Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog
Psychosociaal en EMDR therapeut - Geleen - Helena
Therapie Geleen
Gewandeweg 5
6161 DJ Geleen
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtHelena | Psychosociaal en EMDR therapeut

Therapie Geleen

Zoek je hulp omdat je te maken hebt met burn-out of stressklachten?  Heb je last van PTSS of traumatische ervaringen en zoek je een EMDR therapeut? Of zit je gewoon niet lekker in je vel? Dan sta ik voor je klaar. Ik ben Registercounsellor ABvC® en RBCZ Registertherapeut.

In een aantal sessies streef ik ernaar om samen met jou een oplossing te vinden voor je problemen en de kracht in jezelf  te (her)vinden.

Mensen voelen zich al gauw bij mij op hun gemak. Een goede klik is belangrijk om samen een traject aan te gaan. 
Mijn stijl is pragmatisch en hands-on. Je krijgt inzichten, maar ook de tools om te veranderen waar dat nodig is. Soms is traumatherapie (EMDR) nodig om geen angsten meer te hebben die je belemmeren om het leven te hebben die je wilt. 

Dus neem contact met mij op bij:

 • Uit balans zijn van werk/privé
 • Het gevoel minderwaardig te zijn
 • Het gevoel nooit iets “goed genoeg” te doen
 • Geen grenzen kunnen aangeven
 • Het hebben van angsten

Wat kan leiden tot:

 • Stress of depressieve klachten
 • Slapeloosheid en diverse lichamelijke klachten
 • Beperkt worden in je bewegingsvrijheid door angsten
 • Een vaag gevoel hebben “niet gelukkig te zijn” dat steeds sterker wordt
 • Burn-out raken

Wil je meer weten, dan nodig ik je graag uit om contact met mij op te nemen. Tot ziens in mijn praktijk!


Hartelijke groet,

Helena

Online therapie

Online therapie wordt aangeboden via Zoom of MS Teams. Ik stuur je dan vantevoren een link om op het afgesproken tijdstip een online sessie te houden.

Zorg ervoor dat je in een rustige omgeving zit, waar je niet gestoord kunt worden. Een online sessie is een volwaardige therapiesessie. EMDR voor traumaverwerking wordt niet online gegeven.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Ik ben HBO opgeleid tot Registercounsellor, en ben aangesloten bij de ABvC (Algemene Beroepsvereniging voor Counsellors) en de koepelorganisatie RBCZ.

Ik voldoe hierdoor aan de eisen voor (gedeeltelijke) vergoeding van counselling door de meeste zorgverzekeraars.  Behandelingen vallen onder de Aanvullende verzekering en gaan niet ten koste van het eigen risico.

Verder heb ik de opleiding tot EMDR-Therapeut gevolgd bij het BivT en ben aangesloten bij “Samenwerkende EMDR Therapeuten Nederland”.


AGB Code:                  90.100391
Zorgverlener
AGB Code Praktijk:     90.059992
ABvC lidnummer:        117720
RBCZ registratienr.:    170947R

Registercounsellor ABvC®Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Counselling is een laagdrempelige en effectieve manier om je te helpen bij psychosociale klachten. Bij Counselling wordt er, anders dan bij coaching, meer aandacht besteed aan het verkrijgen van inzicht in jezelf. Zo zoekt Counselling antwoord op de vraag waarom je op een bepaalde manier denkt en handelt.

Afhankelijk van de hulpvraag zal een Counselling traject worden ingezet. Vaak worden door mij Coaching en Counselling met elkaar gecombineerd. Het verkrijgen van inzicht in jezelf (Counselling) is namelijk vaak noodzakelijk voor het stellen van de juiste doelen (Coaching).

Als Counsellor steun ik je, daag ik je uit en moedig je aan het beste uit jezelf te halen én te gebruiken, maar vooral daar te komen waar JIJ wilt.

Aan de hand van wetenschappelijk beproefde vraagstelling (humanistische benadering van Carl Rogers), werken wij gaandeweg naar de onderliggende hulpvraag. Welke overtuigingen liggen aan je eventuele probleem ten grondslag? Wat maakt dat je geen “nee” kunt zeggen? Waarom herhalen zich bepaalde patronen in je leven? Welke gedachten werken belemmerend (cognitief)? Vervolgens gaan wij stapsgewijs werken naar de door jou gewenste situatie, het gewenste doel. Welke hulpbronnen heb je tot je beschikking? Wat wil je écht? Hoe kun je dit bereiken?

 

Je vindt in mij de persoon die niet oordeelt, maar luistert! Jou serieus neemt! Ervaar hoe simpel het kan zijn om bij mij een luisterend oor te vinden en je door zelfreflectie op de goede weg te laten leiden. De enige goede weg, JOUW weg.

De sessies duren ca. 1 uur en vinden in de regel 2-wekelijks plaats. Trajecten hebben gemiddeld een duur van ca. 3 tot 6 maanden. Ik maak gebruik van verschillende tools, zoals:
ACT (Acceptance and Commitment Therapy)
EFT (Emotionally Focused Therapy)
EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) bij traumaverwerking
CSR (Chronische Stress Reversal) bij burn-out

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

 • Burn-out
 • PTSS en angsten
 • Depressieve gevoelens
 • Niet lekker in vel zitten
 • Geen grenzen kunnen aangeven

Klachten zoals:
Piekeren, slapeloosheid, stressklachten, minder plezier ervaren in het leven, onbelangrijk voelen, herbelevingen van trauma's, paniekaanvallen.

Tarieven

Tarief per sessie (ca. 1 uur)     €  100,00
Intakegesprek                          €    95,00
Online sessie                           €  100,00

Ik ben als Registercounsellor ABvC® aangesloten bij de AbvC. Verder ben ik als Registertherapeut ingeschreven in het RBCZ-Register. Ik voldoe hierdoor aan de eisen voor (gedeeltelijke) vergoeding van counselling door de meeste zorgverzekeraars.  Behandelingen vallen onder de Aanvullende verzekering en gaan niet ten koste van het eigen risico.

Klik voor een recent overzicht van vergoeding door zorgverzekeraars op Zorgwijzer.nl. Aan het overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Neem altijd even contact op met je zorgverzekeraar. Vermeld dan duidelijk dat het gaat om “Counselling ABvC/RBCZ” of “Psychosociale hulpverlening, aangesloten bij ABvC/RBCZ”.

 

Geen recht op vergoeding? Vraag mij dan even naar de mogelijkheden. Ik hanteer dan een staffel op basis van het (gezamenlijk) netto inkomen. Vaak wordt counselling bij ziekteverzuim ten gevolge van depressie of burn-out ook door werkgevers vergoed. Informeer hiernaar bij je werkgever.

Openingstijden

Maandag 09.00 - 17.00
Dinsdag 13.00 - 17.00
Woensdag 09.00 - 17.00
Donderdag 09.00 - 17.00
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Mijn praktijk ligt in Geleen.
Ik ontvang mensen uit de regio Geleen, Sittard, Brunssum, Heerlen, Maastricht.
Reviews Therapie Geleen

Hieronder staan reviews over Therapie Geleen - Helena

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 2 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Enorm bedankt en ik gun het iedereen om dit te ervaren

Ik vond het erg spannend om aan de slag te gaan bij Helena, maar ze liet mij direct op mijn gemak voelen. Ik heb vanaf het begin de veiligheid gevoeld om alles met haar te delen (ondanks dat ik dit niet altijd makkelijk vond) en voelde me hier ook heel serieus in genomen.

Het traject heeft mij heel veel gebracht waar ik enorm dankbaar voor ben. Ik heb mezelf beter leren kennen, begrijp beter waar gedrag vandaan komt maar het belangrijkste voor mij is dat ik weet wat ik ermee kan doen om beter in mijn vel te zitten.

Ik kan zeggen dat ik nu een stuk gelukkiger ben dan toen ik bij Helena aan het traject begon. Ik heb nu de handvaten om te kunnen blijven groeien en zal regelmatig terugdenken aan de dingen die ik van Helena heb geleerd.

Enorm bedankt en ik gun het iedereen om dit te ervaren.

| Heerlen | 31 mei 2024
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik kan Helena van harte aanbevelen

Ik heb al diverse therapieën gevolgd, maar bleef tegen bepaalde zaken aanlopen. Begin dit jaar ben ik bij Helena gestart om deze “obstakels” eindelijk eens op te lossen.


Ik ben met een 5-tal sessies zoveel verder gekomen, dan deze jarenlange therapieën. Helena wist zeer snel (1e gesprek al) tot de kern te komen en ik voelde mij eindelijk begrepen, gehoord en er werden mij zeer goede handvatten en uitleg geboden over het hoe en waarom.


Ook heb ik enkele EMDR sessies gevolgd en het is bijna niet te geloven hoe mij dit geholpen heeft. Ik kan Helena van harte aanbevelen en ben blij dat ik haar gevonden heb!!

| 10 mei 2023
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht