Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog
Relatie- en individueel therapeut / Supervisor - Havelte - Anne-Maeike
Systeemtherapie Havelte
Leeuwerikweg 44
7971DT Havelte
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtAnne-Maeike | Relatie- en individueel therapeut / Supervisor

Systeemtherapie Zwolle & Supervisie Havelte

Hallo geïnteresseerde,

Je kijkt bij mijn pagina om een specifieke reden. Je ervaart problemen en daar wil je wat aan doen. Contact met familie en vrienden leveren niet genoeg continuïteit of deskundigheid. Of je wilt niet delen met je omgeving wat je bezighoudt. Daarom zoek je een therapeut die je verder kan helpen.

Je zoekt omdat je merkt dat je last hebt van je manier van reageren, hetzij op jezelf en-of op anderen. Je hebt gevoelens die je moeilijk kunt plaatsen, bijvoorbeeld angstig, boosheid of je kampt met een aanhoudend gevoel te falen.

Je voelt je eenzaam, je durft niet van een ander te houden, je hebt last van gebrek aan vertrouwen in jezelf en ook in anderen. Sommige mensen maken ervaringen mee die diep in hun leven ingrijpen. Door bijvoorbeeld ziekte of ongeluk of doordat mensen over je grenzen van integriteit gegaan zijn, of over je fysieke grenzen.

Mensen kijken terug op hun verleden en kijken naar hoe dit hen beïnvloedt in het nu en in keuzes naar de toekomst. Negatieve ervaringen overschrijven datgene dat goed en helpend was.

Verledens laten zich niet veranderen maar wel de manier om ze te hanteren. Door naar jezelf te kijken en naar de situatie waarin je je bevindt. In deze situatie bevinden zich belangrijke anderen. Die maken deel uit van je leven en jij van hun leven.

Dit gegeven is altijd in mijn denken aanwezig. Het gaat er niet om dat jij schuld wijst, al helemaal niet dat ik dit doe, maar het kan je helpen jezelf in een gehele context te zien. Te ontdekken hoe dit jou bepaalt en jij dus ook weer anderen.

Wat je wilt is dat je van nare gevoelens, gedrag en denken afkomt. Dit mag je gerust vertalen in dat je verder wilt komen.

Ik beloof je dat ik je metgezel ben, die zoekt naar wat te vertrouwen is voor je, die met je ontrafelt waarom je je voelt zoals je je voelt, die stappen zet. Ik ben eerlijk, direct ook, en ik sta ten alle tijden naast je.

Neem gerust contact op wanneer je je daartoe uitgenodigd voelt,
Met vriendelijke groet,

Anne-Maeike


---
Naast therapie en relatietherapie voor cliënten, verzorg ik Als HBO- en als Mastersupervisor  almeer dan twintig jaar supervisies. Kijk voor meer info hierover onder het kopje "specialisaties".
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Contextueel therapeut: Master Contextuele Benadering
Systeemtherapeut:       Nederlandse Vereniging voor Relatie en Gezinstherapie
Supervisor:                   Landelijke Vereniging Supervisie en andere Begeleidingsvormen. 

In eerdere werkzaamheden werkte ik in de jeugdhulpverlening, in het maatschappelijk werk. Later als docent bij sociale studies in het HBO-onderwijs.
Mijn huidige werkzaamheden zijn bij de Masteropleiding Contextuele Benadering aan de CHEde als supervisor.
Dit alles naast mijn praktijk die ik startte in 1990.

Mijn geboortejaar is 1960.


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

SUPERVISIE nodig?

 

Ik ben lid van De LVSC onder nummer JOO-001.

Zin in supervisie? Zin in aandacht voor je zelf, voor het mooie van je beroep en daarbij ook de lasten die het kan geven? Zoek je naar je sterke punten en wil je verkennen waar je iets kunt toevoegen op wat je al kunt?

Als HBO- en als Mastersupervisor verzorg ik meer dan twintig jaar supervisies. Je kunt met mij veel kanten op zolang in je als hulpverlener werkt met individuen, relatie en vooral gezinnen, gezinnen in al hun facetten. Jonge gezinnen met kleine kinderen, gezinnen met pubers, samengestelde gezinnen, gescheiden gezinnen en allerlei andere vormen.

Naast ervaring als supervisor werk ik sinds meer dan dertig jaar als maatschappelijk werk en in de relatie- en gezinstherapeut. Mensen, relaties en hoe deze te beïnvloeden, heeft me altijd geboeid in dit spannende en soms weerbarstige beroep.

 

Wanneer je wilt komen: weet je van harte welkom.

 

Ook voor SKJ -registratie of herregistratie.

‘Als de reflectie wordt begeleid door een supervisor die geregistreerd is in het supervisorenregister van LVSC, NIP, NVO of NVRG dan kun je een reflectieverklaring invullen, die je downloaden in Mijn SKJ. Deze verklaring dient door je supervisor te worden ondertekend.

 

In je herregistratieperiode van 5 jaar moet je minimaal 60 uur reflectie volgen. Dat is gemiddeld 12 uur per jaar. Het is de bedoeling dat je regelmatig reflecteert om zo je vakbekwaamheid op peil te houden. We adviseren dan ook om deze 60 uur zoveel mogelijk over 5 jaar te verdelen. Als richtlijn kun je aanhouden dat je per jaar 6 reflectiebijeenkomsten hebt van 2 uur per keer. De minimale duur van een reflectiebijeenkomst is 1 uur. Voor ieder uur gevolgde reflectie wordt 1 punt geteld voor je herregistratie’.

 

Gevonden 06-11-2022

SKJ/informatiebank.skjeugd.nl/vragen/?_faq_filter=herregistratie-jgp

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

1. overwegen te gaan scheiden

2. omgaan met seksualiteit en intimiteit

3. omgaan met de verhouding werk - prive - sociaal leven er moet zoveel: relatie-burnout

4. verschillende opvoedstijlen hebben en spanningen die eruit voortvloeien

5. communicatieproblemen als gevolg van verschillende verwachtingen: het valt tegen

6. spanningen die op de relatie inwerken die van buitenaf komen; hoe treden we dit tegemoet?

7. omgaan met vroeger gemaakte levenskeuzes zoals scheiden en de gevolgen voor het nu, met name met de kinderen

8. wat je zelf bezighoudt in je relatie - wat hierboven niet staat - het is een lijstje waarmee ik je niet tekort wil doen

Tarieven

100 euro per sessie per uur. 

De gesprekskosten voor therapie zijn deels terug te vragen bij je zorgverzekeraar. Het bedrag bedraagt 40 tot 50 euro per gesprek met een maximum per jaar. Let wel dat je boven basis verzekerd moet zijn wanneer je wilt declareren. Meer informatie vind je bij www.nvpa.org

Openingstijden

Maandag ja
Dinsdag ja
Woensdag ja
Donderdag ja
Vrijdag ja
Zaterdag nee
Zondag nee

Ligging

Mijn praktijk ligt in Havelte.
Ik ontvang mensen uit de regio Havelte, Meppel, Hoogeveen, Zwolle.Reviews Systeemtherapie Havelte

Hieronder staan reviews over Systeemtherapie Havelte - Anne-Maeike

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 6 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Erg geholpen

Ik was erg bang voor functioneringsgesprekken: zou ik falen, afgaan, negatieve kritiek krijgen? Ik liep wel tien keer langs mijn werkgever.

Na gesprekken met Anne-Maeike kwam ik met mijn kwetsbare kant in contact, het kleine meisje die bang is voor afwijzing. Ik ben ook bang voor succes, merkte ik.

Met humor maar ook met duidelijke uitleg ben ik erg geholpen. Een evaluatie vind ik niet echt leuk - maar ik vermijd het niet langer. Het geeft zo veel rust.

| Kampen | 24 feb 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Goede hulp gehad

Wij hebben aan Anne-Maeike een goede hulp gehad bij het nemen van enkele lastige beslissingen waar we zelf niet uitkwamen. Anne-Maeike stelde gerichte vragen en kwam zo duidelijk tot de kern van het probleem.

Ze sloeg de spijker op de kop; weet de gevoelige plekken te benoemen om zo de knelpunten in beeld te brengen en hier goed over te praten. Ze luistert goed en dit geeft een vertrouwd gevoel om open te zijn. Wij kunnen weer verder!


| 20 nov 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een fantastische therapeut

Ik vind Anne-Maeike een fantastische therapeut, omdat ze mij ontzettend goed begrijpt en aanvult.

Ik echt het gevoel heb dat zij oprecht naar mij luistert en mij wilt helpen, en ze ook buiten serieuze gesprekken een band met je opbouwt. Waardoor er ook ruimte is voor een grapje of een luchtig gesprek.


| 18 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Goede luisteraar, integer therapeut

Ik heb Anne-Maeike als een goede luisteraar en integer therapeut leren kennen. Anne-Maeike deelt ook voorbeelden uit haar eigen leven, dit werkt verhelderend en dit gaf mij de gelegenheid mijn eigen situatie anders te bekijken.

Stuurt in het gesprek terug op een aantal kernthema’s maar laat daarbij ook ruimte om daar eigen invulling aan te geven. Anne-Maeike onthoud de dingen die je zegt goed en kan daardoor verbanden goed leggen.

Gespreksonderwerpen kwamen dankzij goede vragen als vanzelfsprekend aan de orde en ook voor kwetsbare onderwerpen is er ruimte. De vertrouwensband is daarvoor cruciaal.


| 2 dec 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik kan weer in mijn kracht staan

Jarenlang zat ik in een vechtscheiding om de kinderen. Jarenlang werd mij gezegd dat ik als moeder niet functioneerde en liet ik mij aan de kant schuiven.


Ik heb hulp gezocht en vond Anne-Maeike. Dankzij haar gesprekken kan ik weer in mijn kracht staan en kan ik zeggen: "Ik ben de moeder".


| 14 sep 2017
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Betrokken, toepasbare oplossingen

Anne-Maeike luistert, vraagt door tot de kern van het probleem. Helpt om je zwaktes te herkennen.

 

Fantastisch geheugen voor details, welke zij in de loop van de therapie de juiste plaats weet te geven. Draagt bij aan toepasbare oplossingen. Groot invoelingsvermogen in de gesprekspartners, laat hen volledig in hun waarde.

 

De vertrouwensband welke ontstaat, geeft ruimte om alles kwijt te kunnen. Is betrokken met gepaste integriteit.


| Enschede | 26 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Interview

Lees hieronder het interview met Anne-Maeike .
praktijk


1. Waar zit je praktijk?

In Zwolle, Nederland.2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?

Wat mijn werk betreft: ik wilde als kind iemand zijn die 'van het leven afweet'. dit wil zeggen: hoe kan je je leven leven temidden van al je dierbaren? Wat zijn de implicaties, de mogelijkheden en hoe is de wisselwerking.

 

Ik ben nu vele jaren ouder en de vraag intrigeert me nog steeds - hoe het moet? Het leven doet zich aan je voor terwijl jij er druk mee bezig bent. Het is een evenwicht vinden tussen eigen en relationele belangen. Hoe mensen dit oplossen is de grond van iedere relatie. Persoonlijk en altijd uniek.3. Waarom ben je therapeut geworden?

Omdat ik het fair vind dat mensen door tussenkomst van een derde kansen krijgen en laten ontstaan om samen verder te kunnen. Ik antwoordde in de vorige vraag als waarom ik therapeut geworden ben: uit interesse in mensen en hun 'bagage'.4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?

Wanneer mensen bij het afscheid nemen tevreden de deur uitstappen; dat ze er iets aan gehad hebben zodat ze zonder de therapeut in vertrouwen verder kunnen.
leven


1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?

We hebben de keuken blinkend gepoetst, opgeruimd wat weg kon en blij rondgekeken in de ruimte die we ermee gecreeerd hebben. Meringue-kransjes gebakken met Baileys - heerlijk.

 

Daarna gewandeld in het prachtige winterweer en een cryptogram opgelost zonder een keer de antwoorden te raadplegen. Dat was voor het eerst!2. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?

Over vijf jaar en over tien jaar doe ik dit werk nog steeds met veel plezier.3. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?

Kijk bij de beschrijving van de zondag - daar mag aan worden toegevoegd een goed gesprek met vrienden en het lezen van een mooi boek, samen op vakantie is ook erg leuk. Samen in de tuin werken, lekker stoer met takken slepen, plannen maken en eraan werken: heerlijk.4. Waar word jij blij van?

Dit heb ik al beantwoord bij hobby's en mijn leuke dag.5. Heb je een partner en/of gezin?

Js, ik ben samen met een partner, mijn dochter is gehuwd en ik ben grootmoeder geworden.6. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?

Ja, ik ben in therapie geweest. Ik heb goede ervaringen; ons gehele gezin is meegeweest en dit bracht ons allemaal lucht om persoonlijk gedragen keuzes te maken. Erg zinvol en mooi was het.7. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?

Dan was ik hovenier geworden.
inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?

Een studiedag of een docent die me verder helpt in mijn ontwikkeling. Dit bevestigt me in mijn therapeut-zijn; dat vind ik erg prettig.2. Jouw favoriete boek en boekentips?

Ik lees erg vaak, een goede roman, daar geniet ik van.3. Jouw favoriete film en waarom?

Ik kijk veel films, er is geen favoriet.4. Jouw favoriete spreuk / quote?

Het leven doet zich aan je voor terwijl jij er druk plannen over maakt. Ik meen dat deze van John Lennon is.5. Wat is jouw missie?

Mensen kansen bieden op een zinvol leven.6. Wat is jouw superkracht?

Ik kan goed luisteren en ik kan goed meekomen in allerlei gebeurtenissen die mensen meemaken. Mijn analytisch vermogen helpt me om overzicht te scheppen. Ik houd me altijd voor dat therapie altijd anders is dan ik bedenk om te vermijden dat ik situaties ga invullen.7. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?

Blijf bij jezelf - onderzoek wat je wilt voor je zelf en met anderen, houd het klein en rustig in deze woelige tijden.
Relatie- en individueel therapeut / Supervisor - Havelte - Anne-Maeike

Contact met Anne-Maeike

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht