Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Karen Rensma | Integratieve psychotherapie

Integratieve-psychotherapie-Delft
Frederik Matthesstraat 30
2613 ZZ Delft
karen-rensma@datzitzo.com
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Delft

 

Professionele steun

 

Mijn naam is Karen Rensma. Ik voer een praktijk voor psychotherapie. Als gekwalificeerd therapeut ben ik aangesloten bij de VIT, RBCZ en SCAG. 

 

Iedereen krijgt in het leven te maken met moeilijke perioden, onzekerheden of dilemma’s. Soms lukt het (nog) niet om daar helemaal op eigen kracht uit te komen.

 

Persoonlijke begeleiding in de vorm van psychotherapie kan je dan de professionele steun geven die je nodig hebt. En dat is een verademing. En een verrijking. Mijn werkstijl:

 

-Zeer betrokken bij mijn cliënten;

-Resultaatgericht en analytisch;

-Lichtvoetig en luchtig waar het kan;

-Huilen mag, en lachen ook!

 

Ik wil je graag begeleiden! Je bent van harte welkom in mijn praktijk.

 

 

Therapie

Therapie bij Therapie Delft is effectief gebleken bij uiteenlopende klachten en vraagstukken op het gebied van werk, relatie en leven, zoals:

 

-spanningen, stress, burnout

-depressieve gevoelens

-rouwverwerking

 

-onverwerkte emoties

-gebrek aan zelfvertrouwen

-steeds terugkerende conflictsituaties

 

 

Ja, je wil verandering en een eerste afspraak maken. En nu?

Je kunt het beste even een bericht sturen. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

 

Het eerste consult in mijn praktijk is bedoeld om je klacht en je hulpvraag helder te krijgen. En om helder te krijgen wie je bent. Je bent immers veel meer dan alleen je klacht, toch? 

 

Vervolgens kan een persoonlijk behandelplan worden gemaakt. De begeleiding wordt afgestemd op jouw behoefte. In veel gevallen zal behandeling gericht zijn op herstel van klachten, maar ook op het aanpakken van onderliggende problemen.

 

Hiermee kan worden voorkomen dat onderliggende problemen zich vervolgens gaan uiten in de vorm van nieuwe klachten.

 

 

Karen Rensma

Als therapeut werk ik met passie aan werk dat er toe doet. Ik heb een praktijk voor psychotherapie.

 

Ik heb oorspronkelijk een technische achtergrond in het bedrijfsleven, als procestechnoloog. Daarna heb ik een baan gehad als onderzoeker bij een onderzoek- en adviesbureau voor milieu & economie.

 

Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat ik mijn passie voor mensen en mijn verlangen om kleur te kunnen geven aan mijn omgeving, pas echt zou kunnen uitleven in een zorgend beroep. Na een zorgvuldige zoektocht vond ik wat ik zocht: integratieve psychotherapie.

 

 

Passie voor therapie

Ik voel mij gedreven om mensen te helpen groeien, om mensen mooie – soms nieuwe – kanten van zichzelf te laten ontdekken. Ik werk vanuit grote betrokkenheid met mijn cliënten, en zorg goed voor mijn cliënten.

 

Ik heb mijn rationele en mijn emotionele kant beide goed ontwikkeld én met elkaar in verbinding gebracht. Ik zie de waarde van beide kanten, en maak in mijn werk met cliënten dan ook gebruik van beide. Net wat op dat moment het meest waardevol is voor deze cliënt.

 

Ik haal er veel voldoening uit om iemand die ergens in is vastgelopen en daar zelf (nog) niet uitkomt, te begeleiden zodat het die persoon wél gaat lukken. Zodat je weer ten volle kunt genieten van je leven.

 

 

Psychotherapie

In Nederland ervaren veel mensen een drempel voor psychotherapie. En dat is zo jammer. Eigenlijk gun ik het iedereen om eens aan de slag te gaan met psychotherapie.

 

Bij wijze van persoonlijke ‘voorjaarsschoonmaak’, of bij wijze van persoonlijke ‘APK’. Daar knap je van op! Eigenlijk heeft iedereen wel iets dat hij of zij graag anders wil, of iets dat je zelfs belemmert of in de weg zit. Toch?

 

Ervaar je het gevoel dat je bent vastgelopen in een klein of groot aspect van je leven? Psychotherapie geeft je de mogelijkheid om onder professionele begeleiding te werken aan kleine of grote psychische klachten. Zodat je van jouw klacht afkomt. Of zodat je een voor jouw prettigere manier ontwikkelt om met je klacht om te gaan. Of allebei.

 

Psychotherapie kan effectief worden ingezet bij uiteenlopende klachten, zoals:

 

 

Spanning en stress:

Burnout; faalangst; nervositeit; malende gedachten; een verstoorde werk-privé balans; pertinent tijdgebrek.

 

 

Persoonlijke ontwikkeling:

Persoonlijke valkuilen (zoals bijv. perfectionisme, negatief zelfbeeld, non-assertief gedrag); jezelf onzeker voelen; ongeziene of verminderde creativiteit; prestatieproblemen; onvrede met je zelfontplooiing; het gevoel vast te zitten in je studie of werk; vastzitten in je relatie door een verstoorde afstemming tussen jouw en je partner; rondlopen met de vraag “zit ik wel op de goede plek?”

 

 

Emotionele conflicten:

Jezelf soms minderwaardig voelen ten opzichte van een ander; geen aansluiting vinden;  schaamte- en schuldgevoelens; depressieve klachten; onverwerkt verdriet; geconfronteerd worden met een ernstige ziekte en/of de dood;

 

 

Aangeleerd (en dus af te leren) probleemgedrag:

Bepaald gedrag dat je niet wilt en toch hebt zoals bozer doen dan je wilt, geen nee kunnen zeggen, altijd te laat komen, eetproblematiek.

 

 

Levensfaseproblematiek:

Je kind heeft het ouderlijk huis verlaten en jij kunt je draai in deze nieuwe rol niet vinden; hebt kinderen en het ouderschap valt je zwaar; je kunt het ouder worden niet aanvaarden; angst voor de dood.

 

 

Dirigent van je eigen leven

Misschien herken je jezelf niet direct in één van de bovenstaande omschrijvingen, maar zit je ‘gewoon’ niet lekker in je vel. Ook dan kan psychotherapie uitkomst bieden.

 

Ik kan je begeleiden en je in staat stellen om het gevoel niet lekker in je vel te zitten concreet te maken, vervolgens helder te krijgen wat je nodig hebt om weer lekker in je vel te zitten, en tenslotte dit voor elkaar te krijgen.

 

Met behulp van psychotherapie kun je bereiken dat je (weer) ervaart zelf de dirigent van je leven te zijn, ongeacht je omstandigheden.

 

Herkenbaar? Heb je een klacht, probleem  of dilemma (groot of klein) waar je graag eens aan wilt werken? Dan biedt psychotherapie je de mogelijkheid om dat te doen onder professionele begeleiding.

 

 

Integratieve benadering

Ik werk vanuit de integratieve benadering. Uitgangspunt van de behandeling ben jij als cliënt. Vanuit jouw persoon, met al je kwaliteiten en al je mogelijkheden tot verdere groei, wordt ingezoomd op je klacht en op hoe je daar mee omgaat.

 

Er is aandacht voor de beperkingen die je ervaart ten aanzien van je klacht, maar de focus ligt op je mogelijkheden. “Iedere cliënt verdient een eigen therapie”. Iedereen is anders en dus is elke aanpak anders.

 

De therapie vraagt een actieve houding van zowel therapeut als cliënt. Door telkens af te blijven stemmen op jou en je veranderingsproces, sluit de therapie gedurende het hele traject bij jou aan. De therapie is daardoor persoonlijk, resultaatgericht en effectief.

 

 

Therapie

Een therapie duurt gemiddeld tussen de 5 en 15 sessies. Dit is korter waar mogelijk en langer waar nodig.

 

In principe werk ik met sessies van 1 uur, maar ook daarin kan op jouw verzoek maatwerk worden geleverd. Bijvoorbeeld sessies van 1,5 of 2 uur, omdat het beter bij je past om in één keer enorm door te pakken in lange sessies.

 

Datum en tijd worden telkens in overleg afgesproken.

 

 

Vergoeding

Afhankelijk van je zorgverzekeraar en van je aanvullend pakket, kan de therapie deels worden vergoed uit de aanvullende zorgverzekering.

 

Wil je weten of dat zo is, neem dan vooraf contact op met je zorgverzekeraar. Vermeld bij telefonisch informeren bij je zorgverzekeraar altijd mijn AGB-code: 90047687 (Karen Rensma) of 9056267 (praktijk).

 

Omdat de therapie in de aanvullende verzekering zit, hoef je niet eerst je eigen risico aan te spreken. Zorg die je aanvullende verzekering vergoedt, valt namelijk niet onder het eigen risico.

 

 

Online therapie

Telefonische therapiesessies van een uur, wanneer het (tijdelijk) niet mogelijk is om naar de praktijk te komen.


Mededeling inzake corona-pandemie

Ik volg de richtlijnen van overheid en RIVM.
Ik bied in dat kader telefonische therapieconsulten aan.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

-Afgeronde opleiding Integratieve Psychotherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie, 

-Ingeschreven in het RBCZ-register onder licentienummer 103205R

-Ingeschreven in het VIT-register onder licentienummer 419.13.A

-Ingeschreven bij KvK onder nummer 55969550


Niet tevreden? Dat is heel vervelend voor je. Je bent altijd uitgenodigd om je onvrede met mij te bespreken. Ik luister serieus naar je en samen kunnen we kijken of er iets is dat anders moet of had gemoeten. Mochten we er samen niet uitkomen, dan kun je in gesprek met een onafhankelijke klachtenfunctionaris of geschilleninstantie. Ik ben aangesloten bij geschillencommissie SCAG, ingeschreven onder nummer 11522. Hoe je in een dergelijke situatie kunt handelen wordt duidelijk uitgelegd op de website van de beroepsvereniging VIT: https://www.vit-therapeuten.nl/cli--nten/niet-tevreden-/


Registraties

Therapievormen

  • Burnout therapie
  • Cognitieve gedragstherapie
  • Cognitieve therapie
  • Gedragstherapie
  • Gesprekstherapie
  • Integratieve psychotherapie
  • Psychosociale therapie

Behandeling van


Tarieven

Tarieven:
€ 105,- per consult van 60 minuten
€ 131,- per consult van 75 minuten 

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten