Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Therapeut Rigtje | Relatietherapie en Individuele therapie

Relatietherapie-en-Individuele-therapie-Assen
Dobbenwal 102
9407 AH Assen
rigtje@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Assen

Mjjn naam is Rigtje. Ik ben Europees gecertificeerd (ECP) psychotherapeut en ik bied kortdurende en doelgerichte hulpverlening en eerstelijns psychologische zorg.

 

Je kunt bij mij terecht voor een grote verscheidenheid aan klachten en problemen. De rode draad in mijn behandeling is je begeleiden naar meer inzicht en het aanreiken van praktische handvatten om problemen aan te pakken, waardoor je -net als voorheen- weer in staat bent de problemen op te lossen.

 

Klachten waar ik al veel mensen mee heb kunnen helpen zijn:

 

 

Persoonlijke- en emotionele problematiek

Bij persoonlijke en emotionele problematiek kun je denken aan:

  • angst
  • burnout
  • een laag zelfbeeld
  • eenzaamheid
  • moeite met grenzen aangeven

 

  • moeite met zingeving
  • stressklachten
  • onzekerheid
  • weinig zelfvertrouwen

 

 

Relatieproblemen

Wanneer je elkaar niet meer goed lijkt te begrijpen en er meer emotionele afstand is, dan kun je EFT relatietherapie overwegen. EFT is een bewezen effectieve therapie. Samen ontdek je in welk patroon jullie zijn terecht gekomen. In de therapie leren jullie begrijpen hoe dat komt en wat je kunt doen om beter bereikbaar te zijn voor de ander. Wanneer jullie de patronen herkennen en kunnen stoppen ben je beter in staat uit te spreken wat je nodig hebt, zodat je weer beter bereikbaar bent voor elkaar.

 

In de relatietherapie richten we ons vooral op onderwerpen die jullie zelf inbrengen zoals, beter leren luisteren en praten met elkaar, omgaan met ruzies en verschillen, tot een betere taakverdeling komen, een prettiger seksueel leven. 

 

 

Werkproblemen

Je kunt hier denken aan het herstellen en verbeteren van je vitaliteit en persoonlijke kracht na een burn-out, je zelfkennis verbeteren, je zelfvertrouwen vergroten, je minder sterke kanten beter leren ontwikkelen, beter structuur leren aanbrengen in (nieuwe) verantwoordelijkheden of je vaardigheden aanscherpen, zoals leren delegeren, verbeteren van communicatievaardigheden of omgaan met conflicten. 

  

 

Over mij

Ik heb een brede therapeutische achtergrond. In 1991 voltooide ik mijn opleiding als Maatschappelijk Werker aan de Haagse Hogeschool. Ik heb bij verschillende instellingen Geestelijke Gezondheidszorg gewerkt en sinds 2006 ben ik zelfstandig psycholoog in mijn eigen praktijk.

 

Na mijn studie volgde ik diverse specialistische opleidingen, zoals Schematherapie en Emotionally Focused Therapy (EFT). In 2013 heb ik de Voortgezette Opleiding Gestalttherapeut bij Kempler Instituut Nederland (KIN) voltooid en werd ik geregistreerd als Europees Psychotherapeut (ECP).

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Rigtje

Online therapie

Ik volg de richtlijnen van het RIVM en houd anderhalve meter afstand. Alles waar ik of jij met de handen aan kunnen komen is voor je komst gereinigd. Kom niet wanneer je klachten hebt.

Beeldbellen behoort tot de mogelijkheden.


Mededeling inzake corona-pandemie

Ik volg de richtlijnen van het RIVM en houd anderhalve meter afstand. Alle gebruiksartikelen zijn voor je komst gereinigd. Kom niet wanneer je klachten hebt. 

Beeldbellen behoort tot de mogelijkheden.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Na mij HBO opleiding Maatschappelijk werk aan de Haagse Hogeschool, ben ik mij gaan specialiseren in Gestalttherapie aan het Kempler Instituut in Nijmegen. 

Ik ben geregistreerd ECP therapeut (Europees gecertificeerd psychotherapeut) en aangesloten bij NVAGT, NVPA NVECP en de Nederlandse en Europeese Accociatie voor Psychotherapie NAP en EAP.Mijn AGB- codes vindt u op de site van VECTIS.

Vanzelfsprekend ben ik aangesloten bij SCAG, de gespecialiseerde geschilleninstantie voor complementaire gezondheidszorg.Registraties

Tarieven

Individuele therapie (60 min) € 85,--

Relatietherapie  (60 tot 90 min) € 105,-- 

Gezinstherapie ( 60 tot 90 minuten) € 125,-- 

CSR Burnoutcoaching ( 60 min) € 95,--

Leertherapie (60 min) € 95,--

Alle tarieven zijn inclusief indirecte tijd. Hiermee bedoel ik de tjd die nodig is om je gesprek voor te bereiden of uit te werken.

Openingstijden

Maandag 09.00 uur
Dinsdag -
Woensdag -
Donderdag -
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Ligging


Reviews Therapie Assen

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Assen - Therapeut Rigtje

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 4 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


We vonden de therapie sessies heel prettig

Zowel individuele als relatietherapie van Rigtje.


Rigtje is een therapeut met heel veel kennis. Ze komt rustig over en het voelt gelijk vertrouwd. Haar uitleg is helder, en verhelderend .


We vonden de therapie sessies bij Rigtje heel prettig; ze sloot goed aan bij onze hulpvragen .


| Meppel | 17 jan 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik ben weer blij

Rigtje:
> luistert niet alleen goed naar wat je zegt, maar vraagt ook naar dat wat je niet zegt
> praat rustig
> oordeelt niet
> laat je zelf nadenken over oplossingen
> prettig om naar toe te gaan
> gebruikt whiteboard ter verduidelijking (erg fijn!)

Ik had verwacht vaak te moeten gaan, maar 10 keer is waarschijnlijk voor mij genoeg. Ik ben weer blij!


| Norg | 13 sep 2018
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een zeer capabele therapeut

Mijn man en ik zijn bij Rigtje terecht gekomen voor relatietherapie.

Rigtje gaf ruimte om onze eigen visie op de problematiek binnen de relatie toe te lichten.
Ze verschafte vervolgens duidelijk inzicht in de patronen en valkuilen die wij zelf in stand houden en wist direct de kern te raken.

Rigtje is een zeer capabele therapeut, is invoelend en betrokken, heeft een scherpe kijk op zaken en duidelijke aandacht voor beide partijen.

Ook al heeft de therapie ons doen inzien dat het beëindigen van de relatie de beste oplossing is, kijken we met een zeer goed gevoel terug op de gesprekken.


| Assen | 21 nov 2018
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Al na een aantal sessies een duidelijk verschil

Al meerdere malen liep ik in mijn leven vast op kleine dingetjes. Deze kleine dingetjes werden steeds groter en ik kreeg er ook steeds vaker last van.

Ik vond het lastig om de juiste hulp te vinden, maar toen ik bij Rigtje kwam, wist ik gelijk dat ik op de juiste plek was.

Rigtje heeft een prettige luisterhouding en wist al heel snel met de juiste vragen door mij heen te prikken. Daarnaast vatte Rigtje mijn verhaal mooi samen en zorgde ze voor mooie toevoegingen en conclusies.

Dit zorgde voor een gehoord en gezien gevoel waardoor ik geen moeite had om mijn verhaal te doen.

Al na een aantal sessies merkte ik een duidelijk verschil. Rigtje zorgde ervoor dat ik zelf steeds sterker werd en meer vat kreeg om mijn eigen gedachten en gedragingen.

Ik ben blij met mijn eigen voortgang en de goede begeleiding van Rigtje!


| Assen | 20 sep 2018
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Interview

Lees hieronder het interview met Therapeut Rigtje .
praktijk


1. Waar zit je praktijk?

Mijn praktijk bevindt zich in de wijk Peelo in Assen.
Het adres van de praktijk is:
Dobbenwal 102
9407 AH in Assen2. Waarom ben je therapeut geworden?

Waarom ik psychosociaal therapeut ben geworden en waarom het me nog elke dag boeit, zit in mensen. Ik was al van jongs af aan erg geïnteresseerd in mensen en wat het is om mens te zijn. De grote gedachten, maar ook het praktische leven van alledag. Ik studeerde daarom maatschappelijk werk aan de Haagse Hogeschool in Den Haag.


Enkele jaren later kreeg de behoefte om op een dieper, therapeutisch, niveau te werken en daarom ben ik in 2009 begonnen met de vierjarige opleiding voor Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie (EPT) en Gezins -en gestalttherapeut (GGT) bij de het Kempler Instituut Nederland.3. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?

Ik begeleid mensen bij een moeilijke of onoverzichtelijke fase in hun leven. In mijn werk richt ik me op de eigen kracht; vanuit de overtuiging en de ervaring dat de antwoorden op alle vragen in zichzelf te vinden zijn, Ik help hen daaarbij. De behandeling sluit heel nauw aan op wie zij zijn: op wat ze kennen, willen en belangrijk vinden.


Het gaat er tijdens de hulpverlening niet om de cliënt te laten zien wat hij fout doet maar om het creëren van nieuwe en betere ervaringen, waardoor hij leert en in staat is om op een persoonlijker en meer bevredigender manier met zichzelf en anderen om te gaan.4. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?

In de relatietherapie is een koppel tot de conclusie gekomen dat het beter was om uit elkaar te gaan. Er waren teveel persoonlijke issues die moesten worden opgelost. Ze bleven, ook om de kinderen, goed contact houden en na verloop van tijd werd het contact weer hechter.


Ze konden de ervaringen die zij hadden opgedaan in de therapie nu beter toepassen en begrepen elkaars pijnpunten en behoeften beter.


Enkele jaren nadien ontving ik een kaartje van hen, waarin zij mij wilden bedanken en te kennen gaven dat zij elkaar in dat komende voorjaar opnieuw het 'ja' woord zouden geven.
leven


1. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?

Neuropsycholoog. Ik zou mij dan graag willen bezighouden met het functioneren van het brein en de relatie hiervan tot het menselijk gedrag.
inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?

Esther Perel vind ik erg inspirerend om haar verhelderende en originele ideeen en ervaringen over moderne relaties van dit moment.2. Jouw favoriete boek en boekentips?

Mijn favoriete boekentips zijn dan ook: "Erotische inteligentie" en 'Liefde in verhouding", maar 'Blijf bij Mij'geschreven door Rika Ponnet magook zeker niet ontbreken op het lijstje.3. Jouw favoriete spreuk / quote?

Dat is de spreuk van Roel en Sonja Bouwkamp: "Het gaat er niet om hoe vaak je valt, maar hoe vaak je weer opstaat!"
Relatietherapie-en-Individuele-therapie-Assen

Contact met Rigtje

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten