Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Susanne | Integratief therapeut, hypnotherapeut, relatietherapeut, EMDR

Integratief therapeut, hypnotherapeut, relatietherapeut, EMDR - Bilthoven - Susanne
Therapie Bilthoven
Prof. Bronkhorstlaan 10 - Gebouw 60
3723 MB Bilthoven

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Bilthoven


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---

Cliënten en collega's komen bij mij omdat ze bij mij de vrijheid ervaren om helemaal zichzelf te zijn. Ze voelen zich volledig geaccepteerd en durven vrijuit te praten.

 

Ik kom heel snel tot de kern en neem je mee naar een dieper en breder inzicht in jezelf, je leven, je kracht, je relaties.

 

Ik ben opgeleid tot Integratief Therapeut en Hypnotherapeut aan de Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Ik ben als integratief therapeut en hypnotherapeut aangesloten bij de beroepsvereniging VIT. Daarnaast heb ik een EMDR-opleiding gevolgd en twee opleidingen voor relatietherapeut.

Sinds begin 2008 werk ik in mijn eigen praktijk.

 
Vergoedingen
Mijn behandelingen worden niet vergoed vanuit het basispakket. 

Alleen als je aanvullend verzekerd bent voor Alternatieve Behandelwijzen, kun je een deel terugvragen bij je verzekeraar. Hoeveel je terugkrijgt, hangt af van je polis.
Als je echt op zoek bent naar een psycholoog die wordt vergoed vanuit het basispakket, zul je je via de huisarts moeten laten doorverwijzen naar een GZ-psycholoog. De meeste GZ-psychologen hebben een aanzienlijke wachtlijst. 

Ben je aan de beurt, dan volgt een intake. De behandelaar moet dan via een diagnose vaststellen dat je een stoornis hebt die zwaar genoeg is om voor vergoeding in aanmerking te komen. Op basis van die diagnose (indien deze zwaar genoeg is), krijg je dan een x aantal sessies vergoed. Daar gaat dan wel eerst je eigen risico vanaf. 

Mochten je klachten te licht zijn om voor vergoeding in aanmerking te komen, dan kan de psycholoog je diagnose zodanig aanpassen dat hij toch valt onder de stoornissen die vergoed worden. Die diagnose komt dan wel terecht in je medische patiëntendossier.
 
Dat geldt niet voor mijn behandelingen. Omdat ik onder het kopje 'alternatief' val, hoef ik geen diagnose te stellen en komt er geen informatie over de behandeling in je dossier. Ook gaat de vergoeding niet eerst van je eigen risico af. Je rekent met mij af en dient de factuur in bij je verzekeraar. 
Ben je niet aanvullend verzekerd, dan betaal je alles zelf. 
Mijn trajecten zijn doorgaans kortdurend omdat ik zorg op maat kan bieden. Ik hoef niet volgens protocollen te werken en kan de behandeling helemaal op jou afstemmen. Afhankelijk van waar je tegenaan loopt, duren trajecten bij mij tussen de 4 en 8 sessies, heel af en toe is het iets meer.
 

Integratieve therapie

Integratieve psychotherapie is een resultaatgerichte, kortdurende vorm van therapie. De focus ligt niet enkel op wat er niet goed gaat; er wordt gekeken naar jouw hele persoon met al je kwaliteiten, mogelijkheden, hulpbronnen enzovoort, en hoe je dat kunt inzetten om je doel te bereiken.

 

Daarop baseren we de aanpak, die voor iedereen op maat wordt gemaakt. Ieder mens is immers uniek. De term 'integratief' komt van integreren, heel maken. Als we niet lekker in ons vel zitten zijn er vaak delen van onszelf die niet uit de verf komen, emoties en kanten waar we niet bij kunnen, gedragingen en reacties van onszelf die we niet snappen of niet onder controle hebben enzovoort. In integratieve psychotherapie versterk je de verbinding met jezelf, zodat je weer sterk en 'heel' wordt.

 

 

Hypnotherapie

Je weet vaak verstandelijk heel goed wat je anders wilt doen, denken of voelen. Maar op de een of andere manier lukt het in bepaalde gevallen niet. Er is 'iets' in je dat maakt dat het toch niet gaat zoals je wilt en je slaagt er met al je verstandelijke voornemens en plannen niet in om dat te veranderen.

 

Dat komt omdat veel van onze processen op een diepere laag in onszelf plaatsvinden, in ons onderbewuste. 

 

Met hypnotherapie kun je dingen op dat diepere niveau aanpakken. Dat doen we door gebruik te maken van een diepe staat van ontspanning, ook wel trance genoemd. In tegenstelling tot wat veel mensen denken ben je dan niet 'weg', je bent er nog gewoon bij maar je denkende deel doet even een stapje opzij zodat je contact kunt maken met die diepere lagen van je bewustzijn.

 

Hypnotherapie is een relatief snelle vorm van therapie waarmee je diepere blokkades en probleemzones vrij gemakkelijk kunt aanpakken en opruimen. 

 

 

Onderwerpen therapie

- nieuwe levensfase, grote veranderingen
- eigenwaarde en zelfvertrouwen
- relatieproblemen

- spanningklachten, stress en burnout

- grenzen stellen, voor jezelf opkomen
- omgaan met gevoelens
- piekeren
- slaapproblemen
- werkgerelateerde vragen

- omgaan met conflicten

- psychosomatische klachten

- burnout

 

Daarnaast kun je de sessies gebruiken voor je eigen persoonlijke groei en om (meer) inzicht te krijgen in je eigen persoonlijkheid en verborgen talenten.

 

 

Aanmelden 


Wanneer je je bij mij aanmeldt, plan ik binnen enkele dagen een kort (ca. 15 minuten) online kennismakingsgesprek in. Dan kunnen we kijken of er een match is tussen wat jij zoekt en ik kan bieden. Dit gesprek is gratis. Vervolgens kunnen we dan al dan niet een echte afspraak inplannen.

 

Mensen uit de regio Bilthoven, De Bilt, Soest, Baarn, Hilversum, Maartensdijk, Groenekan, Zeist, Utrecht en verder weten mij te vinden.

Online therapie

Online therapie gaat precies zo in zijn werk als therapie op de praktijk. 
Relatietherapie, psychotherapie, coachingsgesprekken en hypnotherapie kunnen uitstekend op afstand gegeven worden.Mededeling inzake corona-pandemie

Zolang we beiden geen symptomen hebben, kunnen de sessies op de praktijk gewoon doorgaan.
Bij twijfel kunnen we de sessies ook doen via beeldbellen of wandelend in het bos. 

 

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

 • Diploma Integratieve volwassenentherapie aan de Academie voor Psychotherapie 2013.
 • European Certificate of Psychotherapy (ECP) ook aan de AvP, juli 2013
 • Diploma Hypnotherapie (gediplomeerd hypnotherapeut), AvP nov 2014

 

 • Opleiding relatietherapie gevolgd bij Hypnos in 2016
 • Opleiding EFT-relatietherapie bij Stichting EFT Nederland feb/mrt 2017
 • Opleiding EMDR bij BivT 2014

 

 • Training Burnout begeleiding bij BivT in 2016
 • Workshop Suïcidepreventie bij Academie Psychotherapie 2017
 • Ik neem daarnaast meerdere keren per jaar deel aan professionaliseringen en trainingen.

 

 

Registratie-codes

 • Lidmaatschap VIT: 550.17.A
 • Registratie Nederlands Verbond voor ECP-houders (NVECP): 10110
 • Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ): 205086R
 • KvK 30175312


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

  

Kun je meer vertellen over therapie bij jou?

Afhankelijk van wat nodig is kan ik gebruik maken van diverse therapievormen, zoals hypnotherapie, gesprekstherapie, cognitieve technieken, mindfulness oefeningen en visualisaties.

Grotere, maar ook kleinere trauma's kunnen aangepakt worden met EMDR. Zo zie ik de laatste jaren steeds vaker mensen die een pestverleden hebben, waarbij ze merken dat dit vandaag de dag nog doorwerkt. EMDR blijkt ook hier heel effectief te zijn.
Verder ben ik integratief therapeut.

 

Je mag verwachten dat je een betere relatie met jezelf krijgt, meer vertrouwdheid met je eigen binnenwereld, meer acceptatie van en respect voor jezelf en wat er in je omgaat. Daardoor krijg je ook meer grip op jezelf. 

Blokkades en belemmeringen worden minder of verdwijnen helemaal en positieve gevoelens nemen toe. Trauma's krijgen minder lading of kunnen zelfs helemaal tot rust komen.

 

 

Kun je meer vertellen over relatietherapie bij jou? 

Te verwachten resultaten van relatietherapie zijn: een betere communicatie met je partner, meer verbinding ervaren en daardoor meer liefde. Jezelf en elkaar op een diepere manier leren kennen waardoor de relatie zich verdiept.

Aan de andere kant kan relatietherapie er ook toe leiden dat partners op een goede manier uit elkaar gaan als ze al langere tijd ongelukkig met elkaar zijn en ze zich tijdens de therapie echt gaan realiseren dat de relatie niet meer levensvatbaar is.

 

Verder begeleid ik ook mensen die al uit elkaar zijn en op een gezonde, prettige manier met elkaar willen kunnen blijven omgaan waar het gaat om de kinderen. Als er nog veel bitterheid, misverstand en onbegrip zit bij ex-partners heeft dat zijn weerslag op de kinderen, het ouderschap in het algemeen en kan dat zelfs invloed hebben op hun relatie met een eventuele nieuwe partner.

 

Ik heb het afgelopen jaar meerdere stellen begeleid die op een pijnlijke manier uit elkaar waren en er moeite mee hadden om goed met elkaar te communiceren, er zaten nog veel negatieve gevoelens. 
De therapie heeft er toe geleid dat ze allebei verder kunnen met hun leven en samen door één deur kunnen als het gaat om de kinderen. Ook de partners die het meest uit het lood geslagen waren door de scheiding zien nu het leven weer helemaal zitten en kijken positief naar de toekomst.

 

 

Kun je meer vertellen over EMDR-therapie bij jou?

Bij traumatische gebeurtenissen kan het zijn dat er na afloop iets ‘blijft hangen’ in je systeem waardoor je allerlei nare of angstige gevoelens krijgt als je er aan wordt herinnerd. Met EMDR kun je in enkele sessies de lading van deze trauma’s verminderen, soms zelfs helemaal tot nul.

 

In de laatste jaren ben ik steeds meer EMDR gaan toepassen, ook bij niet-eenmalige traumatische gebeurtenissen. Zo zie ik bijvoorbeeld dat veel mensen die in het verleden een tijd gepest zijn, enorm veel baat hebben bij een paar sessies EMDR. Bijna alle nare herinneringen die je nu nog een sterk (fysiek of emotioneel) gevoel geven, kunnen hun lading verliezen door een paar sessies EMDR.

Als je bij mij komt voor een intake, maak ik een inschatting of jouw klachten en symptomen het beste met EMDR kunnen worden behandeld of dat er meer kans van slagen is om ze met hypnotherapie of anderszins te behandelen. Soms bestaat de behandeling uit zowel sessies hypnotherapie als EMDR.

 

 

Hoeveel sessies therapie zijn er meestal nodig?

Dat verschilt helemaal van persoon tot persoon, hangt af van de omstandigheden en ook van de inzet van de persoon zelf, de bereidheid om naar jezelf te kijken en/of uit je comfortzone te treden.

 

Globaal genomen moet je rekenen op zo'n 4 tot 10 sessies, exclusief de intakesessie. 

 

Bij EMDR voor een eenmalige traumatische gebeurtenis bestaat het traject uit 1 of 2 intakesesssies,1 tot 3 EMDR-sessies en een afsluitende sessie.

 

Het is raadzaam om het traject altijd af te maken, ook als je na 3 of 4 sessies al blij bent met het resultaat. Dat is namelijk nodig om het resultaat ook vast te kunnen houden en verstevigen.

Dit aantal sessies geldt ook voor relatietherapie, afhankelijk van de status waarin de relatie zich bevindt. Naarmate de problemen langer spelen en afstand tussen de partners groter is,  zijn er meer sessies nodig. Ook maakt het heel veel uit hoe serieus je er thuis mee aan de slag gaat. Als je thuis aan de slag gaat met wat er in de sessies aan de orde is gekomen en tijd en energie in je relatie steekt, zul je veel minder sessies nodig hebben en een beter resultaat bereiken dan wanneer je alleen naar therapie gaat en thuis op de oude voet doorgaat en er verder geen extra tijd of energie in steekt. In dat laatste geval moet je je afvragen of je wel gemotiveerd genoeg bent om je relatie echt weer op de rails te krijgen.

 

Het resultaat (en daardoor dus ook het aantal sessies) is zowel bij individuele als bij relatietherapie mede afhankelijk van je eigen actieve houding. Mensen die er thuis serieus mee aan de slag gaan, plukken de meeste vruchten.

  

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

 1. Verwerken van nare gebeurtenissen uit het verleden
 2. Relatieproblemen
 3. Onzekerheid / zelfbeeld Traumatische gebeurtenissen
 4. Stress-/ burnout klachten
 5. Angsten
 6. Omgaan met conflicten en/of grenzen aangeven

 

1. Verwerken van nare gebeurtenissen

Het kan zijn dat je in je dagelijkse leven nog last ondervindt van nare dingen die in het verleden gebeurd zijn. Dit is niet raar, veel mensen krijgen hier op enig moment mee te maken. Door verschillende factoren kan je systeem soms bepaalde dingen niet meteen verwerken. Met therapie kan die verwerking dan alsnog plaatsvinden - ongeacht hoe lang geleden iets gebeurd is.
Als er sprake is van een eenmalige traumatische gebeurtenis (bijvoorbeeld een ongeluk, traumatische bevalling of geweld) waar je nog steeds heftig op reageert als je eraan wordt herinnerd, kun je verwachten dat na een paar sessies EMDR de lading hiervan sterk vermindert of zelfs helemaal verdwijnt. 
Gaat het om meerdere gebeurtenissen die over een langere tijdsspanne zijn gebeurd, dan kan EMDR ook heel effectief zijn. Indien nodig kan ik de EMDR combineren met hypnotherapie en gesprekstherapie.2. Relatieproblemen

Ik werk met de methode van Sue Johnson, bekend van het boek "Houd me vast" - Emotionally Focused Therapy (EFT). Ik combineer deze waar nodig met andere inzichten en interventies.
Ik geef zowel relatietherapie (aan stellen) als individuele therapie aan mensen die problemen ondervinden in hun relaties of met het vinden van een vaste partner.

Doelen van de therapie kunnen zijn: verbeterde communicatie in de relatie, meer verbinding, meer begrip voor elkaar en jezelf. Je kunt conflicten en meningsverschillen samen oplossen zonder heftige ruzies. Er ontstaat openheid, waardoor de relatie zich kan verdiepen. 

Relatietherapie kan ook een dreigende breuk helpen voorkomen of, als dit niet meer af te wenden is, de partners helpen de relatie op een zo goed mogelijke manier af te sluiten zonder wrok of losse eindjes en met wederzijds respect. 

Tenslotte is relatietherapie uiterst zinvol als je al uit elkaar bent en het moeilijk is geworden nog op een prettige manier met elkaar te communiceren over bijvoorbeeld de kinderen (co-ouderschap). 

Het resultaat van de therapie is dan dat de spanningen worden verminderd en er een nieuwe vorm wordt gevonden om op een rustige manier verder te kunnen als ex-partners. 

 

3. Onzekerheid / zelfvertrouwen / zelfbeeld

Veel mensen komen bij me omdat ze willen werken aan hun zelfvertrouwen of zelfbeeld. Soms zijn ze hiertoe gekomen door een burnout of een (andere) crisis. 

We kunnen hieraan werken zowel op cognitief niveau (opsporen en aanpakken van belemmerende overtuigingen, herkennen van dieperliggende patronen) als met hypnotherapeutische sessies. Met hypnotherapie kun je je patroon vanuit het onderbewuste aanpakken en je zelfvertrouwen van binnenuit vergroten.

Daardoor voel je je evenwichtiger en niet meer afhankelijk van wat anderen van je vinden. Als je anderen een plezier doet is dat niet meer omdat je denkt dat dat 'moet' om ze te vriend te houden, maar doe je dat alleen wanneer je het echt meent. 

Je relaties met anderen worden authentieker. Je staat sterker in je schoenen, weet wat je waard bent en durft te gaan voor dat wat je wilt. 

 

 

4. Stress-/ burnout klachten

In mijn praktijk behandel ik zowel mensen die kampen met beginnende stressklachten als mensen met een volledige burnout.

 

Door stressklachten al in een eerder stadium aan te pakken, kun je een burnout voorkomen. Je leert anders in leven en werk te staan zodat je ook in de toekomst beter in balans blijft.

Als je al een burnout hebt, is de behandeling in de eerste fase gericht op het creëren van rust en ontspanning en het terugkrijgen van je energie. Ik maak hierbij onder andere gebruik van hypnotherapie, maar ook van concrete aanwijzingen voor je herstel.

Naarmate je veerkracht terugkomt, kunnen we op een diepere laag aan de slag. Eventuele gebeurtenissen uit het verleden worden verwerkt en de oorzaken van de burnout worden aangepakt opdat het niet terugkomt. 

 

5. Angsten

Angsten kunnen verschillende oorzaken hebben. Ze kunnen bijvoorbeeld voortkomen uit bepaalde gebeurtenissen uit het verleden. In dat geval kun je met een paar sessies EMDR al goede resultaten bereiken. 
Soms is het niet meteen duidelijk waar de angsten vandaan komen. Met hypnotherapie kun je dingen in je onderbewuste veranderen. Het is dan niet per se nodig de oorzaak te kennen. Angsten waarvan je de oorzaak niet kent, kunnen overigens ook met een aantal sessies EMDR verminderen. Indien nodig gebruik ik een combinatie van hypnotherapie en EMDR. Deze methoden kunnen elkaar versterken en aanvullen.
Ook stress, rouw, verdriet of andere 'weggestopte' emoties kunnen tot uiting komen als angst. We richten de sessies dan op het leren omgaan met de emoties en het verwerken van dingen uit het verleden die je nog dwarszitten.

 

6. Omgaan met conflicten en/of grenzen aangeven

Door therapie krijg je meer inzicht in je eigen houding bij conflicten, je triggers, angsten en patronen. Je leert vervolgens anders met de conflicten omgaan zodat je ze met rust en gelijkwaardigheid kunt oplossen. 

Je gaat conflicten niet meer uit de weg maar durft dingen op een rustige manier te bespreken en je eigen grenzen aan te geven. 

 

Therapievormen

 • Burnout therapie
 • Coaching
 • Counselling
 • Cursussen en trainingen
 • EFT-relatietherapie
 • EFT-therapie
 • EMDR-therapie
 • English speaking therapy
 • Gesprekstherapie
 • Hypnotherapie
 • Integratieve psychotherapie
 • Life Coaching
 • Mindfulness
 • Mindfulness therapie
 • Online therapie
 • Personal coaching
 • Psychosociale therapie
 • Psychotherapie
 • Relatietherapie
 • Rouwbegeleiding
 • Stress therapie
 • Therapie
 • Traumatherapie
 • Wandeltherapie
 • Werkgerelateerde therapie

Behandeling van


Tarieven

 • Individueel: € 108 (45-60 min)
 • Relatietherapie: € 165 (75 min) 
 • Online kennismaking (15 min) gratis
 • Voor avondsessies (sessies die aanvangen na 17.30) geldt een toeslag van € 20 per sessie

 

Sessies worden na afloop ter plekke afgerekend (pinnen mogelijk). Je ontvangt dan binnen 24 uur een factuur via de mail.

Als je aanvullend verzekerd bent, kun je een deel van de gemaakte kosten terugkrijgen via je verzekering. Dit hangt helemaal af van je verzekeraar en het pakket dat je hebt. Informeer daarom van tevoren bij je verzekeraar. Als je mijn agb-codes en beroepsvereniging vermeldt, zal die je snel kunnen vertellen wat je terugkrijgt.

Het kan natuurlijk gebeuren dat je echt verhinderd bent voor een afspraak. Laat het mij dan uiterlijk 48 uur van tevoren weten. Afspraken die korter van tevoren worden geannuleerd, worden volledig in rekening gebracht.

Openingstijden

Maandag 10:00 - 18:00
Dinsdag 10:00 - 18:00
Woensdag -
Donderdag 10:00 - 18:00
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Reviews Therapie Bilthoven

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Bilthoven - Susanne

rating
Waardering van 4,8 uit 5
Op basis van 8 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ontzettend geholpen

Susanne heeft mij ontzettend geholpen om sterker in mijn schoenen te komen staan gedurende een lastige periode waarin ik ongelukkig en zeer zoekende was.

Ze heeft mij op een warme en uiterst begripvolle manier praktische handvatten gegeven waarmee ik bewuster met situaties om kan gaan en daardoor betere keuzes kan maken. Een erg fijne en geborgen omgeving om aan jezelf te werken!


| Bilthoven | 21 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Na 4 afspraken mijn doel al bereikt

In eerste instantie stond ik enigszins sceptisch tegenover hypnotherapie en of het mij wel zou kunnen helpen, maar ik ben blij dat ik de stap toch heb genomen. De eerste afspraak ben ik gelijk onder hypnose gegaan en na 4 afspraken heb ik mijn doel al bereikt. Aanrader!


| Driebergen | 6 dec 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Na 2 EMDR sessies van angstaanvallen af

Al 15 jaar heb ik last van angstaanvallen en angst om over te geven. Nadat ik bij Susanne 2 EMDR sessies heb gehad ben ik er helemaal van af. De EMDR sessies hebben mij meer vrijheid in mijn leven gegeven. Ik raad het iedereen aan om het een keer te proberen.


| Maartensdijk | 29 nov 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Weer helemaal op de goede weg geholpen

Wij zijn door Susan weer helemaal op de goede weg geholpen.
De sessies zijn 5 kwartier en dat is ook genoeg.
Het eerste gesprek was aftasten of er voldoende kansen op herstel waren.
De daarop volgende sessies werden telkens voorzien van een opdracht wat achteraf goed heeft gewerkt bij ons.


| Maartensdijk | 1 jul 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Mijn issues aangepakt

Ik heb mezelf verbaasd! Ik wist bij aanvang niet wat te verwachten. Met jouw persoonlijke begeleiding heb ik mijn issues zelf kunnen aanpakken en dat voelt goed.

Wat me speciaal aansprak was dat het heel down-to-earth is, zonder zweverigheid.


| Bilthoven | 2 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een ommekeer

Ik heb een ommekeer ervaren. Ik heb me lang heel gefrustreerd gevoeld zonder een uitweg te zien. Nu heb ik mijn enthousiasme en inspiratie weer terug.

Het traject met Susanne heeft bij me boven kunnen halen wat diep en lang verborgen heeft gezeten.


| Utrecht | 15 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik voelde me veilig

Ik kijk terug op een heel fijn en vruchtbaar traject. Voor mij werkte het goed dat Susanne echt de verbinding maakt tussen gevoel, denken en doen. Ze keek naar mij als totaal persoon en gaf waardevolle feedback op non-verbaal gedrag.

Ik voelde me veilig om mezelf te zijn en alles te zeggen, zonder dat ze oordeelde. De vragen die ze stelde deden er echt toe en brachten me nieuwe inzichten.


| Amsterdam | 11 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Enorme stappen gezet

We hebben bij Susanne een traject relatietherapie gevolgd. Dat deden we omdat we lijnrecht tegenover elkaar stonden en ons afvroegen of we wel bij elkaar moesten blijven. We hadden continu ruzie. Er was totaal geen begrip over en weer en onze communicatie was niet goed.

Dankzij de therapie praten we veel meer met elkaar en zijn we in staat onze problemen samen op te lossen. Er zijn enorme stappen gezet.


| Utrecht | 26 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?

Interview

Lees hieronder het interview met Susanne .
praktijk


1. Waar zit je praktijk?

Mijn praktijk zit in Bilthoven en in Utrecht. Ik ontvang hier mensen uit de regio Bilthoven, De Bilt, Utrecht, Zeist en verder.2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?

Toen ik 40 werd, verloor ik in 6 weken tijd mijn beide ouders en een goede vriendin aan kanker. Ik ging me afvragen: “Wat als ik de volgende ben? Hoe wil ik dan dat mijn leven er nu uitziet?”

 

Dat heeft er toe geleid dat ik een aantal grote veranderingen in mijn leven ben gaan aanbrengen. Behalve een wereldreis met kind heeft dat ook tot een grote carrièreswitch geleid. Ik werkte tot die tijd als ad interim adviseur bij bedrijven en overheidsorganisaties.

 

Ik vond mijn werk best OK, maar was altijd weer blij als de werkdag voorbij was; ik vond vrij hebben leuker dan werken. Nu ben ik therapeut en doe ik het werk waar ik echt helemaal voor kan gaan en dat ik nog tot lang na mijn 65e wil blijven doen.3. Waarom ben je therapeut geworden?

Het eerste deel van het antwoord op deze vraag vind je onder de vorige vraag. Maar er is meer. Zingeving en psychologie vond ik als kind al interessant. De menselijke geest vind ik iets geweldigs, wat me altijd kan blijven boeien. Waarom voelen we wat we voelen, doen we wat we doen en hoe kunnen we groeien, het beste uit ons leven halen?

 

Ik heb zelf het nodige meegemaakt en heb zelf ervaren hoe het de kwaliteit van je leven kan verbeteren als je je innerlijk ontwikkelt. Want iedereen kan dit en iedereen kan veranderen, groeien, gelukkiger worden. Ik vind het bijzonder om anderen in dit proces te mogen begeleiden.4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?

Ik vind het prachtig om mensen te zien groeien en deelgenoot te mogen zijn van hun proces.5. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?

Voor mij is elke cliënt bijzonder en elk traject weer een nieuw avontuur. En ik kan nog steeds oprecht verwonderd zijn dat ik deze weg ooit ben ingeslagen en dit werk nu doe. Wie had dat ooit gedacht? Denk ik dan.
leven


1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?

Het mooiste vandaag was dat een jonge vrouw die pas bij me is, me vertelde hoeveel er na een paar sessies al voor haar veranderd is.2. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?

Ik hou van reizen; van korte stedentrips tot langere reizen. Verder ga ik graag naar concerten (soul, wereldmuziek, jazzy) en hou ik van lekker eten met vrienden en familie.

 

Om mijn hoofd leeg te maken vind ik het daarnaast heerlijk om te haken! Ik werk op mijn praktijk met hoofd en hart; in mijn vrije tijd iets concreets maken met mijn handen vind ik heerlijk ontspannend en het is ook leuk dat er iets tastbaars ontstaat.3. Heb je een partner en/of gezin?

Ik heb een LAT-relatie en een zoon van 19 jaar die op kamers woont.4. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?

Nou en of! Voor mijn opleiding was het zelfs een vereiste dat we gedurende de hele 4 jaar zo’n 10 sessies therapie per jaar hadden.

 

Het heeft me ontzettend veel opgeleverd, alhoewel ik er soms ook totaal geen zin in had. Dan had ik net een paar stappen gemaakt in mijn ontwikkeling en wilde ik daar gewoon van genieten en niet gelijk weer verder met therapie, of ik wist gewoon echt even niks te bedenken waar ik mee zat.

 

Uiteindelijk heeft het me tot een completer en gelukkiger mens gemaakt. Ik ben daar heel dankbaar voor.5. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?

Dan zou ik schrijver willen zijn en daarnaast trainingen / workshops/ opleidingen geven.
inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?

Barack en Michelle Obama, twee heel charismatische mensen die daarnaast ook nog eens een heel leuk stel zijn, vol speelsheid, liefde en wederzijds respect. Psychiater en schrijver Irvin Yalom. Mijn zoon, omdat hij te allen tijde en onder alle omstandigheden helemaal zichzelf blijft; trouw aan zichzelf, zijn ideeën en de mensen die hem na staan.2. Jouw favoriete spreuk / quote?

Het beste wat je kunt worden is jezelf.3. Wat is jouw missie?

Inspireren, helen en verbinden.4. Wat is jouw superkracht?

Empathie en intuïtie.5. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?

Kijk om je heen, luister, voel totdat je iets opmerkt wat je mooi of leuk vindt, en neem dan even de tijd om daar van te genieten. Er is altijd wel iets! De geur van pas gemaaid gras, een zonnestraal, een bloem, iets moois wat je ziet, een klein kind dat naar je lacht in de tram, het kan van alles zijn.
© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten