Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Valeria | Trauma therapeut - EMDR

Trauma therapeut - EMDR - Rotterdam - Valeria
Traumatherapie Rotterdam - Capelle aan den IJssel
Barbizonlaan 104
2908 ME Rotterdam
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTraumatherapie & Fobietherapie Rotterdam - Capelle aan den IJssel

Ik werk als trauma coach in Rotterdam/Capelle aan den IJssel.

Ik heb in het verleden altijd de problemen van  mijn vriendinnen aangehoord en ze van nieuwe inzichten voorzien.

Uiteindelijk besefte ik dat ik daar goed in ben en het leuk vindt, dus heb ik de nodige opleidingen gevolgd en er mijn werk van gemaakt. Zeker toen ik zelf een traumatische ervaring had die ik met behulp van EMDR en verandering van mindset en gedrag, volledig verwerkt heb.

Mijn bedoeling is om deze wereld stukje bij beetje, persoon voor persoon mooier te maken.

Ik werk doelgericht. Met een Rotterdamse mentaliteit van 'minder praten, meer doen', pak ik het probleem gelijk aan zonder alle vervelende gebeurtenissen uit het verleden uitgebreid te laten herkauwen. 

Dus als jij met een trauma of fobie rondloopt en je bent op het punt gekomen dat je er wat aan wilt doen, dan ben je bij mij aan het goede adres. Ik help je snel en blijvend je trauma verwerken zodat je meer rust in je nieuw leven hebt.

M
aak een afspraak als jij naar vrijheid snakt, vrij van oude lasten.
Ik bied ook online behandelingen aan, op een veilig en beveiligd platform (geen zoom of teams!).

Valeria

PS - Als je mij een bericht stuurt, houd je spam box ook in de gaten want ik mail binnen 24 uur! 
PPS - 
De behandelingen worden niet door de verzekeraars vergoed!

Online therapie

Ik werk op een EMDR platform die aan alle eisen voldoet.
Je krijgt voor de behandeling een link toegestuurd. 

Het is heel belangrijk dat je:
 • een goede internet verbinding hebt
 • dat je ECHT niet gestoord wordt tijdens de behandeling!
 • bij voorkeur achter een groot scherm zit


Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

 • Psychosociale Basiskennis
 • EMDR
 • NLP
 • Hypnotherapie
 • IEMT
 • Kerntransformatie
 • mBit
 • Voice Dialogue
 • TCT

 

 Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Mijn specialisatie is om mensen in 3 behandelingen, dus snel, maar ook effectief en blijvend, van hun vliegangst af te helpen, waardoor ze meer vrijheid krijgen om te reizen. Ik help ze om hun horizon figuurlijk en letterlijk te verbreden. En daardoor hebben ze uiteindelijk meer vrijheid.

Daarnaast behandel ik ook mensen met diverse trauma's en fobieën zoals jeugdtrauma, angst om auto te rijden na een ongeluk, hoogtevrees, claustrofobie en nog meer. Want naast EMDR als therapie, zet ikook coaching in tijdens de behandelinen en ook regelmatig hypnotherapie. Ik ben doelgericht en beoordeel altijd ter plekke welke behandeling het beste en snelste zal helpen. 

Dus als je er genoeg van hebt dat gebeurtenissen uit het verleden je heden en toekomst bepalen. Neem dan contact met me op en we bespreken de mogelijkheden voor jou om weer vrij te zijn in je doen en laten. 

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

Jeugdtrauma

Veel mensen beseffen niet dat hun opvoeding hele diepe sporen in een persoon achterlaat. Vaak gelukkig goede sporen, maar helaas ook slechte sporen. Dan hoor je nog de 'stemmetjes' van je ouders in je hoofd als je weer eens iets doet waarvan je weet dat ze het niet goed zouden vinden.

En zou jij die 'stemmetjes' uit willen zetten? Daar kan ik je mee helpen. En vele andere trauma's uit je jeugd.


Seksuele trauma

Cijfers wijzen uit dat een verbazingwekkend deel van de vrouwelijke bevolking met seksuele intimidatie te maken heeft. Vanaf naroepen en betasten, tot aanranding en verkrachting, zelfs in een relatie. En heb jij zoiets meegemaakt? En zit je er mee? Ik zou je graag willen helpen om die gevoelens los te maken en oplossen zodat jij weer sterk in een relatie staat en een mooie toekomst kan opbouwen. Mail voor meer informatie.


Relatietrauma

Als je een slechte relatie achter de rug hebt maar nog met onverwerkte gevoelens zit zoals bijvoorbeeld schuldgevoel, boosheid, angst enz, dan zal dat invloed hebben op al je toekomstige relaties, als je die al aandurft. Dus als je met een schone lei wilt beginnen, dan kunnen we daar aan werken zodat je daarvan los komt, verwerkt en weer klaar bent voor een nieuwe relatie. Het oude afsluiten en iets moois opbouwen.

PTSS

Post Traumatische Stress stoornis is niks anders dan de officiële naam voor trauma. Maar ik vermeld het hier toch apart want het wordt vaak gebruikt voor ernstige gebeurtenissen. Zoals een gewapende overval, geweld, oorlogsgebeurtenissen en nog veel meer. Het zijn de zwaardere gevolgen en het is wel zo dat hier vaak ook meer dan 3 behandelingen voor nodig zijn. Ook na heel veel jaren later, kan hier heel mooi resultaat bereikt worden. Ben je het zat om je toekomst door het verleden te laten bepalen, zoek hulp dan!

Aerofobie (vliegangst) en andere fobieën 

Eén op de 3 bewoners van Nederland is bang om te vliegen! Daar was ik toch wel verbaasd over. En aangezien ik het heerlijk vind om te reizen en ook om te vliegen, heb ik besloten om mij hier in te specialiseren. Want ik gun iedereen dat gevoel van vrijheid, als een vogel in de lucht, neerkijkend op die prachtige wolken en vaak onderweg naar een mooie bestemming.

 

Want het is mogelijk! En het is misschien zelfs makkelijker dan je denkt. In 3 behandelingen kan jij die vrijheid ook weer voelen.

 

Therapievormen

 • Coaching
 • Cognitieve gedragstherapie
 • EMDR-therapie
 • IEMT-therapie
 • Life Coaching
 • Traumatherapie

Behandeling van


Tarieven

Ik werk met een kort traject, 3 behandelingen (gemiddeld 2 uur per behandeling) om mee te beginnen. Daarna bespreek ik met je of dit genoeg was of dat er een behandeling (als je eventueel nog andere problemen wilt aanpakken) bijgeboekt wordt.


Ik bied ook online behandelingen aan, op een veilig en beveiligd platform (geen zoom of teams!).

 

Kort traject – € 450,-
Vervolgbehandeling – € 150,-

 

Je hebt geen verwijzing nodig voor een afspraak.


Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 9.30 - 17.00 uur
Woensdag 9.30 - 12.00 uur
Donderdag Gesloten
Vrijdag 9.30 - 17.00 uur
Zaterdag 9.30 - 17.00 uur
Zondag Gesloten

Ligging

Mijn praktijk ligt in Rotterdam.
Ik ontvang mensen uit de regio Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Berkel en Rodenrijs, Waddinxveen, Barendrecht.Reviews Traumatherapie Rotterdam - Capelle aan den IJssel

Hieronder staan reviews over Traumatherapie Rotterdam - Capelle aan den IJssel - Valeria

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 4 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Thank you for the great job

I can confirm that my daughter is doing much better, she has indeed no more nightmares and feels pretty good.
She has acknowledged that the memory is not affecting her as much anymore. She can think about it (even though she would rather not think about it) without feeling scared or anxious anymore.

Therefore I would like to thank you for the great job and the professionalism you have shown.

| Rotterdam | 14 nov 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik wou dat ik dit 5 jaar geleden had gedaan

Ik ben al ruim 5 jaar geleden bevallen van mijn zoon. Mijn zwangerschap, bevalling en eerste week waren heel heftig. Met mijn zoon is alles helemaal goed gekomen gelukkig maar ik heb 5 jaar lang allerlei lichamelijke en geestelijke (vaak onverklaarbare) klachten gehad.

Ik kreeg laatst een mail van Ouders Van Nu waarin een stuk stond over het hebben van een bevallingstrauma met de daarbij voorkomende klachten. Ik kon bijna alle klachten afvinken. In het bericht stond een link naar emdr- therapie en zo kwam ik op de site van Valeria. In 3 behandelingen van je trauma af, zo stond er.

Ik ben mij er wat in gaan verdiepen en besloot Valeria een mail te sturen of zij mij kon helpen. Valeria wilde mij daar graag over bellen en zo kwamen we tot 3 afspraken omdat zij verwachtte dat zij mij zeker kon helpen.

Het contact met Valeria over de telefoon was al erg fijn en bij de eerste afspraak voelde ik mij meteen op mijn gemak. Ik was erg emotioneel en onrustig maar voelde mij tijdens de afspraak al kalmer worden.

Na die eerste afspraak voelde ik mij al zoveel lichter en was ik zo blij dat ik hieraan begonnen was! De tweede afspraak was ook heel fijn en daarna waren eigenlijk de grootste lasten van mij afgevallen. De derde afspraak was eigenlijk de puntjes op de i zetten.

Ik wou dat ik dit 5 jaar geleden had gedaan! De last is van mijn schouders gevallen en ik voel mij weer licht en energieker dan ooit! Ik wist niet dat emdr- therapie dit kon doen.

Ik raad het iedereen aan om met een trauma naar Valeria te gaan.... ze heeft mij echt zo goed geholpen! Ik sta nu zo anders in het leven dan een paar weken terug, alleen maar lof!

| Rotterdam | 1 okt 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik kan iedereen deze therapie aanbevelen

Ik ben heel erg blij dat ik de EMDR behandelingen bij Valeria gevolgd heb. Het is verbazingwekkend.

Ik kwam als een gedeprimeerde, onzekere en ongelukkige vrouw binnen en moet je me nu zien! Weer zin in het leven, in staat om ook mijn zegeningen te tellen, want dat vergat ik soms, en vol energie.

Ik kan iedereen deze therapie aanbevelen. Valeria heeft het professioneel, maar ook met veel compassie voor haar cliënte aangepakt,

Petje voor haar af, Marjolein

| Capelle ad IJssel | 31 okt 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Het heeft me heel erg geholpen

De afgelopen jaren heb ik verschillende relaties gehad die me onzeker hebben gemaakt. Met name aan mijn laatste relatie heb ik hele nare herinneringen en een onzeker gevoel overgehouden.

Ik merkte dat ik er ook maar moeilijk overheen kwam en voelde me al een tijdje niet meer mezelf.

Tijdens de EMDR sessies hebben we onder andere de vervelende ervaringen, maar ook mijn onzekerheden aangepakt. Ik heb de sessies als intens ervaren, maar het heeft me echt heel erg geholpen!

Ik voel me een stuk zekerder over mezelf en voel dat ik sterker in mijn schoenen sta. Valeria heeft me een heel fijn gevoel gegeven tijdens de sessies en me erg goed geholpen.

| Rotterdam | 22 feb 2020
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Tips van Valeria:Interview

Lees hieronder het interview met Valeria .
praktijk


1. Waar zit je praktijk?
Mijn praktijk zit op de grens van Rotterdam en Capelle ad IJssel, paar minuten van het Alexandrium af. Het zit eigenlijk aan de wijk Zevenkamp vast, maar is om de één of andere reden toch Capelle. Ik huur een 'unit' in een kantoorgebouw en heb het daar heel erg naar mijn zin.


2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?
Er zijn uiteraard meerdere belangrijke gebeurtenissen geweest, maar de gebeurtenis die mijn leven drastisch veranderd heeft is mijn scheiding. Ik zag het niet aankomen, maar mijn toenmalige man wilde ineens scheiden. Echter, hij heeft daarna niet vrijwillig aan de scheiding meegewerkt, ik heb hem overal toe moeten dwingen via de rechtbank. Het heeft 2 jaar geduurd voordat ik gescheiden was en nog langer om nog dingen te regelen.
Het waren moeilijke tijden. Ik was heel verdrietig want mijn gezin was uit elkaar gevallen en ik zag hoe mijn puber dochters hier onder leden en dat deed mijn moederhart pijn. Daarnaast was ik de scheiding aan het trekken en toen kreeg mijn moeder ook nog een hersenbloeding en belandde uiteindelijk in een verpleegtehuis, in een rolstoel, aan de linker kan verlamd.
Het waren 2 zware jaren maar ik heb er doorheen geploeterd en ben er sterker uit gekomen!

3. Waarom ben je therapeut geworden?
Het was eigenlijk toeval dat ik ineens wist wat ik wilde worden 'als ik groot was'. Toen mijn scheiding geregeld was, ben ik aan een opleiding NLP begonnen. Dit stond al 20 jaar op mijn lijstje maar het was nooit 'het juiste moment'. En van NLP ben ik doorgerold naar hypnose. Tijdens beide opleidingen heb ik zelf heel veel verwerkt tijdens de oefeningen en toen ik met de opleiding klaar was, heb ik mij gelijk de dag na de examens bij de KvK ingeschreven want 'ik wilde iedereen helpen'.

4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?
Het fijnste vind ik wanneer de cliënt na de geleide visualisatie zijn ogen open doet. Tijdens de visualisatie roep ik een fijn gevoel in hen op en laat het door hun hele lichaam stromen. En dan hebben ze al een heel ontspannen gezicht, sommige met een zweem van een glimlach om hun lippen. En wanneer ze hun ogen open doen, dan is er een hele scala aan gevoelens te zien: verwondering, genot, ongeloof, geluk, tegenzin om naar de realiteit terug te komen. Ik laat ze altijd nog even zitten in die heerlijke relaxstoel en we keuvelen nog wat na terwijl ik stiekem nog een paar check vragen stel waardoor ze nog meer tot het besef komen wat er allemaal tijdens één behandeling veranderd is. Daar geniet ik het meeste van.

5. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?
Ik heb er meerdere, maar één die echt direct uitgevoerd werd, is toen een 17 jarige jongeman voor vliegangst kwam. Hij bleek als onderliggende fobie claustrofobie te hebben. Mijn praktijk was toen op de eerste verdieping en we zijn met de trap naar boven gegaan. Na de eerste behandeling durfde hij samen met mij de lift te pakken. En na de tweede behandeling is hij alleen met de lift naar beneden gegaan. Zijn moeder heeft letterlijk met open mond naar hem staan kijken toen hij uit de lift stapte.
En dit is er maar één van een hele reeks.


leven


1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?
Gisteren heb ik twee hele mooie behandelingen gedaan. De laatste dame verliet de praktijk met een serene glimlach op haar mond, ze bevond zich in een soort 'happy bubble' en was naast de EMDR behandeling ook heel blij me de coaching waardoor ze diverse 'openbaringen' heeft gehad. En vandaag heb ik een online cursus gekocht van de 'Hypnosekoning' van Nederland en ben daar heel blij mee. Want ja, ik heb een goede opleiding gehad, maar er is nog zoveel te leren daarin, men raakt nooit uitgeleerd.

2. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?
Dit is een moeilijke vraag. Want als je mij 10 jaar geleden had gevraagd waar ik vandaag zou zijn, had ik dit niet zo kunnen verzinnen. Ik heb geleerd om het jaar voor jaar te bekijken. Altijd streven naar een beter volgend jaar dan dit jaar was en dat levert mij mooie resultaten op.

3. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?
Ik heb veel te veel hobby's en veel te weinig tijd. Ik ben een knutselaar: fimo, kraaltjes, taarten versieren, nagelstyling, airbrushen, diamond painten, epoxy gieten en nog veel meer. Maar waar ik het liefst tijd vrij voor maak is lezen en een cursus volgen.

4. Waar word jij blij van?
Ik ben op een leeftijd waarin het besef is gekomen dat de simpele dagelijkse dingen meest plezier geven. Rustige avond op de bank, leuke film kijken, goed boek lezen, met vrienden videobellen (want corona!) en tijd doorbrengen met mijn dochters. Laatst was ik jarig en we hebben sushi gehaald (want corona!) en toen hebben de meiden daarna in de keuken cocktails gemaakt. Lemon meringue pie cocktail. Ik heb naar ze gekeken hoe ze in de keuken liepen te kibbelen en lachen en hoe we alle drie van de cocktail genoten hebben. Daar wordt ik niet blij maar gelukkig van!

5. Heb je een partner en/of gezin?
Zoals ik eerder vertelde, ik ben gescheiden. Heb wel 2 volwassen dochters waarvan nog 1 thuis woont. Ze volgen beide nog een opleiding. Afgelopen februari heb ik wel afscheid van mijn poes moeten nemen omdat ze erg ziek was. Ze was maar 8 jaar geworden. Ik mis haar heel erg, maar ben nog niet aan toe voor een volgende omdat ik de 'vrijheid' ook fijn vind. Daarom kijk ik nu kattenfilmpjes op YouTube. ;)

6. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?
Ik heb diverse coaching trajecten gehad en het was altijd wel fijn want ik leerde nieuwe dingen over mezelf en in het algemeen. Heb ook wel bij een psycholoog gelopen in het begin van de scheiding en dat was ook heel fijn. Door met iemand over mn problemen te praten kon ik het wel allemaal op een rijtje zetten en besluiten hoe ik het verder wilde laten verlopen. Het heeft me heel veel geholpen.
Daarnaast heb ik tijdens de opleidingen op mij laten oefenen en dat heeft heel veel bijgedragen in het vormgeven van mijn leven nu. Ik kan het ook echt iedereen aanraden. Soms kan een buitenstaander je inzichten geven hoe je ook naar dingen kan kijken, iets wat jij alleen nooit had kunnen bedenken.

7. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?
Nagelstyliste! Ik heb het ook een tijdje gedaan toen mijn dochters nog klein waren, maar door een acrylallergie moest ik er mee stoppen. Maar dat was toch wel één van de leukste dingen die ik gedaan heb en ik vind het heel erg jammer dat het niet meer kan, zelfs niet hobbymatig.


inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?
Ik heb niet één persoon die mij constant inspireert. Het verschilt en het verandert. Momenteel ben ik op dagelijkse inspiratie video's van Bob Proctor geabonneerd. Het zijn video's over de wet van polariteit, wet van ritme, gewoontes, wet van relativiteit, dankbaarheid, affirmaties, acties enz. Ik kijk er iedere ochtend naar uit.

2. Jouw favoriete boek en boekentips?
Ik verslind de boeken van Dan Brown, de Da Vinci Code en alle andere, ik heb ze allemaal gelezen. Daarnaast lees ik heel veel self-help boeken. Als ik dingen niet geleerd heb, er geen ervaring mee heb of niet weet hoe ik het moet veranderen, dan koop ik een boek daar over zodat ik het wiel niet opnieuw uit moet vinden. Dat hebben anderen al gedaan en ik lees wel hoe dat moet.
Als ik één boek aan mag raden: 'Je kunt je leven helen' van Louise Hay! Zou op school verplicht moeten zijn, in de brugklas al! (zonder het 2e deel want niet iedereen gaat daarin mee en dat is ok. De rest is al heel wat als men dat op jonge leeftijd aanleert.)

3. Jouw favoriete film en waarom?
Ik heb niet echt een favoriete film, vind een hoop leuk. Maar het is altijd wel in het humoristisch/actie 'over the top' genre films. Die hard, True Lies, Lethal Weapon enzovoort. En ik kijk iedere december naar de Harry Potter herhalingen maar ook naar Sissi, the Keizerin, haha.

4. Jouw favoriete spreuk / quote?
Ik ben gek op spreuken en quotes. Mijn praktijk hangt er vol mee. Maar mijn favoriet is 'Wat je aandacht geeft, dat groeit.' Oftewel, waar je aan denkt, waar je mee bezig bent, waar je op focust, dat neemt jouw tijd in beslag, neemt je denken in beslag en beïnvloedt je resultaten. Dus denk aan positieve dingen en laat die groeien.


5. Wat is jouw missie?
Mijn missie is om zo veel mogelijk mensen te helpen. 'Iedereen' is niet haalbaar, maar ik wil zo veel mogelijk mensen helpen om van hun trauma's of fobieën af te komen zodat ze veel gelukkiger door het leven kunnen gaan.

6. Wat is jouw superkracht?
Een vriendin heeft ooit gezegd dat mijn 'superkracht' is om heel snel de zere plek te vinden. Ik kan snel tot de kern van het probleem doordringen en dat aanpakken zodat de rest automatisch mee verandert. Ik gooi vaak de eerste en tweede dominosteen om en de rest volgt. En mijn superkracht is dus om die eerste te vinden en niet ergens halverwege of aan het end iets te beginnen.

7. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?
Maak die keus om je gelukkig te voelen. Het is jouw keus!
En het begint met waar je op focust, wat je aandacht geeft. Als je de hele dag alleen bezig bent met klagen over dingen die niet goed gaan, zal je je niet gelukkig voelen. Maar als je je focus legt op dingen die wel goed gaan, de mooie dingen die je overkomen, dan voel je je gelukkig. Wat je aandacht geeft dat groeit! Kijk naar wat je wel hebt, wees dankbaar voor wat je hebt in plaats van altijd verlangen naar wat je niet hebt!
Zo simpel is het.


Trauma therapeut - EMDR - Rotterdam - Valeria

Contact met Valeria

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht