Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog
Psychosociaal therapeut - Ommen - Janneke
Therapie Ommen
Jonkheer van Nahuysstraat 64-66
7731 ED Ommen
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtJanneke | Psychosociaal therapeut

Therapie Ommen

Voelen dat je gehoord wordt, dat komt als eerste. Daarna kijken we samen naar de veranderingen die jij wilt of die jij het hoofd moet bieden. Ik geloof dat je dat zelf kunt, want je bent immers slim genoeg om hulp in te schakelen.

Je kunt bij mij terecht voor ondersteuning bij ontwrichtende gebeurtenissen, van vroeger of nu. Ik kan je helpen als je iets aan jezelf wilt veranderen of gewoon weer meer 'grip' wilt krijgen op je leven. Het komt weer goed.

Het leven is voortdurende verandering. Ieder mens is uniek. Deze twee waarheden zorgen ervoor dat jij je in een bijzondere, unieke situatie bevindt. Een situatie die je dacht aan te kunnen, maar die je toch stress oplevert. Dit suddert nu al een tijdje en je wilt dat er iets verandert, maar hoe ga je dat aanpakken? Je weet misschien nog niet eens wat er precies moet veranderen.

Ik kan je helpen om meer zicht te krijgen op de situatie waarin je je bevindt. Waarom het nu zo moeilijk voor je is. Ik kan je ondersteunen bij het zoeken naar welke veranderingen het mogelijk maken om de situatie beter te hanteren. Bijvoorbeeld door te trainen hoe je anders met je gedachten omgaat of hoe je je weerbaarheid kunt vergroten. Je hoeft dit niet alleen te doen.

Ik ben getraind en geschoold in het opsporen van patronen die jouw leven ingewikkelder maken dan nodig is. Met mij ga je naar die patronen op zoek en als je ze gevonden hebt kun je ze veranderen.

Uiteindelijk is het resultaat een lichter leven. Je wordt flexibeler, kunt makkelijker met tegenslagen omgaan en je leven wordt weer iets waar je van kunt genieten.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Janneke

Online therapie

Online therapie kan via beeldbellen, whatsapp, skype of zoom. We bepalen in overleg wat in jouw geval het beste past.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Na opleidingen en werk in personeelsmanagement en bedrijfskunde startte ik mijn eigen bedrijf op een boerderij. Ik bood stalling aan voor paarden die (tijdelijk, om welke reden dan ook) niet bereden konden worden. en ik gaf paardrijles aan onzekere ruiters. Ik ontdekte dat mensen graag hun verhaal bij mij deden en volgde een HBO-opleiding tot psychosociaal therapeut. Ik heb nog enkele jaren door paarden ondersteunde therapie gegeven en ben toen verhuisd naar Engeland. 

Behalve genoemde opleidingen heb ik jarenlang Tai Chi beoefend, heb ik mijn docent certificaat voor Pilates en doe ik dagelijks minimaal een half uur yoga. Ik volg cursussen in meditatie en mindfullness. 
Momenteel doe ik een opleiding die me opleidt tot vakspecialist Playfulness.

Inderdaad. Ik ben breed geschoold en blijf studeren. Ik geloof dat je jezelf kunt verbeteren/genezen wanneer je aandacht geeft aan je lijf en je brein. Ik doe mijn best om een specialist op beide gebieden te zijn.

AGB-code praktijk: 90069827, ABG-code therapeut: 90110946, CATtherapeut: 50302021-02-18


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Na elk gesprek beoordeel jij of je een volgend gesprek wilt. Je laatste gesprek is gratis, dus je kunt vrijblijvend kunnen komen kennismaken en overleggen en bepalen of ik de juiste persoon ben voor jou op dit moment.

Ik ben ervaren met en kundig in PTSD, generationeel trauma, huishoudelijk geweld, somberheid, opnieuw beginnen na verhuizing, langdurige onbegrepen pijnklachten, (echt)scheiding, rouwverwerking, (Corona-) eenzaamheid, partner van iemand met een psychische stoornis, mantelzorg, depressie, burn-out, verslaving, slaapproblematiek, overmatig piekeren.

Afhankelijk van wat jij wilt zetten we samen een traject uit. waarin we doelen afspreken en bepalen welke methode we daarbij gaan gebruiken. Ik heb geen wachtlijst en we kunnen afspraken maken zoals het jou uitkomt. Bijvoorbeeld 1x per maand in de praktijk of wandelen en tussendoor wekelijks telefonisch contact.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

In mijn praktijk tref ik meest mensen die grip kwijt zijn op hun leven. Ze voelen zich verloren en hebben het idee dat de wereld net zo goed draait zonder hen. Omdat hiervoor verschillende oorzaken kunnen zijn, gaan we dat eerst onderzoeken, dan kijken we wat we er aan kunnen doen. 

Vaak komen mensen ook gewoon om hen hart te luchten. Een of twee gesprekken zijn dan vaak al genoeg.

Ook kan het zijn dat iemand om een of andere reden er niet in slaagt om zijn eigen doel te bereiken. Bijvoorbeeld om af te vallen, meer klanten te werven, duidelijker grenzen aan te geven... In deze situaties kan ik ondersteunend helpen met coaching en praktische adviezen.

Tarieven

Een sessie van ongeveer 1 uur in mijn praktijkruimte kost 95 Euro. Wanneer je aanvullend verzekerd bent kun je, afhankelijk van je verzekering ongeveer de helft vergoed krijgen.) 

Voor telefonische en internetsessies gelden dezelfde tarieven. Ik reken een toeslag wanneer je niet alleen komt en/of je in de avonduren afspreekt.

Er zijn ook andere manieren voor vergoedingen, dit neem ik graag met je door tijdens ons eerste gesprek.

Behandeling alleen na afspraak.

Openingstijden

Maandag 8:00 - 20:00
Dinsdag 8:00 - 20:00
Woensdag 8:00 - 20:00
Donderdag 8:00 - 20:00
Vrijdag 8:00 - 20:00
Zaterdag 8:00 - 20:00
Zondag 8:00 - 20:00

Ligging

Mijn praktijk ligt in Ommen.
Ik ontvang mensen uit de regio Ommen, Hardenberg, Raalte, Nijverdal, Zwolle.
Reviews Therapie Ommen

Hieronder staan reviews over Therapie Ommen - Janneke

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 7 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Helende gesprekken waar je echt wat aan hebt!

Bij Janneke ben ik terechtgekomen, omdat ik niet lekker in mijn vel zat door een toxische relatie. Door een heftige periode raakte ik mijzelf kwijt en kon ik niet helder nadenken.

De gesprekken met Janneke waren: open, rustgevend, eerlijk en vertrouwd. De gesprekken zorgden o.a. om patronen te herkennen, te doorbreken en extra zetjes te geven om bepaalde stappen te nemen. Na een aantal helende gesprekken ben ik weer meer mijzelf geworden, kom ik meer voor mijzelf op en merk ik veel verschil in mijn gedrag en denkwijze.

Mijn eerste ervaring met een psycholoog was top en goed verlopen. Naast dat ik niet lekker in mijn vel zat, heeft Janneke ook gezorgd voor een fijne loopbaanbegeleiding. Janneke kan ik daarom ook van harte aanbevelen! Ik ben erg blij en dankbaar dat ik de stap genomen heb om contact op te nemen met Janneke.

Janneke bedankt voor de gesprekken waar ik niet alleen nu, maar ook later in het leven wat aan hebt!

| Nijverdal | 15 apr 2024
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Janneke heeft me door een lastige periode geholpen

Janneke heeft me door een lastige periode geholpen door goed te luisteren en met concrete handvatten te komen om meer grip te krijgen op mijn gedachten en gevoelens. Zij weet het extra zetje te geven om weer een stabiele en evenwichtige persoonlijkheid te worden, wanneer dit door omstandigheden lastig is om zelfstandig te doen.

| Den Ham | 2 mrt 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Mooie open gesprekken

Janneke heeft mij geholpen met het laten zien wat ik al kon, maar ook laten zien waarom ik twijfelde. Dit besproken in mooie open gesprekken heeft ervoor gezorgt dat ik uit een gewoonte ben gehaald. Ik weet wat ik kan en voel mij er vertrouwd bij.

| Ommen | 15 feb 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Janneke is erg geduldig en eerlijk

Vanaf het eerste moment dat ik bij Janneke naar binnen liep voelde ik me op mijn gemak. Ze wist me niet alleen te helpen met mijn angststoornis, maar wist ook achter onderliggende problemen te komen. Al na een paar sessies kon ik duidelijk verschil merken in mijn doen en laten. Janneke is erg geduldig en eerlijk. De volgende keer zou ik zo weer bij haar naar binnen stappen, maar hopelijk gaat dit niet nodig zijn!

| 5 mei 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Janneke is een hele lieve, sympathieke, empathische vrouw

Janneke Vasse kan ik van harte aanbevelen. Zij heeft mij enorm geholpen om mezelf terug te vinden. Zij liet mij heel anders kijken naar de oude patronen, die al tientallen jaren bestonden.
Ik liet mij manipuleren zonder het zelf door te hebben. Zij heeft dit alles blootgelegd en me geleerd hoe ik hier niet meer aan mee hoef te werken.
Door mij dit inzicht te geven, heb ik meer rust in mijn hoofd, ben ik meer in balans.
Het was een boeiende en interessante zoektocht, die mij veel heeft opgeleverd.

Janneke is een hele lieve, sympathieke, empathische vrouw, waar je helemaal je zelf mag en kan zijn.
Wat mij betreft een Top psycholoog!

| Ommen | 31 mrt 2022
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


De manier van hulp was erg prettig

Ik ben bij Janneke terecht gekomen omdat ik merkte dat ik steeds meer mezelf kwijtraakte en voelde dat ik er iets aan moest doen. Ik had meteen een heel fijn en ontspannen gevoel bij Janneke.

De manier van hulp was erg prettig. Rustig aan de tafel zitten met een kopje thee erbij en ze laat het aan jou over waar je wilt beginnen.

Ze heeft erg snel door waar de klacht vandaan komt en legt het op een duidelijke manier uit.
Op deze manier ben ik tot inzichten gekomen en heb ik verbanden kunnen leggen wat ik zonder haar hulp nooit had kunnen doen. Het werd allemaal ineens zo duidelijk voor mij en dat helpt al enorm om jezelf te kunnen begrijpen.

Ik heb van Janneke tips gekregen hoe ik mijn klachten het beste kon aanpakken en hoe ik het kon omzetten naar iets positiefs. Ik kan mijn klachten nu herkennen en haar tips toepassen om het weer te verminderen.

Al met al heb ik geen negatieve punten en kan ik alleen maar positief praten over Janneke. Als je ergens mee zit en een fijne rustige behandeling wilt die je helpt het probleem bij de kern aan te pakken dan ben je bij Janneke aan het juiste adres!

| 24 jul 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik kan er nu veel beter mee omgaan

Ik heb hulp gezocht vanwege spreekangst, tenminste ik dacht aanvankelijk dat dit mijn primaire angst was.

In mijn werk coach, begeleid en leid ik mensen op en vanwege mijn expertise op diverse kennisvelden dien ik regelmatig ook voor een groep uitleg en presentaties te geven. Deze angst heb ik nooit goed weten te controleren en hoe vaak ik het ook doe de angst gaat maar niet weg.

De gesprekken met Janneke hebben me een veel dieper en ander inzicht gegeven waar deze angst nu vandaan komt en hoe deze zich in mij heeft genesteld.

Dankzij de sessies met Janneke heb ik de oorzaak te pakken en begrijp ik ook veelbeter waarom ik nu in dit soort situaties zo reageer. Een angst die veel verder terug gaat en veel breder bleek te zijn dan alleen spreekangst. Nu ik mijzelf veel beter begrijp, geeft dit veel meer innerlijke rust.

Verder heb ik tijdens de sessies enkele handige tools gekregen specifiek gericht op het spreken voor een groep. Nu ik begrijp waarom ik zo reageer, kan ik echter sowieso al veel beter omgaan met dit soort spannende momenten.

| Dedemsvaart | 31 okt 2021
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht