Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ingrid | Psychodynamisch Therapeut

Psychodynamisch Therapeut - Leiden - Ingrid
Psychodynamische therapie Leiden
Groene Maredijk 100
2334 CT Leiden
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtPsychodynamische therapie Leiden

Soms loop je vast in het leven of loop je steeds tegen dezelfde dingen aan. Misschien heb je te maken met rouw of voel je je eenzaam, somber, gespannen of uitgeput. 

Blijf er niet mee rondlopen. Therapie helpt om weer verder te komen.

Ik ben Ingrid, Psychodynamisch Therapeut en Coach in Leiden. 
Er is moed voor nodig om aan de slag te gaan met datgene waar je last van hebt. 
Gedurende dit proces sta ik naast je en begeleid ik je liefdevol en met respect om weer bij de kern te komen van wie je werkelijk bent. 


Soms kun je wel wat hulp gebruiken - van Leegte naar Ruimte -

Psychodynamische Therapie voor jou omdat het soms alleen niet lukt.

Soms loop je vast in het leven of loop je steeds tegen dezelfde dingen aan. Misschien heb je te maken met rouw of voel je je eenzaam, somber, gespannen of uitgeput. Blijf er niet mee rondlopen. 

Therapie helpt om weer verder te komen. Hulp vragen is het moedigste dat je kunt doen.Gevoelens die je kunt ervaren

 • Een uitgeput gevoel vanwege een stressvolle periode
 • Een eenzaam gevoel omdat je geen of weinig verbinding met anderen ervaart
 • Een verloren gevoel vanwege verlies van een dierbare, gezondheid of werk
 • Een neerslachtig, somber gevoel vanwege moeilijke gebeurtenissen
 • Een nutteloos gevoel vanwege gebrek aan een doel of betekenisvolle invullingen aan je leven
 • Gevoel dat je vastloopt of steeds tegen dezelfde dingen aanloopt

Er is moed voor nodig om aan de slag te gaan met datgene waar je last van hebt. Gedurende dit proces sta ik naast je en begeleid ik je liefdevol en met respect om weer bij de kern te komen van wie je werkelijk bent.


Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden

Een gevoel van leegte ontstaat vaak na een heftig verlies, tijdens burn-out of wanneer je geen verbinding ervaart met anderen.

Onder de leegte zitten emoties zoals verdriet, boosheid, angst, frustratie, schuld. Omdat je deze emoties liever niet wilt voelen, zit je met name veel in je hoofd. Deze 2-deling zorgt voor een leeg en afgesplitst gevoel in jezelf. Om deze leegte niet te hoeven voelen, probeer je het met iets op te vullen.

Denk aan overmatig en ongezond eten of altijd maar druk zijn met van alles en nog wat. Of je volledig richten op de ander, het gezin of je werk. Dit zijn allemaal manieren om de leegte in jezelf (tijdelijk) niet te hoeven voelen.

 

Wat werkelijk gezien en gehoord wordt, kan ontspannen

Tijdens de therapiesessies gaan we aan de slag met de kern van waar jij last van hebt. Therapie geeft inzicht in waar het probleem is ontstaan.

Door contact te maken met de bijbehorende emoties kan de heling in jezelf plaatsvinden. Wanneer je datgene dat werkelijk gezien en gehoord moet worden de ruimte geeft, zul je ook daadwerkelijk meer ruimte in jezelf ervaren. Je zult in staat zijn om meer bewuste en gezonde keuzes te maken, waardoor je je vrijer en gelukkiger zult voelen.

Gedurende de therapiesessies maak ik gebruik van verschillende psychodynamische technieken. Welke techniek ik inzet hangt af van de problematiek en wat bij jou past. Het traject dat je bij mij volgt is per persoon verschillend en is dus geheel op jou afgestemd.Even voorstellen

Ik ben Ingrid, gecertificeerd Psychodynamisch Therapeut en Coach. Mijn basishouding is dat ik er volledig voor jou ben. Ik zorg voor een veilige sfeer en luister aandachtig naar wat je zegt en ook naar wat je juist niet zegt. Ik begeleid je liefdevol en met respect en zet de technieken in die passend zijn bij jouw hulpvraag en bij jou als persoon.


In mijn praktijk in Leiden begeleid ik cliënten die om uiteenlopende redenen niet lekker in hun vel zitten. Naast individuele therapie organiseer ik maandelijks een dag Systemische opstellingen in groepsverband. Klik op Systemische opstellingen en agenda voor meer informatie.

 

Nog vragen, kennismaken of aanmelden?

Heb je na het lezen van mijn profiel nog vragen of wil je kennismaken, neem dan contact met mij op.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

Ingrid

 

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties


Relevante opleidingen

 • 1-jarige opleiding Systemisch Werk: Familie- en Organisatie opstellingen aan de Academie voor Psychodynamica
 • opleiding tot EMDR-therapeut voor volwassenen 
 • 4-jarige HBO opleiding tot Psychodamisch Therapeut aan de Academie voor Psychodynamica
 • PSBK – Psychosociale Basiskennis volgens de Plato-eindtermen
 • 1-jarige opleiding tot Professioneel Coach aan de Academie voor Psychodynamica
 • 1-jarige opleiding Systemisch Werk: Familie- en Organisatie opstellingen

Ik heb een AGB Zorgverlenersnummer en Praktijkcode.Registraties

Specialisaties

Specialisaties

 

1-op-1 wandelsessies in stadspark de Leidse Hout

Soms kan het fijner zijn om niet op een stoel naast elkaar te zitten, maar jouw verhaal te vertellen in de natuur. Al lopend en pratend kunnen gedachten en gevoelens vaak makkelijker stromen. In beweging zijn in de buitenlucht kan soms prettiger zijn en de dingen ook daadwerkelijk in beweging zetten.

Deze wandeltherapie doen we in stadspark de Leidse Hout. Mijn praktijkruimte bevindt zich in de Leidse Hout. Dit is een stadspark dat zich uitstekend leent voor wandelcoaching. Al wandelend door het park, tussen de bomen, langs de fontein en zittend op een bankje kun je je verhaal met mij delen en werken we aan jouw doel met behulp van elementen uit de natuur.

Deze wandelcoaching is het gehele jaar mogelijk, mits het weer het toelaat. Een combinatie van sessies binnen in de praktijkruimte en buiten in het stadspark is uiteraard ook mogelijk. We starten deze wandelcoaching vanaf mijn praktijkruimte.

Neem contact met mij op als je interesse hebt in wandelcoaching of als je nog vragen hebt.

Praktijkgegevens:

Liv Leidse Hout
Groene Maredijk 100
2334 CT Leiden

Wandelcoaching is mogelijk op:

Op maandag van 13.00 tot 18.00 uur
Op woensdag van 13.00 tot 18.00 uur

 

 

Mijn werkwijze

Een traject bij mij begint met een intakegesprek. Dit gesprek duurt 1 tot 1,5 uur. Tijdens dit gesprek kijken we samen wat nodig is en krijgen we jouw doel van de sessies helder. Ik maak tijdens dit gesprek gebruik van verschillende technieken, zodat je een idee krijgt van psychodynamische therapie. Tevens is het doel van dit gesprek om te kijken of het wederzijds klikt en of jij met jouw hulpvraag bij mij goed zit. Na dit intakegesprek besluiten we samen of we het traject willen starten.


Als Psychodynamisch Therapeut werk ik met verschillende technieken. Welke techniek ik tijdens het traject inzet is afhankelijk van de problematiek en wat bij jou past. Een afwisseling van de verschillende technieken maakt het traject actief en dynamisch en is geheel op jou afgestemd.

De sessies vinden over het algemeen 1x per 2 weken plaats. Een traject duurt gemiddeld tussen de 5 en 8 sessies, maar dit is per persoon en situatie verschillend. Misschien ben je met minder sessies geholpen en kun je weer verder, soms duurt het wat langer. Elk proces heeft zijn eigen tijd. Het kan een mooi en groot cadeau zijn jezelf dit te gunnen.


Tijdens de therapiesessies onderzoeken we samen waar de oorsprong ligt van datgene waar jij last van hebt. Misschien ben je je hier al van bewust. Maar vaak ligt de oorzaak zo ver in het verleden dat therapie je kan helpen hier weer bewustzijn op te krijgen.

Onverwerkte emoties krijgen de ruimte en kunnen doorvoeld en verwerkt worden. Dat is niet altijd gemakkelijk, maar zal uiteindelijk voor ruimte en rust in jezelf zorgen. Therapie werkt helend. Ik maak gebruik van een aantal mooie technieken die je zullen helpen tijdens dit proces.


Mocht je twijfelen over het maken van een afspraak: een telefonisch kennismakingsgesprek is geheel gratis en kan altijd.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

In mijn praktijk in Leiden begeleid ik cliënten die om uiteenlopende redenen niet lekker in hun vel zitten. 

Misschien herken je één van onderstaande situaties bij jezelf:


Verlies – rouw – diepste verlangen gaat niet in vervulling

Na een groot verlies ben je in de rouw. Rouw is er na het overlijden van een geliefde of een dierbaar persoon. Rouw is er ook na het verlies van je baan, je relatie of je gezondheid. Rouw gaat ook over het niet hebben van datgene waar je ten diepste naar verlangt. De rouw gaat in dit geval over het leven dat je voor jezelf wenst en dat je niet in vervulling ziet gaan. Denk aan ongewenste kinderloosheid, het verliezen van een familieband of een veranderende relatie vanwege een zieke of dementerende partner.

Wie in de rouw is, voelt zich soms heel alleen en onbegrepen. Het is moeilijk om te zien dat de wereld verdergaat op het moment dat de jouwe stilstaat. Het vinden van steun en begrip vanuit de omgeving is dan ook van groot belang. Soms is die er niet of onvoldoende. Soms heb je behoefte aan meer.

Rouwen hoef je niet alleen te doen. Tijdens de sessies steun ik je in deze moeilijke tijd en is er alle ruimte voor de rouw. Samen doorlopen we de verschillende fases die bij rouwverwerking horen, zodat het verlies een plek krijgt en jij stap-voor-stap weer verder kunt.


Stress – spanningsklachten – overspannenheid – burn-out


Periodes van stress kennen we allemaal. Wanneer je op tijd weer ontspant en je rust pakt, is er niets aan de hand. Wanneer de periode van stress te lang duurt en er onvoldoende ontspanning is, grijpt het lichaam vroeg of laat in. Je ervaart lichamelijke vermoeidheid en emotionele disbalans.

Factoren die aanleiding zijn voor overspannenheid of burn-out kunnen op het gebied van werk liggen. Denk aan te hoge werkdruk of te weinig waardering krijgen. Ook privé-factoren spelen mee. De combinatie van een intensieve baan met een ingrijpende verandering, zoals gezinsuitbreiding, een overlijden of scheiding, hebben grote invloed op je mentale en fysieke gezondheid.

Ook karaktereigenschappen spelen een rol. Perfectionisme en geen grenzen kunnen stellen zijn eigenschappen die een verhoogd risico geven op overspannenheid of burn-out.

Tijdens de sessies werken we allereerst aan het herstel van jouw energie. We besteden aandacht aan een goed dagritme waarin er een goede balans is tussen inspanning en ontspanning. Ook is er veel aandacht voor jouw voedingspatroon, slaapritme en dagbesteding.

Wanneer er weer voldoende energie is, kijken we naar de oorzaken van jouw overspannenheid of burn-out. Je krijgt inzicht in jouw patronen, je leert niet-helpende patronen los te laten en jouw gedrag te veranderen. Je leert jouw rode vlaggen herkennen wanneer het mis dreigt te gaan. Dankzij de praktische tools die je in handen krijgt, kun je er zelf voor zorgen dat je niet terugvalt.


Eenzaamheid

Wanneer je je eenzaam voelt, ervaar je geen of weinig verbinding met anderen. Je kunt je eenzaam voelen, terwijl je niet alleen bent. Je hebt misschien een relatie, gezin, vriendschappen en toch voel je je alleen. Eenzaamheid gaat niet over de hoeveelheid mensen om je heen, maar hoe je het contact ervaart. Of je voelt je eenzaam vanwege het gemis aan een partner, gezin, of vriendschap.

In therapie onderzoeken we de oorzaak van jouw gevoel van eenzaamheid. We bekijken hoe je de eenzaamheid kunt doorbreken. Ook besteden we veel aandacht aan de verbinding met jezelf. JIJ bent immers de belangrijkste persoon in je leven.

Negatieve gedachten – depressieve gevoelens – depressie

Het kan gebeuren dat je een aantal dagen last hebt van somberheid of dat je minder goed in je vel zit. Meestal gaan deze depressieve gevoelens vanzelf weer over. Wanneer de stemmingsklachten langer dan 2 weken duren en niets je meer opvrolijkt, kun je een beginnende depressie hebben. Bij een depressie heb je vaak psychische en lichamelijke klachten.

Tijdens de sessies bij mij gaan we samen actief aan de slag met je depressieve gevoelens. Ook voeding, beweging en dagritme hebben een grote rol in je herstel. Hier besteden we tijdens de therapie veel aandacht aan.

Gebrek aan een doel –  gebrek aan zingeving 

Een nutteloos gevoel kun je hebben wanneer je het gevoel hebt dat je niets van waarde toevoegt of het gevoel hebt dat niemand op jou zit te wachten. Je kunt je nutteloos voelen op je werk, thuis of in een groep. Misschien wordt jouw mening nooit gevraagd of lijkt die niet relevant.

Een nutteloos gevoel kan ook ontstaan na het verliezen van je baan, of wanneer de kinderen de deur uit zijn. Je kunt het gevoel krijgen dat niemand je nodig heeft. Je kunt jezelf of het leven als doelloos ervaren vanwege gebrek aan een doel. Deze gevoelens van nutteloosheid en doelloosheid kunnen heel zwaar op je drukken. Juist daarom is het belangrijk hier niet te lang mee rond te blijven lopen.


Tijdens de sessies kijken we naar deze zware gedachten en gevoelens. De uitdaging is weer te ontdekken wat jou blij en energiek maakt. En op zoek te gaan naar een waardevolle invulling van jouw leven. Om juist de kleine dingen in het leven weer te waarderen.


Gevoel dat je vastloopt of steeds tegen dezelfde dingen aanloopt. Bijvoorbeeld op werk of in relaties – onzeker voelen in groepen – geen beslissingen durven nemen

Je hebt het gevoel dat je vastloopt in het leven, dat je stil staat. Dat kan zijn op het gebied van werk, in je dagelijkse leven of misschien in je relatie. Je voelt onvrede over de situatie en weet niet goed waardoor het komt of wat je eraan kunt doen.

Of je belandt steeds in dezelfde situaties. Wanneer je steeds tegen dezelfde dingen aan loopt in jouw leven, wil dat maar één ding zeggen: je hebt hier iets mee te doen, iets in te leren. Dit aangaan in jezelf zorgt voor inzicht en groei. Alleen zo kom je verder.

Tijdens de sessies bekijken we wat het is waar jij in vastloopt of steeds tegenaan loopt. Wat is jouw patroon? Wanneer is dit ontstaan en waardoor? Hoe zou je het anders willen en kunnen doen? Tijdens de sessies hou ik je liefdevol een spiegel voor en gaan we oefenen in nieuw gedrag. Je bevrijdt jezelf van belemmerende overtuigingen.

Tarieven

Telefonisch kennismaken kan altijd en is geheel gratis.


Intakegesprek en Psychodynamische sessie:
Duur: 60 - 75 minuten
Kosten: 125,- per sessie (vrijgesteld van BTW)
Dit tarief is inclusief voorbereidingstijd en verslaglegging. 


Intakegesprek en Psychodynamische sessie via de werkgever:
Duur: 60 - 75 minuten
Tarief op aanvraag.  

Vaak hebben bedrijven budget voor coaching. Vraag hiernaar bij jouw werkgever.


Vergoedingen

Voor de sessies heb je geen verwijzing nodig van een huisarts en betaal je geen eigen risico.

Vanwege mijn registratie bij de beroepsvereniging worden de therapie sessies bij de meeste zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering.


Klik  - hier -  om te lezen voor welke vergoeding je bij jouw verzekeringsmaatschappij in aanmerking komt.


Afspraak annuleren

Je kunt een afspraak tot 24 uur van tevoren kosteloos verzetten of annuleren. Ik ben genoodzaakt de volledige sessie in rekening te brengen, indien je binnen 24 uur de afspraak verzet, annuleert of niet op de afspraak verschijnt.

 

Locatie Leiden

Mijn sfeervolle praktijkruimte bevindt zich in volkspark de Leidse Hout. Het is een rustige plek te midden van groen, waar je je snel op je gemak zult voelen.

Praktijkgegevens:

Liv Leidse Hout
Groene Maredijk 100
2334 CT Leiden

 

Mijn praktijk werkdagen zijn:

maandag:       13.00 tot 18.00 uur
woensdag:      13.00 tot 18.00 uur

Er is geen wachtruimte in de praktijk, dus kom maximaal 5 minuten voor aanvang van de sessie.Bereikbaarheid praktijk

Bereikbaarheid:
Met de auto
Je kunt het beste parkeren op de parkeerplaats van voetbalvereniging UVS op de
Oegstgeesterweg 4b in Leiden. Parkeer zo ver mogelijk achteraan en loop vanuit daar stadsbos de Leidse Hout in. Sla hier rechtsaf en gelijk links het bruggetje over, loop door het ijzeren hekwerk en sla dan rechtsaf. Je loopt dan langs het water (aan je rechterhand) het schelpenpad op. Na ca. 300 meter zie je yogacentrum Liv links liggen, waar je mijn praktijkruimte vindt.
 
Met de fiets
Vanuit Leiden fiets je (vanaf de Zweilandlaan) over de Groene Maredijk richting de Poelgeesterweg Oegstgeest. Na ca. 400 meter zie je links yogastudio Liv liggen, waar je mijn praktijkruimte vindt. Kom je vanuit Oegstgeest; dan sla je vanaf de Laan van Oud Poelgeest de Poelgeesterweg in en fiets je rechtsaf stadsbos de Leidse Hout in. Na ca. 300 meter zie je aan je rechterhand yogastudio Liv liggen, waar je mijn praktijkruimte vindt. Na ca. 20 meter kun je rechts bij de schapenkooi je fiets parkeren.
 
Lopen
Vanaf het theehuis en de hertjes; loop je vanaf de muziektent de Waterlelie rechtsaf langs de vijver (aan je linkerhand). Ga na de vijver rechtsaf en loop ca. 50 meter door. Je ziet dan yogastudio Liv links liggen, waar je mijn praktijkruimte vindt. Loop nog iets door langs het watertje en ga dan links het bruggetje over en ga dan weer links.

Openingstijden

Maandag 13.00 - 18.00
Dinsdag -
Woensdag 13.00 - 18.00
Donderdag -
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Psychodynamische therapie Leiden

Hieronder staan een aantal reviews over Psychodynamische therapie Leiden - Ingrid

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 3 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Enorm dankbaar

Na een aantal sessies bij Ingrid voel ik zoveel meer rust, vertrouwen en kracht in mijzelf! Ingrid is een fijne, empatische therapeut. Ze is respectvol, straalt rust uit en weet de juiste snaar te raken. Er hangt een fijne, ontspannen sfeer in de praktijk waar ik mij helemaal op mijn gemak voel.

Ik ben in therapie gegaan vanwege mijn emotie-eten. Bij Ingrid ben ik aan de slag gegaan met mijn onderliggende probleem. Veel mooie inzichten gekregen, veel gehuild, maar ook gelachen. Mijn emoties herken ik nu steeds beter en ik heb geleerd dat ze er mogen zijn en hoe er mee om te gaan.

Ik ben Ingrid enorm dankbaar!

| Leiderdorp | 1 feb 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ingrid heeft het geweldig voor mij gedaan

Nadat mijn partner onze relatie na 25 jaar verbrak, staken oude angsten de kop op. In alle hevigheid kwamen ze terug. Deze angsten stonden mij in de weg en ik was vooral heel hard bezig ze weg te drukken. Ik ben hiervoor in therapie gegaan bij Ingrid.

Ik heb tijdens de sessies contact gemaakt met mijn innerlijke meisje en dat was heel emotioneel, mooi en ontroerend. De sessies bij Ingrid waren heel fijn, emotioneel en ook leerzaam. Ik heb mooie inzichten gekregen mede ook door de mooie technieken die Ingrid gebruikt. Met name hebben we veel innerlijk kindwerk gedaan en dat was ook hard nodig.

Ingrid heeft het geweldig voor mij gedaan. Ze is rustig, ze kan goed luisteren en heeft mij enorm geholpen. Ik voelde mij erg op mijn gemak en vertrouwd bij haar.

| Alphen aan den Rijn | 12 jan 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik voelde mij erg op mijn gemak bij Ingrid

Ik ben bij Ingrid in therapie gegaan omdat ik veel stress ervaarde en het gevoel had vast te lopen in mijn leven. Ook zat er veel onverwerkt verdriet in mij vanwege herhaalde miskramen.


Ik voelde mij erg op mijn gemak bij Ingrid. Er was een goede sfeer en alles wat ik vertelde mocht er zijn. Dat voelde vetrouwd en veilig.

Ingrid gebruikt mooie technieken die mij hebben geholpen mijn gevoelens te herkennen en er gehoor aan te geven. Er kwamen veel emoties naar boven. Door de verschillende technieken en mooie en goede vragen die Ingrid stelt heb ik gebeurtenissen een plek kunnen geven.

Het was een mooie en bijzondere ervaring en ik heb veel over mijzelf geleerd.


| Leiden | 22 dec 2021
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten