Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog
ervaringsgericht psychosociaal therapeut - Lent - Lotte
Therapie Lent - Nijmegen
John Lennonstraat 13
6663 GR Lent
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtLotte | ervaringsgericht psychosociaal therapeut

Therapie Lent - Nijmegen

Verlang je er naar om meer energie te hebben, ‘steviger in je schoenen te staan’ en je meer in balans te voelen? Jezelf te accepteren zoals je bent, met de moed om je stem te laten horen en je hart te laten spreken? Wil jij graag hulp omdat je vastloopt in je gedachten, emoties of gedrag?

Kom je in situaties of conflicten terecht die je maar niet lijkt te kunnen doorbreken en roept dat gevoelens op als: onzekerheid, angst, frustratie en machteloosheid? Of ben je hoog gevoelig, snel overprikkeld en ervaar je stress- en burn-out klachten of (faal) angstklachten.

Ik help je psychische en lichamelijk klachten van binnenuit te begrijpen en help je meer echt jezelf te zijn zodat klachten verminderen.


Jouw eigen weg…jouw eigen kracht

Ik werk op holistische wijze en zet de ervaringen in je lichaam, je gevoelens, gedachten en hoe je tegen dingen aan kijkt in om tot de kern te komen van wat je belemmerd om vanuit contact met jezelf je leven vorm te geven zoals je dat zou willen en hierbij levensvreugde te ervaren.

Afgestemd op jou gaan we op aandachts volle wijze en vanuit je ervaring aan de slag  waardoor je tot inzichten en verandering komt die beklijft.

Ik leer je geen trucjes die vooral het gedragsniveau aan pakken, maar ik help je te onderzoeken wat er in je speelt. Hierdoor krijg je inzicht in wat je blokkeert of in de weg staat. Door er in het hier en nu bij aanwezig te blijven, je te uiten en er anders mee om te gaan, kom je dichter bij je eigen waarheid, wensen en kern kwaliteiten.

Door dicht bij jezelf te blijven en je ervaringen en emoties als kompas te leren gebruiken, ontdek dat je andere keuzes kunt maken en niet afgeronde zaken alsnog kunt afronden. Hierdoor krijg je steeds meer zelfvertrouwen en energie. Je gaat je steviger voelen en komt dichter bij wie je in wezen bent. Zowel fysieke als psychische klachten nemen hierdoor af en je komt terug in balans.

 


Visie en uitgangspunt

Een belangrijk uitgangspunt bij mijn werkwijze is dat ik geloof dat wat je overkomt in je leven een mogelijkheid geeft om je te ontwikkelen. Om dichter bij jezelf te komen en vanuit daar een vervullend leven vorm te geven wat bij je past. Vrij van oude overtuigingen en belemmerende emoties en gedachten.
Er kunnen flinke uitdagingen op je pad komen en ik geloof en heb keer op keer ervaren dat ieder mens en jij dus ook, het vermogen heeft om zichzelf te herstellen en ontwikkelen. (deels of helemaal). Zodat jij zelf de richting kunt gaan bepalen in je leven.

Vanuit mijn praktijk begeleid ik je op een ervaringsgerichte en betrokken manier bij het hervinden van je kernkwaliteiten en het "vinden van je eigen pad.”

Het stimuleren van de verbinding met je hart en aanwezig leren en durven blijven bij de worstelingen, blokkades en emoties die je tegen komt, ondersteunen het proces van het integratie van ervaringen en gevoelens die je onbewust hebt afgesplitst.

Zo word je steeds meer een geheel en krijg je je kern kwaliteiten, energie en stevigheid weer tot je beschikking. Dichter bij jezelf en met meer veerkracht en levenslust kun je je leven gaan leven wat je verlangt. 

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

LotteErvaringen van cliënten


..ik ben me vrijer gaan voelen om mijn emoties te tonen en wensen aan te geven. En ben me bewust van waar ik heen wil...

" Door opvoeding en ervaringen heb ik mijzelf en mijn gedrag aangepast aan de wensen van anderen of wat ik dacht dat anderen van mij verwachtten. Zonder me hier nog bewust van te zijn. En onbewust van de stress die dit opleverde.

Op zoek naar rust en ontspanning heb ik Lotte ontmoet in haar massagepraktijk. Lotte straalt rust en vertrouwen uit en geeft je het gevoel dat je welkom bent. Hierdoor raakte we in gesprek over dingen waar ik in het dagelijks leven tegenaan liep, waaronder mijn onzekerheid en het aangeven van mijn grenzen. Na haar uitleg over hoe transpersoonlijke therapie daarbij kan helpen besloot ik een aantal sessies bij haar te volgen.

Tijdens de sessies hebben we hier naar gekeken op een manier die kenmerkend is voor deze therapie... 'Doorvoelen’ en op zoek naar onderliggende oorzaak voor mijn gedrag en emoties... En naar wat ik het liefst zou willen. Hierdoor vielen er veel dingen op zijn plek. En dit geeft rust in mijn hoofd en in mijn lijf.

Door Lotte voelde ik me echt gehoord. Ze is oprecht geïnteresseerd in je verhaal en betrokken. Lotte biedt je de ruimte om jezelf te zijn, zonder oordeel, waardoor ik me open durfde te stellen en dingen heb uitgesproken die ik al zo lang voor me heb gehouden.


Door de sessies ben ik me vrijer gaan voelen om mijn emoties te tonen en wensen aan te geven. En ben me bewust waar ik heen wil... Door de inzichten en de handvatten die ik van de sessies heb meegekregen gaat het aangeven van mijn grenzen me makkelijker af en weet ik het schuldgevoel dat hierbij kwam kijken steeds beter buiten de deur te houden wat een gevoel van vrijheid geeft.


Dankjewel Lotte "
- Miranda (42 jr.)- 


...de steun die ik als kind miste...

"Regelmatig liep ik vast. Ik maakte mezelf om veel druk, ik had last van angstgedachten en mijn perfectionisme gaf problemen... In samenspraak met Lotte besloten we heftige gebeurtenissen in mijn jeugd te behandelen. Het ontleden  en doorvoelen van alle bijkomende gedachten en gevoelens, heeft mij inzicht gegeven. Ik ben instaat geworden om de steun die ik als kind miste, alsnog  aan mezelf te bieden in het heden. Daardoor gaat het nu beter met mij. "
-Sven (20 jr.)-


...de intuïtie, zuiverheid en empathie versnellen mijn proces...

"Wat mij altijd weer opvalt aan Lotte, zowel tijdens de therapie sessies als tijdens de Lomi Lomi Massages, is haar intuïtie en zuiverheid. De therapie sessies leveren mij veel nieuwe inzichten op en helpen mij om weggestopte  emoties weer te voelen en daardoor te kunnen verwerken. Lotte is een empatische therapeut, zonder onnodig veel zwaarte en met een gezonde dosis humor. Ik ben heel blij dat ik bij Lotte terecht ben gekomen" 
-Elise (55 jr.)-

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Opleidingen en trainingen
Opleidingen
 • 2019 De Energieschool: Psychosociale en Medische basiskennis
 • 2015- 2018 Boswijk instituut: Beroepsopleiding tot Transpersoonlijk Therapeut
 • 2010-2012 Opleiding tot Practitioner Trager® Approach (psychofysieke integratie)
 • 2008- heden diverse opleidingen in massage en massagetherapie

Trainingen
 • 2023 Traumaopstellingen:Interactieve zelf-resonantieprocessen in de individuele begeleiding

 • 2023 Traumaopstellingen:Breek de Stilte 3a: IZR-begeleidersvaardigheden

 • 2022 Traumaopstellingen:Breek de Stilte 2b: complex trauma

 • 2022 Traumaopstellingen: Breek de stilte 2a: ontwikkelingstrauma

 • sept. 2021 Breek de stilte 1 bij Interakt: Identiteits georienteerde trauma therapie/ traumaverwerkingsmethode
 • sept./okt. 2021 Systemisch coachen bij Innerlijk Leider Zijn
 • sept 2019: Boswijk Instituut: module over Hechting
 • 2012- 2014 Training in Communicatie en Persoonlijke begeleiding op basis van The Diamond Approach van A. H. Almaas

Registraties

 

NVPA: Nederlands Verbond voor Psychologen, psycho sociaaltherapeuten en Agogen

RBCZ : Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg
NIBIG: Nederlands Instituut voor Belangenbehartiging Integrale Gezondheidszorg voor Wkkgz
RIAS: vereniging van sportmasseurs en therapeutenRegistraties

Specialisaties

Specialisaties

Ik werk het meeste met mensen die de lat hoog leggen voor zichzelf (en neigen naar perfectionisme), gevoeliger zijn voor prikkels, sfeer en stemming en zich onbewust meer zijn gaan afstemmen op de behoeften van anderen i.p.v. op hun eigen behoeften. Dit zijn zowel een kwaliteiten als een valkuil. 

Regelmatig speelt ook het thema grenzen een rol; wat hoort bij mij en wat is van de ander? Hoe kan ik mijn grenzen meer gaan voelen en ze aan geven? Signalen zijn dat je je oververantwoordelijk of snel schuldig voelt, moeite hebt met nee zeggen, veel voor anderen klaar staat en een groot empathisch vermogen hebt.

Ik kan je leren hoe je beter met stress, druk van buiten en je emoties om kan gaan. Hierdoor ga je je vrijer voelen en durf je meer vanuit jezelf te leven.

In mijn behandeling werk ik veel met de volgende methoden en disciplines. Zij inspireren mij keer op keer en ik blijf mij verder ontwikkelen.

- Gestalt therapie
- Systemisch werken
- Meditatie, ontspannings- en lichaamsgerichte oefeningen
- vergroten van zelfliefde en compassie
- soms psycho-educatie in combinatie van ervaringsgericht werken ter ondersteuning van je bewustwording en proces

 

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

 • Gebrek aan zelfvertrouwen/zelfliefde. Onzekerheid, streng zijn voor jezelf of de lat te hoog leggen, moeite met het stellen en ervaren van je grenzen, jezelf overslaan en je eigen kracht niet voelen, niet weten wat je wilt en niet kunnen kiezen, geleefd worden.

 • De uitdaging van Hoog gevoeligheid in deze maatschappij. Moeite om bij jezelf te blijven, gevoelig voor sfeer in ruimtes en stemmingen van mensen (wat is van mij en wat is van de ander), je grenzen niet goed ervaren en het lastig vinden om ze aan te geven, snel overprikkeld of vermoeid zijn, op je tenen lopen om mee te komen

 • Spanningsklachten. Geen goede balans tussen inspanning en ontspanning, veel in je hoofd zitten, hoge ademhaling, chronische hyperventilatie, gespannen of pijnlijk lichaam. Angsten, te hard werken, lastig om te genieten en controle los te laten, burn-out.

 • Stemmingsklachten. Weinig voelen of juist overweldigd worden door emoties, ontevredenheid, geen vervulling, leegte, eenzaamheid, zinloosheid, “is dit het nou?”, machteloosheid, somberheid of depressie.

 • Vastlopen of “niet weten hoe nu verder” bij lastige situaties. In je relatie, op het werk, in de familie. Confrontaties met een moeilijk verleden, trauma. Moeite met aanpassen aan een nieuwe situatie, bijv. rouw bij verlies, ziekte, scheiding, verlies van je baan. Worsteling met je seksualiteit, geaardheid of gender, het vinden van een partner of het opbouwen van relaties.

Tarieven

 • Individuele therapie van 60 - 75 minuten bedraagt € 100
 • Relatietherapie van 75- 90 minuten bedraagt € 180

Ik ben aangesloten bij de NVPA en de koepelorganisatie RBCZ waardoor de meeste verzekeraars het therapie traject (deels) vergoeden als je aanvullend verzekerd bent.

De sessies worden bij voorkeur overdag gehouden. Indien dit niet mogelijk is vanwege je werk of opleiding wijken we uit naar de avond.

Praktijkfoto's

Ligging

Mijn praktijk ligt in Lent.
Ik ontvang mensen uit de regio Lent, Elst, Nijmegen, Malden, Wijchen.
Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht