Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Carola | Psycho-sociaal therapeut & life-coach - EMDR

Psycho-sociaal therapeut & life-coach - EMDR - Nieuwegein - Carola
Therapie Nieuwegein
Lingestraat 20
3433 BH Nieuwegein
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Nieuwegein

Ben je ook een onzekere perfectionist? Zeg je te vaak “ja” waar je “nee” bedoelde? Ben je op zoek naar meer zelfvertrouwen om vanuit balans & rust je grenzen aan te kunnen geven?
 
Dan kan mijn lichaamsgerichte-psychotherapie, (trauma)therapie of coaching je helpen weer steviger in je schoenen te komen staan, omdat het soms verhelderend is te weten wáárom je nog steeds in je valkuil beland en te ervaren hoe je er uit komt en uít kunt blijven.

Bewustzijn, grenzen, verbinding, balans, stevigheid, autonomie zijn de kernwoorden van mijn begeleiding.


Stressklachten

Als je lichaam en geest niet meer in verbinding zijn kun je veel ontregeling ervaren van je lichaam zoals; onrust, slecht slapen, (veel) piekeren, emotionele labiliteit, niet meer tegen drukte kunnen. Als reactie daarop ontstaat vaak gevoelens van machteloosheid en controle verlies, waardoor je merkt dat je nog meer in de “controle stand” komt.

Dan is het tijd om deze stressklachten serieus te nemen en er mee aan de slag te gaan. Daarom bied ik je een kosteloos kennismakingsgesprek om te zien of er een "klik" is om samen een begeleidingsdoel te formuleren en ook te gaan bereiken.

In mijn therapie kijken we eerst waar je nu staat, langs welke obstakels je hebt te gaan, welke hulpbronnen jou kunnen helpen om zo te komen naar daar waar jíj zijn wilt!

Door middel van bewustwording van je afweermechanisme, wáárdoor deze getriggerd worden, met wélk effect in jezelf en op jouw omgeving. Om zo een andere meer passende beweging te gaan maken. Waardoor je wel in contact met je gevoel kan blijven en zo weer de regie over je leven terug krijgt!


Therapie

In mijn praktijk bied ik aan: Coaching, Traumatherapie, Psychotherapie, EMDR en systeemopstellingen 1 op1 aan. Dit alles met het doel om jou weer te kunnen laten vertrouwen op je eigen gevoel waardoor je zelfverzekerd je eigen keuzes kunt maken. Omdat je ervaren hebt hoe jij je eigen grenzen kunt bewaken!


Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakings gesprek.

Carola

Mededeling inzake corona-pandemie

Officieel zijn er geen Corona maatregelen meer. Maar zoals je zou mogen verwachten ga ik ook hier gedegen en profesioneel mee om. Kortom om ik zorg er dagelijks voor dat er schoongemaakt wordt en regelmatig gelucht zodat ook op dit gebied het een fijn leerklimaat is.

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Opleidingen:
 •  Verpleegkundige-A (BIG- geregistreed)

 •  NLP Master 

 •  Mediumschap 1&2 (Spirit Talks) 

 •  Stromend door de overgang 

 •  Psychopathologie

 •  Traumacoach 

 •  Train de trainer 

 •  Traumatherapie 

 •  EMDR
 •  Familie opstellingen


Registraties

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

De 5 meest voorkomende klachten waarmee mensen in mijn therapie praktijk binnen komen zijn:
 1. Overspanning en Burn-out klachten
 2. Stress klachten die bij nader inzien gerelateerd zijn aan onverwerkte heftige ervaringen in het verleden (PTSS)
 3. Onzekerheid/ te weinig zelfvertrouwen vaak in combinatie met een laag zelfbeeld.
 4. Mensen die "het niet meer weten hoe ze het anders moeten doen in hun leven" en uit de "overlevings modus" willen en "gewoon" willen leven!
 5. Moeilijk "nee" tegen een ander kunnen zeggen, moeite hebben om hun grenzen aan te geven

Tarieven

De intake (1e gesprek) heeft een tarief van € 141,- en daarna is iedere sessie € 104,50. 

Omdat ik aangesloten ben bij de VBAG komt de begeleiding mogelijk deels in aanmerking voor vergoeding via je aanvullende (zorg)verzekering. Informatie hierover kun je vinden op de website : Zorgwijzer of via je eigen zorgverzekering.

Mijn therapie valt onder: "Alternatieve zorg" en wordt genoemd: Natuurgeneeskunde/ Psychosociaal en de prestatie code ervan is: 24511.

 

Indien je klachten werk gerelateerd zijn is het mogelijk om een offerte op te stellen om deze bij jou werkgever in te dienen. Bij zakelijke coaching gelden er andere tarieven. 

Openingstijden

Maandag 08.45- 17.30 uur
Dinsdag 08.45- 17.30 uur
Woensdag 08.45 - 17.30 uur
Donderdag 08.45- 17.30 uur
Vrijdag 08.45- 17.30 uur
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Praktijkfoto's

Ligging

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Interview

Lees hieronder het interview met Carola .
praktijk


1. Waar zit je praktijk?
Mijn praktijk staat in Nieuwegein, in het pittoreske Vreeswijk. Mijn praktijk is een losstaand gebouwtje achter in onze tuin met de voordeur aan de straat kant, uitkijkend op het parkje naast ons huis. En 4 minuten lopen naar de Lek, waardoor sommige cliënten voor of na de sessie nog even lekker uitwaaien aan de dijk.

2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?
De 3 gebeurtenissen die een grote verandering in mijn leven hebben gegeven zijn: op kamers gaan in Utrecht vanuit 's Hertogenbosch om te starten met de verpleegkundige opleiding en daar mijn huidige man ontmoeten. De geboorte van mijn, nu volwassen, 2 kinderen, die mij moeder maakte. Wat een prachtige ervaring en wat heeft het mijn wereld op zijn kop gezet. En onze verhuizing vanuit het centrum van Nieuwegein naar Vreeswijk. Naar een heerlijk huis in een groene omgeving met een zalige uitwaai mogelijkheid binnen handbereik.

3. Waarom ben je therapeut geworden?
Zoals vele collega's heb ook ik flink wat op te ruimen gehad in mijn leven en gaande dat proces merkte ik dat ik het mij meer voldoening gaf om mensen van hun geestelijke wonden af te helpen ipv hun letterlijke wonden die ik in het ziekenhuis verzorgde. En daarnaast vond ik het zo fijn dat er "ineens" logica, en dus een uitweg, zat in hoe ik mij voelde dat ik dat vooral ook aan anderen wilde terug geven. Ik bedoel het verschil tussen leven en overleven. En dat gun ik iedereen die nog steeds in de overleef-stand staat. Want hoe fijn is het, dat je ondanks alle hectiek in de wereld, in ieder geval op jezelf kunt blijven vertrouwen. En als je dat ook even kwijt bent, in ieder geval weet hoe je daar mee weer in contact kunt komen.

4. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?
Er is niet 1 ervaring die er uit springt maar het meest bijzondere moment vind ik steeds weer als cliënten, al is het even, in contact komen met dat deel van hun zelf wat weet/ voelt dat het klopt. Gewoon omdat het "goed voelt" op een dieper niveau. Waarmee ze meteen hun belangrijkste instrument in zichzelf (weer) hebben ontdekt.


leven


1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?
In een kringloop winkel rond gesnuffeld wat ik er aan schatten weg kon halen. En daarmee ontdekken hoe ik van iets ouds weer iets leuks en bruikbaars kan maken door er wat eigen creativiteit aan toe te voegen. Daar kan ik erg blij van worden.

2. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?
Over 5 jaar zie ik mij zelf nog steeds hier in Vreeswijk wonen met mijn man. En dan werk ik nog steeds in de praktijk. Wel neem ik wat vaker vrij om te reizen naar de landen en plaatsen die ik nog graag wil ontdekken en waar ik mij graag laat onderdompelen in hun cultuur.

3. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ben graag druk en bezig dus veel grote en kleine klussen in en om het huis doe ik graag. Tuinieren vind ik heerlijk, is voor mij meditatief bezig zijn met alleen maar het onkruid er uit halen en daar mee ook mijn hoofd leeg maken. Naast haken, kringlopen, wandelen, fietsen en "mijn neus achter na" neem ik ook zeer regelmatig de tijd om te mediteren om zo weer tot mezelf te komen. En vandaar uit de rust en ruimte in mezelf weer te voelen.

4. Heb je een partner en/of gezin?
Mijn man en ik zijn al 34 jaar samen. En zo als dat volgens mij gaat in (liefdes) relaties met de bekende ups en downs. We hebben 2 volwassenen en uit huis wondende kinderen die hun weg aan het vinden zijn in deze roerige wereld. Het was dus ook een bewuste stap om een ander huis te kopen en om daar samen ons nieuwe thuis van te maken. Om zo verder te gaan met de 2e helft van ons leven.5. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?
Ik heb zeker flink wat coaching en diverse therapie vormen ondervonden. En bijna allemaal "alternatieve" therapieën die in mijn ogen niet in de bekende hokjes/ problemen denken maar meer in uitdagingen en uitwegen. En daar komt mijn praktische kant dan ook weer naar voren, ik wil er wel wat mee kunnen in de vorm van handvatten die meteen "kloppend" voelen. Ik had een flinke klus te klaren om mijn denk/ reactie patronen, de erfenis uit mijn verleden, te ontdekken en die om te kunnen buigen zodat ik uit de "slachtofferrol" kon stappen om vanuit 'verantwoordelijkheid voor/met mezelf' mijn eigen leven kon vorm gaan geven.


inspiratie


1. Jouw favoriete spreuk / quote?
"Als het klopt komt het binnen"

2. Wat is jouw missie?
Mijn missie is dat iedereen weer op zichzelf kan vertrouwen!

3. Wat is jouw superkracht?
Superkracht??? Wat ik zelf wel een zeer helpende kracht vind is: Ik blijf "erbij" als het lastig word voor de ander, zonder het over te nemen.

4. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?
Ik hoop dat mensen niet stoppen met zoeken naar hun eigen geluk. Dus zorg dat je iemand vind die je daar in kan "helpen" stappen vooruit te maken, waarvan jij aanvoelt dat dit passend is op dit moment voor jou!


Psycho-sociaal therapeut & life-coach - EMDR - Nieuwegein - Carola

Contact met Carola

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten