Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Susanne Bulten | Integratieve psychotherapie, hypnotherapie, EMDR

Integratieve psychotherapie, hypnotherapie, EMDR - Amsterdam - Susanne Bulten
Psychotherapie Amsterdam Centrum-West
Korte De Wittenstraat 21
1052 DG Amsterdam

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtPsychotherapie Amsterdam Centrum-West


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---

= Er is een wachtlijst van enkele weken =

Cliënten en collega's komen bij mij omdat ze bij mij de vrijheid ervaren om helemaal zichzelf te zijn. Ze voelen zich volledig geaccepteerd en durven vrijuit te praten.

 

Ik kom heel snel tot de kern en neem je mee naar een dieper en breder inzicht in jezelf, je leven, je kracht, je relaties.

 

Ik ben opgeleid tot Integratief Therapeut en Hypnotherapeut aan de Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Ik ben als integratief therapeut en hypnotherapeut aangesloten bij de beroepsvereniging VIT. Daarnaast heb ik een EMDR-opleiding gevolgd en diverse opleidingen voor relatietherapeut.

Sinds 2008 ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk.

 

De laatste jaren ben ik meer en meer met EMDR gaan werken, omdat ik in de praktijk heb gezien hoeveel positieve impact dat heeft op mensen, ook als de nare herinneringen uit het verleden niet per se één heftige traumatische gebeurtenis betreffen maar meer uitgesmeerd zijn over een langere periode, zoals een nare relatie of een pestverleden.


Integratieve psychotherapie
Integratieve psychotherapie is een resultaatgerichte, kortdurende vorm van therapie. De focus ligt niet enkel op wat er niet goed gaat; er wordt gekeken naar jouw hele persoon met al je kwaliteiten, mogelijkheden, hulpbronnen enzovoort, en hoe je dat kunt inzetten om je doel te bereiken.
 

Daarop baseren we de aanpak, die voor iedereen op maat wordt gemaakt. Ieder mens is immers uniek. De term 'integratief' komt van integreren, heel maken. Als we niet lekker in ons vel zitten zijn er vaak delen van onszelf die niet uit de verf komen, emoties en kanten waar we niet bij kunnen, gedragingen en reacties van onszelf die we niet snappen of niet onder controle hebben enzovoort. In integratieve psychotherapie versterk je de verbinding met jezelf, zodat je weer sterk en 'heel' wordt.

Niet vergoed vanuit basispakket
Mijn behandelingen worden niet vergoed vanuit het basispakket. 

Alleen als je aanvullend verzekerd bent voor Alternatieve Behandelwijzen, kun je een deel terugvragen bij je verzekeraar. Hoeveel je terugkrijgt, hangt af van je polis.
Als je echt op zoek bent naar een psycholoog die wordt vergoed vanuit het basispakket, zul je je via de huisarts moeten laten doorverwijzen naar een GZ-psycholoog. De meeste GZ-psychologen hebben een aanzienlijke wachtlijst. 
Ben je aan de beurt, dan volgt een intake. De behandelaar moet dan via een diagnose vaststellen dat je een stoornis hebt die zwaar genoeg is om voor vergoeding in aanmerking te komen. Op basis van die diagnose (indien deze zwaar genoeg is), krijg je dan een x aantal sessies vergoed. Daar gaat dan wel eerst je eigen risico vanaf. 
Mochten je klachten te licht zijn om voor vergoeding in aanmerking te komen, dan kan de psycholoog je diagnose zodanig aanpassen dat hij toch valt onder de stoornissen die vergoed worden. Die diagnose komt dan wel terecht in je medische patiëntendossier.
 
Dat geldt niet voor mijn behandelingen. Omdat ik onder het kopje 'alternatief' val, hoef ik geen diagnose te stellen en komt er geen informatie over de behandeling in je dossier. Ook gaat de vergoeding niet eerst van je eigen risico af. Je rekent met mij af en dient de factuur in bij je verzekeraar. 
Ben je niet aanvullend verzekerd, dan betaal je alles zelf. 
Mijn trajecten zijn doorgaans kortdurend omdat ik zorg op maat kan bieden. Ik hoef niet volgens protocollen te werken en kan de behandeling helemaal op jou afstemmen. Afhankelijk van waar je tegenaan loopt, duren trajecten bij mij tussen de 4 en 8 sessies, heel af en toe is het iets meer.
 

Hypnotherapie

Je weet vaak verstandelijk heel goed wat je anders wilt doen, denken of voelen. Maar op de een of andere manier lukt het in bepaalde gevallen niet. Er is 'iets' in je dat maakt dat het toch niet gaat zoals je wilt en je slaagt er met al je verstandelijke voornemens en plannen niet in om dat te veranderen.

 

Dat komt omdat veel van onze processen op een diepere laag in onszelf plaatsvinden, in ons onderbewuste. 

 

Met hypnotherapie kun je dingen op dat diepere niveau aanpakken. Dat doen we door gebruik te maken van een diepe staat van ontspanning, ook wel trance genoemd. In tegenstelling tot wat veel mensen denken ben je dan niet 'weg', je bent er nog gewoon bij maar je denkende deel doet even een stapje opzij zodat je contact kunt maken met die diepere lagen van je bewustzijn.

 

Hypnotherapie is een relatief snelle vorm van therapie waarmee je diepere blokkades en probleemzones vrij gemakkelijk kunt aanpakken en opruimen. 

 

 

Onderwerpen psychotherapie

- nieuwe levensfase, grote veranderingen
- eigenwaarde en zelfvertrouwen
- relatietherapie

- spanningsklachten, stress en burnout

- grenzen stellen, voor jezelf opkomen
- omgaan met gevoelens
- piekeren
- slaapproblemen
- werkgerelateerde vragen

- omgaan met conflicten

- psychosomatische klachten 

- burnout

- opkomen voor jezelf

- lekkerder in je vel komen

 

Daarnaast kun je de sessies gebruiken voor je eigen persoonlijke groei en om (meer) inzicht te krijgen in je eigen persoonlijkheid en verborgen talenten.

Wanneer je je bij mij aanmeldt, plan ik binnen enkele dagen een kort (ca. 15 minuten) online kennismakingsgesprek in. Dan kunnen we kijken of er een match is tussen wat jij zoekt en ik kan bieden. Dit gesprek is gratis. Vervolgens kunnen we dan al dan niet een echte afspraak inplannen.

 

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Susanne

 

Online therapie

Online therapie gaat precies zo in zijn werk als therapie op de praktijk. 
Relatietherapie, psychotherapie, coachingsgesprekken en hypnotherapie kunnen uitstekend op afstand gegeven worden.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

 • Diploma Integratieve volwassenentherapie aan de Academie voor Psychotherapie 2013.
 • European Certificate of Psychotherapy (ECP) ook aan de AvP, juli 2013
 • Diploma Hypnotherapie (gediplomeerd hypnotherapeut), AvP nov 2014

 

 • Opleiding relatietherapie gevolgd bij Hypnos in 2016
 • Opleiding EFT-relatietherapie bij Stichting EFT Nederland feb/mrt 2017
 • Opleiding EMDR bij BivT 2014

 

 • Training Burnout begeleiding bij BivT in 2016
 • Workshop Suïcidepreventie bij Academie Psychotherapie 2017
 • Ik neem daarnaast meerdere keren per jaar deel aan professionaliseringen en trainingen.

 

 

Registratie-codes

 • Lidmaatschap VIT: 550.17.A
 • Registratie Nederlandse Associatie voor Psychotherapie (NAP): ECP-NL-626
 • Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ): 205086R
 • KvK 30175312


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Kun je meer vertellen over therapie bij jou?

Wanneer je je bij mij aanmeldt, plan ik binnen enkele dagen een kort (ca. 15 minuten) online kennismakingsgesprek in. Dan kunnen we kijken of er een match is tussen wat jij zoekt en ik kan bieden. Dit gesprek is gratis. Vervolgens kunnen we dan al dan niet een echte afspraak inplannen.

Het traject begint met een uitgebreide intake, bestaand uit een intakeformulier en een diepgaand gesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we hoe we je klachten gaan behandelen.
Afhankelijk van wat nodig is kan ik gebruik maken van diverse therapievormen zoals hypnotherapie, gesprekstherapie, integratieve psychotherapie, EMDR, emotionally focused therapy, cognitieve technieken, mindfulness oefeningen en visualisaties.

  

 

Kun je meer vertellen over relatietherapie bij jou? 

Ik werk met Emotionally Focused Therapy (EFT), ontwikkeld door Sue Johnson (schrijfster van het boek 'Houd me vast'), en combineer dit met andere inzichten en methodes.

Te verwachten resultaten van relatietherapie zijn: een betere communicatie met je partner, meer verbinding ervaren en daardoor meer liefde. Jezelf en elkaar op een diepere manier leren kennen waardoor de relatie zich verdiept.

Aan de andere kant kan relatietherapie er ook toe leiden dat partners op een goede manier uit elkaar gaan als ze al langere tijd ongelukkig met elkaar zijn en ze zich tijdens de therapie echt gaan realiseren dat de relatie niet meer levensvatbaar is.

 

Verder begeleid ik ook mensen die al uit elkaar zijn en op een gezonde, prettige manier met elkaar willen kunnen blijven omgaan waar het gaat om de kinderen. Als er nog veel bitterheid, misverstand en onbegrip zit bij ex-partners heeft dat zijn weerslag op de kinderen, het ouderschap in het algemeen en kan dat zelfs invloed hebben op hun relatie met een eventuele nieuwe partner.

 

Ik heb het afgelopen jaar meerdere stellen begeleid die op een pijnlijke manier uit elkaar waren en er moeite mee hadden om goed met elkaar te communiceren, er zaten nog veel negatieve gevoelens. 
De therapie heeft er toe geleid dat ze allebei verder kunnen met hun leven en samen door één deur kunnen als het gaat om de kinderen. Ook de partners die het meest uit het lood geslagen waren door de scheiding zien nu het leven weer helemaal zitten en kijken positief naar de toekomst.

 

 

Kun je meer vertellen over EMDR-therapie bij jou?

Bij traumatische gebeurtenissen kan het zijn dat er na afloop iets ‘blijft hangen’ in je systeem waardoor je allerlei nare of angstige gevoelens krijgt als je er aan wordt herinnerd. Met EMDR kun je in enkele sessies de lading van deze trauma’s verminderen, soms zelfs helemaal tot nul. Ongeacht hoe lang geleden de nare gebeurtenis heeft plaatsgevonden!

 
Steeds vaker zie ik in mijn praktijk mensen die in het verleden zijn gepest en merken dat dat nog steeds invloed op ze heeft. Ook bij deze mensen geeft EMDR heel goede resultaten.

Als je bij mij komt voor een intake, maak ik een inschatting of jouw klachten en symptomen het beste met EMDR kunnen worden behandeld of dat er meer kans van slagen is om ze met hypnotherapie of anderszins te behandelen. Soms bestaat de behandeling uit zowel sessies hypnotherapie als EMDR.

 

 

Hoeveel sessies therapie zijn er meestal nodig?

Dat verschilt helemaal van persoon tot persoon, hangt af van de omstandigheden en ook van de inzet van de persoon zelf, de bereidheid om naar jezelf te kijken en/of uit je comfortzone te treden.

 

Globaal genomen moet je rekenen op zo'n 4 tot 10 sessies, exclusief de intakesessie. 

 

Bij EMDR voor een eenmalige traumatische gebeurtenis bestaat het traject uit 1 of 2 intakesesssies,1 tot 3 EMDR-sessies en een afsluitende sessie.

 

Het is raadzaam om het traject altijd af te maken, ook als je na 3 of 4 sessies al blij bent met het resultaat. Dat is namelijk nodig om het resultaat ook vast te kunnen houden en verstevigen.

 

Dit aantal sessies geldt ook voor relatietherapie, afhankelijk van de status waarin de relatie zich bevindt. Naarmate de problemen langer spelen en afstand tussen de partners groter is, zijn er meer sessies nodig. Ook maakt het heel veel uit hoe serieus je er thuis mee aan de slag gaat. Als je thuis bezig bent met wat er in de sessies aan de orde is gekomen en tijd en energie in je relatie steekt, zul je veel minder sessies nodig hebben en een beter resultaat bereiken dan wanneer je alleen naar therapie gaat en thuis op de oude voet doorgaat.

 

Het resultaat (en daardoor dus ook het aantal sessies) is zowel bij individuele als bij relatietherapie mede afhankelijk van je eigen actieve houding. Mensen die er thuis serieus mee bezig gaan, plukken de meeste vruchten.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

 1. Verwerken van nare gebeurtenissen uit het verleden
 2. Relatieproblemen
 3. Onzekerheid / zelfbeeld Traumatische gebeurtenissen
 4. Stress-/ burnout klachten
 5. Angsten
 6. Omgaan met conflicten en/of grenzen aangeven

 

1. Verwerken van nare gebeurtenissen

Het kan zijn dat je in je dagelijkse leven nog last ondervindt van nare dingen die in het verleden gebeurd zijn. Dit is niet raar, veel mensen krijgen hier op enig moment mee te maken. Door verschillende factoren kan je systeem soms bepaalde dingen niet meteen verwerken. Met therapie kan die verwerking dan alsnog plaatsvinden - ongeacht hoe lang geleden iets gebeurd is.
Als er sprake is van een eenmalige traumatische gebeurtenis (bijvoorbeeld een ongeluk, traumatische bevalling of geweld) waar je nog steeds heftig op reageert als je eraan wordt herinnerd, kun je verwachten dat na een paar sessies EMDR de lading hiervan sterk vermindert of zelfs helemaal verdwijnt. 
Gaat het om meerdere gebeurtenissen die over een langere tijdsspanne zijn gebeurd, dan kan EMDR ook heel effectief zijn. Indien nodig kan ik de EMDR combineren met hypnotherapie en gesprekstherapie.2. Relatieproblemen

Ik geef zowel relatietherapie (aan stellen) als individuele therapie aan mensen die problemen ondervinden in hun relaties of met het vinden van een vaste partner.
De therapie kan onder meer als resultaten hebben: verbeterde communicatie in de relatie, meer verbinding, meer begrip voor elkaar en jezelf. Je kunt conflicten en meningsverschillen samen oplossen zonder heftige ruzies. Er ontstaat openheid, waardoor de relatie zich kan verdiepen. Daardoor ervaren beide partners meer verbinding en meer rust in de relatie.

Relatietherapie kan ook een dreigende breuk helpen voorkomen of, als dit niet meer af te wenden is, de partners helpen de relatie op een zo goed mogelijke manier af te sluiten zonder wrok of losse eindjes en met wederzijds respect. 

Tenslotte is relatietherapie uiterst zinvol als je al uit elkaar bent en het moeilijk is geworden nog op een prettige manier met elkaar te communiceren over bijvoorbeeld de kinderen (co-ouderschap). 

Het resultaat van de therapie is dan dat de spanningen worden verminderd en er een nieuwe vorm wordt gevonden om op een rustige manier verder te kunnen als ex-partners. 

 

3. Onzekerheid / zelfvertrouwen / zelfbeeld

Veel mensen komen bij me omdat ze willen werken aan hun zelfvertrouwen. Het kan zijn dat ze tot die conclusie zijn gekomen naar aanleiding van een burn-out of een andere crisis in hun leven.
We gaan hierbij aan het werk met niet alleen cognitieve methoden (opsporen en bewerken van belemmerende overtuigingen, leren herkennen van dieperliggende patronen) maar ook hypnotherapeutische sessies om ook van binnenuit echt je gevoel van zelfvertrouwen en zelfacceptatie te vergroten.

Doelen kunnen zijn: een groter zelfvertrouwen, meer zelfcompassie en eigenliefde, jezelf accepteren zoals je bent. 

Daardoor voel je je evenwichtiger, en niet meer afhankelijk van wat anderen van je vinden. Als je anderen een plezier doet is dat niet meer omdat je denkt dat dat 'moet' om ze te vriend te houden, maar doe je dat alleen wanneer je het echt meent. 

Je relaties met anderen worden authentieker. Je staat sterker in je schoenen, weet wat je waard bent en durft te gaan voor dat wat je wilt. 

 

 

4. Stress-/ burnout klachten

In mijn praktijk behandel ik zowel mensen die kampen met beginnende stressklachten als mensen met een volledige burnout.

 

Door stressklachten al in een eerder stadium aan te pakken, kun je een burnout voorkomen. Je leert anders in leven en werk te staan zodat je ook in de toekomst beter in balans blijft.

Als je al een burnout hebt, is de behandeling in de eerste fase gericht op het creëren van rust en ontspanning en het terugkrijgen van je energie. Ik maak hierbij onder andere gebruik van hypnotherapie, maar ook van concrete aanwijzingen voor je herstel.

Naarmate je veerkracht terugkomt, kunnen we op een diepere laag aan de slag. Eventuele gebeurtenissen uit het verleden worden verwerkt, niet-constructieve patronen opgespoord en de oorzaken van de burnout worden aangepakt opdat deze niet terugkomt. 

 

5. Angsten

Angsten kunnen verschillende oorzaken hebben. Ze kunnen bijvoorbeeld voortkomen uit bepaalde gebeurtenissen uit het verleden. In dat geval kun je met een paar sessies EMDR al goede resultaten bereiken. 
Soms is het niet meteen duidelijk waar de angsten vandaan komen. Met hypnotherapie kun je dingen in je onderbewuste veranderen. Het is dan niet per se nodig de oorzaak te kennen. Angsten waarvan je de oorzaak niet kent, kunnen soms ook met een aantal sessies EMDR verminderen. Indien nodig gebruik ik een combinatie van hypnotherapie en EMDR. Deze methoden kunnen elkaar versterken en aanvullen.
Ook stress, rouw, verdriet of andere 'weggestopte' emoties kunnen tot uiting komen als angst. We richten de sessies dan op het leren omgaan met de emoties en het verwerken van dingen uit het verleden die je nog dwarszitten.

 

6. Omgaan met conflicten en/of grenzen aangeven

Door therapie krijg je een dieper inzicht in je eigen patronen bij conflicten, je triggers, angsten en patronen. Je leert er vervolgens anders mee omgaan zodat je ze met rust en gelijkwaardigheid kunt oplossen. 

Je gaat conflicten niet meer uit de weg maar durft dingen op een rustige manier te bespreken en je eigen grenzen aan te geven. 

 

Therapievormen

 • Angst therapie
 • Burnout therapie
 • Coaching
 • Counselling
 • Cursussen en trainingen
 • EFT-relatietherapie
 • EFT-therapie
 • EMDR-therapie
 • English speaking therapy
 • Gesprekstherapie
 • Hypnotherapie
 • Integratieve psychotherapie
 • Life Coaching
 • Mindfulness
 • Mindfulness therapie
 • Online therapie
 • Personal coaching
 • Psychosociale therapie
 • Psychotherapie
 • Relatietherapie
 • Rouwbegeleiding
 • Stress therapie
 • Therapie
 • Traumatherapie
 • Wandeltherapie
 • Werkgerelateerde therapie

Behandeling van


Tarieven

  • Individueel: € 115 (50-60 min)
  • Relatietherapie: € 175 (ca. 75 min)
  • Voor avondsessies (sessies die aanvangen na 17.30) geldt een toeslag van € 20 per sessie

Sessies worden na afloop ter plekke afgerekend (contant of per Tikkie). Je ontvangt dan binnen 24 uur een factuur via de mail.

Mijn sessies worden niet vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Als je aanvullend verzekerd bent, kun je wel een deel van de gemaakte kosten terugkrijgen via je verzekering. Dit hangt helemaal af van je verzekeraar en het pakket dat je hebt. Informeer daarom van tevoren bij je verzekeraar. Als je mijn agb-codes en beroepsvereniging vermeldt, zal die je snel kunnen vertellen wat je terugkrijgt.

Het kan natuurlijk gebeuren dat je een keer verhinderd bent. Laat het mij dan uiterlijk 48 uur van tevoren weten, anders wordt het gesprek helemaal in rekening gebracht. 
Ben je besmet met corona, dan kunnen we de sessie online doen.

 

Openingstijden

Maandag 09:30 - 20:30
Dinsdag 09:30 - 20:30
Woensdag incidenteel
Donderdag 09:30 - 20:30
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag -
Zondag -

Ligging

Reviews Psychotherapie Amsterdam Centrum-West

Hieronder staan een aantal reviews over Psychotherapie Amsterdam Centrum-West - Susanne Bulten

rating
Waardering van 4,7 uit 5
Op basis van 3 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik vond de coaching heel prettig

Ik vond de coaching heel prettig. Ze ging snel naar de kern en ik merkte dat ik me bij Susanne heel makkelijk kon openstellen. Ik heb daardoor een aantal belangrijke stappen kunnen zetten, zowel privé als in mijn werk.


| Utrecht | 5 jun 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Enorme stappen gezet

We hebben bij Susanne een traject relatietherapie gevolgd. Dat deden we omdat we lijnrecht tegenover elkaar stonden en ons afvroegen of we wel bij elkaar moesten blijven. We hadden continu ruzie. Er was totaal geen begrip over en weer en onze communicatie was niet goed.

Dankzij de therapie praten we veel meer met elkaar en zijn we in staat onze problemen samen op te lossen. Er zijn enorme stappen gezet.


| Utrecht | 26 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een ommekeer ervaren

Ik heb een ommekeer ervaren. Ik heb me lang heel gefrustreerd gevoeld zonder een uitweg te zien. Nu heb ik mijn enthousiasme en inspiratie weer terug.

Het traject met Susanne heeft bij me boven kunnen halen wat diep en lang verborgen heeft gezeten.


| Utrecht | 15 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten