Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Tineke | Psycholoog / Psychosociaal therapeut

Psycholoog / Psychosociaal therapeut - Elst-Utrecht - Tineke
Psycholoog Elst-Veenendaal
Houweg 24
3921 DB Elst-UtrechtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtPsycholoog Elst - Veenendaal


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---

Heb je het gevoel dat je vastloopt of knaagt er wat? Blijf er niet langer mee rondlopen, er is meer mogelijk dan je denkt. Ik bied psychologische hulp aan volwassenen (25+), die specifiek op jou is afgestemd. We kijken wat er nu speelt in je leven en waar jouw behoeftes liggen. Ik doe dat met zorg en aandacht.

 

Mijn praktijk ligt in Elst, centraal gelegen tussen Veenendaal, Leersum-Amerongen, Wijk bij Duurstede, Wageningen en Rhenen.

 

Met aandacht en zonder oordeel

Hallo, ik ben Tineke. Ik ben psycholoog en psychosociaal therapeut en geef individuele therapie en relatietherapie. Mijn motto is: verandering is mogelijk. Dit geldt ook voor jou!

Ieder mens heeft alles in zich om een zinvol en gelukkig leven te leiden. We zijn alleen het spoor soms bijster en komen er zelf dan niet meer uit.

 

Ik help jou om weer een helder zicht te krijgen op jouw leven. Dat doe ik door met aandacht en zonder oordeel je bij te staan. Hierdoor krijg je alle ruimte om te onderzoeken waar het voor jou blokkeert en ontstaan er nieuwe inzichten.

 

Ik ga uit van de gedachte dat lichaam en geest nauw met elkaar verbonden zijn. In de therapie blijft het niet alleen bij praten. Het lichaam is een belangrijke bron van informatie die veel inzicht en ook steun kan bieden. Omdat ieder mens uniek is, kijk ik waar voor jou passend is en stem daar ook de therapie op af.

 

Je kunt bij mij terecht voor hulp bij hoogsensitiviteit (HSP), hoogbegaafdheid, begeleiding na een BDE (bijna dood-ervaring), relatieproblemen, trauma’s, gebrek aan zelfvertrouwen, moeite hebben met keuzes maken, grenzen stellen, zingeving en geloofsvragen, stress, burn-out, angst, piekeren.

 
Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Tineke

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Opleidingen:

2021 - Relatietherapie bij Psychodidact
2019 - Mind Eye Power beroepsopleiding
2018 - Focussen voor professionele begeleiders

2014 - Gestalt- en Transpersoonlijke Therapie, Boswijk Instituut Doorn

2000 - Doctoraal Psychologie Universiteit Utrecht, 2000

 

 

Registraties

 

  • NFG – 8684
  • RBCZ – 171260R
  • AGB code Zorgverlener 90104318
  • AGB code Praktijk 90063632
  • KvK-nummer – 68711891


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

 

  • Hoogsensitiviteit en/of Hoogbegaafdheid
  • Stress/overspannen/burn-out
  • Relatieproblemen/Relatietherapie
  • Uit je hoofd komen (voor wie vastzit in zijn denken)
  • "APK voor de geest"

 

 

 

Hoogsensitiviteit en/of hoogbegaafdheid

Hoogsensitiviteit (HSP) kom je tegenwoordig steeds meer tegen in de media. Niet zo gek als je het mij vraagt. In de huidige tijd komen zo ontzettend veel prikkels op je af, dat je al gauw overspoeld/overprikkeld kan raken. Laat staan hoe het is voor iemand die hoogsensitief is. Het is iets om serieus te nemen en niet af te doen als aanstellerij.

 

Als deze overprikkeling langdurig aanhoudt kan dat leiden tot allerlei klachten; van stress tot angst/depressie of chronische vermoeidheid. Het kan gelukkig ook anders. Zodra je patronen gaat herkennen en leert omgaan met hoogsensitiviteit, is het geen probleem meer maar zal je de kwaliteit ervan leren waarderen en kunnen inzetten in je dagelijks leven.

Hoogbegaafden komen naast problemen met hoogsensitiviteit vaak nog meer uitdagingen in hun leven tegenkomen. Deze kunnen leiden tot angst, depressiviteit of het zich niet verbonden weten met zichzelf en anderen. Ik kan je helpen om hoofd en hart meer met elkaar te verbinden.
 

 

Stress/overspannen/burn-out

Even stilstaan bij wat er is, geduld hebben, echt contact hebben met de mensen om je heen in plaats van alleen maar mobiel contact. Het wordt allemaal steeds minder. Alles moet snel, reageren moet snel, verwachtingen zijn hooggespannen, je wilt meedoen met de rest.

 

Hierdoor raken we makkelijk het contact met onszelf kwijt. Dat levert stress op. Als er eenmaal stress is, komt er vaak nog meer stress. Zo raken we langzaam maar zeker van het pad af.

 

Een burn-out ligt op de loer, er kan ook angst of depressieve gevoelens bij komen. In de therapie kijken we wat nodig is. We staan stil bij wat er is. Je gaat weer voelen wat jij wilt en wat jij nodig hebt. Pas dan kan je weer een nieuwe koers uitstippelen.


Relatieproblemen/Relatietherapie

Zit je relatie op een dood spoor? Of hebben jullie steeds maar weer ruzie over hetzelfde? Vraag je je af of je nog wel door wil gaan met deze relatie omdat je weinig meer voelt voor de ander? Dan kan relatietherapie heel erg helpend voor je/jullie zijn. In relatietherapie krijg je zicht op de patronen die zijn ontstaan in jullie relatie en hoe je deze kan ombuigen naar een gezonde en liefdevolle verbinding. Ook als jullie besluiten uit elkaar te gaan kan relatietherapie waardevol blijken te zijn; bijvoorbeeld voor de omgang met elkaar als er kinderen in het spel zijn of voor een toekomstige relatie.

 

Veel in je hoofd zitten

Ik heb jarenlang in de IT gewerkt met hoogopgeleide collega’s. Daar wordt met name een beroep gedaan op analytische vermogens. Als het aankomt op gevoelens kom je met je denkvermogen niet ver, hoe slim je ook bent.

 

Misschien heb je wel gemerkt dat je altijd tegen dezelfde dingen aanloopt, maar wat je ook bedenkt, er verandert niets. Er is dus iets anders nodig. Naast je hoofd heb je de beschikking over een heel lijf waar je veel wijsheid uit kan halen.

 

In eerste instantie klinkt je dat misschien wat vreemd of zelfs zweverig in de oren. Maar misschien ging je wel eens met lood in je schoenen naar een vergadering of kreeg je een brok in je keel toen je in gesprek was met iemand. Allemaal reacties van je lichaam op wat er in jou omgaat. Een bron van informatie waarmee een wereld voor je open kan gaan.

 

 

“APK voor de geest”

Een onderhoudsbeurt voor je auto wordt als normaal gezien. Zo zouden we ook met onszelf moeten omgaan. Het leven verloopt niet altijd gesmeerd en ook wij hebben onderhoud nodig. Een mens maakt van alles mee in zijn leven; mooie, onverwachte, spannende, nare, verdrietige dingen of dingen waar we niet zo goed raad mee weten.

 

Vaak nemen we geen tijd om er even bij stil te staan. Wat het met ons doet. Want we moeten door, of moeten niet zeuren, of wat het ook is wat we tegen onszelf zeggen. Het is goed om af en toe stil te staan bij de vraag ‘Hoe gaat het eigenlijk echt met me’. Klopt het nog wel allemaal? Een paar sessies zijn vaak al voldoende.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

1. Klachten die voortkomen uit hoogsensitiviteit -> overprikkeldheid, geen grenzen aangeven (niet zorgen voor jezelf) kan angsten aanwakkeren; hoe ga je die te lijf?

2. Moeite hebben met je gevoelens te uiten -> voor (hoogopgeleide) mensen die veel in hun hoofd zitten en niet goed weten wat ze eigenlijk voelen

3. Relatieproblemen -> hoe kan je negatieve patronen doorbreken en weer  een liefdevolle verbinding met je partner krijgen

4. Stress en burn-out -> leren luisteren naar je lijf en je eigen grenzen leren kennen

5. Onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen ->  in een veilige omgeving werken aan meer zelfbewustzijn en daardoor in je kracht komen te staan

Tarieven

Tarieven

Individuele sessie 90 euro

Een sessie duurt 60 minuten

Relatietherapie 135 euro (incl. 21% BTW)
Een sessie duurt 90 minuten

 

Veel zorgverzekeraars vergoeden individuele psychosociale therapie (meestal gedeeltelijk) vanuit de aanvullende verzekering. Verwijzing van de huisarts is daarbij niet nodig.

Relatietherapie wordt niet vergoed vanuit de zorgzekering.

Openingstijden

Maandag 8.30-17.00
Dinsdag 8.30-17.00
Woensdag -
Donderdag 8.30-17.00
Vrijdag 8.30-17.00
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Psycholoog Elst-Veenendaal

Hieronder staan een aantal reviews over Psycholoog Elst-Veenendaal - Tineke

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 2 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Betrouwbare rustige therapeute

Betrouwbare rustige therapeute, met veel inlevingsvermogen die voorzichtig, maar effectief te werk gaat.
Prettige sfeer en ik ben op meerdere vlakken (vooral bij angsten) erg goed geholpen via EMDR en gesprekken.

| Veenendaal | 1 apr 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik sta weer in mijn kracht

In juni 2018 kwam ik bij Tineke terecht. Ik had een chaotisch druk hoofd, zat helemaal niet lekker in mijn vel, wist niet wat ik wilde, wist niet wie ik was en kon op dat moment alleen maar huilen. Ik was echt even helemaal de weg kwijt.

Tineke liet mij in het begin vooral praten en praten en gaandeweg gaf zij mij door haar verschillende methodes inzicht in waarom en wat er met mij gebeurde mbt verschillende situaties. Dat inzicht en het aangaan en uitspreken van mijn 'angsten en moeilijkheden' heeft mij heel veel goeds gebracht.

Tineke heeft door haar prettige persoonlijkheid en geduld mij veel veiligheid geboden en me de kracht gegeven om met haar mijn strijd aan te gaan. Afgelopen week hebben we met een appelflap en een lach onze laatste sessie afgesloten. Ik sta weer in mijn kracht maar weet dat ik altijd bij haar terecht kan.


| 6 feb 2019
Vond je dit een nuttige review?

Tips van Tineke:© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten