Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Karen | Gestalttherapeut

Gestalttherapeut - Veldhoven - Karen
Therapie Veldhoven
Heuvelstraat 9
5502 AA Veldhoven
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Veldhoven

Lef en moed is nodig om hulp te zoeken! Je hebt alles geprobeerd om jouw problemen de baas te blijven. Maar je merkt dat je niet genoeg kracht hebt om jouw problemen alleen op te lossen. Je voelt je lusteloos, bang, onzeker en/of verdrietig.

Soms heb je gewoonweg iemand nodig die met je meekijkt. Zeker als steun vanuit jouw omgeving ontoereikend is. Dan kan het waardevol zijn om professionele begeleiding te zoeken, zoals Gestalt-psychotherapie.


Durf je het aan om jouw probleem(en) te benaderen? Dan zal je ervaren dat deze blokkades juist cadeautjes zijn. Zij brengen je de mogelijkheid om (opnieuw) kennis te maken met jezelf, in wie je bent en leren  jezelf lief te hebben in wie je bent, zonder oog voor jouw omgeving (de ander) te verliezen.


Psychotherapie Veldhoven

Ik nodig je van harte uit om mijn profiel te bekijken, zodat je kunt kijken of ik en mijn werkwijze bij je passen. Ik sluit graag aan bij waar jij meezit en wat jij nodig hebt. Ik graaf niet in jouw verleden, maar werk vanuit wat voorgrond wordt in ons contact, in het hier en nu. Je bent hier aan het goede adres!


Mijn naam is Karen en ik ben Gestalttherapeut in Veldhoven.  In mijn praktijk help ik mensen die in hun werk en/of privé leven vastlopen. Dat kan zijn omdat ze niet lekker in hun vel zitten, angsten hebben of worstelen met depressieve gevoelens, maar ik kan je ook bijstaan met het behandelen van trauma’s, onverwerkt verlies of zingevingsvragen.

In mijn werk als therapeut is mijn allerbelangrijkste uitgangspunt werken aan ‘jezelf (weer) kunnen zijn’. Ik wil mensen laten geloven in zichzelf, door zichzelf te durven zijn! Ik geloof in authenticiteit van mensen. Iedereen is uniek en daarmee anders. Geloven in jezelf, door jezelf te zijn! Daarvoor durven kiezen, is makkelijker gezegd dan gedaan. Dit betekent anders durven zijn en daarvoor gaan staan.


De mogelijkheid van tegenstrijdigheden in jezelf en tussen jezelf en de ander aan te durven gaan. En erop durven vertrouwen dat je ok bent zoals je bent en dat je diep van binnen weet wat bij jouw past en wat niet. Vaak zijn mensen zich niet bewust van hun eigen wijsheid en eigenheid. Ik wil je nieuwsgierig maken naar dit onbekende in jezelf, het ‘anders zijn’. Ik wil je kennis laten maken met jezelf, in wie je bent en jezelf leren lief te hebben in wie je bent, zonder oog voor de omgeving (de ander) te verliezen.


Wat hoort er authentiek bij jou, en wat heb je aangeleerd van een ander? Wat past er in het leven dat je nu hebt nog bij jou? Als dat niet helder is, kan dat een innerlijke strijd opleveren. Dan is het moeilijk om je goed te voelen en in harmonie met jezelf te zijn. En dat bepaalt weer voor een groot deel hoe je de wereld om je heen benadert: hoe je contact legt en onderhoudt met anderen, privé en in je werk.


Wil je uitzoeken hoe je meer in harmonie kan leven? Wil je meer keuzevrijheid gaan ervaren? Wil je meer inzicht in hoe jij jezelf misschien beperkt in het verwezenlijken van je levensdoelen? Wil je ontdekken hoe je contact maakt met de ander, dan nodig ik je uit om samen met mij op zoek te gaan naar manieren om dat te verwezenlijken. Want soms heb je een ander een tijdje nodig om die reis naar jezelf te maken.


Ik wil je graag leren kennen. Wie je bent, wat je bezig houdt, welke vragen er bij je leven of hobbels die je ervaart, wat belangrijk voor je is, waar je voor jouw gevoel uit balans bent geraakt. Ik ondersteun graag in je zoektocht naar jouw eigenheid, naar meer jezelf kunnen zijn. Ontdekken wat je zou willen en welke mogelijkheden er zijn om dit te realiseren.


Gestalt-psychotherapie

Gestalttherapie richt zich op het herstel van het contact met jezelf en je omgeving. Volgens de Gestalttheorie is contact even noodzakelijk voor mensen als zuurstof en water. Om die reden wordt Gestalttherapie ook wel de psychotherapie van het contact genoemd. Uitgangspunt is dat een mens een onlosmakelijk onderdeel is van zijn omgeving die gezin, werk, vrienden en de rest van de wereld omvat.

Volgens de Gestaltbenadering ervaren mensen psychische problemen wanneer het contact met hun omgeving verstoord is en ze niet in staat zijn om dit te herstellen. Deze opvatting is anders dan die van de meeste psychotherapieen die psychische problemen zien als een verstoring van het geestelijk evenwicht.

De therapie geeft je de mogelijkheid om gevoelens, verstand en handelen meer op elkaar af te stemmen. Als het op één terrein van je leven beter gaat, zal verbetering op andere terreinen vaak makkelijker zijn. Je zult beter je eigen regie (weer) kunnen nemen en beter keuzes maken die bij je passen.

Gestalt-psychotherapie is een actieve en ervaringsgerichte vorm van therapie. Lichaamswerk en beeldend werk zijn belangrijke werkvormen bij Gestalttherapie. Ook meditatie neemt een plek in. 

Per gesprek kijk ik wat er op dat moment op de voorgrond komt. Daardoor kan elke sessie anders zijn. Ik volg jou in jouw proces. Ik graaf niet in je verleden, maar juist erg vanuit het nu.


Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.


Karen

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Opleidingen

 • HBO-V
 • Gezondheidswetenschappen
 • HBO management voor leidinggevende
 • HBO+ Gestaltcoach
 • HBO+ Gestalttherapeut
 • HBO+ ECP therapeut
 • Traumaseksuologie I, II, III:  hulpverlening na seksueel misbruik

Codes en nummers

 • KVK nummer: 66602793
 • BTW nummer: NL001700784B05
 • AGB-code praktijk: 94064926
 • AGB-code zorgverlener: 94106009


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Vanuit mijn praktijk werk ik veel met specifieke psychische problemen zoals stress, angst, depressie of rouw, maar ook met algemene problemen die je in jouw dagelijks leven tegen kunt komen en die te maken hebben met relaties, gezondheid, werk, studie of zelfbeeld, zingeving, levensfasen.

Tot mijn specialisme reken ik traumaverwerking, seksueel geweld in het bijzonder, burn-out, hechtingsproblematiek (verlatingsangst, bindingsangst) en hooggevoeligheid (HSP).

Tarieven

Voor een kennismakingsgesprek, breng ik geen kosten in rekening. Ik hecht er waarde aan dat je eerst kunt ervaren of ik en mijn werkwijze bij je passen.

 • Kennismakingsgesprek: gratis (50 min)
 • Individuele therapie: € 85,- (60 min)
 • Coaching: € 85,- (60 min) *

* Exclusief BTW 21%.


Aangepaste tarieven

Het is belangrijk dat zorg voor iedereen toegankelijk en betaalbaar is. Daarom zijn er aangepaste tarieven voor mensen met een lager besteedbaar inkomen. Voor het bepalen van het tarief geldt het netto (gezins-)inkomen.

 

Individueel (60 min) € 1000 – 2000: € 65 per sessie
                                Tot € 1000 € 55 per sessie

Vergoedingen
De psychotherapie in mijn praktijk wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering, onder de noemer alternatieve geneeswijzen of complementaire zorg. 

Het is raadzaam om dit in de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekering te checken. Hierbij is het van belang te weten dat ik lid ben van de beroepsverenigingen NVAGT, NAP en ECP. Je kunt ook contact opnemen met de klantenservice van jouw zorgverzekeraar. Vraag dan naar de vergoeding voor Gestalttherapie. Uiteraard wil ik je hierbij helpen.

Gestalt therapie valt niet onder de basisverzekering. Hierdoor is het eigen risico van € 385 voor mijn begeleiding niet van toepassing. Afhankelijk van jouw zorgverzekeraar en aanvullende verzekering, worden de psychotherapeutische sessies vanaf het begin gedeeltelijk vergoed.

Openingstijden

Maandag 9:00-18:00
Dinsdag 9:00-18:00
Woensdag 9:00-18:00
Donderdag 9:00-22:00
Vrijdag 9:00-18:00
Zaterdag 9:00-12:00
Zondag gesloten

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten