Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog
psycho sociaal therapeut, systeemtherapeut, relatietherapeut - Frankrijk - Rigtje
Online Therapie
Frankrijk
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRigtje | psycho sociaal therapeut, systeemtherapeut, relatietherapeut

Online Therapie

We zijn de persoon uit het verhaal dat we van onszelf maken. Maar wie is dat? Wil je jezelf opnieuw leren kennen en op ontdekkingsreis gaan naar jezelf? Dan ben je bij mij aan het goede adres. Naast mijn studie en werkervaring als therapeut heb ik als mens ook die ontdekkingsreis gedaan. De bestemming waar ik nu ben is Frankrijk. Ik heb mijn leven omgegooid, baan opgezegd, huis verkocht, yurt gekocht en daarna een boerderijtje in Frankrijk in de natuur. Ik ken de hobbels op het pad van de ontdekkingsreis maar ook de bevrijding, de moed en het gevoel om je eigen leven te maken.

De weg naar binnen is een uitdagende en mooie maar ook spannende reis. In de relaties die we hebben met bijvoorbeeld vrienden, familie, je kinderen, je partner, je collega's heb je een beeld van jezelf neergezet dat prettig kan zijn maar ook beknellend. Soms voegt dit niet meer en wil je het anders. Daar uitstappen kan lastig zijn omdat de omgeving dit niet verwacht of omdat je zelf gewend bent aan je comfort-zone.

Via inzicht krijgen in je rol en positie uit je gezin van herkomst, via oplossen van oud trauma dat belemmerend werkt, via het aangaan van gesprekken met mensen waar je nog wat mee uit te werken hebt en via voelen en verbinding maken met jezelf en spiritualiteit kun je een nieuw pad gaan bewandelen.

Een pad dat je nu bewust kiest en de hobbels neemt die je tegenkomt met een tijdelijke begeleider die je coacht op dat pad. Je hoeft het niet alleen te doen, even aan de hand genomen worden om het daarna zelf te gaan doen kan net dat zetje in je rug zijn om het aan te gaan. Dat vraagt moed en doorzettingsvermogen maar levert veel zelfkennis en zelfwaardering op!

 

Begeleiding

Jarenlang heb ik gezinnen, jongeren, volwassenden, systemen en partner-relaties begeleid en therapie gegeven. Daarnaast heb ik zelf veel gedaan aan spirituele beoefening zoals yoga, meditatie, schumannresonantie en transformatieseksualiteit.

Omdat ik inmiddels de nodige papieren bezit en ervaringen heb opgedaan, ben ik klaar om op mijn eigen wijze therapie en begeleiding te geven. Ik werk intuïtief maar wel vanuit een visie. Mijn visie is dat ieder mens verantwoordelijk is voor zijn eigen leven en kan leren creëren. "Schep je eigen voorwaarde" vind ik een krachtige gedachte net als dat "zachte heelmeesters stinkende wonden maken".

Bij mij kun je in de spiegel kijken en zien wat je doet en of je dat nog zo wilt. Ik kan liefdevol confronterend zijn, soms is dat nodig om stappen te zetten. Doorbreek je knellende patronen en word weer wie je bent!

Je kunt individueel maar ook met je huidige gezin of gezin van herkomst in systeemtherapie komen. In Frankrijk verhuur ik mijn yurt. Ik wil graag mijn werk als therapeut voortzetten omdat ik het graag doe. Nu ik in Frankrijk woon geef ik online therapiesessies. 

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Rigtje

Online therapie

Ik woon tegenwoordig in Frankrijk.
We kunnen dus online een gesprek doen.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

 • Systeemtherapie (RINO),
 • Partner-relatie therapie (RINO en Eft),
 • Narratieve therapie,
 • Een taal erbij (werken met duplo poppetjes),
 • Emdr en werken met demonen,
 • Kinderen uit de Knel (werken met vechtscheidingen),
 • Coach Vallei (taoistische transformatie seksualiteit).

 • Beroepsregistratie: NVRG en SKJ.


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Als systeemtherapeut werk ik met gezinnen en kijk ik hoe de onderlinge relaties zijn, welke rollen beknellend zijn, wie erkenning nodig heeft in het gezin en hoe gezinsleden hun posities kunnen aanpassen zodat het voor iedereen weer goed voelt. Welke interactie is er onderling, hoe praten gezinsleden met elkaar, welke bondjes zijn er tussen gezinsleden en hoe komt er weer beweging in het gezin?

In de sessies onderzoeken we dit met elkaar en kunnen er ook losse gesprekken met gezinsleden zijn. Er zijn ongeveer 10 gesprekken nodig maar soms ook minder (bij enkelvoudige problematiek) en soms meer (bij meervoudige problematiek, trauma).

Als individuele therapeut werk ik in 1 op 1 gesprekken waarin er aandacht is voor het gezin van herkomst, voor de huidige relaties die je hebt. Voor het verhaal wat je van jezelf hebt, voor eventuele trauma's die belemmerend werken en uiteraard voor het nieuwe verhaal over jezelf.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

 • Traumabehandeling, via emdr of via "bevrijd je demonen";

 • Systeembehandeling via gesprekken met het hele gezin of met delen van het gezin of individueel over je gezin;

 • Werken met duplo poppetjes waarin je à la familieopstellingen zicht krijgt op de rollen die je inneemt in je leven;

 • Breuken in je leven met gezin van herkomst of je partner;

 • Problematische relaties in je leven aangaan die je verzwakken.

Tarieven

Voor 1 op 1 gesprekken 75,- euro voor een uur.
Voor gesprekken met meerdere personen 90,- euro voor 1,5 uur.

Mocht je een smalle beurs hebben, dan kunnen we kijken of het tarief aangepast kan worden naar ieders tevredenheid. Ik werk niet samen met zorgverzekeraars.

Openingstijden

Maandag 10.00-13.30 /14.30-18.00 / 19.30-21.00
Dinsdag 10.00-13.30 /14.30-18.00 / 19.30-21.00
Woensdag 10.00-13.30 /14.30-18.00 / 19.30-21.00
Donderdag 10.00-13.30 /14.30-18.00 / 19.30-21.00
Vrijdag 10.00-13.30 /14.30-18.00
Zaterdag dicht
Zondag dicht

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht