Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Birgitta | Jungiaans Analytisch therapeut

Jungiaans Analytisch therapeut - Feerwerd - Birgitta
Therapie Feerwerd - Westerkwartier - Groningen
Meedenerweg 3 B
9892 PA Feerwerd
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Feerwerd - Westerkwartier - Groningen

Ik ben Birgitta. Ik heb me gespecialiseerd in de Jungiaanse Analytische therapie, dat heeft mij geleerd om op het diepste niveau met mensen te kunnen werken. 

Hoe komt het toch dat je in jouw leven, tijdens jouw werk, tijdens jouw contacten met collega’s, in jouw (liefdes)relaties steeds weer tegen dezelfde problemen aanloopt? De conflicten of strubbelingen zijn soortgelijk. Hoe kan dat?

 

Ieder mens wordt aangestuurd door zijn gevoelens, gedachten en emoties. Je denkt deze allemaal te kennen en daarmee het hele palet van jouw persoonlijkheid in kaart te hebben. Dat is echter niet het geval, want ons gedrag wordt voor negentig procent aangestuurd door onbewuste drijfveren.

In ons onbewuste is alles opgeslagen wat wij in ons leven, in onze jeugd, hebben meegemaakt. Gebeurtenissen die de basis vormen – zonder dat we ons daarvan bewust zijn - van ons handelen in het hier en nu. 

 

Zicht krijgen op die patronen die zijn ontstaan doordat er geen ruimte was voor ons gedrag of ons talent, dat is het doel van de Jungiaans Analytische therapie. We gaan de ‘diepte’ in om onze patronen te leren kennen zodat we onze verdrongen pijn kunnen helen waardoor je niet langer in soortgelijke situaties terechtkomt. Want, voordat je ze bewust bent kan je dagelijkse werk, je partner, kinderen of voorbijgangers een bepaalde oude, onbekende pijn in jou aanspreken waardoor je in aanpassing en 'oud gedrag' schiet.

 

Waardoor zijn situaties ‘onbewust’ geworden? Situaties kunnen te pijnlijk zijn om te dragen en daardoor heb je ze verdrongen. Nieuwe situaties grijpen echter op die oude pijn aan en door ze terug te halen heel je jezelf en kan je, zoals Jung zegt: worden wie je in wezen bent’.


Hoe ga ik te werk?

Jij, als cliënt, staat centraal in de therapie. We praten met elkaar, door middel van mijn vragen aan jou, ontdekken we wat jouw levensthema en de daarbij behorende vragen zijn. Ik besteed aandacht aan jouw ouders, jouw gezin van herkomst zodat je zicht krijgt op de patronen die je ontwikkeld hebt en de oordelen die je hebt opgepikt. 

Om zicht te krijgen op jouw levensthema en dat wat jouw bepaald heeft maak ik in de therapie gebruik van actieve imaginatie en andere werkvormen zoals dromen en tekeningen. Hierbij nodig ik je uit om te ervaren wat je als kind hebt meegemaakt, de boosheid, de onmacht zodat je op een nieuwe eigen manier naar jezelf kunt gaan kijken. 

Tijdens de therapie is jouw onbewust aan het woord. Het onbewuste bestaat uit gevoelens, gedachten en herinneringen die ooit bewust waren, maar die je wellicht omdat ze te pijnlijk of te bedreigend waren, hebt verdrongen. 


Wat anderen vonden:

 

Duizendmaal dank voor de waardevolle sessies die achter me liggen. Ik kwam bij jou met de vraag ‘wat is mijn missie?’ om vervolgens jaren oude en opgestapelde pijn en verdriet – waarvan ik niet meer wist dat ik er last van had – letterlijk een nieuw plekje te kunnen geven. Dit was precies wat ik nodig had om weer van mezelf te leren houden.

Jouw liefdevolle, zachte, rustige, planmatige aanpak waarbij je zonder oordeel luisterde alsof de tijd niet bestond, was als water in de woestijn. (Inger).

 

Met en door jou vind ik woorden voor dát wat in mij speelt en altijd al speelde. Door jouw kennis en empathie voelt het als samen uitzoeken wat er speelt en dat maakt het soms pittig maar zeer verhelderend en helpend (Robert).


Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

WO Psychologie (afgerond in richting Gezondheidspsychologie).

Vervolgens, vijfjarige opleiding tot Jungiaans Analytisch therapeut aan Academy Depth Psychology (voorheen Jungiaans Instituut Nijmegen).


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Zie bovenstaande omschrijving.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

1. Werkgerelateerde problematiek. Veelal burn-out. Uitwerken van mogelijk dieperliggende persoonlijke oorzaken.

2. Ophelderen van oude patronen die zijn terug te voeren tot het gezin waar de client uit komt. Bijvoorbeeld: de cliënt kan in zijn/haar jeugd zijn gaan zorgen voor ouders of één van de ouders, zonder dat de cliënt zich hiervan bewust is. Maar, het feit dat het is gebeurd belemmert het functioneren in het hedendaagse leven.

3. Vragen rondom (het autenthieke gedrag van) de eigen persoon. Meestal in relatie tot de sociale omgeving. Partnerrelatie.

4. Leren onderscheiden waar jouw verantwoordelijkheid eindigt en die van een ander zich bevindt.

Tarieven

€ 85,- per sessie van 60 tot 90 min. (particulieren).
Wanneer de opdracht via de werkgever loopt is het tarief € 115,--.

Het aantal sessies valt niet met zekerheid te voorspellen. De ervaring leert dat het om minimaal tien sessies gaat.

Wanneer je beschikt over een aanvullende verzekering is er veelal sprake van een gedeeltelijke vergoeding.
Eventueel kan de therapie ook omschreven worden als 'persoonlijke ontwikkeling' of 'coaching'.


Openingstijden

Maandag 09:00 - 17:00
Dinsdag 09:00 - 17:00
Woensdag 09:00 - 17:00
Donderdag 09:00 - 17:00
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten