Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog
lichaamsgericht therapeut: individuele therapie, relatietherapie, vrouwengroepen - Schoonloo - Regina
Therapie Drenthe
Elperstraat 8
9443 TL Schoonloo
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRegina | lichaamsgericht therapeut: individuele therapie, relatietherapie, vrouwengroepen

Therapie Drenthe

Misschien zit je in een dip: Je voelt je verdrietig of neerslachtig, je komt steeds weer dezelfde conflicten tegen; het loopt niet lekker op je werk, je relatie(s) zijn niet meer leuk; je bent het vertrouwen in jezelf kwijt, je weet de zin in je leven niet meer te vinden of je voelt helemaal niets meer.

Of je hebt lichamelijke klachten: Je lichaam geeft aan dat je niet zo lekker in je vel zit: Je voelt je moe en zwaar, je lijf staat onder spanning of je hebt onverklaarbare fysieke klachten.

 

Als je jezelf hierin herkent of als je gewoon verlangt naar diepere inzichten in jezelf, kun je steun ervaren door mijn begeleiding in vorm van lichaamsgerichte psychotherapie (individueel, met je partner of in groepsverband).

Je ervaart een bedding voor all je gevoelens: of je nu verdrietig bent of boos, gespannen of angstig. Het aanvaarden van je gevoelens is de eerste stap om je beter te voelen, omdat je jezelf niet meer afwijst. Je leert te luisteren naar je lichaam en je ontdekt de sporen, die het leven in je achter heeft gelaten. Zo komt je meer in het nu.Lichaamsgerichte psychotherapie biedt een effectieve ondersteuning, om met emoties om te kunnen gaan en deze te reguleren. Waar negatieve patronen, blokkades of andere gebeurtenissen (zoals stress, relatiecrises, trauma,…) in de weg staan en de gezonde balans uit evenwicht hebben gebracht, helpt de therapie deze los te laten en (weer) te vertrouwen in de eigen kwaliteiten.
 

De effekten van de lichaamsgerichte therapie zijn meestal snel voelbaar in het dagelijks leven, afhankelijk van de aard van je klachten en je hulpvraag. Effecten in het algemeen kunnen zijn:

 • Je bent je bewuster van je gevoelens en de signalen vanuit je lichaam.
 • Je ontwikkelt meer draagkracht voor oncomfortabele of overweldigende gevoelens.
 • Je leert met spanning beter om te gaan en deze weer af te bouwen, als ze te ver is opgelopen.
 • Je ervaart meer acceptatie voor jezelf, meer rust en meer balans.

Lichaamsgerichte psychotherapie is niet alleen praten, maar ook voelen en ervaren.
Uitgaande van de wisselwerking tussen lichaam en geest werkt de therapie in twee richtingen:

 • Je verwerft inzicht over jezelf - op fysiek en mentaal niveau. Op basis van dit bewustzijn ontwikkel je draagkracht voor het reguleren van je emoties.
 • Je doet met je lichaam nieuwe heilzame ervaringen op, die van binnenuit tot veranderingen bijdragen in je zelfbeeld, je gedrag en je vermogen om in contact te zijn.


Ik werk nauw samen met mijn man Jeroen in ons centrum voor lichaamsgerichte psychotherapie in Schoonloo (Drenthe). Wij bieden pyschologische begeleiding voor mensen met spanning, stress, burn-out, depressieve gevoelens, psychische en psychosomatische klachten, traumatische ervaringen, relatieproblemen en meer, gericht op vermindering van klachten en herstel van veerkracht, emotionele balans, levenslust en zingeving in je leven.

Naast individuele therapie en relatietherapie geef ik ook therapeutische vrouwengroepen. Onder de titel: ´Plezier in je lichaam - passie in je leven` kun je regelmatig samen komen met andere vrouwen (om de week op de donderdag ochtend).

In deze groep kun je zowel verbinding en vertrouwen met andere vrouwen ervaren als ook de vrije ruimte om juist de verschillen onder vrouwen te beleven. Je mag je laten zien met je passie en plezier, je pijn en je lelijkheid. Er helemaal mogen zijn - dat is de bedoeling. Deze groep is uitsluitend voor vrouwen, zo dat thema's rondom vrouw-zijn, seksualiteit, collectieve rolpatronen en lichamelijke beleving een belangrijke plek in kunnen nemen. Ook ervaren veel vrouwen de groep als veilig wat betreft aanrakingen, je laten zien en "uit je dak gaan".

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.


Regina

Online therapie

Ik bied online therapie aan voor clienten als aanvulling op de face-to-face ontmoeting. Een persoonlijk intakegesprek op mijn locatie is een voorwaarde voor online-sessie.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

AGB-code van de praktijk: 900‌5538
AGB-code therapeut:
900‌46761
Registratienummer SBLP: 01076812
Registratienummer RBCZ: 808182R
Kamer van Koophandel: 01160723

Opleidingen:
 • 2022/2023: NeuroAffective Relational Model (NARM™) (traumatherapie)
 • 2019: "The art of intimacy" (Intens-training over relaties en seksualiteit)
 • 2012-2013: medische en psychosociale basiskennis
 • 2010: psychosociale basiskennis
 • 2008-2012: opleiding 'core-energetische therapeut' (lichaamsgerichte psychotherapie)
 • 2006-2008: opleiding 'spiritueel helper / padwerk helper'
 • 1991-1994: gender-bewust werken in zorg en onderwijs
 • 1990-1995: studie pedagogische wetenschappen


Bijscholingen:

 • 2021. Stress - een integrale visie
 • 2020: Werken met DSM 5
 • 2020: Attachment theory and practice applied to Body Oriented Therapy (supervisietraining)
 • 2019: EMDR
 • 2017: Somatic experience (introductieworkshop)
 • 2017: lichaamsgerichte relatietherapie
 • 2015-2016: omgaan met woede, verbinding hart-bekken, radical aliveness (masterclasses)
 • 2013-2014: sexueel overdracht in therapeutische relaties (supervisietraining)Ik ben geboren in 1968 in Bonn (Duitsland). Voorafgaand aan mijn therapeutisch werk heb ik op basis van mijn universitaire opleiding als pedagoog veel ervaring opgedaan in de ondersteuning van jonge mensen en hun hulpverleners. Hierin stonden empowerment voor meiden/vrouwen en bewustzijnsontwikkeling centraal. Om een burn-out te voorkomen ben ik 2003 voor drie maanden alleen door de Noorse wildernis gewandeld. Vanuit deze impulsen ben ik stap voor stap gegroeid in mijn werk als lichaamsgericht therapeut, in mijn zijnswijze met een spirituele houding en in mijn levensvorm in verbinding met de natuur op een  prachtige plek in Schoonloo. En ik groei steeds verder…

Ik ben een vrouw met veel liefde, plezier in het leven, zacht en krachtig, verbonden met de natuur. Ik ben spontaan, moedig en betrouwbaar. Ik hou van mensen, muziek en aardbeien.Registraties

Specialisaties

Specialisaties

In de lichaamsgerichte therapie speelt je lichaam een belangrijke rol (zoals de naam al zegt). Spanningen, vermoeidheid of pijn duiden erop, dat emoties vast zitten of dat er energie verloren gaat. De therapie brengt energie in beweging en maakt blokkades los.

Er zullen meer gevoelens tevoorschijn komen, naarmate de blokkades los komen. Het accepteren, integreren en verwerken van deze gevoelens leidt tot diepe inzichten en zelfvertrouwen.
Hierdoor verwerf je bewustzijn over jouw gedrags- en gedachtepatronen en de vrijheid om te kiezen.

Er ontstaat meer ruimte om het leven vanuit je eigen verlangens te leiden, om conflicten beter te hanteren en om gelukkig te zijn.

Een basis van de therapie is lichaamsbewustzijn. Wij noemen dit "gronding":

 • minder in je hoofd en meer in je lichaam,
 • minder bezig met "buiten" (verwachtingen, verplichtingen, masker) en meer met "binnen" (contact met jezelf, met wat je lichaam aangeeft en met wat er werkelijk toe doet),
 • minder gericht op verleden of toekomst, meer in de ervaring van het moment.

Door je meer bewust te zijn van je lichaam, ontstaat bedding om waar te nemen wat je überhaupt allemaal voelt. Lichaamsbewustzijn vormt zo de basis voor het bewustzijn van emoties. Hierdoor verwerf je uiteindelijk zelfbewustzijn: het vertrouwen in je vermogen om de golven van emoties te kunnen handelen en zelf de touwtjes in handen te kunnen houden. Je ontwikkelt meer draagkracht, zodat deze golven je niet overspoelen.

Onderbouwing:
Dankzij nieuwe onderzoeksmethoden is inmiddels wetenschappelijk onderbouwd, dat lastige emoties en pijnlijke herinneringen in onze hersenen worden opgeslagen. Ons brein is dus niet een geïsoleerd orgaan, maar vormt een eenheid met het lichaam. Indrukwekkende ervaringen uit ons verleden laten hier diepe sporen achter, vaak zonder dat wij er zelf (bewust) nog iets van weten.

Maar het lichaam weet het wel en laat het zien in vorm van spanningen, lichaamshoudingen, bewegingen, non-verbale signalen, gedrag en verbale communicatie. Het lichaam is dus de (onbewuste) spiegel van onze hersenen. Afhankelijk van de heftigheid van de emoties, de context en de leeftijd zijn verschillende delen van onze hersenen hierbij betrokken: het autonome zenuwstelsel (overleven), het emotionele brein (voelen) of ons cognitief bewustzijn (begrijpen). De nieuwe inzichten vanuit de polyvagaal theorie geven hieraan een neurobiologische onderbouwing.

 

In de Polyvagaal-theorie (ontwikkeld door Dr. Stephen Porges) gaat het om de grote invloed van het autonome zenuwstelsel op de manier, waarop wij in het leven staan: Ons autonome zenuwstelsel is helemaal georganiseerd rondom veiligheid. Het zorgt ervoor, dat we overleven op momenten van gevaar en opbloeien als wij ons veilig voelen.

In een situatie, die wij als onveilig of levensbedreigend ervaren, krijgen wij onmiddellijk een lichamelijke respons (b.v. via hartslag, ademhaling, spierspanning, gevoeligheid van de huid). Dit gaat sneller en subtieler dan je kunt bedenken. Dan komen wij in een toestand terecht, waarin wij bevriezen (freeze), of juist heel (re-)actief worden door te vechten of te vluchten (fight of flight).

Maar alleen in een toestand van veiligheid zijn we in staat onze emoties te reguleren, nieuwe dingen te leren en vooral om ons te verbinden met anderen. Dan is het leven leuk.

 

In onze therapie gaan we aan hand van lichamelijke signalen onderzoeken, hoe en wanneer je in zo'n toestand van 'onveiligheid' komt of bent gekomen. Wat was de trigger om erin te komen? Welke rol spelen hierin traumatische gebeurtenissen uit je verleden? En vooral: hoe kom je er weer uit?

Lichaamsbewustzijn, oefeningen om je zenuwstelsel te ontspannen en een veilige cliënt-therapeut relatie zijn de centrale hulpbronnen voor een therapeutisch proces vanuit de polyvagale benadering.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

- relatieproblemen
- stress en vermoeidheid
- chronische stress symptomen
- depressieve klachten
- angsten en paniekgevoelens
- verwerken van (ontwikkelings-) trauma zoals verwaarlozing, aggressie of bedrijging in je gezin van oorsprong
- verwerken van seksueel misbruik
- zingeving
- overgang in nieuwe levensfase (b.v. overgang)
- lichaamelijke klachten zonder medische verklaring (SOLK)

Tarieven

Het tarief voor de individuele therapie is € 90,00 per uur.
Wij spreken van tevoren af hoe lang je sessie zal duren. Meestal is dat een uur.

Het tarief voor de relatietherapie is € 120,00 per uur (op werkdagen over dag). Ons avondtarief is € 130,-. De sessie duurt altijd anderhalf uur (en kost dus € 180,-/ 195,-) en wordt gegeven voor twee therapeuten (Regina en Jeroen).


Je rekent per sessie af. Dat kan digitaal of contant.
Je ontvangt desgewenst een nota die je kunt indienen bij je ziektekosten verzekeraar.

Regina is BCZ® registertherapeut, wat wil zeggen dat zij voldoet aan de criteria voor de registratie in het hbo-beroepsregister van RBCZ.
Als je een aanvullende ziektekostenverzekering hebt bij een verzekeraar die
BCZ® registertherapeuten erkent, dan is een gedeeltelijke vergoeding van de kosten van de individuele therapie in de meeste gevallen mogelijk, afhankelijk van jouw polis.
 

Als je zeker wilt weten of jouw verzekering de kosten van onze sessies vergoedt, kun je dat bij je verzekering navragen of opzoeken in de lijst vergoedingen zorgverzekeraars SBLP.

 

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag 09:00 - 17:30 uur
Woensdag 09:00 - 16:30 en 19:30 - 21:30 uur
Donderdag 09:00 - 12:30 en 19:30 - 21:30 uur
Vrijdag 09:00 - 16:30 uur
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Mijn praktijk ligt in Schoonloo.
Ik ontvang mensen uit de regio Schoonloo, Assen, Emmen, Hoogeveen.
Reviews Therapie Drenthe

Hieronder staan reviews over Therapie Drenthe - Regina

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 2 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een oprechte vrouw

Een oprechte vrouw, die vanuit haar gevoel en ervaring de juiste snaren heeft weten te raken om mij te begeleiden na mijn burn out om een meer compleet mens te worden.

| Emmen | 17 mei 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Met hulp van Regina ben ik veel dichter bij mijn gevoel gekomen

Regina was voor mij de juiste therapeut op het juiste moment. Dankzij Regina heb ik in een half jaar tijd een ontwikkeling kunnen doormaken waarvan ik een jaar geleden niet had kunnen denken dat dat mogelijk zou zijn. Met hulp van Regina ben ik veel dichter bij mijn gevoel gekomen. Dat heeft ertoe geleid dat ik meer mijzelf ben geworden en eigen keuzes kan maken die bij mij passen. Dankjewel Regina!!!

| 28 apr 2023
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht