Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Natasja | Lichaamsgericht - en Psychosociaal therapeut

Lichaamsgericht - en Psychosociaal therapeut - Amsterdam - Natasja
Therapie Amsterdam bij kinderwens, vruchtbaarheidsproblemen
Tweede Oosterparkstraat 227 c
1092 BL Amsterdam
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Amsterdam bij kinderwens, vruchtbaarheidsproblemen of ongewenst kinderloos

Kinderwens

Een kinderwens is zo vanzelfsprekend: “Als ik later groot ben, word ik moeder. Dan wil ik een jongen en een meisje”. Maar wat nou als zwanger worden niet lukt, of als de zwangerschap eindigt in een miskraam? Of als je kinderwens onvervuld blijft en je moet leren omgaan met ongewenste kinderloosheid?

Het wel of niet krijgen van kinderen heeft een grote impact op je leven, je gevoel en je identiteit. Soms is een kinderwens zo sterk dat het al je gedachten en emoties bepaalt. Als je worstelt met je kinderwens, verminderde vruchtbaarheid of kinderloosheid - op welke manier dan ook - kun je vastlopen.

 • Is je kinderwens zo sterk dat het je leven beheerst?
 • Lukt het maar niet om zwanger te worden?
 • Is er sprake van onbegrepen verminderde fertiliteit, endometriose, PCO/PCOS of  het syndroom van Asherman?
 • Ben je benieuwd naar wat fertiliteitsmassage voor je kan betekenen?
 • Ben je bezig met behandelingen als KI, IUI, IVF, ICSI, KID, MESA/PESA, eiceldonatie of ovulatie-inductie en valt het je zwaar?
 • Ben je uitbehandeld, ongewenst kinderloos en weet je niet hoe je verder moet?
 • Staat je relatie onder druk door de kinderwens?
 • Heb je een miskraam, meerdere miskramen of een abortus gehad en weet je je geen raad met het verdriet?
 • Heb je een kinderwens, maar geen partner en verlang je naar steun tijdens een behandeltraject?
 • Heb je een trauma opgelopen door een gebeurtenis tijdens een vruchtbaarheidsbehandeling of -onderzoek?
 • Ben je het vertrouwen in je lichaam kwijt of voel je je minder vrouw of man?
 • Lijkt de hele wereld te bestaan uit blije gezinnen en voel je je verdrietig, eenzaam of onbegrepen

Herken je jezelf hierin? Je bent niet alleen
! Als psychosociaal therapeut en ervaringsdeskundige heb ik al veel mensen kunnen helpen met deze vraagstukken.

Hoe ziet de therapie eruit?
Als massage- en psychosociaal therapeut ben ik bij de therapie niet gebonden aan een standaardaanpak. Door mijn brede opleiding kan ik uit meerdere vaatjes tappen. Fertiliteitsmassage is vaak een onderdeel van de behandeling. Maar hoe ik uiteindelijk te werk ga, hangt af van jouw hulpvraag en behoeften. Geen situatie is hetzelfde en geen mens is gelijk!

Bij mij volg je een kortdurend traject: ga uit van zes tot twaalf sessies.
We starten met een gratis kennismakingsgesprek van een half uur. Zo kan jij bepalen of je verder wilt en ik kan beoordelen of ik jou daadwerkelijk kan helpen. De daaropvolgende sessies duren 75 tot 90 minuten.
De eerste sessie is een uitgebreide intake. We stellen in alle rust vast waar de pijn zit, wat de context en de triggers zijn en we bepalen wat jouw doel is. Zo maken we een behandelplan. De eerste drie sessies bestaan voornamelijk uit praten. In latere sessies kan ik werken met technieken uit verschillende stromingen, zoals neurolinguïstisch programmeren (NLP), oplossingsgerichte psychologie, visualisaties en lichaamsgerichte therapie. Denk hierbij aan viscerale massages die verklevingen losmaken en positief werken op de doorbloeding van de baarmoeder. De aanraking kan je ook helpen om beter in contact met je lichaam te komen.

Fertiliteitsmassage

Fertiliteitsmassage is een zachte, viscerale massage, die zich richt op het gebied rond de buik, onderrug, baarmoeder en darmen. De organen in dit gebied bewegen de hele dag. Zo stijgen en dalen je nieren bij iedere ademhaling een paar centimeter, bewegen je darmen voortdurend en maken je eierstokken een draaiende beweging. De bindweefselstructuren in je buikholte, waarin de organen zich bevinden, staan allemaal met elkaar in verbinding. Fertiliteitsmassage maakt dit bindweefsel zachter, maakt verklevingen los en stimuleert de doorbloeding van je baarmoeder en eierstokken.

 

Naast de positieve lichamelijke effecten van fertiliteitsmassage, is het ook een weldaad voor je geest. Het aanraken van je buik  – de buik die jou zo kwetsbaar maakt – geeft een diepe ontspanning en helpt je om emoties los te laten. En je weet het ongetwijfeld: ontspanning is voor alles goed. Óók bij een kinderwens. 

 

 

Online therapie

Zoom
Wil je liever vanuit je eigen huis spreken vanwege tijdsbesparing of ziekte dan kan dat. Via videogesprekken kunnen alle sessies gevoerd worden. 

De gesprekken via zoom zijn identiek aan de live sessies en kennen ook dezelfde opbouw. Het is een goede oplossing waarbij we nog steeds gebruik kunnen maken van alle technieken die ik kan aanbieden, zelfs viscerale massage, via zelfmassage.


Mededeling inzake corona-pandemie

Ten behoeve van wederzijdse veiligheid zijn aanpassingen en maatregelen nodig, die ik hieronder uiteen zet. Ik volg hierin de richtlijnen van het RIVM en de beroepsvereniging LVNT.
 

 • Zoals gewoonlijk werk ik op afspraak. De planning van de sessies is zodanig, dat ik tussen iedere cliënt een half uur pauze heb om alle hygiënische maatregelen te kunnen uitvoeren voor ontvangst van de volgende cliënt.
 • Kom dus op tijd, maar ook niet te vroeg. Op deze manier vindt er geen overlap plaats tussen het komen en gaan van cliënten.
 • Als je de behandelruimte binnenkomt, schudden we geen handen en zal ik je vragen jouw handen te desinfecteren. Ik reik je daartoe een desinfectiemiddel aan.
 • Ikzelf zal de deur open- en dichtdoen, zodat je de handgreep niet hoeft aan te raken.
 • De ruimte is zo ingericht, dat het mogelijk is 1,5 m afstand te houden.
 • En heel belangrijk! Kom niet bij symptomen als hoesten, niezen of koorts of andere klachten die op een besmetting kunnen duiden. 

 

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

 • Psychosociaal Therapeut aan De Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam, 4 jaar post-hbo
 • Womb and Fertility Massage Therapy te Londen, 1 jaar
 • Psychopathologie en diagnostiek
 • Akademie voor Massage- en Bewegingstherapie te Amsterdam, 4 jaar, post-hbo
 • IBCT Relatietherapeut bij StressWise Academy te Hilversum
 • Medische Basiskennis conform Plato-eisen
 • Masterclass Avi Bahat-methode
 • Wet- en Gezondheidsethiek
 • Communicatie en interactie
 • MSDT voor de Torso onder leiding van Brian Utting
 • Visceral and Abdominal Massage onder leiding van Brian Utting
 • Integratieve Coach
 • Psychotherapeut i.o. aan De Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam

 Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Als zwanger worden niet vanzelf gaat, zijn meerdere vruchtbaarheidsbehandelingen mogelijk. Daar begin je meestal pas aan na een periode van proberen, hopen en teleurstelling. Als je dan een KI-, IUI-, IVF- of ICSI-traject ingaat, kan dat een zware wissel op je trekken. De hormonen gieren door je lijf en soms herken je jezelf niet meer. Of je partner herkent jou bij vlagen niet meer.

Begeleiding door een deskundige bij een fertiliteitstraject kan je helpen om het goed te doorstaan en te verwerken. Ik ben een ervaren lichaamgerichte-, relatie- en psychosociaal therapeut, die daarnaast ook ervaringsdeskundig is.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

Endometriose
Vervroegde Overgang
PCO/PCOS
Asherman
Eenzaamheid
Rouw

Tarieven

Integratieve therapie
Het kennismakingsgesprek duurt maximaal een half uur en is gratis.

Vervolgconsulten duren ongeveer 75 tot 90 minuten en kosten 95 euro. Je volgt bij mij een kortdurend traject van zes tot twaalf sessies. Ik ontvang je in mijn praktijk in Amsterdam-Oost of werk via Zoom. De gesprekken vinden één keer per één of twee weken plaats.


Adviesgesprekken
Wil je meer duidelijkheid voordat je aan een ivf-traject begint? Zijn er tijdens een vruchtbaarheidstraject vragen ontstaan? Heb je behoefte aan tips voor een gezonde leefstijl?

Via Zoom hebben we een eerste gesprek van maximaal 45 minuten voor al je vragen. Daarna komt er een vervolggesprek van vijftien minuten. De totale kosten bedragen 85 euro.


Relatiegesprekken

Het krijgen van kinderen, maar ook het niet, of moeizaam krijgen van kinderen heeft een enorm effect op je relatie. Het is belangrijk om met elkaar te blijven communiceren, hoe lastig dit ook is. Deskundige hulp kan je hierbij helpen. Relatiegesprekken kunnen zowel in mijn praktijk als via Zoom plaatsvinden en duren een uur. De kosten hiervoor bedragen 150 euro.

Vergoedingen
Als je een aanvullende verzekering hebt, wordt de therapie in 2023 door veel zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. De behandelingen vallen dan onder complementaire, of alternatieve zorg en worden erkend als natuurgeneeskunde of psychosociale zorg.

Check het zelf bij je zorgverzekeraar! Sommige werkgevers voorzien in een gehele of gedeeltelijke vergoeding, vraag ernaar bij je werkgever.

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag -
Woensdag 9.00 - 18.00 (vanaf 14.00 alleen via zoom)
Donderdag 9.00 - 20.00
Vrijdag 9.00 - 18.00
Zaterdag 9.00 - 13.00
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Therapie Amsterdam bij kinderwens, vruchtbaarheidsproblemen

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Amsterdam bij kinderwens, vruchtbaarheidsproblemen - Natasja

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 2 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Weer rust in mijn lijf

In 3 jaar van allerlei vruchtbaarheidsbehandelingen, 4 IVF’s en 4 miskramen. Was ik moegestreden, verdrietig en ik durfde geen IVF meer aan.

Gelukkig ben ik toen naar Natasja gegaan, via de fertiliteitsmassages kwam er weer rust in mijn lijf.

Zij heeft me ook door de 5e IVF begeleid en toen ik deze keer weer zwanger werd, heeft ze me tot en met de 12e week begeleid met visualisaties. Ik ben zwanger gebleven.

| Amsterdam | 12 sep 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een veilige en warme bedding

De sessies bij Natasja hebben me grip gegeven op ingrijpende live events. Natasja’s psychologische, lichaamsgerichte en holistische aanpak passen mij als een jas.

Daarbij de veilige en warme bedding, die Natasja creëert, maken dat ik mijn kracht en regie heb teruggevonden.

| Amsterdam | 24 aug 2023
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten