Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Michelle | Psycholoog

Psycholoog - Leiden - Michelle
Psycholoog Leiden
Rijn en Schiekade 13
2311AJ Leiden
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtPsycholoog Leiden

Psycholoog gespecialiseerd in burn-out en stressklachten. Binnen een week een intake gesprek. Extra: Veel ervaring met mensen op het autisme spectrum

Stress, we ervaren het allemaal weleens. Echter, wanneer we er te lang en teveel aan blootgesteld worden, kan ons systeem oververhit raken. We komen niet meer uit de vecht of vlucht stand. We komen niet meer tot rust.

Dit kan een enorme verscheidenheid aan klachten met zich meebrengen die vaak onderschat worden. Te denken valt aan: brain fog, heftige hoofdpijn, een vastzittende nek, hartkloppingen, hyperventilatie, slaapproblemen en maag –en darmproblemen. Daarnaast worden de emoties vaak slecht gereguleerd waardoor we het gevoel krijgen de controle kwijt te zijn. Langdurige stress kan ook leiden tot depressie.

Als psycholoog met specialisatie stressklachten, kan ik je helpen bij deze klachten. We gaan samen op zoek naar de bron van de stress, zoals negatieve patronen en zelfbeeld. We gaan werken aan de klachten die weggenomen kunnen worden en gaan de andere klachten leren accepteren voor zolang ze nog aanwezig zijn. Bedenk dat het altijd tijdelijk is, ook al voelt het als een eeuwigheid. Het gaat echt over!

Ik werk met de Acceptance and Commitment methode wanneer het gaat over het omgaan met de klachten. Hierbij leer je de klachten te accepteren en werk je aan het krijgen van meer veerkracht door een sterker zelfbeeld en te handelen vanuit overtuiging. Daarnaast leer ik je manieren om te ontspannen en kijken we welke andere methoden en technieken voor jou werken. 

 

Online therapie

Een online sessie kan via zoom of whats app videobellen, maar ook via de gewone telefoon.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Training Acceptance en Commitment therapie

Training Angst en Stressstoornissen

2007-2009 Sociale –en Organisatie Psychologie
Universiteit Leiden
2003-2007 Bachelor Psychologie
Universiteit Leiden

1997-2001 Sociaal Pedagogische Hulpverlening
Hogeschool Leiden


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Uit een burn-out komen neemt vaak veel tijd in beslag. Met de technieken die ik je leer, zoals weer luisteren naar je lijf en het herkennen van stressgevende patronen, zul je sneller grip op je klachten krijgen. Een gemiddeld traject duurt ongeveer 12 sessies waar bij ik je zeker in het begin het liefst iedere week zie. Soms duurt het langer, soms kan het korter.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

Burn-out en stressklachten. Dit kan een enorme verscheidenheid aan klachten met zich meebrengen die vaak onderschat worden.

Te denken valt aan: brain fog, heftige hoofdpijn, een vastzittende nek, hartkloppingen, hyperventilatie, slaapproblemen en maag –en darmproblemen. Daarnaast worden de emoties vaak slecht gereguleerd waardoor we het gevoel krijgen de controle kwijt te zijn.

Mensen op het autisme spectrum die moeite hebben met het omgaan met stress en andere autisme gerelateerde klachten zijn meer dan welkom.

Tarieven

Een reguliere sessie van een uur kost 90 euro. Wanneer dit niet binnen je financiele situatie past, kunnen we het hierover hebben en iets aanpassen. Helaas worden mijn sessies niet vergoed door de verzekeraar.

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag 09:00-17:00
Woensdag 09:00-17:00
Donderdag 0900:-17:00
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Psycholoog Leiden

Hieronder staan een aantal reviews over Psycholoog Leiden - Michelle

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 6 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik ervaar haar vriendelijk en vertrouwenwekkend

Het was voor mij helend om met mijn burn-out klachten concreet aan de slag te kunnen. Ik voelde me ronddobberen in mijn moeheid en (wanhopige) pogingen te reïntegreren op werk. Michelle gaf me huiswerk wat mij houvast bood en nog steeds biedt. Precies wat ik nodig heb. Ook de terugvallen die ik tijdens mijn weg ondervindt maakt ze volslagen begrijpelijk en normaal. Dat is heel geruststellend. Ik vind haar een heel prettig persoon. Ik ervaar haar vriendelijk en vertrouwenwekkend.

| Leiden | 26 jan 2024
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Niet alleen van die theorie, maar ook praktisch

Michelle heeft me goed geholpen. Ze luisterde goed en gaf goed advies. Niet alleen van die theorie, maar ook praktisch. Ik heb veel gehad aan de manieren van ontspanning.

| Leiden | 27 mrt 2024
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Wij zijn heel tevreden!

Wij zijn heel tevreden! Onze zoon David zegt over haar "Ik vind Michelle aardig, ze geeft goede hulp. Zoals het bespreken van onderwerpen die lastig voor mij zijn". Michelle is betrouwbaar en betrokken. Als wij haar een vraag voorleggen, reageert ze professioneel en adequaat. Ze is een stabiele factor en daar gedijt David wel bij

| Leiden | 21 sep 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Super bedankt Michelle!!

ben zo dankbaar voor hoe Michelle me geholpen heeft. Ze gaf me altijd het gevoel dat ze naar me luisterde en me echt begreep. Ze heeft me geleerd hoe ik met mijn burnout klachten om moet gaan, ik heb nu eindelijk het gevoel dat ik weer verder kan :) Super bedankt Michelle!!

| Leiden | 1 sep 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een rustige, constante, ervaren kracht

Wij ervaren Michelle als een rustige, constante, ervaren kracht. Ze is trouw en heeft vertrouwen in de kracht van positief denken. Ze heeft belangstelling, is duidelijk en flexibel.
Vanaf oktober 2009 is ze een constante factor geweest in de begeleiding van Jelle onze zoon met Autisme en ADHD. In de begeleiding richt zij zich op het bevorderen van zijn zelfstandigheid, op veel verschillende begeleidingsmomenten. Michelle is vooral de afgelopen maanden ook een grote steun voor ons als ouders geweest.

| Oegstgeest | 10 aug 2023
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Gelijk geïnteresseerd

Michille heeft hart voor en bij het kennismakingsgesprek is ze ook gelijk geïnteresseerd.

| Warmond | 31 jul 2023
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten