Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Elisabeth | Pyschosociaal, Integratief en Gestalt.

Pyschosociaal, Integratief en Gestalt. - Dordrecht - Elisabeth
Therapie Dordrecht
Spirea 9
3317 JP Dordrecht
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Dordrecht

Persoonlijk

 

Hi, ik ben Elisabeth. Mensenmens, diepgang, aanvaardend, warm, levensgenieter, muzikaal, zijn woorden die sterk bij mij passen. 

Ik ben getrouwd en heb een dochtertje van 4 maanden. 

 

Zelf ben ik ook door processen heen gegaan van het verwerken van verlies, het loskomen van oude patronen, maar ook het steeds meer leren luisteren naar mijn intuïtie. Dat is niet altijd gemakkelijk geweest, maar ik geloof dat ik door mijn eigen processen beter kan aansluiten bij de cliënt. 

 

Aanbod


Uit ervaring weet ik dat een stukje therapie of coaching een behoorlijk verschil kan maken in je leven. 

In mijn praktijk zie ik mensen die een bepaalde spanning hebben, niet tevreden zijn over hun leven of zichzelf. Dat kan heel breed zijn; werk waar je in vast zit, een relatie dat niet lekker loopt of misschien heb je last van depressieve gevoelens en/of angstklachten. Het kunnen diverse problemen zijn, waarbij je het gevoel hebt dat je ver van jezelf af staat. 


Individuele therapie & Coaching

Soms doe je iets, terwijl je het niet wilt. Of soms doe je iets niet, wat je wel graag wil doen.
Herken je dat? We zitten maar complex in elkaar als mens. Hoe komt het toch dat we ons door andere dingen laten leiden, terwijl we zulke andere verlangens hebben? Ik denk dat we als mens geneigd zijn om meer te overleven, dan echt te leven. Het leven overkomt je als het ware. 
Als je dit niet meer wilt, is het zaak dat je er achter komt wat je ten diepste drijft. Ik kijk graag met je mee waarin hier jouw blokkades liggen. Dat gebeurt vaak automatisch en niet zozeer bewust. Ik kan je helpen bij het in contact komen met jezelf.  De focus binnen de gesprekken ligt bij mij niet alleen op het verkrijgen van een stukje inzicht. Ik laat je graag regelmatig stilstaan bij wat je voelt en ervaart.

De ervaring leert, dat we als mens geneigd zijn om weg te gaan bij onze pijn. Dat is heel logisch, omdat je dat niet wilt voelen. We hebben onszelf heel veel aangeleerd om met onze pijn om te gaan en onszelf te beschermen. Toch zal dit niet de bevrediging geven waar je naar op zoek bent. 'Waar onze pijn ligt, ligt onze schat.' Ik geloof dat wanneer je de pijnpunten in je leven aandacht durft te geven, je een vreugdevoller mens zult worden. 'What you resist, persists.' Alles waar je je tegen verzet of wat je geen plek geeft, zit overal. Aanvaarding, het durven doorvoelen van je pijn, zal je een completer mens maken. 

 

 

Problematiek

Ik kan je helpen bij hulpvragen zoals: 

 

 • Het maken van keuzes mbt werk/relatie/opleiding

 • Zelfbeeld
 • Verwerken van verleden/trauma
 • Identiteit - wie ben ik?

 • Grenzen aangeven

 • Stress//burn-out klachten

 • Angsten 

 • Assertiviteit

 • Sociale vaardigheden

 • Faalangst 

 • Twijfel rondom relatie

 • Zingeving

 

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Mogelijk ervaar je worsteling op een ander gebied. Schroom dan niet om toch contact met mij op te nemen. Samen kom je een stuk verder.

Elisabeth

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Ik ben in het bezit van een HBO-opleiding; Maatschappelijk Werk & Dienstverlening/Social Work.

Tevens de Integratieve Coach/Therapeut opleiding. Daarnaast ben ik Gestaltcoach.Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Connect Mirror Neuron Focus Therapy (CMFT)

is een behandelmethode die staat primair voor verwerking van het (vroegkinderlijk) (hechtings) trauma.

 

Dit gebeurt in verbinding tussen cliënt en hulpverlener, waarbij beiden zich focussen op de lichaamssensaties van de cliënt zonder dat cliënt in het trauma hoeft te gaan.

 

Bij deze hulpverleningsvorm vertelt de cliënt wat hij/zij wil verwerken en de spiegelneuronen van de hulpverlener bewerken de nodige compassie voor de cliënt. Hierdoor en door de rust van de hulpverlener, die in diens ogen gelezen wordt, kan de cliënt optimaal processen, zodat wat ‘gestold’ is weer kan stromen en de klachten kunnen verdwijnen.

 

CMFT onderscheidt zich door de mogelijkheid van behandeling voor mensen met hechtingsproblemen en vroegkinderlijk trauma.

Tarieven

€70,- per sessie van 60 minuten.

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag -
Woensdag 9.00-17.00
Donderdag -
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Ligging

Mijn praktijk ligt in Dordrecht.
Ik ontvang mensen uit de regio Dordrecht, Barendrecht, Hoeksche Waard, Capelle aan den IJssel, Oud-Beijerland.Reviews Therapie Dordrecht

Hieronder staan reviews over Therapie Dordrecht - Elisabeth

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 3 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


~ De weg terug naar jezelf vinden om weer verder te kunnen ~

~ De weg terug naar jezelf vinden om weer verder te kunnen ~


Elisabeth beschikt over de gave en vaardigheden om je te helpen de weg terug vinden naar jezelf. Dit op een eerlijke, vriendelijke en tegelijkertijd ook luchtige manier. Ik heb dit ervaren als zowel confronterend als bevrijdend. Confronterend omdat het lastig kan zijn om diepste overtuigingen en gevoelens te erkennen en bevrijdend omdat dit tegelijkertijd zo veel ruimte geeft voor groei.

Door ruimte te geven aan lastige gevoelens, kwam de weg weer vrij voor positieve gevoelens. Vandaar uit heb ik ervaren dat het makkelijker is om keuzes te maken, verder te gaan en zo veel mogelijk te omarmen wat er is.

Enorm waardevol voor als je weer wilt leven, puur als jezelf.

| 14 okt 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Je voelt je compleet op je gemak

Bij Elisabeth voel je je compleet geaccepteerd en op je gemak.


Je merkt aan haar manier van aanpak dat ze zich goed inleeft in jou als persoon en je aan het denken zet
Vooral haar specifieke aanpak dringt goed door tot jouw kern van problematiek.


Een echte aanrader dus voor als je wezenlijke verandering verlangt


| 27 apr 2018
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een ontmoeting is levensveranderend!

Elisabeth is iemand waarbij je ervaart dat ze je helemaal accepteert, en meer dat dat, dat ze je kwaliteiten ziet en deze ook benoemd.

Ze maakt op een diep niveau contact en kan zich enorm inleven waardoor je het verlangen krijgt je eigen binnenwereld te leren kennen en daar zonder oordeel naar leert kijken.

Ze is zachtmoedig, wijs, en haalt het mooiste in je boven. Geen enkel gevoel is haar onbekend en daardoor merk je dat ze zelf veel doorleeft heeft en recht van spreken heeft. Een ontmoeting met haar is levensveranderend!


| Dordrecht | 20 dec 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Interview

Lees hieronder het interview met Elisabeth .
praktijk


1. Waar zit je praktijk?
In Dordrecht aan de Spirea (nr.9) - Medisch Centrum Zuidhoven.

2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?
Ik ben verhuisd op mijn 12e leeftijd vanuit België naar Nederland. Ik ben nog net wel in Nederland geboren, maar opgegroeid in België - de 1e 12 jaar van mijn leven. Het was een hele omslag om te wennen in de Nederlandse cultuur. Het achterlaten van mijn school, vrienden, veilige plek..
Hoe dicht de landen ook bij elkaar liggen; de culturen zijn erg verschillend. Zo zijn Belgen erg bescheiden en Nederlander best brutaal, daar moest ik erg aan wennen.

3. Waarom ben je therapeut geworden?
Het voeren van gesprekken op diepgaand niveau heb ik altijd al heel erg leuk gevonden. Het is iets wat bij me past. Gedurende mijn leven heb ik gemerkt, dat ik hart heb voor gebroken mensen en (onbewust) vaak optrok met mensen die (moeilijke) dingen hebben meegemaakt in hun leven. Op de een of andere manier, voel ik mij verwant met mensen die het leven beleven op de bodem van hun bestaan. Het samen optrekken, op dit niveau, brengt heling en vreugde op den duur.

4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?
Ik vind het fijn om mensen te zien groeien, als ik oplichting zie bij ze, of als ik zie dat ze meer in hun kracht komen te staan. Soms ontstaat er een bijzonder moment in een gesprek, waardoor er opeens een omslag kan plaatsvinden. Dit kan me soms ook 'overkomen', maar dat maken de gesprekken des te avontuurlijker.

5. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?
Het zien van het leven en dankbaarheid op het gezicht van een client, waardoor ze het leven weer zag zitten.


leven


1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?
Een mooi schilderij geven aan iemand van wie ik houd.

2. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?
Ik hoop dat ik mag groeien als mens, dat ik meer mag zijn/worden zoals ik bedoeld ben. Meer authentiek. Hoe dat er precies uitziet, maakt niet zo heel veel uit.

3. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?
Ik zing graag en speel daarbij piano. Verder lees ik graag boeken en vind ik wandelen heerlijk in de natuur. Joggen hoort ook bij mijn wekelijkse routine.

4. Waar word jij blij van?
Van relatie, vriendschap, harten delen. Ik kan ook erg blij worden van een goede cappuccino en een lekker stuk chocola/brownie.. :-)

5. Heb je een partner en/of gezin?
Ik heb een partner en ben verloofd.

6. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?
Ik heb zeer zeker zelf ook coaching en therapie gehad. Ik vind dit onmisbaar, als je zelf ook coach/therapeut bent. Mede omdat soms je eigen processen raken aan die van cliënten en het fijn/goed is als je deze ook al wat hebt doorgewerkt en dit kan scheiden.
Ik heb dit als ontzetten behulpzaam en verrijkend ervaren voor mijn leven.

7. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?
Dan was ik muzikant/zangeres geworden.


inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?
Ik vind het inspirerend als mensen mij enthousiast weten te maken voor iets, maakt niet uit wat.
Als er iets vanbinnen geraakt wordt, ben ik meestal geinspireerd.
Zo ben ik laatst naar een workshop voor essentiele olien geweest en vond ik dit erg inspirerend. Ik had er nooit van gehoord, maar ik vond het bijzonder om te horen, wat je uit de natuur kunt halen en waar je dit allemaal voor kunt gebruiken.

2. Jouw favoriete boek en boekentips?
De uitnodiging van Paul Young.
Binnen geroepen en Bevrijd je verdriet van Henri Nouwen.
Hij is mijn all time favorite schrijven waarvan ik erg veel heb geleerd!

3. Jouw favoriete film en waarom?
The Lion King (Disney variant - oude versie/tekenfilm). Omdat het verhaal me steeds weer raakt, de emotie zo mooi wordt uitgetekend. De roeping die op je leven rust, dat je daar niet onderuit komt, maar dat het je als het ware weer 'inhaalt'.
Shawshank redemption: omdat deze man onschuldig in de gevangenis zat en hij vastberaden was hier uit te komen. Hoe volharding ervoor zorgt, dat je hoe dan ook je doel bereikt.

4. Jouw favoriete spreuk / quote?
Onrustig is mijn hart, totdat het rust vindt in U, o Heer (Augustinus)

5. Wat is jouw missie?
Om te leven vanuit mijn hart, hier altijd naar te zoeken en anderen te helpen hierbij te komen.

6. Wat is jouw superkracht?
Ik ben goed in het contact maken met mensen en het vertrouwen te wekken.

7. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?
Geluk zit hem niet alleen in het constant blij zijn. Geluk zit hem ook in het omarmen van je kwetsbaarheid, de moeilijkheden. Durf ook deze te doorleven. Leef samen met de mensen waar je van houdt, durf je leven te delen en wees dankbaar voor de kleine dingen in het leven. Zoek naar deze dingen.


Pyschosociaal, Integratief en Gestalt. - Dordrecht - Elisabeth

Contact met Elisabeth

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht