Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog
counsellor psycholoog - Poortvliet - Jolanda
Therapie Poortvliet - Tholen
Kadijk 12
4693 RH Poortvliet
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtJolanda | counsellor psycholoog

Therapie Poortvliet - Tholen

Mijn naam is Jolanda. Ik bied psychologische hulp in een veilige landelijke omgeving middels cliëntgerichte therapie, counselling en EMDR.

Behalve gesprekken is er de mogelijkheid om een weekendarrangement te boeken, dit is een all-in pakket met verzorgd verblijf en vier gesprekken. Deze formule biedt de mogelijkheid om ongestoord te werken aan jouw hulpvraag. Er is tijd voor ontspanning, rust en privacy tussen de gesprekken in en inmiddels is gebleken hoe positief en langdurig een weekendarrangement kan uitwerken. Behalve weekendarrangementen zijn andere vormen van verblijf bespreekbaar zoals midweek en/of meerdere weken.

Mijn praktijk is gevestigd op het eiland Tholen, in het buitengebied van Poortvliet. Voor en achter het huis is vrij uitzicht.

Op Tholen
kun je eindeloos wandelen op rustige paden waar je soms geen mens tegenkomt. Kortom, alle ingrediënten om te genieten van de rust, de maaltijden en aan jezelf toe te komen tijdens de gespreksuren. 

Zoveel mensen zoveel verschillen. Ik ga niet uit van een handboek maar ik ga uit van jou.Welkom.

Jolanda

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Diploma voor Counselling en Coaching bij de Academie voor Counselling en Coaching. 
Diploma HBO Jongerencoach 
Certificaat EMDR.
Diploma Relatiecoach
Cursus deskundigheidsbevordering over de gevolgen van georganiseerd en ritueel misbruik. 
Daarnaast trainingen en cursussen op gebied van Traumaverwerking, Zegenend Helpen.

Ik ben aangesloten bij SoloPartners waarmee mijn praktijk voldoet aan de geldende wetgeving rond de Wkkgz.


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Je kunt bij mij terecht voor Stress en burn-out, emotionele problemen, werkgerelateerde problemen, communicatie en conflicthantering, rouw en verlies, klachten van (licht) depressieve aard, identiteit, zelfbeeld, trauma, gevolgen van incest, seksueel misbruik, ritueel geweld.

Op kerkelijk gebied kan er veel in een mensenleven spelen, dan is het fijn te kunnen praten met iemand die bekend is met de kerkelijke kaart in Nederland. Geloof en identiteit zijn onderwerpen die bij mij bekend zijn en een plaats mogen hebben binnen de gesprekken en de begeleiding. 

Wanneer een partner/gezinslid specialistische hulp ontvangt kan er veel spelen binnen de relaties, je kunt jezelf en elkaar behoorlijk kwijtraken. Vaak ontbreekt oog en oor voor jou als partner, ouder of gezin en dit kan te maken hebben met meerdere factoren. In deze situaties kan mijn praktijk een plek zijn waar je jezelf weer kunt horen en voelen, jouw plek weer gaat herkennen en innemen. 

Binnen mijn praktijk is plek voor overlevenden van misbruik, waarbij sprake kan zijn van satanisch ritueel misbruik. Ben ook jij een overlevende van dit onrecht dan staat mijn praktijk voor jou open.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

DIS

PTSS

Stress

Rouw

Verbinden met jezelf en omgeving

Tarieven

Vanaf 1 augustus 2021
Uurtarief individueel            €     82,50
Uurtarief relatiegesprek      €   100,00
EMDR sessie uurtarief        €     82,50

Beeldbellen via de beveiligde lijn van de DUO-app, ook dan geldt het uurtarief van € 82,50.

Arrangement individueel, per 1 januari 2023 € 587,00.
Aankomst dag 1 om 16:00 uur, vertrek dag 3 om 14:00 uur. Dit is een all-in pakket met verzorgd verblijf en vier gesprekken. Tegen meerprijs zijn extra gespreksuren in te plannen. Tevens is verlenging van het verblijf bespreekbaar. Komt u voor het eerst dan word er vooraf een intake gepland op locatie of via beeldbellen om kennis met elkaar te maken en de hulpvraag te verkennen.

Arrangement relatie        € 988,00.
Aankomst dag 1 16:00 uur, vertrek dag 3 14:00 uur. Dit is een all-in pakket met verzorgd verblijf en vier gesprekken. Tegen meerprijs zijn extra gespreksuren in te plannen. Tevens is verlenging van het verblijf bespreekbaar. Komt u voor het eerst dan word er vooraf een intake gepland op locatie of via beeldbellen om kennis met elkaar te maken en de hulpvraag te verkennen.

Verblijf is alleen in combinatie met gesprekssessies.

Openingstijden

Maandag 09:00 - 20:30
Dinsdag 09:00 - 20:30
Woensdag 09:00 - 20:30
Donderdag 09:00 - 20:30
Vrijdag 09:00 - 21:00 (eindtijd bij arrangement)
Zaterdag 09:00 - 21:00 (arrangement)
Zondag 09:00 - 14:00 (arrangement)

Praktijkfoto's

Ligging

Mijn praktijk ligt in Poortvliet.
Ik ontvang mensen uit de regio Poortvliet, Bergen op Zoom, Roosendaal.
Reviews Therapie Poortvliet - Tholen

Hieronder staan reviews over Therapie Poortvliet - Tholen - Jolanda

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 9 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Jolanda bleek in dit geval de oplossing te kunnen bieden middels EMDR

Wanneer je als hulpverlener hulp nodig hebt; wie helpt dan de hulpverlener?

Jolanda bleek in dit geval de oplossing te kunnen bieden middels EMDR.

Ik heb cliënten doorverwezen naar instanties voor EMDR maar had niet gedacht ooit zelf van deze techniek gebruik te zullen maken.

Belangrijk is dat ik bij een ervaren therapeut kom die opgeleid is in EMDR, mij veilig voel en niets extern gerapporteerd wordt.

Persoonlijk vind ik het een meerwaarde dat mijn therapeut christen is. EMDR wordt soms als onchristelijk gezien, dat wilde ik zelf ervaren. Natuurlijk hoef je niet gelovig te zijn om EMDR toe te laten passen; dat is helemaal persoonlijk.

De werkwijze bij Jolanda is dat eerst samen wordt besproken of het probleem/de situatie geschikt is om met EMDR te behandelen. Dat ervaar ik als professioneel en deskundig. Helaas gaan niet alle EMDR therapeuten hier even zorgvuldig mee om. Na het bespreken en verduidelijken van mijn hulpvraag, blijkt dat EMDR zou kunnen helpen.

Ik wil graag omschrijven hoe EMDR mij geholpen heeft en wat ik voelde in een specifieke situatie die mij in mijn werk overkwam;

We hebben drie sessies gedaan in één consult.

Gevoel tijdens de situatie;

In deze situatie voel ik mij overgeleverd, alleen, onzeker en onveilig. Er is sprake van reëel gevaar.

Emotie;

Angst, deze uit zich door een branderig, beklemmend gevoel op de borst en hoofdpijn. De hoofdpijn bevindt zich links in mijn voorhoofd en midden op mijn hoofd.

Het patroon dat ik gedurende mijn leven ontwikkeld heb in heftige (traumatische) situaties is dat ik mijn gevoel uitschakel of volledig negeer en vanuit mijn hoofd rationeel mijn kennis zo optimaal mogelijk benut. Ik doe dit uit zelfbehoud en, soms letterlijk, om te overleven. Soms komen emoties achteraf en ongecontroleerd (trillen, tranen), soms/vaak stop ik ze weg en ga door.

Na 1e sessie;

Mijn borst voelt warm, onderarmen en handen voelen zwaar. Ik voel mijn voeten wat meer op de grond staan. Mijn kaken zijn erg gespannen en nogal op elkaar geklemd, druk op mijn ogen. In mijn hoofd is het een carrousel; er gebeurt veel in mijn brein, alsof dingen van links naar rechts en vise versa gaan. Geen onaangenaam gevoel.

Na 2e sessie;

Mijn kaken voelen nog stijver, mijn borst voelt ontspannen alsof er schone lucht inzit en ik schone lucht adem. Mijn onderarmen, handen, onderbenen en voeten voelen zwaar aan. Voelen ontspannen aan en mijn voeten maken stevige verbinding met de grond.

Ik voel mij kwetsbaar, weet niet wat er gebeurt en ben alert. Ik merk dat ik de controle niet heb maar het voelt goed. Wel maakt mijn alertheid dat er niets verkeerd moet gaan, anders reageer ik. Hoe? weet ik nog niet.

Na 3e sessie;

Mijn kaken zijn los, ontspannen. Ik heb het gevoel dat er de tweede sessie een vleug dampo door mijn borst is gegaan; een aangenaam gevoel. Ik merk dat mijn brein volop in beweging is en heb daardoor een hele lichte hoofdpijn die erbij hoort volgens mij.

Bij het opstaan zijn mijn onderbenen erg zwaar de eerste meters. Ik ben een tikkeltje duizelig maar het voelt goed. Er is iets in proces in mijn brein dat ik niet kan duiden, benoemen maar het is goed. Een omschrijving die het beste past, is dat het voelt als een soort defragmentatie of schijfopruiming.

De dag na het consult:
's Morgens ontspannen wakker geworden. Zo ontspannen dat ik mij niet kan herinneren dit sinds ruim 40 jaar te hebben ervaren. Dus ben ik nog een tijdje blijven liggen.

Mijn kaken zijn vandaag zo ontspannen dat mijn mond geneigd is naar beneden te zakken. Ik voel mij prima!

Zoals iedere dag, heeft ook deze dag zijn uitdagingen die spanning oproepen. Ik merk dat ik vanuit rust dingen aanvlieg en in die rust kan blijven. De dag is nu bijna voorbij en ik voel mij nog steeds prima. Ik ben wel een klein beetje duizelig doordat de carrousel in mijn hoofd doorgaat. Maar dit is goed; er is iets in proces in mijn brein dat ik niet kan verklaren of plaatsen. Het voelt aangenaam dit te ervaren. Er is duidelijk iets aan het veranderen.

De dagen erna;

Na een dag of vijf is voor mij duidelijk dat er een verandering is. De situatie die behandeld is met EMDR kan ik nu zonder lading bekijken. Het is opgeruimd, heeft een plaats gekregen. De EMDR heeft ervoor gezorgd dat ik ook op andere gebieden bewustere keuzes maak.

Ik ben verbaasd over het resultaat en kan iedereen aanraden te onderzoeken of EMDR een oplossing voor jouw/uw probleem kan bieden. Tip: let op of je therapeut gecertificeerd is.

Peter

| 2 jan 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik ben dankbaar voor deze zeer betrokken en deskundige hulpverlener

Ik ben dankbaar voor deze zeer betrokken en deskundige hulpverlener. Absoluut veilig en betrouwbaar. Het weekendarrangement heeft voor mij een duidelijke meerwaarde omdat je dmv een paar gesprekken achter elkaar echt even de diepte in kan gaan. Daarnaast is er een heel hartelijk welkom en is alles op en top verzorgd.

| Harderwijk | 12 jan 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Door jou heb ik weer de kracht gevonden te gaan tekenen

Ik ben niet alleen... door een awful verleden, vol trauma's besta ik nu uit 'stukjes'. Personen/delen/... die mij hebben helpen overleven, de overvloed van intense ellende hebben opgevangen voor mij....
Nu ben ik deze 'delen' steeds beter aan het leren kennen. Tijdens de gesprekken werken we aan het samenwerken met elkaar, overleggen.
Er zijn meewerkende, positieve maar ook destructieve delen waarmee we contact proberen te leggen hoe moeilijk ik dat ook vind.
….
Maar langzaamaan leer, zie en voel ik mij ondanks dat alles, … , mijzelf weer IK worden.
Ik voel eindelijk, ik voel weer momenten van LEVEN.
Mijn leven. Een chaos van intense gedachten en gevoelens.

Je weet het misschien niet Jolanda, maar door jou heb ik weer de kracht gevonden te gaan tekenen en kan ik zo kleine, hopelijk steeds grotere, 'veilige rustplekjes' in mijn hoofd, mijn leven vinden.
Tot ik weer ik ben...
Hoop jullie als lezer, misschien ook wel met een zwaar belast verleden en/of heden, een stuk hoop en moed te geven. Te laten weten, dat er ook al zie en voel je alleen maar eindeloze ellende, duisternis, leegte.... Kom in het licht, jij mag er zijn, je mag praten, vertellen.

| 29 dec 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Zeer goede en betrokken hulpverleenster

Ik ben een aantal jaren geleden bij Jolanda geweest voor zowel individueel als samen met mijn partner. Zeer goede en betrokken hulpverleenster. Ik voelde mij snel op mijn gemak en kijk er met een warm goed gevoel op terug. Ben deskundig geholpen!

| 20 nov 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Snel en blijvend resultaat

De deskundigheid en professionaliteit waarmee ik geholpen ben hebben tot snel en blijvend resultaat geleid. Ik ben integer geholpen. Ik kan deze hulpverleenster warm aanbevelen.

| Tholen | 15 jan 2020
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Bedankt Jolanda!

Ten einde raad kwam ik hier op een donderdagmorgen aan, ik zag het leven niet meer zitten. Na zoveel teleurstellingen en andere verdrietige gebeurtenissen was ik op. Ik zat op een opname bij een GGZ instelling te wachten, maar dat kon weken duren.

Mede door de kerk kwam ik bij Engedi terecht. Wat een verademing... ik ben hier een week geweest, elke dag gesprekken. Zoveel liefde, zorgzaamheid, maar bovenal Gods liefde was hier aanwezig.

We hebben er naar gestreefd om een opname in een GGZ instelling te voorkomen, en dat gaat lukken! Het heeft mij zo geholpen! Bedankt Jolanda! Je bent een topper!

| Hendrik Ido Ambacht | 29 dec 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Enorm goed geholpen

Ik heb op basis van een moeilijke situatie waarin ik voortdurend te maken heb met manipulatie, contact met Engedi gezocht.

Jolanda heeft me enorm goed geholpen. We hebben een fijn gesprek gehad en ik heb echt het gevoel begrepen te worden.

Dank je wel Jolanda voor je kennis en vertrouwen. Ik heb echt het gevoel dat ik weer een stap kan maken en mezelf weer een mooie dag kan gunnen.


| Tholen | 14 aug 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik ervaar dat ik kan herstellen

Wat ik vooral leer van Jolanda is met liefde en compassie naar mijn deelpersonen luisteren en mee overleggen. (Ik heb DIS) Met liefde en compassie omdat Jolanda daar het voorbeeld in geeft.

Zij heeft veel geduld en is deskundig hierin en leert mij zo ook dichter bij God te komen. Het is ook hard werken, maar voor het eerst in een lange geschiedenis met hulpverlening ervaar ik dat ik kan herstellen van een aantal trauma's.

| Bergen op Zoom/Poortvliet | 20 jun 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik kan het iedereen aanraden

Jolanda kreeg voor elkaar wat psychologen vóór haar niet lukten, omdat zij echt compassie toonde.

Ze leerde me op die manier ook compassie te hebben met mezelf en ik ben nu zóveel sterker. Ik kan het iedereen aanraden die vastloopt in oude patronen om hier hulp te vragen.

| 31 dec 2019
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Interview

Lees hieronder het interview met Jolanda .
praktijk


1. Waar zit je praktijk?
De praktijk is gevestigd in Poortvliet op het eiland Tholen. Dat klinkt voor velen ver weg, echter is het op ongeveer 40 minuten afstand van Rotterdam, 30 minuten van Breda.

2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?
Meerdere gebeurtenissen denk ik.. de rode draad hierin is dat ik groeide in het besef dat je een stem mag zijn voor jezelf en een stem mag zijn voor degenen die geen stem hebben.

3. Waarom ben je therapeut geworden?
Om te helpen een stem te vinden, te gebruiken en te zijn, voor jouzelf of anderen. Woorden helpen vormen en vinden diep in jouzelf voor datgene wat onbesproken bleef of moest blijven.

4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?
Dat is vaak het moment van omslag wat ik zie wanneer men de kracht (her)vindt om "te zijn".

5. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?
Het moment dat de zon door het raam heenbrak op het gezicht van de cliënt. Het was een grauwe regenachtige dag. Het moment was bijzonder, ik maakte gebruik van gebed en er werd van binnen iets dieps aangeraakt. Dat moment en de zon erbij is iets waar ik regelmatig aan terug denk en mij ook herinnert aan het feit dat ik niet alleen werk in mijn gesprekskamer. Ik werk samen met een God die bij mensen betrokken is.


leven


1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?
Ik ben deze week begonnen met drank maken van kefirkorrels, zowel melkkefir als waterkefir. Wat een leven zit er in zo'n pot. Dit weekend serveer ik deze drankjes aan mijn cliënten tijdens het weekendarrangement.

2. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?
Ik heb eigenlijk al veel dromen verwezenlijkt en mijn praktijk kunnen uitbreiden met mogelijkheden die zorgen voor mooie resultaten in iemands leven. Ik hoop dit over vijf en tien jaar nog steeds te doen en zo te helpen om de dromen van anderen dichterbij te laten komen. Iets waar ik blij van word.

3. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?
Ik heb een moestuin en plantenkas en zorg zo voor eigen oogst. Aardig wat werk, sommige gasten tijdens een weekendverblijf vinden het leuk om daarin mee te helpen, dat mag altijd.
Koken heeft mijn hart, meestal vegetarische keuken.
4. Waar word jij blij van?
Van liefde, aanvaarding, gerechtigheid ontvangen en delen.

5. Heb je een partner en/of gezin?
Ik ben getrouwd, heb twee al uitgevlogen kinderen en een kleindochter.

6. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?
Verhelderend, krachtig en bevestigend.


inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?
Jezus, de Zoon van God.

2. Jouw favoriete film en waarom?
Weg van jou. Dit gaat over een jonge vrouw die naar Zeeland gaat voor een opdracht van haar werkgever en in een totaal andere cultuur komt dat zij kent. Er zit veel in die film wat ik herken.

3. Jouw favoriete spreuk / quote?
"Ik Ben Die Ik Ben."

4. Wat is jouw missie?
In mijn bestemming wandelen, zo kan ik zijn wie ik ben. In de kracht van God.

5. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?
Kom zoals je bent.


counsellor psycholoog - Poortvliet - Jolanda

Contact met Jolanda

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht