Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

De liefde van mijn leven is overleden

Beste lotgenoten,

Afgelopen zondag, eerste kerstdag, is mijn maatje, de liefde van mijn leven overleden op de leeftijd van 62 jaar na een kort ziekbed door alvleesklierkanker.

We kenden elkaar ruim 3 jaar en kwamen elkaar destijds tegen op een zeer bijzondere manier. Mijn eerste vrouw was kort daarvoor ook overleden aan alvleesklierkanker. De voorzienigheid bracht ons bij elkaar en we waren vanaf het allereerste begin soulmates. We waren voor elkaar bestemd en alles ging geweldig. We genoten van en met elkaar. Vrij snel kochten we samen een woning waar we inmiddels ruim 2 jaar woonden.

En toen kwam begin oktober die verschrikkelijke boodschap. Ze heeft gevochten voor wat ze waard was, maar er was geen houden aan. De hele tijd heb ik haar kunnen en mogen verzorgen tot het moment dat ze in mijn armen overleed.

En nu weet ik het niet meer. Ik mis haar zo verschrikkelijk en zou niet weten hoe ik de toekomst in moet.
Ik lees hier regelmatig dat het voelt alsof je stikt. Zo voel ik het ook. Bij het minste of geringste komen de tranen, de paniek, de wanhoop, ook al heb ik lieve mensen om me heen.

Het doet zo'n pijn ...

Anoniem
30-12-2022
laatste reactie: 20-01-2023

2
22
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Lieve lotgenoot,

Mijn oprechte medeleven met het verlies van je maatje. Ik herken je wanhoop, je verdriet, je gemis en je pijn. Mijn maatje is 5 weken geleden, geheel onverwachts overleden. Het is fijn dat er lieve mensen om je heen zijn. Zij kunnen je intense verdriet en wanhoop niet wegnemen, maar alle aangeboden schouders, omarmingen en knuffels helpen toch om je gesteund te voelen. Het geeft voor even toch wat troost. Ik wens je zo enorm veel sterkte en kracht toe lieve lotgenoot. Misschien geeft het wat steun te weten dat ook ik zo'n intens verdriet heb en niet weet hoe het verder moet. Heel veel sterkte.

Anoniem
31-12-2022
Reageer:
Lieve lotgenoot,

Dankjewel voor je reactie. Ik wens jou natuurlijk ook alle kracht en sterkte toe om het verlies van je maatje te dragen. Net wat je zegt, hoe moet het verder. Ik weet het niet. Het lijkt zo uitzichtloos.

Op deze oudjaarsavond zit ik hier alleen met mijn lief opgebaard in de kamer. Ik praat tegen haar, huil bij haar, schreeuw het uit en weet niet waar ik het zoeken moet.
Morgen maar weer opnieuw proberen. Ik zie er nu al tegenop.

Ben
31-12-2022
Reageer:
Lieve lotgenoot,

Dankjewel voor je reactie. Ik wens jou natuurlijk ook alle kracht en sterkte toe om het verlies van je maatje te dragen. Net wat je zegt, hoe moet het verder. Ik weet het niet. Het lijkt zo uitzichtloos.

Op deze oudjaarsavond zit ik hier alleen met mijn lief opgebaard in de kamer. Ik praat tegen haar, huil bij haar, schreeuw het uit en weet niet waar ik het zoeken moet.
Morgen maar weer opnieuw proberen. Ik zie er nu al tegenop.

Ben
31-12-2022
Reageer:
Ach lieve Ben, ik leef zo met je mee. Zo'n enorm verdriet en dan zo'n oudejaarsavond. Zo extra triest. De feestdagen zijn al zo beladen en zwaar als je zo'n enorm verdriet hebt. Wel fijn dat je lieve meisje thuis is. Zo kun je aldoor bij haar zijn en zijn jullie toch samen, al is het dan op een andere manier. Praat tegen haar, draai muziek en zeg alles wat je tegen haar wilt zeggen. Dat verlicht misschien een heel klein beetje. Mijn tip voor jou voor vanavond is wat ik zelf ga doen: ik ga om 22.00 uur naar bed en zet mijn telefoon uit. Ik duik onder tot morgenochtend.
Mijn overlevingsstrategie is om per dag te leven. Niet verder denken dan dat, dat is al moeilijk genoeg de eerste tijd. Het grote geheel is nog veel te veel om al aan te denken.
Heel veel sterkte Ben. Ik denk aan je en wens je vanaf hier veel kracht toe.

Ingrid
31-12-2022
Reageer:
Lieve Ingrid, dankjewel!
Fijn zo'n hart onder de riem, ook al heb je het zelf zo moeilijk.
Wat je aanraadt is precies wat ik ga doen, wat ik overigens de hele week al doe, vroeg op bed en maar hopen dat de slaap komt. Dat wil nog niet echt goed lukken.
Ook wens ik jou heel veel sterkte, kracht en de moed om in het nieuwe jaar de weg weer omhoog te zoeken.

Ben
31-12-2022
Reageer:
Dankjewel Ben. Het wordt hard werken om weer op te krabbelen. Maar ik ga er enorm mijn best voor doen. Net als jij, dat weet ik zeker. Jij hebt nu eerst de uitvaart nog. Eerst dat, alles stap voor stap. Maar eerst proberen te slapen. Dat ga ik nu ook doen. En als we wakker worden van het vuurwerk straks, dan denken we vol liefde aan alle mooie momenten die we met onze grote liefdes hebben gehad. Ze worden straks geëerd met prachtig vuurwerk. Is dat geen mooie gedachte?

Ingrid
31-12-2022
Reageer:
Vanmorgen wakker geworden met de herbeleving van een week geleden, verschrikkelijk, maar wat ook snel overging in de troostrijke gedachte dat ze geen pijn meer heeft en niet meer hoeft te lijden.
Opkrabbelen wordt lastig, maar ik ga er zeker mijn best voor doen. Hoe weet ik nog niet. Elke dag maar opnieuw proberen met mijn liefste in mijn hart en gedachten altijd dicht bij me.

Ben
01-01-2023
Reageer:
Het zal heel veel tijd nodig hebben denk ik Ben. En het zal met vallen en opstaan gaan. Mijn allerliefste zou willen dat ik mijn weg weer ga vinden op enig moment. Daar ga ik mijn kracht uit proberen te halen. En jij beschrijft het zo mooi, dat je gaat proberen verder te gaan met je liefste in je hart en in je gedachten. Dat gaat jouw kracht worden. Sterkte, Ben

Ingrid
01-01-2023
Reageer:
Dank je Ingrid,
Ik weet zeker dat het ook jou gaat lukken. Hoe moeilijk het ook is om de weg voor je te zien, met de kracht die jouw liefste jou heeft meegegeven gaat het je lukken.
Zelf hou ik mij vast aan de woorden die Stef Bos heeft geschreven in zijn lied "Later als ik dood ben'. De woorden die uitgesproken gaan worden tijdens de uitvaart van mijn allerliefste. De tekst die zij zelf heeft uitgekozen:

"Later als ik dood ben wil ik een ander leven
Niet meer altijd bezig zijn met wat geschreven staat
Een laatste strohalm zijn voor wie het niet meer weten
Een vlinder die voorbij vliegt en alles lichter maakt

Later als ik dood ben wil ik wonen in jouw ogen
Om jou te laten zien waar ik zelf blind voor was
Want de liefde ligt zo dikwijls gewoon voor het grijpen
Later als ik dood ben wil ik wonen in jouw hart

Later als ik dood ben en ik niets meer kan verliezen
Trek ik de registers open en laat alle lucht eruit
Orgelklanken zoals golven die de wereld overspoelen
Met een liefde die de angel haalt uit alle haat en nijd

Later als ik dood ben wil ik niet meer denken
Denken aan degenen tegen wie ik vechten moest
Weg uit hun gedachten en zij ook uit de mijne
Ik heb teveel mijn tijd verloren met wat er niet toe doet

Later als ik dood ben wil ik de moeder / vader worden
Die ik door mijn onvermogen nooit heb kunnen zijn
Lichtdoorgever ... Wegbereider en een Engel op een schouder
Een moeder / vader die er altijd is ook als zij / hij verdwijnt

Later als ik dood ben wil ik overgaan in alles
Onzichtbaar in de avond als het laatste hemelsblauw
Later als ik dood ben wil ik met jou dansen
Zonder dat je weet dat ik jou in mijn armen hou"

Lieve Ingrid, ik hoop dat ook jij steun kunt vinden in deze woorden. Jouw liefste die als een Engel op jouw schouder altijd over je waakt, in je hart woont en voortleeft in herinneringen.

Ben
01-01-2023
Reageer:
Wat een prachtige tekst Ben. Wat lief dat je het voor me hebt opgeschreven. Stef Bos heeft zulke prachtige nummers gemaakt. Hier haal ik zeker steun uit. Dankjewel. Dank ook voor je lieve woorden over mijn liefste. Hij zal altijd in mijn hart en dichtbij mij zijn. Mijn grote liefde voor altijd.
Lieve Ben, jou wacht nog een zware gang, de uitvaart van je liefste. Dat is morgen denk ik? Ook zo'n meer dan loodzware dag. Ik wens je heel veel sterkte, kracht, omarmingen, steun en liefde van de mensen om je heen toe. Ik zal morgen aan je denken en je vanaf hier in gedachten kracht toewensen.

Ingrid
01-01-2023
Reageer:
Dinsdag is de crematie. Ik zie er vreselijk tegenop, maar van de andere kant hebben we er alles aan gedaan om haar een mooi, waardig en respectvol afscheid te geven. Moeilijk zal het zijn, vooral aan het eind met een voor ons heel speciaal klassiek stuk: Cantique de Jean Racine, op. 11 door Gabriël Fauré en The Cambridge Singers. Zo mooi! Geen schijn van kans dat ik het daar droog hou. Maar weet je, dat kan me niets schelen.

Lieve Ingrid, ik dank je voor alle lieve woorden en wensen waarmee je mij steun geeft. Ik had het nodig, dezelfde steun die jij nu en in de komende tijd ook nodig hebt. Ik weet niet of ik hier veelvuldig zal blijven reageren, maar ik zou het fijn vinden om af en toe van je te horen hoe het gaat.

Ik wens je alle kracht toe om weer de weg omhoog te vinden, het vertrouwen dat de pijn ooit zachter wordt en hopelijk ook dat je op enig moment weer het geluk en de liefde mag vinden.

Ben
01-01-2023
Reageer:
Lieve Ben, met de mooie woorden van Stef en de mooie muziek van jullie speciale muziekstuk krijgt jouw liefste een heel mooi afscheid. En daar mogen heel wat tranenbij vloeien, juist bij jou. Daar zijn dan weer alle omhelzingen voor van de mensen dicht om je heen, die je zo graag willen helpen, steunen en het verdriet bij je weg willen nemen, maar daar ook machteloos in staan.

Ook ik heb veel gehad aan jouw steun de afgelopen dagen. Dankjewel daarvoor. Heel graag zou ik ook zo nu en dan nog even contact met je willen hebben. Om te horen hoe het ook met jou gaat, maar ook om elkaar te blijven steunen, want dat blijft voorlopig nog heel erg nodig. Dit forum is daar alleen niet meer zo geschikt voor denk ik. Vind jij van wel? Ik wil anders wel kijken of er een andere mogelijkheid te bedenken is om bijvoorbeeld per mail af en toe contact te hebben met elkaar? Misschien via de beheerder van deze site? Dat contact kan verder ook gewoon anoniem als we dat prettig vinden. Onze verbinding is nu eenmaal ons enorme verdriet.

Lieve Ben, heel veel sterkte deze extra loodzware dagen. Morgen ben ik in gedachten bij je. Ook jou wens ik moed en vertrouwen voor de toekomst. Laten we die ingaan met de liefde en de kracht die onze soulmates ons hebben gegeven.



Ingrid
02-01-2023
Reageer:
Lieve Ingrid, dank je voor je lieve reactie en ik vind het heel fijn dat je contact wilt houden. Natuurlijk waren er de afgelopen week lieve mensen om me heen die me steunden, maar ook vaak niet. Het gemis, de wanhoop en de eenzaamheid is dan vreselijk. Onze verbinding op deze manier gaf dan niet zelden troost door simpelweg jouw steunende woorden te lezen. Dankjewel daarvoor!

Je hebt gelijk dat dit forum voor verder contact niet zo geschikt is. Misschien dat een beheerder inderdaad iets kan doen. Ik zal eens kijken wat mogelijk is.

Ben
02-01-2023
Reageer:
Dat vond ik ook zo fijn. Het verdriet delen en steun geven, maar ook steun krijgen. Want ook ik heb heel veel lieve mensen om me heen, maar ze zijn er ook heel vaak niet. En ik herken zo de wanhoop, de eenzaamheid, het verdriet en het gemis. En dan is delen met een lotgenoot zo fijn. Het zou mooi zijn als we elkaar ook de komende tijd nog kunnen steunen. Hoop dat de websitebeheerder iets kan betekenen. Ik ga ook alvast nadenken over een alternatief. Er is vast iets te bedenken. Tot snel weer Ben!

Ingrid
02-01-2023
Reageer:
Ik heb even gekeken op de site, maar zie nergens iets staan van over een websitebeheerder o.i.d.
Misschien is het een optie om een wegwerp mailadres aan te maken en van daaruit verder gaan denken.
Een mogelijkheid is bijvoorbeeld tijdelijke-email.nl/. Je kunt daarop alleen ontvangen. Eigenlijk hoeft dus maar één van ons zo'n mailadres aan te maken om daar contactinformatie door te geven waar op gereageerd kan worden. Dan blijft alle informatie buiten deze site.

Ben
02-01-2023
Reageer:
Wat een goed idee Ben. Ik zat zelf ook aan zoiets te denken, maar had daar niet zo'n goede oplossing voor bedacht als dit. Ik heb nog nooit van tijdelijke e-mail gehoord, maar het lijkt mij helemaal prima. Ik ga er even over lezen hoe dat werkt. Jij kent dit blijkbaar al. Wil jij anders een adres aanmaken ergens de komende dagen?

Ingrid
02-01-2023
Reageer:
Ik maak het zo wel aan.
Je ziet hier dan zo een mailadres. Het is niet mogelijk om via dit forum links te delen, maar in tekst moet het lukken. Bijvoorbeeld dat er spatie teveel in staat. Dat geef ik dan wel aan.
Het idee is dan dat je reageert naar dat adres waarna ik jouw adres overneem en reageer vanaf mijn eigen mailadres. Vanaf dat punt zijn we niet meer afhankelijk van deze site.

Dit is het tijdelijke mailadres. Slaat nergens op, is automatisch aangemaakt, maar dan kunnen we in elk geval contact maken.

*********************

Redactie: Om mogelijk misbruik van persoonsgegevens te voorkomen, verwijderen we telefoonnummers en mailadressen binnen enkele weken na plaatsing

Ben
02-01-2023
Reageer:
Hallo Ben, ik heb een berichtje gestuurd naar het adres. Hoop dat het goed aankomt.

Ingrid
02-01-2023
Reageer:
Ik reageer zo snel mogelijk. Mijn zus is hier vanavond. Fijn natuurlijk, maar ik heb dan niet echt de ruimte om te reageren. Hopelijk vanavond nog.

Ben
02-01-2023
Reageer:
Is prima hoor! Rustig aan, geen haast. Fijn dat je zus er is.

Ingrid
02-01-2023
Reageer:
Na morgen reageren is ook prima hoor. Pak je rust straks, want morgen een zware dag.

Ingrid
02-01-2023
Reageer:
Beste mensen,
We hebben onze regels aangepast. Het is vanaf nu mogelijk om contactgegevens te plaatsen. Om mogelijk misbruik van jullie prive gegevens te voorkomen, verwijderen we deze na een aantal weken.

De redactie
20-01-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>