Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Leyla | Psychosociaal Therapeut

Psychosociaal Therapeut - Assen - Leyla
Therapie Assen
AFP fysiotherapie: Industrieweg 10
9403 AA Assen
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Assen

Vanaf 1 januari 2024 heb ik een 2e praktijkruimte bij AFP-fysiotherapie in Assen: een multidisciplinair centrum met fijne en kundige zorgprofessionals. Door samenwerking kunnen we onze krachten bundelen en onze expertise uitbreiden. Door deze samenwerking ontstaat een beter beeld over de oorzaak en de behandeling van de klachten.

Wanneer zoek je hulp? Er zijn talloze voorbeelden op te noemen; rouw ervaren komt bijvoorbeeld veel voor. Er kunnen zoveel redenen zijn waardoor je je diep ellendig kunt voelen. Misschien ben je de grip op het leven (tijdelijk) verloren en ben je emotioneel vastgelopen. Maar misschien zijn er wel situaties waar je steeds weer tegenaan loopt en denkt “waarom overkomt mij dit nu steeds” of waarom voel ik mij zo alleen.” Of heb je vragen zoals: “waarom ben ik bang om stappen te zetten, waar komt deze angst vandaan?” Dan gaan we samen op zoek en bekijken we of er wellicht disfunctionele patronen onder jouw gedachten, gevoelens en gedrag liggen. Misschien heb je de diagnose: somatisch onverklaarde lichamelijke klachten (SOLK) gekregen of een diagnose gehoord waarmee "je maar moet leven". Ook dan kunnen we naar een manier zoeken om de lijdensdruk te verminderen en de kwaliteit van leven te verbeteren.

Stress op je werk?
Naast mijn HBO opleiding voor Psychosociaal therapeut heb ik een HBO module Arbeids-en Gezondheidspsychologie gedaan. Bij stress op het werk of bij een Burn-out ga ik met jou aan de hand van verschillende modellen bekijken hoe het zit met je werksituatie. Samen kunnen we bekijken hoe het zit met jouw taaklast en welke regelmogelijkheden er zijn, en misschien kom je er achter dat je baan niet bij je past.


Misschien wil je inzicht in een probleem/patroon of ben je op zoek naar een oplossing. Vaak hoor ik dat mensen het zo fijn vinden dat er echt naar hen wordt geluisterd.  Elk mens heeft z’n eigen tempo, voorkeur, behoefte en daar stem ik mij op af. De autonomie ligt altijd bij jou!

 

Gesprekken vinden plaats in mijn praktijkruimte bij AFP in Assen, of in mijn praktijkruimte aan huis. Maar als je graag de natuur in wilt om te praten, is daar alle gelegenheid voor. De ruimte is naast het bos gevestigd. Misschien vind je het prettiger of komt het beter uit om online gesprekken te voeren, ook dat is een mogelijkheid. Ook heb ik goede ervaringen met het stellen van schriftelijke, verdiepende vragen. 

Voor het slagen van een therapie is het heel belangrijk dat je een “klik” hebt met je therapeut. Als je besluit met mij in zee te gaan, maken we je hulpvraag concreet en starten we een traject. Een traject kan bestaan uit één of meerdere sessies. 


Misschien sta je al een tijdje op een wachtlijst voor Psychosociale hulpverling? bijvoorbeeld bij een praktijkondersteuner of bij de GGZ of een psycholoog? of ben je al bezig met een traject, maar voelt de begeleiding niet voldoende? Ook dan kun je als aanvulling bij mij terecht.

Samen met jou ga ik op zoek naar die kracht die in elk mens huist en waar je zelf (weer) op kunt vertrouwen!

Online therapie

Mocht je de voorkeur geven aan online therapie, dan is dit mogelijk via Skype.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Als Psychosociaal therapeut ben ik geregistreerd lid van de beroepsvereniging CAT: Collectief Alternatieve Therapeuten.

De opleiding die ik heb gevolgd is NLQF en EQF ingeschaald op kwalificatiekader niveau 6 en erkend door de Plato Universiteit in Leiden.
Daarnaast is de opleiding als eerste in Nederland , Europees erkend.

AGB-Code van de praktijk: 90071453
AGB-Code Zorgverlener: 90113013

Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz)

De overheid heeft wettelijk vastgelegd wat er moet gebeuren als mensen een klacht hebben over de zorg. Dit staat in de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz).

Ik voldoe aan de eisen doordat ik ben aangesloten bij de GAT: Geschillen Alternatieve Therapeuten.


Daarnaast heb ik een HBO module Arbeids-en Gezondheidspsychologie gedaan in 2021.
Ook heb ik een opleiding voor relatie coaching bij de CIVAS gedaan in 2022.
Verder ben ik gecertificeerd vertrouwenspersoon bij een overheidsinstelling.

Voor de bij- en nascholiing heb ik o.a. de volgende cursussen/opleidingen gevolgd:

Acceptance and Commitment Therapie (ACT), Rationeel Emotieve Therapie (RET), de Stressanalyse, Transactionele Analyse, de Dramadriehoek, Rouwarbeid, Zelfcompassie, Positieve Psychologie, Mindfulness en meditatie, eetstoornissen, overdracht en tegenoverdracht, weerstand in de praktijk, narcisme, autisme.

Werkstress en burn-out

Modellen die ik gebruik voor werk gerelateerde problemen zoals stress en burn-out zijn o.a.: het Job Demand Resources model of het Person-Evironment Fit model


Ademhalen en meditatie

Om direct rustig te worden in stressvolle situaties, kan ik jou tools aanreiken door op je ademhaling te letten of door (geleide) meditatie, waardoor je direct rustig kunt worden.


Schumann resonantie

Als je het fijn vindt kunnen we de Schumann resonantie gebruiken om je zelf herstellend vermogen te activeren en om inzichten te verkrijgen. Deze kennis heb ik opgedaan bij het: Schumann instituut NederlandRegistraties

Specialisaties

Specialisaties

Ik werk met een combinatie van technieken. Ieder mens is uniek en ik kijk en ervaar wat bij jou past! Methodieken waar ik o.a. mee werk zijn: De Gespreksmethodiek van Prof. Dr. Gerard Egan, Acceptance and Commitment Therapie (ACT), Rationeel Emotieve Therapie (RET), de Stressanalyse, Transactionele Analyse, de Dramadriehoek, Rouwarbeid, Zelfcompassie, Positieve Psychologie, Mindfulness en meditatie. Daarnaast heb ik een opleiding gedaan voor relatiecoaching. 

Soms is 1 sessie voldoende om inzicht te verkrijgen en soms heb je wat meer sessies nodig.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

Er zijn steeds meer cliënten die "vastlopen" deze tijd, ik hoor vaak dat deze tijd als verwarrend wordt ervaren. Depressieve klachten en het niet meer weten komt veel voor. Ook een combinatie van verschillende klachten, zoals slecht slapen, eten, lusteloos zijn. Cliënten hebben het gevoel in een neerwaarte spiraal te zitten en weten niet meer hoe ze hier uit moeten komen.
Ook een burn-out komt veel voor, door meerdere factoren veroorzaakt.

Tarieven

Tarieven particulieren

Een kennismakingsgesprek (45 minuten) is gratis en vrijblijvend.

Individuele consulten zijn: €80,- per uur.
Een consult met twee personen is € 120,- (75 minuten)

Mocht je verhinderd zijn dan graag 24 uur van tevoren bericht. In andere gevallen wordt het consult in rekening gebracht.

Soms zijn werkgevers bereid de kosten van therapie te vergoeden. Bijvoorbeeld als het onderdeel uitmaakt van een re-integratietraject.

Ook is er soms vergoedingen vanuit een loopbaanbudget/opleidingsbudget, of arbeidsvoorwaardentraject.
Het is raadzaam om te informeren bij je HRM-manager of werkgever naar de eventuele vergoedingen.


VERGOEDINGEN

De meeste zorgverzekeraars vergoeden (een deel van de) kosten van counseling/psychosociale therapie als je aanvullend verzekerd bent. Deze vergoedingen komen niet ten laste van het eigen risico.

Vraag jouw zorgverzekeraar naar de hoogte van de vergoeding.
Je bent zelf verantwoordelijk om te onderzoeken of je in aanmerking komt voor vergoeding bij je zorgverzekeraar.

Vergoedingen 2023


Vergoedingen voor counseling 24506
CZ, Ohra, CZdirect en Nationale Nederlanden Zorg
€ 40 Per dag indien aanvullend verzekerd voor alternatieve geneeswijzen
Menzis, PMA en Anderzorg
€ 40 Per dag indien aanvullend verzekerd voor alternatieve geneeswijzen
ONVZ, PNOzorg en VvAA
€ 30 per dag. Aanvullend verzekerd, variabele vergoeding van 30 tot 75 euro.

24505 (kinder) Coaching
Vergoedingen voor 24505
Menzis, PMA en Anderzorg
€ 40 Per dag indien aanvullend verzekerd voor alternatieve geneeswijzen


24504 Overige psychosociale therapie

Vergoedingen voor 24504
CZ, Ohra, CZdirect en Nationale Nederlanden Zorg
€ 40 Per dag indien aanvullend verzekerd voor alternatieve geneeswijzen
Zilveren Kruis, Avero Achmea, FBTO en OZF
€ 40 Per dag indien aanvullend verzekerd voor alternatieve geneeswijzen. Psychosociale zorg voor kinderen tot 18 jaar wordt per 01-01-22 niet meer vergoed als alternatieve geneeswijze
Menzis, PMA en Anderzorg
€ 40 Per dag indien aanvullend verzekerd voor alternatieve geneeswijzen
De Friesland
€ 40 Per dag indien aanvullend verzekerd voor alternatieve geneeswijzen

 

 

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag -
Woensdag -
Donderdag 08:30-17:30 uur
Vrijdag 08:30-17:30 uur
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Mijn praktijk ligt in Assen.
Ik ontvang mensen uit de regio Assen, Groningen.
Reviews Therapie Assen

Hieronder staan reviews over Therapie Assen - Leyla

rating
Waardering van 4,8 uit 5
Op basis van 4 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ze luistert naar waar je je goed bij voelt

Leyla is een goede coach die meerdere technieken in kan zetten. Ze luistert naar waar je je goed bij voelt en toont interesse. Ik had hiernaast nog een Transformatiecoach die meer gericht was op gevoel. Bij Leyla lag de nadruk wat meer op praten en je gedrag, gevoelens begrijpen. De combinatie vond ik erg fijn.

| Beilen | 22 mrt 2024
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ze heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven

Mijn ervaring met Leyla is erg goed, ze beschikt over veel kennis en ervaring en geeft tips en advies die passen bij wat ik nodig heb. Daarnaast is het erg fijn om een luisterend oor te hebben zonder oordeel. Leyla's manier van werken gaf mij het vertrouwen dat het niet erg is wanneer het even niet goed gaat. Dit geeft veel rust. Met haar positieve maar ook realistische kijk op het leven, heeft ze mij veel nieuwe inzichten gegeven. Ik raad haar aan iedereen aan.

| Assen | 22 okt 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Dankbaar

Leyla haar voorzichtige, rustige, duidelijke en professionele manier van werken gaf mij de ruimte te ontdekken dat ik er mocht zijn en vanuit daar weer stappen kon maken.


Ongeacht de rede waarvoor je professionele hulp nodig hebt, merk je dat jij je werk met " liefde" doet en dat voel je als mens.


In deze tijd voor menigeen een waardevol geschenk.


Ik ben dankbaar dat jij als therapeut op mijn pad bent gekomen. Ik gun ieder mens die hulp nodig heeft een therapeut als jou Leyla.


| Beilen | 2 aug 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Dankzij haar leer ik meer inzicht te krijgen

Ik ben bij Leyla voor Rouwverwerking en traumaverwerking. Dankzij haar leer ik meer inzicht te krijgen in de betreffende situatie. Ze weet precies de vinger op de zere plek te leggen en helpt mij een goed overzicht te krijgen van mijn emotionele chaos. Ik heb zeker baat bij haar sessies en raad Leyla zeker aan, als therapeut, om eens een intake gesprek mee aan te gaan om te zien of zij wat voor jou kan betekenen.

| Assen | 14 jul 2023
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht