2015)

Docentenopleiding (2019)
Leertherapeutenopleiding (2018)

Supervisie-opleiding (2020)

Rino Amsterdam

Post-hbo POH-ggz (2017)

See True

Mindfulness (2021)

Adoptiepraktijk Vinke: Hanneke Kalisvaart

SPI Sensorimotor therapy (2022)

Stresswise academy
IBCT Relatietherapie (2023)

Registraties

Specialisaties

Specialisaties

In ben gespecialiseerd in: 

 • Persoonlijke en professionele ontwikkeling 
 • Herstelbegeleiding bij stress en burn-out
 • Identiteitsontwikkeling en spritualiteit
 • Relatieproblemen
 • Emancipatie en integratie
 • Angst en somberheid
 • Zelfbeeld 
 • Autonomie en zelfvertrouwen
 • Existentiele problemen
 • Traumaverwerking
 • Training Assertiviteit 
 • Traning Zelfvertrouwen 
 • Training Veerkracht en herstel van burn out

Mensen uit Almere, Lelystad, 't Gooi, Utrecht en Amsterdam weten mij te vinden.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

Mensen weten mij te vinden als het gaat om: 

 • Persoonlijke en professionele ontwikkeling
 • Stress en burn-out
 • Communicatieproblemen
 • Verwerken van rouw en verlies
 • Traumaverwerking en de daaraan gerelateerde angst, depressie en pijn
 • Relatietherapie
 • Groepstrainingen Assertiviteit, zelfvertrouwen en herstel van burn outTherapievormen

 • ACT therapie
 • Angst therapie
 • Beeldende therapie
 • Burnout therapie
 • Coaching
 • Cognitieve gedragstherapie
 • Cognitieve therapie
 • Contextuele therapie
 • Counselling
 • Cursussen en trainingen
 • Depressie therapie
 • EMDR-therapie
 • English speaking therapy
 • Gedragstherapie
 • Gesprekstherapie
 • Groepstraining
 • Hypnotherapie
 • Integratieve psychotherapie
 • Jongerentherapie
 • Lichaamsgerichte therapie
 • Life Coaching
 • Loopbaancoaching
 • Meditatie
 • Mindfulness
 • Mindfulness therapie
 • Mindfulness training
 • Online therapie
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Personal coaching
 • Psychosociale therapie
 • Psychotherapie
 • Relatietherapie
 • Rouwbegeleiding
 • Stress therapie
 • Supervisie
 • Therapie
 • Traumatherapie
 • Wandeltherapie
 • Werkgerelateerde therapie

Behandeling van


Tarieven

Mijn tarieven zijn: 

Vrijblijvend kennismaking van 20 minuten: Kosteloos
Individuele sessie: € 100 voor een sessie van 60 minuten (vrijgesteld van btw)

Als je een aanvullende verzekering hebt, wordt de individuele therapie in 2023 voor veel zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. De behandelingen vallen onder de complementaire of alternatieve zorg en worden erkend als psychosociale zorg of therapie.

Let op: Je kunt hier geen rechten aan ontlenen en voorwaarden kunnen veranderen. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar.

Sommige werkgevers voorzien soms in een gehele of gedeeltelijke vergoeding. Vraag ernaar bij je werkgever. 


Relatietherapie: € 145 voor een sessie van 90 minuten (exclusief btw)
Relatietherapie wordt niet vergoed vanuit de zorgverzekering. 

Groepstrainingen: 395 euro voor 4 bijeenkomsten van 2 uur

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag -
Woensdag 9.00 uur tot 20.00 uur
Donderdag 9.00 uur tot 18.00 uur
Vrijdag 10.00 uur tot 18.00 uur
Zaterdag In overleg
Zondag -

Ligging

Mijn praktijk ligt in Almere.
Ik ontvang mensen uit de regio Almere, Huizen, Bussum, Eemnes, Gooi.Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht