Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Eltica | ACT Therapeut & psychosociaal therapeut

ACT Therapeut & psychosociaal therapeut - Utrecht - Eltica
ACT Therapie Utrecht
Groeneweg 81
3531 VC Utrecht
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtACT Therapie Utrecht

Ben je vastgelopen of wil je meer uit je leven halen? Therapie of coaching op basis van ACT (Acceptantie en Commitment Therapie) biedt uitkomst.

ACT staat voor toewijding (commitment) aan dat wat je belangrijk vindt en acceptatie van moeilijke gedachten, gevoelens en omstandigheden. Je leert effectieve vaardigheden en krijgt meer keuzevrijheid.


Meer levensplezier

Ik help mensen die worstelen met het leven of die meer uit het leven willen halen om pijn en beperkingen te accepteren en om richting te vinden zodat ze meer levensplezier ervaren.

Je krijgt inzicht in je waarden en traint vaardigheden waardoor je meer in het nu kan leven, je leert openstellen voor je gevoelens en moeilijke gedachten minder invloed krijgen.

We hebben onze eigen gevoelens en wie we zijn niet in de hand. Je bent wie je bent, met al je goede en mindere kanten en je bent helemaal OK! En hoe lastig het ook kan zijn, je mag het moeilijk hebben.

Wat je wel kan leren is om je open te stellen voor je gevoelens. Zo hou je meer energie en aandacht over voor de dingen die je echt belangrijk vindt in het leven. Ook kan je leren om jezelf te accepteren, afstand te nemen van lastige gedachten en je te richten op wat je belangrijk vindt.

Ik sta daarbij graag naast je om mede te onderzoeken wat je kan helpen om een ontspannen, aandachtig en rijk leven te leiden.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Eltica, ACT therapeut

Online therapie

Ik heb een uitgebreid online aanbod. Voor alle online begeleiding maak ik gebruik van de app ACT-guide (van Gijs Jansen en collega’s) en van eigen online materiaal. Je ontvangt oefeningen, filmpjes, persoonlijke ervaringen van Gijs en opdrachten.

Het materiaal is speels, toegankelijk en liefdevol. Per sessie ontvang je nieuw materiaal, dat op jou persoonlijk wordt afgestemd. Je kan kiezen of je je ervaringen wilt opschrijven en schriftelijk begeleid wilt worden, of dat je via beeldbellen begeleid wilt worden.Mededeling inzake corona-pandemie

ACT praktijk doet er alles aan om bij te dragen aan het vertragen van de Corona besmetting. Inmiddels kan je wel weer op locatie in Utrecht langskomen. Daarbij volgt ACT praktijk de richtlijnen Corona die opgesteld zijn door de branche complementaire zorg. Daarnaast is het mogelijk om op afstand begeleid te worden.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

ACT therapeut & Psychosociaal zorgverlener  (CAT vergoedbaar)
AGB-code praktijk: 90066900
AGB-code zorgverlener: 90107816

 • 2020 -2021 Opleiding tot psychosociaal therapeut & ACT therapeut (acceptatie & commitment therapie), Post-HBO opleiding, Stresswise academy, Utrecht. CRKBO geregistreerd.
 • 2018 – 2019. Opleiding tot ACT coach, Post-HBO opleiding, Stresswise academy, Utrecht. CRKBO geregistreerd.
 • 2018 - 2019. PSBK Psychosociale Basiskennis, Stresswise academy, Utrecht. CPION geaccrediteerd.
 • Training focussen deel 1. Eveline Beumkes.
 • Training geweldloze communicatie. Ai-opener.
 • 2010 - 2012. Basis en vervolgjaar lichaamsgerichte psychotherapie, BodyMind opleidingen. Europees erkend door EABP en SNRO.
 • 1999 – 2001. Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Hogeschool De Horst.
 • 1993 – 1999. Biologie, Universiteit Utrecht.


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Het aanbod van ACT therapeut Utrecht heeft als basis de Acceptatie & Commitment Therapie. Dat is een relatief nieuwe gedragstherapie waarmee goede resultaten worden behaald in het omgaan met angststoornissen, depressie, verslaving en somatische gezondheidsproblemen.

De begeleiding is kortdurend, praktisch, gericht op heden en toekomst en gericht op je kracht en waarden in plaats van op problemen.

 

Thuis oefenen en stilstaan bij automatische patronen is een essentieel onderdeel van het traject. Daarnaast krijg je toegang tot digitaal materiaal van ACT praktijk en van de app ACT-guide, zoals oefeningen, filmpjes en persoonlijke ervaringen van Gijs Jansen (de maker van de app).

Het materiaal is speels, toegankelijk en liefdevol. Het laat zien dat je niet als enige worstelt en ondersteunt je om hier op een luchtige manier mee om te gaan.

 

Om te komen tot een blijvende gedragsverandering zijn er meestal rond de 7 sessies nodig. We starten met een sessie waarin we jouw hulpvraag in kaart brengen en kijken wat ik jou te bieden heb. Tijdens de sessies doen we vooral veel oefeningen, in plaats van dat we uitgebreid praten over ervaringen uit het verleden.

Ik sluit daarbij aan op wat er op dat moment bij je leeft. Tijdens het traject zullen de belangrijkste onderdelen van ACT aan bod komen. Je krijgt inzicht in je waarden en je traint vaardigheden waardoor je meer in het nu kan leven, je leert openstellen voor je gevoelens en moeilijke gedachten minder invloed krijgen.

 

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

 • Omgaan met stress en burn-out
 • Omgaan met verlies en rouw
 • Omgaan met kanker, een andere ziekte en met pijn en vermoeidheid
 • Omgaan met somberheid
 • Omgaan met (faal)angst en onzekerheid

Tarieven

Vergoede zorg
De begeleiding wordt door veel aanvullende verzekeringen (gedeeltelijk) vergoed. Er geldt geen verplicht eigen risico en je hebt geen verwijzing nodig.

ACT praktijk biedt de volgende mogelijkheden:
Intakesessie (ruim 60 min.) in Utrecht/online: 95 euro.

Sessie (60 min.) in Utrecht plus online materiaal van ACT praktijk en app ACT-guide: 95 euro.

Beeldbelsessie (60 min.) plus online materiaal van ACT praktijk en app ACT-guide: 95 euro.

Tarieven zijn vrijgesteld van BTW.

 

Mocht je financieel niet zo ruim zitten, neem gerust contact op om te overleggen over de prijs. Het uitgangspunt is dat iedereen, ongeacht het inkomen recht heeft op goede psychologische hulp.

Openingstijden

Maandag 8.30 - 14.00
Dinsdag 8.30 - 14.00
Woensdag 8.30 - 18.00
Donderdag 8.30 - 14.00
Vrijdag 8.30 - 14.00
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews ACT Therapie Utrecht

Hieronder staan een aantal reviews over ACT Therapie Utrecht - Eltica

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 4 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik kan veel beter omgaan met rijangst

Ik heb heel veel aan de ACT therapie gehad. Ik kan veel beter omgaan met rijangst, doordat ik weet dat ik zelf aan het stuur zit en niet mijn angst en weet waarom het autorijden belangrijk voor me is. Ook heb ik veel meer plezier in mijn werk gekregen. Ik deel makkelijker waar ik mee zit en pak dingen op die ik lastig vind, maar die ik eigenlijk wel graag wil doen. De angsten zijn er nog wel, maar ze beheersen mijn leven niet meer. Binnenkort ga ik op mijn eerste vakantie naar het buitenland sinds tijden.

| Utrecht | 24 jan 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een op maat gemaakt traject

Eltica's werkwijze is meelevend en doortastend. Ze heeft veel kennis van zaken en Eltica heeft allerlei creatieve ideeën en oplossingen.


Het traject leek een op maat gemaakt traject en sloot precies aan wat ik nodig had voor mijn herstel van een burn-out met bijbehorende depressieve klachten en angsten. Het contact was vriendelijk en heb ik als erg prettig ervaren.


| Utrecht | 30 dec 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Dank voor je begeleiding

Dank voor je begeleiding Eltica, ik heb je ervaren als een warm, mooi mens met fijne en nuttige feedback op mijn schrijfsels.

Ik wens je toe dat je meer clienten zo mag begeleiden, en dat wens ik die clienten ook toe, dat jij ze mag begeleiden. ;) Dank, ik vond het fijn met je samen te werken, je hebt me de basis van ACT op een echt toffe manier bijgebracht.

Ik vind het heerlijk hoe ACT concrete handvaten geeft, waardoor ik veel beter met mijn emoties en gedachten omga en het veel beter met mezelf gaat.

| Groningen | 5 nov 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een toegewijde coach

Ik had al goede ervaringen met mindfullness trainingen om af en toe de waan van de dag los te laten.

ACT is daarop een zinvolle aanvulling gebleken met meer focus op wat voor mij waardevol is.

Eltica is daarbij een toegewijde coach die goed aanvoelt wanneer ruimte te geven en wanneer bij te sturen!

| Doorn | 1 aug 2020
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten