Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Trauma's - forum lotgenoten

 

Lotgenoten trauma

Heb je een trauma

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en delen.

 

  • Je kunt hier je hart luchten.
  • Je kunt de verhalen van lotgenoten lezen.
  • Je kunt reageren op de ervaringen van lotgenoten.

 

Ontdek hier de verhalen van andere mensen met trauma's en deel jouw eigen verhaal.

 

Overzicht verhalen
+ Mijn verhaal delen
Alle verhalen


Verhaal 1 - EMDR heeft me geholpen bij traumaverwerking

Een paar jaar geleden ging ik naar een psycholoog toe omdat ik niet lekker in mijn vel zat. Na een paar sessies verwees de psycholoog mij door naar een andere psycholoog die ervaring had met EMDR, een methode om trauma's te verwerken. In het begin vond ik dat vreemd, omdat ik eigenlijk dacht geen trauma's te hebben. Ik heb toen toch verder durven onderzoeken.

 

Met de nieuwe psycholoog werkte ik aan een aantal 'kleine' vernederingen, pesterijen, en machtmisbruik in mijn vroege jeugd en adolescentie. Ik dacht altijd dat ik dat allang had verwerkt. Niets bleek minder waar.

 

Tijdens de EMDR kwamen sommige gevoelens veel heftiger boven dan ik had verwacht. Het resultaat heeft me verbaast. Ik ben af van een last die eerst onbekend voor me was. Ik leef lichter en gezonder. En ik vertrouw andere mensen veel meer. Ik zou het van de daken willen schreeuwen en iedereen EMDR aan willen raden. Mij heeft het zoveel goeds gedaan!


Anoniem
> 2 jaar geleden

8
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:

Ik heb ptss en wilde graag emdr doen maar ze zeggen tegen mij dat juist de herbelevingen en dissocieren eerst heel erg toenemen. Ik kan me dat als alleenstaande moeder niet permiteren. Heb jij daar ervaring mee?


Frenny
> 2 jaar geleden
Reactie:

Wil ik ook weten en waar had je emdr


jola
> 2 jaar geleden

Jouw reactie:Verhaal 2 - Met behulp van emdr trauma's aangepakt

Vroeger in mijn jeugd ben ik op het schoolplein vaak gepest en mijn ouders, vooral mijn moeder, maakte vaak kleinerende opmerkingen, zoals:'Dat kun je toch niet', of 'Het wordt nooit wat met jou'.

 

Ik denk dat ik daardoor weinig zelfvertrouwen heb. Met behulp van EMDR heb ik deze trauma's aangepakt en sindsdien kan ik dit meer achter me laten en voel ik mij sterker.


maartje
> 2 jaar geleden

7
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:

Heel herkenbaar wat je hier schrijft.


Renate
> 2 jaar geleden
Reactie:

Waar heb je emdr gehad?


jola
> 2 jaar geleden
Reactie:

Jola, voor een overzicht van emdr-therapeuten zie:

www.emdrtherapie.net


Anoniem
> 2 jaar geleden

Jouw reactie:Verhaal 3 - Ontzettend veel trauma's oplopen

Ik heb de afgelopen jaren ontzettend veel trauma's opgelopen en er lijkt maar geen eind aan te komen. Ik heb zoveel behoefte aan rust en een veilige plek waar ik liefdevol benaderd word. Een plek om te ontspannen en me welkom te voelen.


anoniem
> 2 jaar geleden

7
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Wat herkenbaar... een boomhut lijkt mij heerlijk... Uren zitten en niks doen

Bobske
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ook heel herkenbaar voor mij. Ik tracht mijzelf er nu toe te zetten meer momenten op te pakken voor meditatie. Even mijn ogen te sluiten en mijn lichaam aan te mogen voelen. Het is niet altijd even gemakkelijk om te ontspannen en mijn lichaam voelt dikwijls vrij zwaar aan. Maar dat is oké, dat mag ook! Daarnaast helpt het mij om, na een moment van rust, te schrijven of hardop uit te spreken hoe of wat ik voel op dat moment. Zonder er teveel gedachtegoed aan toe te voegen.

Anoniem
21-07-2022

Jouw reactie:Verhaal 4 - Ik heb chronische depressie met angst en paniek

Hoi. Ik zit met wat vraagtekens en kwam hier via google terecht.

Lang verhaal zo kort mogelijk: Ik ben 21 jaar, heb een dysthyme stoornis/chronische depressie met (sociale) angst- en paniekklachten en waarschijnlijk een persoonlijkheidsstoornis. Ook ben ik hoogsensitief. Ik ontwikkelde rond mijn 14e levensjaar de eetstoornis anorexia, waar ik ongeveer een jaar nu van "genezen" ben voor zover dat kan.

De eetstoornis had voor mij een belangrijke functie. Het begon omdat ik me verveelde, me verloren voelde en iets voor mezelf wilde hebben waar niemand aan kon komen of iets over kon bepalen. Daarna begon het ondergewicht een functie te hebben. Het dempt namelijk je gevoel, door de "hunger high" en door het hebben van een uitgehongerd lijf kan je bijna nergens anders meer aan denken dan aan eten en het getal op de weegschaal. Waardoor ik dus in mijn eigen wereldje leefde.

 

Doodongelukkig wel. En het werd erger en heftiger tot het een probleem was. Ik kwam er niet meer uit, ik wist niet meer wat normaal eten en leven was, mijn lichaamsbeeld was compleet vertekend en ik zat zó ontzettend vast in angst en obsessies en een kapot lichaam. Daarnaast was ik al die tijd depressief, angstig en regelmatig suïcidaal.

 

De eetstoornis was een overlevingsmechanisme maar ondertussen zou het mijn dood worden. Stiekem hoopte ik altijd wel op een mooie toekomst en die eetstoornis zat dat volledig in de weg. Dus toen heb ik de keuze gemaakt om ermee af te rekenen.

Nu ik weer ruimte in mijn hoofd heb door het verslaan van de anorexia, komen er (naast de depressiviteit en angsten) helaas steeds meer dingen boven die ik maar moeilijk kan loslaten. Herinneringen, herbelevingen(?), gevoelens waarvan ik niet weet wat ik ermee moet en wat het nou eigenlijk is.
Voor ik besloot hier van me af te schrijven zat ik weer vast in gedachtes en herinneringen die ik bijna niet durf uit te spreken.
Graag zou ik van iemand horen of dit trauma's zijn, en zo niet, wat dan wel en wat ik ermee kan doen of dat het vanzelf over gaat. En of dit invloed kan hebben (gehad) op mijn bijna chronische klachten en op wie ik ben (geworden). Ik zit hier echt mee. Mijn moeder zal zeggen dat ik te veel tijd heb om na te denken aangezien ik veel thuis zit.

Dit zijn de herinneringen, herbelevingen en beelden die me keer op keer overvallen. In chronologische volgorde:

- De dingen die mijn vader tegen me zei en deed, terug naar toen ik een jaar of 6 was. Als hij boos was om de kleinste dingen kon hij mij of mijn broer regelmatig stevig bij mij armen pakken, in mijn gezicht schreeuwen en spugen van woede, me door elkaar schudden en de trap op sleuren.

 

Als kind raak je dan alleen maar meer overstuur, ik kon niet stoppen met huilen, wat enkele keren leidde tot de straf "kop onder de koude kraan". Dat hij mij met kleren en al onder de koude douche duwde, of de kraan in de badkamer aanzette en mijn hoofd eronder duwde en die vast bleef houden. Koud water in mijn nek triggert deze herinnering en beelden.

 

Dit opschrijven maakt me heel verdrietig. Mijn moeder stond in deze situaties altijd hulpeloos toe te kijken en te schreeuwen. 's Avonds als ik dan in bed lag na te snikken na uren gehuild te hebben, kwam ze stiekem kijken en me troosten. Dat mocht eigenlijk niet van mijn vader.

- Toen ik 12 was had ik een vriend van 16 en daardoor een vriendje van 17 of 19. Ik had geen ervaring met seksualiteit en durfde niet voor mezelf op te komen, ool wist ik niet wat normaal was en kende ik mijn grenzen niet goed.

 

Op een dag lag ik naast mijn veel oudere vriendje op bed, toen heeft hij mij gevingerd. Het was voor mij allemaal nieuw. Ik vond het eng en niet fijn. Achteraf bleek dat dit een opgezet plan was tussen de 2 jongens. Ik voel me, bijna 10 jaar later nog steeds vies en zie het beeld regelmatig voor me wanneer mijn huidige vriend me aanraakt of ik een bepaalde geur ruik.

- Op de middelbare school heb ik me altijd buitengesloten, onveilig, eenzaan en minderwaardig gevoeld. Ik ben veel uitgescholden en nagekeken geweest. Toen ik in de bovenbouw zat was ik al depressief en zat ik al vast in de ernstige eetstoornis.

 

Thuis werd er niet gepraat over gevoelens en gezondheid. Ik deed er niet toe volgens mijn vader. Ik heb me zo ontzettend eenzaam gevoeld in die tijd. Ik had een groepje vriendinnen maar had niet het gevoel dat ik erbij hoorde. Geen aansluiting bij leeftijdsgenoten.

 

Ik wilde er niet meer zijn, had het nergens fijn, was bang voor alles en iedereen, automutileerde en was suïcidaal, dronk alcohol op school om te verdoven, gebruikte regelmatig drugs en niemand zag hoe zwaar ik het had en niemand keek naar me om.

 

Uiteindelijk was er 1 iemand die zich zorgen maakte en die mij zag staan. Het was een docent die ik maar een paar uur per week had. Hij ging het gesprek aan en dankzij hem kwam er hulp. Ik ben hem zo ontzettend dankbaar. Nu, 6 jaar later denk ik nog iedere dag aan die tijd en aan hem. Ieder moment staat in mijn geheugen gegrift. Het doet zo veel pijn en het is zo veel om te verwerken. Is dit normaal? Wat moet ik hiermee?

- Ook heb ik veel herinneringen en beelden overgehouden aan mijn tijd bij de GGZ. Dagbehandelingen, opnames en therapeuten hebben veel (heftige) indruk(ken) gemaakt. Ik kan hele situaties opnieuw voor me halen en in mijn hoofd afspelen.

Naast veel nare herinneringen wekken sommige herinneringen een bepaald verlangen op om terug te gaan en weer samen te zijn met de mensen (vooral mannen) die mij hebben geholpen. Ik denk omdat mijn vader me zo tekort heeft gedaan.
Om sommige beelden kwijt te kunnen ga ik ze soms tekenen.

Als laatste heb ik nog 1 ding wat mij al zo lang als ik me kan herinneren bezighoud:
Als kind (vanaf een jaar of 2-3) had ik regelmatig nachtmerries. Daarin werd ik achtervolgd door een bepaald familielid, waarbij ik extreem(!) angstig was. Ik hoorde mijn hartslag sneller en sneller gaan en uiteindelijk zou hij me te pakken krijgen. Dan werd ik huilend wakker.


Nu vraag ik me af waarom een jong kind zoiets zou dromen, en of het komt door een gebeurtenis die ik mij niet bewust kan herinneren, of dat het niks is.

Alvast bedankt als je de moeite hebt genomen dit hele verhaal te lezen. It means a lot. Echt waar. Ik ben benieuwd naar een reactie en of er mensen zijn die dit herkennen.


Ivy
> 2 jaar geleden

6
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ivy

Hoi Ivy,
Vraag me af of je hulp krijgt voor je psygisch problemen.
Begrijg heel goed dat als je erover schrijft het je verdrietig maakt!
Belangrijk om er over te huilen! Ook nu nog! Het is erg om als 6 jarig kind zoiets te hebben moeten meemaken.
Neem jezelf en je gevielens serieus Ivy.
Hoop dat je via EMDR of Brainspotting en therapie de hulp gaat krijgen die je nodig hebt.

Sterkte Johanna


Johanna
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hallo Ivy, ook ik heb een zeer traumatische jeugd gehad. Sinds ik mijn geliefde vrienden en bezigheden moet missen door corona heb ik het heel moeilijk door onophoudelijke flashbacks (overspoelende herinneringen). Ik geloof dat emdr mij kan helpen. Liever nog zou ik neurofeedbacktherapie willen doen. Zeker voor mensen die van jongs af aan verwaarloosd, fysiek of emotioneel verwarloosd zijn en /of misbruikt blijkt dat heel erg efficiënt. Het is echter financieel voor mij een ondoenbare aderlating, maar moest jij financieel in de mogelijkheid zijn, dan ben ik er nagenoeg zeker van dit dit voor jou op termijn heel helend kan zijn.
Ik las voor het eerst over neurofeedback in het boek "Traumasporen" van Bessel van der Kolk. Een moeilijk maar bevrijdend boek.
Emdr zal je hopelijk ook deugd doen.

Liefs Bie A.

Bie A.
27-01-2021
Reactie:
Hallo sterke vrouw of juffrouw, ik herken heel veel van wat je allemaal hebt meegemaakt in uw leven. Nu ik heb een 10tal jaren psychiatrie in uit geweest. Dus ik heb enorm veel kennis inzicht en antwoorden gekregen. Ik ben momenteel nog geen psycholoog met therapiedier maar studeer hier nu ook voor. Mijn eerste gedachten over wat je hebt geschreven ivm je vader kan u al zeggen dat je al langdurig aan ptss lijd. Posttraumatische stresssyndroom. Dit is niet zomaar een depressie en gaat ook niet weg met 1x per week naar de psycholoog te gaan. Mensen met ptss zitten vast in het verleden en herbeleve

Samantha
30-11-2021
Reactie:
Ik ga verder nog over de andere aandoeningen u schrijven maar ik heb mijn 2de blog door mijn gsm al 2x moeten schrijven en mijn 3de 3x. Mijn excuses dat ik nu niet meteen nog is opnieuw begin maar ik moet naar mijn lichaam en geest luisteren en leren mijn grenzen tijdig aan te geven (wat ik dus niet heb gedaan 🙂) maar uw verhaal heeft mij geraakt en ik wil al mijn kennis en ervaring delen met u zodat je een begin hebt wat je allemaal kan doen En WEET! Je kan van alles volledig nog afgeraken en het leven lijden dat jij verkiest!
Ik ga nu rusten. Veel sterkte en tot snel,
Grijs samantha

Samantha
30-11-2021
Reactie:
Ik ga verder nog over de andere aandoeningen u schrijven maar ik heb mijn 2de blog door mijn gsm al 2x moeten schrijven en mijn 3de 3x. Mijn excuses dat ik nu niet meteen nog is opnieuw begin maar ik moet naar mijn lichaam en geest luisteren en leren mijn grenzen tijdig aan te geven (wat ik dus niet heb gedaan 🙂) maar uw verhaal heeft mij geraakt en ik wil al mijn kennis en ervaring delen met u zodat je een begin hebt wat je allemaal kan doen En WEET! Je kan van alles volledig nog afgeraken en het leven lijden dat jij verkiest!
Ik ga nu rusten. Veel sterkte en tot snel,
Grijs samantha

Samantha
30-11-2021

Jouw reactie:Verhaal 5 - EMDR heeft me geholpen

Ik heb vorig jaar een heel heftige bevalling gehad met een ziekenhuisopname en een keizersnede die heel moeizaam ging. Veel pijn en het duurde heel lang.

 

Sindsdien heb ik veel lichamelijke klachten, maar komen de beelden van die tijd steeds maar in mijn hoofd.

 

Met behulp van EMDR heb ik die tijd achter me kunnen laten en de beelden zijn minder aanwezig. Ook fysiek voel ik me daardoor beter.


marian
> 2 jaar geleden

5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 6 - Leef al 4 jaar in isolatie

Ik weet niet waar ik moet beginnen. Omdat ik zelf niet weet waar dit is begonnen. Ik ben een vrouw 54j,
12 jaren geleden begon ik slecht te slapen, wat de redenen daarvoor weet ik niet. Ik kreeg oxazepam en afwisselend temazepam van mijn huisarts. 2013 kwam mijn moeder, mijn lieveling te overlijden, op 14 jarig leefdtijd , zijn mijn moeder en vader gescheiden, fantastisch jeugd gehad met moeder, broers en zussen. Ik had een man met 2 kinderen, die in 2016 kanker kreeg en 2017 overleed hij binnen 6 maanden, daar geen psygische hulp bij gekregen, maar ik gebruikt wel alleen slaap medicijnen. Tijdens zijn ziekte, had ik geen tijd om bij te Komen., we hebben een relatie van 33j samen gehad, in dat zelfde jaar stierf ook een nicht van hem ook aan kanker, beiden waten 56 j geworden, later in het jaar bijna aan het eind stierf ook zijn moeder. Onder tussen kreeg ik een app en bel relatie met iemand, die ik jaren geleden al kende en met wie ik nooit intiem ben geweest waar ik achteraf blij voor ben. Na om en bij 9 maanden is hij uit mijn leven gegaan.
2018 naar het buitenland gegaan waar ik en wijlen mijn man vandaan komen. Die as gaan begraven want dat was zo afgesproken. Dus al 12 jaren slik ik tabletten om te slapen, nu ben ik vreselijk getraumatiseerd , ik denk alleen maar aan dingen uit het verleden, ik slaap nog steeds slecht, heb heel veel onzichtbarre blaasjes in mijn mond, die vreselijk pijn doen en een mega giga strak gevoel onder mijn borsten, ik heb disfuncionele ademhaling, al 4 jaren hou ik mijn ademhaling in bij alles als ik afgesnauwd wordt en maakt niet uit wat, onbewust had ik het door dat ik zo lang mijn ademhaling in hield bij elk nare gebeurtenis of wat ik ervaar als aanval. Ik heb tintelingen in mijn vinger toppen en trillende handen, ben gevoelloos, heb mannen angst, faal angst, zweet heel veel, heb paniek aanvallen, wisselende stemmingen , concentratie probleem, ik leef al 4 jaren in isolatie, vertrouw niemand meer, argwanend, en loop met moord neigingen, mijn zoon woont nu bij mij in maar verhuist eind juli. Ik ben bang om alleen te wonen, ik geniet niet meer van het leven
Vraagje heeft iemand soort gelijke klachten en weet wat voor behandeling ik ondergaan??? En heeft iemand met soort gelijke klachten zin om vanaf eind juli, hier bij mij te Komen wonen, voor samen gewoon gezelschap, om vereenzaming tegen te gaan.
Aub help!!!!
Romy

Romy
28-04-2021

5
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik hoop dat jij inmiddels geholpen bent door deze oproep.
Het valt mij op dat jij het over je klachten hebt en niet over de oorzaken. Hoe komt het dat je in deze omstandigheden bent gekomen? Je schrijft zelf dat je niet wist waarom je slecht sliep. Wat gebeurde er twaalf jaar geleden?
Ik zou best je buurvrouw willen zijn om samen met je te zoeken naar de oorzaken van deze ellende en om niet meer zo alleen te hoeven zijn.
Je schrijft dat er veel dierbaren zijn overleden. De dood van een dierbare die te vroeg is overleden kan te schokkend zijn al weten we als mens dat de dood bij het leven hoort. Maar we hopen dat de dood komt op hoge leeftijd. Helaas gaat het niet altijd zo en dat kan zeer ingrijpend zijn.
Mijn ervaring is dat veel mensen negatief reageren bij het zien en horen van veel leed. Dat maakt het voor jou alleen maar erger. Dat kan voelen alsof je het aantrekt. Het wordt je enige werkelijkheid. En dat is een gevangenis. Veel mensen negeren wat ze niet willen horen of zien, leggen de nadruk op het positieve en bedekken het negatieve. Manipuleren woorden. Gaan over je roddelen. Dat althans is mij overkomen.
Veel mensen schijnen baat te hebben bij EMDR. Ik heb er zelf geen ervaringen mee. Ik los mijn eigen problematiek zelf op. Een trauma is een te schokkend afgebroken, niet-afgemaakt verhaal, drama, tragedie. Soms helpt het om dit te diagnosticeren, maar het blijft een verhaal dat vraagt om vertelt en af gemaakt te worden met een vredig einde, een einde waarmee je kunt leven en weer normaal kunt genieten van het leven.
Eind april 2021 heb je dit geschreven. Er hebben vijf mensen een duimpje gegeven, wat ik niet begrijp omdat dit een intens triest verhaal is. Hopelijk ben je inmiddels iemand tegen gekomen met wie je dit leed kunt delen.
Veel sterkte toegewenst door Susan.

Susan
31-08-2022

Jouw reactie:Verhaal 7 - Levensmoe

Wanneer je niet meer kan maar moet, wanneer leven overleven word.
Trauma's uit huiselijke sfeer, seksuele trauma's
Pesten
Separeer
Ziek, letterlijk ziek vd trauma, nog bijna een jaar wachten op eventueel behandeling, moe want je zoekt al ruim 5 jaar hulp, moe omdat je overal werd afgewezen, levensmoe. Anorexia, moe want uitgeput
Niet slapen dus uitgeput.
Als leven overleven word
Mag ik dan, mag ik gaan?

Ilse
> 2 jaar geleden

4
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Er staat nergens een verbod op gaan, je word er geen slecht mens van! Ik ken je niet, maar ik gun je van harte dat je nog ergens een gaatje vindt, een mens, een herinnering, een boom, een vogel, een steen... om nu (nog) niet kapot te gaan.

Anna
> 2 jaar geleden
Reactie:
Twee jaar geleden. Ben je er nog? Menslief wat een leed! De tranen staan me in de ogen. Heb je inmiddels een behandeling [wat een vreselijk woord!] gekregen? Jij hebt een luisterend oor nodig en ik weet uit ervaring dat weinig mensen daar tijd voor hebben, zelfs zij die dit betaalt doen.
Ik geloof in God. Als je bent gegaan dan ben je bij Hem. Maar je kunt er ook in je leven naartoe. Ik zoek mijn schuilplaats altijd in Hem die alles in zijn hand houdt. Wat niet wil zeggen dat het de mens voor de wind gaat! Mensen die het diepst lijden zijn rijper om te worden gevonden door Hem.
Heel veel sterkte toegewenst door Susan.

Susan
31-08-2022

Jouw reactie:Verhaal 8 - welke zorginstantie kan mij helpen?

5 jaar geleden heb ik een trauma beleefd, met mijn broer. De familie is daar zo 'ziek' mee omgegaan, dat mij - in samenspraak met mijn psycholoog - duidelijk is geworden dat bij mij sprake is van vroegkinderlijk trauma, opgelopen in mijn disfunctionerende gezin van opgroeien.
Vandaag, na wachtlijsten, verwijzingen, verkeerde diagnoses, werd me verteld door een psychologe van PsyTrec in een zogeheten 'telefonische screening' dat ik niet voldoe aan het 'A-criterium' en dat ik daarom bij hen geen hulp kan krijgen.
5 jaar geleden heb ik een trauma beleefd. Met mijn broer...
61 jaar geleden begon mijn leven in een disfunctioneel onveilig gezin.
Welke zorginstantie kan mij helpen?

Cynische toevoeging. 113 zegt dat er voor mij geen oplossing is.

Annemieke
> 2 jaar geleden

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi Annemieke,
Psytrec doet alleen heel kortdurende intensieve therapie, en je moet al in behandeling elders zijn voor voor- en nabehandeling. Dus dat lijkt niet de goede ingang. Je schrijft dat je al vele wachtlijsten en diagnoses verder bent en ook dat is niet raar. De huidige GGZ zit hartstikke vast. De beste hulp kun je nog bij de POH-GGZ van je huisarts krijgen. Daar wordt je tenminste nog als mens behandeld.

Mo
> 2 jaar geleden

Jouw reactie:Verhaal 9 - Medische traumas

Ik heb trauma veel medische trauma,
Niemand geloofde mij dat er iets niet klopte, heel mijn leven heb ik al angste,
Telkens om de zes zeven jaar gebeurd er wel weer medisch dat ik weer moet meemaken ,
Vijf jaar geleden was de druppel, het ging om een gehoorapparaat ze kregen het niet afgesteld, dit was mijn derde gehoorapp, ik raakte in paniek voor geluid,
Niks klopte aan dat ding , ik had al tinnitus kreeg een zware tinnitus erbij.
De angst kwam als je doof bent hoor je ook tinnitus , 1 kant ben ik doof en ander gehoor 30 procent , ik moet wel een hoorapparaat in maar telkens heb ik geluid krijg ik angst,
Alles klinkt raar, nu denk ik dadelijk moet ik weer een ander angst, heb nu zware depressie , niemand kan helpen continu dat suizen ja accepteren drie maanden revalidatie gehad.
Ik wil niet meer ben zo moe van alles van medische gedoe, 😢

Wendy
> 2 jaar geleden

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 10 - In mijn vroege jeugd een psychotrauma opgelopen

ik heb in mijn vroege jeugd een psychotrauma opgelopen, door ziekte en verlies van mijn moeder.
opvang voor mijn verlies was er niet en ik sloot mij af, ontwikkelde een dissociatieve stoornis en was jaren in therapie, veel later. therapie maakte het erger in plaats van beter.


ik heb alles weggestopt, net als mijn omgeving toen deed en zit nog steeds met de gebakken peren.
alle ellende heb ik opgeslagen in mijn lijf en dit uit zich in veel klachten en onverwerkte spanningen, het is mij tot op heden niet gelukt om de gevoelens, die bij het trauma horen in mijn bewustzijn toe te laten. ik kan er niet meer bij.

 

Ik vind het een nachtmerrie om met deze complexe posttraumatische stresstoornis te leven, het is geen leven, maar overleven.


Jolien
> 2 jaar geleden

2
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi Jolien,

Je zou kunnen zoeken op lichaamstherapie, wat namen waarop je kunt zoeken voor de diverse therapievormen:

David Berceli
Peter A. Levine
Bessel van der Kolk
Janina Fisher
Pat Ogden

Sterkte!

Anoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:
Sorry was er nog 1 vergeten:

haptotherapie

Anoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:
Jollien

Vervelend om dit te lezen.
Vooral omdat ik het herken!

Sterkte Jolien

Liefs Johanna

Johanna
> 2 jaar geleden
Reactie:
Voor de verwerking van vroegkinderlijk trauma en werken met de afgesplitste (onbewuste) persoonlijkheidsdelen, is therapie bij Frank van der Laan een absolute aanrader (gezondautonoom).
Denk aan hechting, verbinding, verlies.
Het raakt in alle opzichten de kern. Juist omdat het op onbewust niveau werkt en dus diepgaand effect heeft

Manon
15-02-2021
Reactie:
Ik heb dit ook meegemaakt. Ik ervaar het alsof ik altijd maar half heb geleefd. Het is heel heftig om doorheen te gaan en het lijkt alsof ik niet meer weet wie ik ben. Het lastige is dat je nergens meer aan vast kunt houden. Want er is niets meer normaal. Er is geen plezier meer en er is overal angst en mensen met korte lontjes. Wat een bizarre tijd is dit. Een afschuwelijk verleden en geen toekomstperspectief omdat mijn lichamelijke integriteit opnieuw geschonden wordt. Nu door een overheid.

JOAN
23-03-2021

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 11 - Ik besef me steeds meer dat het leven zo kort

Goeie dag ik ben 28 jaar en moeder van twee kinderen.
Ik heb geen rustige jeugd gehad wat zijn sporen heeft nagelaten maar niet ervaar als een trauma maar als gebeurtenissen die ik heb doorstaan.

Ik ben veel te jong moeder geworden en mezelf nooit helemaal op orde gehad, er gebeurde altijd wel iets.

Zelfs in mijn huidige relatie waar ik oprecht gelukkig ben met diegene is er vanaf moment onrust door gebeurtenissen rond om hem en mijn onrustige verleden wat steeds mee hobbelt. ( Mn hele levensloop is te ingewikkeld om uit te leggen) is er in die zin rust maar weet ik niet wat zo goed wat ik met mijn leven wil en waar ik moet beginnen en word daar onrustig, onzeker en verdrietig van. Daardoor mis ik de discipline als ik naar bed ga met de goeie moed om er de volgende ochtend gelijk voor te gaan.

Ik wil dat deze relatie slaagt maar daar ben ik natuurlijk een grote factor in.
Kortom, ik wil een doel hebben, ik wil buiten dat ik moeder en partner ben ook gelukkig met mezelf en mijn leven daarbuiten zijn.

Er is veel wat op mijn bordje terecht komt in en om het huis waardoor ik amper tijd en of de energie heb om aan mijzelf te werken.

Wel weet ik dat ik die ruimte zelf kan maken en ook van mijn gezin zal krijgen, met als doel dat ditnatuurlijk ook voor me gezin is.
Ik dwaal af :)

Ik vraag me af of er een plek is, niet al te zweverig waar ik bv een paar dagen heen kan gaan om hier bv in gecoacht kan worden of iets.

Een psycholoog heb ik in het verleden al meerdere keren geprobeerd maar ik loop daar in vast, ik heb me echt open gesteld maar kwam al snel in de situatie met een ja knikker tegenover me die me oh zo goed begreep en het allemaal heftig vond bla bla.

Ja dat weet ik en het is gezond om er bij stil te staan maar ik wil verder. Voor mijn gevoel heb ik teveel al verkeerd aangepakt en wil ik nu eens echt verder maar zoals ik zei de discipline is ver te zoeken en word ik juist door alle drukte in mijn hoofd en de hoeveelheid van factoren die er aangepakt moeten worden een soort van geërgerd en laks.

Iedereen is anders en ervaart dringen anders en gaat anders om met trauma’s, gevoelens etc maar ik denk dat er vast meerdere mensen zijn die in ieder geval begrijpen wat ik bedoel en of het soort gelijke in het leven staan of hebben gestaan of een beetje?

Ik ben niet vies om dingen uit te proberen maar dingen zoals yoga of mediteren is niet echt mijn ding ( wel geprobeerd) ik verwacht geen wonderen en natuurlijk geen soort van hulpje die alle stappen voor mij zet maar wat ik denk nodig te hebben is iemand die verstand van zaken heeft en mij hierin misschien Lian begeleiden.

Normaal gesproken kan ik mezelf goed verwoorden maar omdat ik deze stap al best spannend vind loopt mijn verhaal een beetje door elkaar heen doordat ik niet zo goed weet waar ik moet beginnen met mijn uitleg en naarmate ik dit zo alles opschrijf is eigenlijk mijn vraag heel kort.

Hulp bij het begeleiden van het weer vrolijk kunnen zijn en mijn zelf ontwikkeling, ontplooiing en vooral het nuttig voelen in de maatschappij.

Ik besef me steeds meer dat het leven zo kort is maar niet te kort om leren en er nog wem flink feestje van te maken.

Alabastine bedankt voor het geduld! Lieve groetjes van mij

Houd ik liever voor me
> 2 jaar geleden

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Herken inderdaad veel van wat je verteld.
Drukte in mijn hoofd, moeite met discipline.
Heb ook al wat hulp gehad in de loop der jaren.. En er zijn verkeerde diagnoses gesteld.
Heb nu eindelijk een psygotherapeut die meteen door mij heen prikte!
Ik kan me ook best goed verwoorden denk en analyseer nogal veel.
Ze zei eens dat ik dat deed met een reden.. Dan hoef je niet te voelen zei ze.
Ik krijg brainspotting.
Het is iets anders dan EMDR.
Ga door veel onverwerkte emoties heen wat best zwaar is.. maar ook oplucht.. Dus het brengt me wat op. Het jarenlang wegduwen heeft zijn tol geëist. Zit al 3 jaar met een burnout thuis. Dus mijn conclusie is dat je het beter op tijd kunt aanpakken.
Hoop voor jou dat je nog goede hulp krijgt en wens je sterkte!
Zelf kijk ik ook vaak op JW. org
Ivm levensvragen.
Erg interessant vind ik.
Grts anoniem

anoniem
> 2 jaar geleden

Jouw reactie:Verhaal 12 - ik voel me uitgehold

Hallo. Ik weet niet of ik mezelf getraumatiseerd kan noemen. Ik heb niet echt een duidelijk beeld als het op mezelf aankomt altijd. Ik probeer het kort te houden dus. Ik begin bij het begin. Ik was drie toen mijn ouders uit elkaar gingen. De scheiding verliep niet mals. Beide hadden duidelijk problemen op een bepaald vlak. Ik kwam terecht bij mijn grootouders op heel jonge leeftijd dus. Over mijn tijd bij mijn grootouders kan ik absoluut niet klagen. Ik herinner mij wel reeds enkele "voorvallen" uit die tijd, een reeks onaangename ervaringen, of aanvaringen liever, met mijn moeder en haar nieuwe partner. Ik zag beiden met regelmaat naarmate de tijd vorderde, tot op het moment dat ik een jaar of 10 was en verhuisde. Vanaf dat moment voel ik dat mijn leven compleet uit balans geworpen werd. Ik voelde mij verstikt in een situatie die ik onmogelijk kon controleren. Ik wil kort even toelichten wat ik precies heb ervaren. Bij mijn grootouders kreeg ik wel eens een educatieve tik. Niet hard, zo van het type waar ik gewoon van schrok even. Ik voelde geen haat bij mijn grootouders. Bij mijn moeder en stiefvader in huis, wel daar kan ik enkel over zeggen dat ik zwaar werd gestraft voor kleine dingen. Ik kreeg naast de kwetsende verwijten (vergelijkingen met m'n vader die ik nooit kende) ook harde klappen van beiden. Ik werd bang gemaakt en gekleineerd, zelfs al was ik een enige zoon. Thuiskomen met een vuile broek of trui in de zomervakantie was soms al genoeg om uit te vliegen tegen me. Mijn eigen gedacht proberen te zeggen lukte nooit. Ik ving al vlug een spade van een hand tegen mijn hoofd. Mijn stiefvader was erg sterk, als kind enorm intimiderend. Dit voelde voor hemzelf aan als deel van zijn ouderlijke taak denk ik. Roepend tegen mijn bed schoppen om mij wakker te maken, mijn persoonlijke dingen gebruiken, en vernederen mocht hij zeker ook niet vergeten. Naar de buitenwereld toe had ik alles, en de reputatie van mijn ouders was alles voor hen. Ik was voor een lange tijd dus een psychologisch en fysiek geïntimideerd kind, dan tiener, etc... Mijn laatste klappen ving ik toen ik 21 jaar oud was, op een dag dat ik een 20 tal minuten later thuis kwam als normaal. De hysterie en kloppen en trappen van mijn moeder lieten reageren. Ik moest mijn eigen moeder van mij weg duwen en uiteindelijk ook hard, omdat ze niet stopte. Het is nog maar sinds kort, en ik ben 40, dat ik besef, of verdenk dat mijn huidige toestand de dag vandaag in feite lang geleden is ontstaan. Ik voel mij uitgehold, ongewenst en met weinig praktische hoop. Op sommige dagen heb ik nog vechtlust, maar dat heeft een dier die zijn einde voelt naderen ook. Sterk voel ik mij zeker niet meer. Het rare is dat ik nog steeds van mijn moeder hou, maar ook besef dat ik misschien best het contact tot een minimum reduceer. Mijn wonden helen nooit, niet zolang ik herinner denk ik.

Lawke
> 2 jaar geleden

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik maak hetzelfde mee,
Kop op Romy niet opgeven. Is een hele nare periode,
Maar eens komt het goed. Ik maak hetzelfde mee, stoppen met slaappillen, dat is mijn advies. Ik ben inmiddels 2 weken gestopt met die troep . Ontwenning kost tijd!!!
Liefs . Corry

Corry
01-09-2021

Jouw reactie:Verhaal 13 - Het zit te diep, die trauma ‘s

Zit al jaren in een cirkel, waar ik door de trauma niet meer uit kom.
Trauma’s zijn: Mishandeling lichaamlijk also geestelijk. Door vader alcoholist, ex man alcoholist. En ex vriend alcoholist en bleek narcist te zijn. Mijn vertrouwen is weg in alles. Terwijl ik wel graag weer nieuw maatje wil.
Daarnaast heb ik heel veel lichamelijke dingen. Wat ik alleen moet doorstaan. Ik heb wel kids. Maar die hebben ook hun eigen leven. Hun eigen gezin. Ik heb wel een hondje, waar ik veel liefde en kracht door krijg. Ook zij is nu ziek. En weet niet hoelang ik haar nog heb.
Heb al weer zoveel hulp gezocht. Maar krijg nu steeds te horen. Dat ze mij niet kunnen helpen. Het zit te diep, die trauma ‘s.
Ik ben dus te einde raad.

Dineke
08-06-2021

2
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Heftig. Advies ga toch naar de huisarts en of ga iets vinden in de alternatieve/natuurlijke geneeskunde en coaching. en vindt iemand die bij je past en je kan helpen weer bij jezelf te komen en weer vol in het leven te staan.

Anoniempje82
30-06-2021
Reactie:
Ik herken je situatie, inmiddels bijna 4 jaar verder en het is alleen maar erger geworden….

Ga aankomende week intern een traject van 6 weken volgen voor complexe ptss, als dat niet helpt weet ik niet hoe ik verder moet…

Jamie
29-07-2021
Reactie:
Ik ben bezig met experimental EMDR voor innerlijke overtuigingen. het zijn vooral de mantra's " ik ben waardeloos" "ik ben machteloos" en "ik ben het niet waard" die tijdens de EMDR worden aangepakt.

Ik weet dat mensen je nu een soort van hebben afgeschilderd als 'uitbehandeld' etc. Maar dit is misschien wel echt nog een kanshebber.

Misschien ook schema therapie, zo zie je waar je misschien de spiraal kunt verbreken waar je nu in zit.

Ik hoop dat het je wat helpt. Super veel sterkte.
Er is altijd hoop, niet vergeten.

L
31-07-2021

Jouw reactie:Verhaal 14 - Hoe is dit te dragen?

Even mijn hart luchten.. Als dat oke is.

Ik heb nu ruim een jaar geleden de stempel PTSS (helaas). In het begin leek er niet veel meer dan werkgerelateerde trauma's te zitten, agressie in de gehandicaptenzorg, yay.

Nadat ik de 'paar' werk trauma's had verwerkt kwamen er trauma's van vroeger omhoog, die zo verschrikkelijk intens waren dat ik niet meer normaal iets kon doen, zoals naar het toilet gaan.
De gehele dag zag ik, hoorde ik, en voelde ik de herinneringen. En in de nacht waren er de nachtmerries.

Toen ik een paar maanden bezig was leken de ergste trauma's van vroeger, thuis, verwerkt.
Opzich hielp dat al heel erg om uberhaubt weer verder te kunnen met mijn 'normale leven'. Tot er onverwacht gedachten en beelden naar boven kwamen die mij angstig maakte, maar die ook nog als totaal onbekend aanvoelde. Zijn die wel van mij??

Blijkt dat ik een herinnering compleet weg heb gestopt.. -had- gestopt.
Het is een herinnering waar ik alleen met mijn psychologe over kan en wil praten/ die ik met haar kan en wil verwerken.

Nu dat mijn psychologe 3 weken op vakantie is heb ik een vervangster toegewezen gekregen, die het werk heel anders aanpakt als mijn eigen psychologe. En dat is niet persee in positieve zin.
Tijdens de EMDR ben ik al enorm gespannen door het onbekende handelen en het onbekende gezicht. Ze laat mij ook de deur uit gaan met die torenhoge spanning, terwijl ik aan geef dat ik 'er nog niet uit ben' -is een soort code-.

Sinds de laatste EMDR (3 dagen geleden) kan ik niet anders dan herbeleven op het moment dat ik alleen ben met mijn gedachten. Ik zit nu dan ook niet alleen. Dit is meer even mijn hart kunnen luchten, aangezien ik mij totaal niet begrepen voel hier in.
Misschien ook omdat ik niet kan zeggen om welk trauma het gaat, ik kan de woorden niet uitspreken/ typen. Dat maakt het lastig om begrip te krijgen, aangezien iedereen tegenwoordig eerst echt moet weten wat er is voor ze je begrijpen. En dan nog kunnen ze dat niet.

Voor de persoon die dit misschien leest.. zijn er nog tips? Hoe is dit te dragen? Ik ben ten einde raad.


L
31-07-2021

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hai,
Ik ken je niet..
Maar van mij krijg je begrip, weet je waarom?
Het trauma vertellen aan mij hoeft niet
Jij zit er mee en het doet jou verdriet
Dat is wat mij betreft het enigste wat belangrijk is
Ik heb zelf ook genoeg trauma s
Dus weet denk ik, wat je doormaakt
Sterkte
Ik ben zelf nu bezig met behulp van een boek
Het heet de tijger ontwaakt
Misschien is dit ook iets voor jou?

lucia
08-01-2022
Reactie:
Beste L,
Beste Lucia,

L, wat jij omschrijft, daar zit ik momenteel in. Door agressie op mijn werk zijn trauma’s van vroeger naar boven gekomen. Weggestopt uit zelfbescherming. Andere trauma’s al redelijk een plek gegeven dmv therapie. Maar deze was te heftig. Ik herken jouw verhaal dus maar al te goed.
Inmiddels zijn we meer dan een jaar verder na het plaatsen van jouw verhaal. Hoe gaat het nu? Hoe is het gegaan nadat jouw eigen therapeut weer terug was van vakantie?

Lucia,
Ik heb dat boek ook gelezen. Het was héél verhelderend. Iedereen die paniekaanvallen/ hyperventilatie heeft raad ik aan dit boek te lezen.

L,
Ik weet niet hoe het momenteel met je gaat. Ik wens je héél veel sterkte toe en bedankt voor het delen van je verhaal.

Florence

Florence
15-10-2022

Jouw reactie:Verhaal 15 - Een brief aan de psycholoog….

Een brief aan de psycholoog….

ALTIJD ALS IK DENK AAN MIJN OUDERS… RELATIES… GEZINNEN.. MAAKT DIT MIJ INTENS VERDRIETIG EN BOOS EN HOPELOOOOS….
Waarom kan ik niet gewoon ouders hebben die in harmonie met elkaar leven en het beste van het leven maken met liefde en samenzijn?
Ze gingen scheiden toen ik 8 jaar was. Altijd was er strijd en ruzie en conflicten. Tot op de dag van vandaag kunnen ze niets met elkaar. Ik was altijd de bemiddeldende factor. OF te wel ben veel te vroeg volwassen geworden, heb mijn jeugd altijd emotioneel labiel gevoeld, verantwoordelijk voor dat stomme gedrag van hen, aanpassen aan hun leven, dubbele leven leiden. Waar ben ik in het verhaal?
Mijn pa heeft zijn eigen gelukkige gezin, weet precies wat hij wilde, dus hij is hertrouwd en heeft nu mooi drie kids (incl ik) huisje boompje beestje. Zaakjes financieel goed voor elkaar. Vrij stabiel. Waar ik mij ook niet huisvoel met een jaloerse stiefmoeder.
Mijn moeder heeft inmiddels 3 mannen gehad, allemaal onsuccesvol. Kan geen stabiliteit kunnen vinden, altijd toxische relaties, want codependency. Op mijn moeder kan ik simpelweg niet bouwen. Nooit gekund, helaas niet de voorbeeldige moeder. Zij is altijd ‘afhankelijk’ van anderen. Dit heeft mij helaas tot een veel te verantwoordelijke persoon gemaakt. En maar altijd independent willen zijn, zodat ik niet zo beland als zij en moet bouwen op een vent.
Ik heb hier tot op heden (midden twinting) last van. Hoe los ik deze interne conflicten op?

Anoniemevrouw
13-08-2021

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 16 - Ik heb cptss en Adhd

Ik heb cptss en Adhd
Ik heb genoeg trauma s mee gemaakt.En ik heb ze aardig kunnen opruimen met Emdr.En nu heb ik nog rest trauma s.Waar ik op dit moment tegen aan loop is.Mijn oudepatronen doorbreken en overtuigingen loslaten.Maar dat is niet zo makkelijk dan ik hoopte dat het was.Ik mediteer elke dag.Ik lees veel.Ik heb fysiek zwaar werk dat kan ik allemaal goed volhouden.Alleen merk ik steeds dat ik nog veel oude overtuigingen heb.En een aantal emotionele triggers.Waardoor ik bewijs gevoel krijg.En ik nog harder mijn best ga doen.Mijn zelf vertrouwen en zelf beeld klap steeds weg als er toch iets heftigs gebeurt.of een triggers de hoek om komt.En dat alles kost zoveel energie.
Ik vraag mij af hoe jullie hier mee omgaan.En miss hebben jullie tips

Angel 35,
13-09-2021

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 17 - Hoi ik ben Ezzuit 16 jaar oud.

Hoi ik ben Ezzuit 16 jaar oud.

ik heb 8 straatroven mee gemaakt ben tientallen keren afgeperst. Vaak in elkaar geslagen en heb me beste vriendin een zelfmoordpoging zien doen. Hier bij had ze haar polsen door gesneden in bad met alle gevolgen van dien. Ik heb dan ook vaak flashbacks en veel syntomen van ptss. Ik heb vanaf november 2020 tot februari 2021 dan ook in een gesloten instelling gezeten. Omdat het zo slecht ging. Er is dan ook een diagnostisch onderzoek gedaan. Waar er inderdaad uitkwam dat de syntomen door ptss verorzaakt zijn. Alleen omdat me ouders niks van deze incidenten af weten. Heb ik het niet kunnen bespreken. Daarom zou ik graag jullie advies hier in willen (excuus voor het fijt dat me Nederlands niet het beste is)

Ezzy
11-10-2021

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Je Nederlands is grappig. Je brief meer dan een half jaar geleden en niemand heeft gereageerd. Twee duimpjes.
Door PTSS veroorzaakt? PTSS is een geestelijke diagnose van een trauma en dat is een verhaal, een drama, een tragedie dat je hebt meegemaakt. Ik heb zelf geen ervaringen met lichamelijk geweld, wel met psychisch geweld. Jouw trauma is lichamelijk en psychisch.
Je zou het wel moeten bespreken met iemand. Dat is hoognodig. Het is veel te ernstig en je bent nog zo jong. Soms is een gewone vriend[in] beter dan hulpverleners. Hopelijk is dat inmiddels gebeurd?
Stevige groet van Susan.

Susan
31-08-2022

Jouw reactie:Verhaal 18 - Hypersensitieve angstige vrouw, bevroren in tijd

Waar te beginnen?
Opgegroeien bij een narcistische psychopatische moeder heeft zijn sporen achtergelaten. Geestelijk geweld, vernederingen, mishandelingen en isolatie heeft mij gevormd tot een hypersensitieve angstige vrouw, bevroren in tijd. Na vele therapieën, uiteindelijk nu in trauma behandeling. Maar wat valt het me zwaar. Alsof ik door drijfzand probeer heen te manoeuvreren. De herbelevingen nemen toe, alsook extreme angst en paniek. Ik hoop op een dag hier eindelijk voor een groot deel afscheid van te kunnen nemen en me veilig leren te voelen.

An
07-03-2022

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Wauw An, alsof ik mijn eigen verhaal lees, ik benoemde laatst ook het gevoel van vastzitten als drijfzand, hoe gaat het nu met jou, heb je een therapeut gevonden?
Lieve en warme groetjes
Saskia

Saskia
24-07-2022
Reactie:
Hier nog een slachtoffer van een narcistische psychopathische moeder. Mijn biografie schrijven heeft mij geholpen en als je wilt kun je de woorden 'verdwenen' en 'zelf' googelen. Via internet ben ik bevestigd zodat ik mezelf kan bevestigen na twaalf jaar alleen te hebben gezeten met de problemen.
Mijn verhaal is nog een manuscript en voordat het een boek wordt zullen we een eindje verder zijn in de tijd.
Hier op deze website wordt ruimschoots hulp aangeboden heb ik gezien. Hartstikke goed. Er zitten overal psychologen en therapeuten heb ik gezien, ook in mijn buurt.
In 2012 zat ik in hetzelfde bovenstaand gevoel. Ik heb nooit zelfmoord gedachten gehad, maar toen wel. Mijn moeder, of de vrouw die mijn moeder had moeten voorstellen is een duister mens. Dit durf ik nu hardop te zeggen en te schrijven en kan ik bewijzen. Psychisch geweld zou strafbaar moeten zijn! Zulke vrouwen verwoesten levens van hun kinderen. Moeder heeft dit zelf gezegd: "Ik heb drie levens verwoest."
Ontzettend veel sterkte toegewenst An! Heel veel. Want dat heb je nodig.
En liefs van Susan.

Susan
01-09-2022

Jouw reactie:Verhaal 19 - Mijn verhaal gaat over tekorten in mijn jeugd

Mijn verhaal gaat over te korten in mijn jeugd, emotionele verwaarlozing en te vroeg volwassen geworden. Ik ben 2,5 jr geleden uitgevallen met een burnout en psychose.
Dit is behandeld. In vervolg daarop toch mijn verleden eens besproken bij de psycholoog.
Nooit echt gedaan ook. Was lastig om ermee te beginnen. Uiteindelijk blijkt dat ik ook ptss heb. Psychomotorische therapie gevolgd en nu een traumatraject. Misschien nog schematherapie in de toekomst.

Ik vind mijn proces zwaar en pittig. Ik hoop dat het snel beter gaat worden en mijn ptss klachten verminderen.

Wen
18-03-2022

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 20 - Ik let er niet meer zoveel op

Hallo 1.5 jaar geleden emdr gehad goed geholpen jeugd traumas 2 sessies van1.5 uur
Ik heb er meteen na desosieren aan over gehouden eerst uren maar na een jaar waren het nog Maar tientallen secondes
Ik let er niet meer zo veel op soms kom ik het tegen o ja een stukje kwijt
Maar ik kan nergens vinden dat iemand anders de zelfde ervaring heeft

Maurice
07-05-2022

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 21 - Ben gereanimeerd en terug in het leven gekomen

Hoi allemaal, ik wilde graag mijn verhaal delen met jullie.
Ik ben 30jaar.
Ik heb begin maart een hartStilstand gekregen nadat ik een onderzoek met contrastvloeistof kreeg. Ze hebben me 35 min gereanimeerd en gelukkig ben ik terug in leven gekomen, Ruim 2 weken nadat ik uit coma kwam met epileptische aanvallen, was alles zo onwerkelijk. Ik kon het niet geloven wat mij was overkomen. Ik heb een zoontje van 2 een half ik mocht niemand zien in het ziekenhuis, ook mijn man niet! door de corona. Heel akelig was dit en moeilijk te begrijpen allemaal, omdat dit gebeurde net voordat de corona lockdown begon. Nu 3 maanden later ben ik eindelijk thuis met nog veel revalideren bij de kini en in de mskliniek. Het gaat beter, alleen ongelooflijk moe ben ik en lopen gaat nog moeilijk en ook mijn zicht is enorm slecht ik zie de zijkanten volledig wazig en mijn evenwicht is nog steeds niet in orde. Ook heb ik moeite met dingen onthouden dus dingen vergeten gebeurd nu dagelijks. Ik wou dit heel graag delen met jullie om te horen of er nog meer mensen zijn die dit ongeveer hebben meegemaakt. En die tips hebben voor mij of andere informatie.
Groetjes TeSta

Tessa
> 2 jaar geleden

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 22 - De weg was vrijgemaakt

Nu bijna 4 jaar geleden ging het mis met een mentale neerwaardse spiraal. Ik zocht en vond wel therapeuten maar niet echt iemand die tot de kern kwam of het ware probleem wel doorzag. Maar ik,ist het zelf niet echt.Depressie was duidelijk maar ik voelde zelf dat dit niet klopte en dat er iets was,meer was. Heel laat,veel te laat ben ik naar een dokter geweest en anti-depressiva gevraagd en verwees ze me door naar psychologenpraktijk die zij nodig achtte. Heel snel kwam diagnose Ptss. Wat eigenlijk de eerste keer was dat ik mezelf begon te begrijpen. Er werd EMDR-therapie voorgesteld.in de vorm van visuele oogprikkels(constant vinger volgen van links naar rechts en ondertussen alles vertellen wat inn.je opkomt...welk beeld,welk gevoel dan ook).De uitleg wat dit doet in je brein leek me heel aannemelijk en ik ging er mee akkoord. Echter werd me verteld dat ik in eerste.instantie mentaal dieper kon geraken.Dus wou men de zekerheid dat medicatie op punt stond. Dus dat eerst.De eerste minuten van de sessie,hoewel ik echt me ingelezen had over de therapie en erin geloofde, dacht is de belachelijk voor woorden. Hoe gaat dit me helpen? Een 10tal.minuten later begon ik weerstand te krijgen.Want het gaat diep en er komen zaken naar boven waarvan ik zelfs niet.wist dat ik er.mee worstelde. Ik was na een klein uur compleet mentaal geradbraakt.En ja...ik heb 2 dagen niets anders gedaan dan op de zetel gelegen.En ik wou nooit meer teruggaan.Maar raar het klaart snel ook op.Goed want op zich moet je na een week weer terug voor de volgende sessie.Dat was met veel weerstand omdat je weet wat er kan komen.Opnieuw zwaar.En weer opnieuw van slag erna maar het betert keer op keer.Voor mij was dit hetgeene dat me het hardst vooruit geholpen heeft.Het was niet zo dat ik erna genezen was maar de weg was vrijgemaakt. Het was verschrikkelijk brutaal maar zo effectief. Een aanrader maar ik merk een wildgroei van therapeuten die claimen dit ook plots te kunnen. Ga bij therapeuten met ervaring want er is wel nazorg nodig. Dit kan iets losbrengen dat alles door mekaar schudt en achteraf begreepnik heel goed in mijn geval dat men er met de groitse voorzichtigheid aan begon.Zonder medicatie,zonder rust en sociaal vangnet was dit heel gevaarlijk geweest voor mij.

Tania L.
27-04-2021

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 23 - Nieuwe vriend van m'n moeder niet 'aardig'

Afgelopen jaren is een enorme rollercoaster geweest. Mijn moeder heeft een nieuwe vriend gekregen die niet erg ‘aardig’ is. Uit huis gegaan daardoor, vervolgens vorig jaar kerst is het flink uit de hand gelopen. Aangifte gedaan en paar maanden niet naar toe gegaan. Zelf spreek ik mijn vader en broer al heel lang niet meer dus heb nog weinig familie over wat het nog lastiger maakt. Dus na een tijd toch maar geaccepteerd dat dit het leven is wat mijn moeder wilt (na enige sessies met psychiater). Vervolgens gebeurt het weer en ben ik weer bij begin af aan. Hij vernederd mijn moeder, bedreigt haar en slaat haar. Het is voor mij te pijnlijk om te zien omdat ik me erg machteloos voel. Veilig thuis en alles is er al geweest en dit heeft helaas niks geholpen. Wat moet ik nu doen… iemand tips?

Anoniem
27-10-2021

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Beste Wen,

Wat moedig dat je hierover schrijft. Ik herken mezelf in je omschrijving van je jeugd. Ook ik heb 6 jaar geleden een psychose gehad en met de ggz opgekrabbelt . Ik ben nu zover dat ik aan mijn trauma('s) wil werken en ben op zoek naar een geschikte psycholoog. Iemand die ervaring heeft met personen die psychose-gevoelig zijn. Kun jij me advies geven, wat zijn jouw ervaringen....
Vriendelijke groeten en succes met je proces
Je bent niet alleen.
Cynthia

Cynthia
18-07-2022

Jouw reactie:Verhaal 24 - Ik heb een behoorlijk verleden achter de rug

Ik heb een behoorlijk verleden achter de rug

Waarbij ik als klein meisje ben geslagen door me moeder en ik niet gelijk werd behandeld als mijn zus en broertje

Verder ben ik toen ik nog op het voortgezet onderwijs door een man meegenomen in de auto en is die naar een hotel gereden in Amersfoort waarbij ik seksuele handelingen moest doen die ik ABSOLUUT niet wilde.

Mijn thuissituatie was niet heel stabiel aangezien ik nooit uit mocht gaan met vriendinnen waardoor ik savonds laat de deur wel eens uit sneakte en dat werd niet gewaardeerd.

Toen wij in 2012 naar de achterhoek verhuisd zijn en we naar een nieuwe school moesten bleek als snel dat ik het pispaaltje was van de school. Toen dacht ik yes groep 8 klaar nu op naar een nieuwe start maar nee ook daar begon het weer en zelfs weer op het mbo Toen ik aangaf dat ik niet bij dat meisje in de klas wilde werden we dus wel samen gezet. Ik was er klaar mee en had geen zin meer om na school te gaan om dat ik in totaal 8 jaar lang gepest ben.

In 2017 kreeg ik een relatie met mijn ex en daaruit kregen we een dochter Siënna mijn ouders zeiden dat ze er voor ons waren maar altijd wanneer we hulp nodig hadden wouden ze niet helpen. Laatst ben ik er achter gekomen dat mijn broertje 3 jaar lang heeft gelogen tegen zijn vrienden dat hij de vader is van Siënna en dat hij het leven van mij en Mijn ex kopieerde.

Februari 2021 heb ik zelf de stap gezet om bij de vader van m'n dochtertje de relatie te verbreken aangezien ik 24/7 de zorg had voor mijn dochter en hij maar zijn eigen ding kon doen. Uiteindelijk na een maandje uit elkaar toch weer samen gekomen en goeie afspraken gemaakt tot
April 2022 ben ik bij mijn exweggaan omdat het niet meer wou tijdje daarna kreeg ik een andere relatie waarbij we wel is een discussie hadden en dat er met iets werd gegooid dat triggerde me en nu heb ik zoiets ik wil het verleden afsluiten en alles een plekje kunnen geven.

Groetjes Lisa


Lisa
18-10-2022

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Voeg zelf een verhaal toe


Wil je ook je hart luchten?


+ Mijn verhaal delen
© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten