Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Rob Stuart | Integratieve (relatie)therapeut

Integratieve-(relatie)therapeut-Utrecht
Mgr. van de Weteringstraat 14 A
3581 EH Utrecht
http://therapy-utrecht.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapy Utrecht - Therapie Utrecht

Wat mij telkens weer opvalt in mijn 'head and heart work' is hoe mensen zichzelf klein houden en in de weg zitten doordat ze geloven in zelfbeperkende illusies over zichzelf. Grotendeels zijn die illusies tijdens de 'opvoeding' ontstaan. De focus van mijn therapeutisch werken met vastgelopen mensen is bewust kiezen om die oude illusies - je 'script' - los te laten en positief over jezelf te denken. Leer om van jeZelf te houden en uitstekend voor jeZelf te zorgen. Dan verander je vanZelf!

Kortdurende integratieve therapie en counseling in het Nederlands of Engels

Als integratieve therapeut/counselor begeleid ik volwassen individuen en paren door effectieve processen van zelfontdekking, zelfheling en groei. Omdat de focus voortdurend op de kernklacht en de doeltoestand blijft, en doordat het zelfhelend vermogen en de interne hulpbronnen gemobiliseerd worden, is het proces kortdurend. Mensen komen naar mij toe omdat ze vastzitten met klachten zoals angst, depressie, trauma, stress, burnout, rouw, vastlopen in carrière of relatie, moeite met beslissingen, blokkade in persoonlijke ontwikkeling, enz. Ze ervaren dat hun klacht hun KRACHT wordt. Wil jij dat ook ervaren?

 

Innerlijke transformatie

Wanneer je in je leven, carrière of relatie vastloopt, wanneer 'negatieve' gedachten en gevoelens je overweldigen, of wanneer je met te hoge eisen van jezelf of anderen wordt geconfronteerd, doe je er verstandig aan om je probleem het hoofd te bieden, om het hart van de zaak te verkennen. De kernvraag is: wat – in mijn binnenwereld – belemmert mij om mijn doel(en) te halen?
De integratieve aanpak stimuleert je om niet met de vinger naar anderen te wijzen, maar om contact te leggen met je diepste gevoelens en onvervulde behoeftes en daar volledige verantwoordelijkheid voor te nemen. Misschien zijn er zelfs gevoelens en behoeftes waarvan je nog niet bewust bent.
Dan wordt je uitgenodigd en uitgedaagd om gemotiveerd te werken aan het positief transformeren van die gevoelens en behoeftes – alsook hoe je daarmee omgaat – steeds met een duidelijk en haalbaar doel voor ogen. Dit proces werkt bevrijdend: je klacht wordt je kracht, d.w.z. het vermogen om controle over jezelf en je eigen leven te nemen en die te houden, om gefundeerde, adequate keuzes te maken, en om 'het pad van het hart te volgen' zonder je hoofd te verliezen!

 

 

Verken je unieke en bijzondere ware zelf

Je bent uniek en handelt op je eigen(wijze) manier. Hoe raar of ondoorgrondelijk jouw wegen ook mogen lijken in de ogen van anderen – of van jezelf – beschouwt de integratieve therapeut jou nooit als een 'patiënt' met een 'stoornis' of 'syndroom'. Integendeel: hij ziet de onderliggende heelheid en eenheid die jij (onbewust) nastreeft. Hij geeft je alle ruimte en tijd die je nodig hebt om het problematische deel van je binnenwereld te verkennen: de 'negatieve' gevoelens en daaraan gekoppelde lichamelijke sensaties waar je last van hebt; de gedachten en denkbeelden die contraproductief zijn; en de gedragingen en beslissingen die inadequaat zijn. Hierdoor (her)ontdek je je ware zelf — de persoon die je dolgraag wilt worden. Je heelt, leert en groeit ... op jouw eigen voorwaarden, in de door jou gewenste richting. Je neemt verantwoordelijkheid voor al je besluiten — of, als je dat nog niet kunt, leer je snel om dat te doen. Het gaat tenslotte om jouw eigen leven en jouw eigen tijd. Dat wil je niet verspillen!

 

 

Proactieve, kortdurende, nauwe samenwerking

Integratieve therapie en counseling is een toekomstgericht, kortdurend alternatief voor meer conventionele en minder diepgaande benaderingen. In bijna alle gevallen beleeft de cliënt binnen 4 tot 16 sessies een doorbraak. De relatie tussen cliënt en therapeut wordt gekenmerkt door gelijkheid, respect, warmte, empathie en nauwe samenwerking.

 

 

Jij stelt de doelen, doet het werk en evalueert

Na een vrijblijvend intakegesprek om je klacht(en), de achtergrond daarvan en je relevante karaktertrekken in kaart te brengen, wordt je uitgenodigd om realistische persoonlijke doelen te stellen en te prioriteren. In nauwe samenwerking met de therapeut pak jij de inhoud met hoofd en hart aan, terwijl hij het proces in goede banen leidt. Tijdens de sessies en daar tussenin werk jij creatief en intuïtief om je doelen te halen. Om de paar sessies evalueer je – met feedback van de therapeut – je vooruitgang en eventuele blokkades zodat je, indien noodzakelijk, je doelen kunt aanpassen.

 

 

Effectief en breed georiënteerd

De integratieve aanpak leidt tot echte, blijvende persoonlijke verandering. Een breed scala aan problemen is geschikt voor deze aanpak, o.a. angst en/of depressie, stress, burnout, jeugdtrauma's, moeite met beslissingen, innerlijke conflicten, relatie- en midlifecrises, en blokkades in de professionele en/of persoonlijke ontwikkeling.

 

Wil je nu ontdekken hoe jij kunt profiteren van integratieve therapie en counseling? Neem dan contact op met Rob Stuart om een intakeafspraak te maken.

 

Neem contact op

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtAangesloten bij

Ik sta ook geregistreerd op: 

relatietherapie-utrecht

 

Therapievormen

 • Angst therapie
 • Burnout therapie
 • Coaching
 • Counselling
 • Depressie therapie
 • EFT-relatietherapie
 • English speaking therapy
 • Gesprekstherapie
 • Integratieve psychotherapie
 • Lichaamsgerichte therapie
 • Life Coaching
 • Meditatie
 • Mindfulness
 • Mindfulness therapie
 • Online therapie
 • Personal coaching
 • Psychotherapie
 • Relatietherapie
 • Rouwbegeleiding
 • Stress therapie
 • Therapie
 • Traumatherapie
 • Werkgerelateerde therapie

Behandeling van


Praktische informatie

Werktijden: ma., wo., vr. 10.00‑18.00 / di., do. 10.00-15.00 / ma. t/m do. 20:00-22:00
Tarieven: Individuele sessie: €80 / Gezamenlijke sessie: €120 (ex-btw). 25% korting voor cliënten met beperkt budget.
Sessieduur: ong. 90 minuten
Opleidingen: Ned. Academie voor Psychotherapie: 4-jaar post-HBO Integratieve VolwassenTherapie + 1 jaar Integratieve PartnerRelatieTherapie
Beroepsvereniging: n.v.t.
Diversen: Nederlands of Engels gesproken. Ik ben Engelsman.

Ligging


Alle psychologen in Utrecht >>

Reviews Therapy Utrecht

Hieronder staan een aantal reviews over Therapy Utrecht - Rob Stuart

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 8 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik voelde me meteen op mijn gemak

“Ik ben bij Rob terecht gekomen na afronding van een relatietherapietraject. Ik heb mijn hele leven alles proberen zelf op te lossen en had het gevoel geen hulp nodig te hebben. Ik ben altijd terughoudend geweest met het praten met een therapeut of coach op een diep niveau.

Bij Rob voelde ik me meteen op mijn gemak en heeft hij mij heel erg goed geholpen om de laatste stappen te maken die nodig waren op dit moment in mijn leven. Ik voel me nu ontzettend sterk wat heel belangrijk is na de promotie die ik gemaakt heb tot het senior management bij de bank waar ik werk.

Ook hebben de sessies met Rob er voor gezorgd dat ik beter in mijn relatie sta. Ik kan iedereen die schroom heeft om hulp te zoeken Rob van harte aanbevelen.”

| Houten | 30 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


This made me feel strong and confident again

“After a month of anxiety attacks and extremely poor sleep for no concrete reason, I decided to seek help and found Rob as an English-speaking therapist. There were a couple of vague reasons that might have explained my situation, but I couldn’t really see the root cause.

Rob was the perfect person to start talking to about what I had experienced. Already during the first session I felt in capable hands: Rob has a very balanced way of listening; he asks tricky questions and thereby holds up a mirror to you.

In the second session he confronted me with some of my ideas of myself that I had not really considered as being the root cause of my problems. But working through many situations from my private and professional past, it became crystal clear to me: some patterns in my upbringing had resurfaced again and again in my recent professional life and had even had an impact on my personal life.

As I started to view certain current situations differently, I could see why I was feeling the way I did. Through regular self-reflection tasks between the sessions, I was given some solid strategies on how to judge such situations differently. This made me feel strong and confident again – the way I used to be! Many thanks, Rob.”

| Utrecht | 2 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Zelfhelend proces

“Rob, tijdens onze sessies heb ik geleerd om een zelfhelend proces te doorlopen, door mijn kwaliteiten en mijn uitdagingen te herkennen, door mijn gevoelens te verkennen en aanvaarden, en door voor mezelf te zorgen en zelf in mijn behoeften te voorzien.

Als gevolg daarvan heb ik minder lichamelijke klachten en ben ik in staat om mijn eigen welzijn te bevorderen. Dankjewel!”

| Utrecht | 11 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Dankbaar

“Regelmatig komt er een belletje bij mij naar boven met dankbaarheid naar jou toe! Vanuit een neerwaartse spiraal heb je ons geholpen om deze te doorbreken en de spiraal om te draaien.

Van alle technieken die jij op ons hebt losgelaten en zeer belangrijk waren, voelde ik continu een grondtoon vanuit jou naar ons en dat was liefde.

Je bent een voorbeeld voor mij dat men in al zijn menselijkheid met imperfecties en kronkeltjes en wispelturigheid connectie kan blijven houden met liefde en dat het goed is en voelt.”

| Utrecht | 17 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Very professional

“I came to see Rob after the traumatic loss of my father. His passing brought up many conflicting emotions and I was at a loss how to process and deal with them all. It came to a point that these emotions left me in a dark, heavy and exhaustive state.

With Rob’s help, a whole weight has been lifted and I am now in a much better place to process my emotions and feelings. Rob guided me in distinguishing between my perceptions and reality. During each session we reached a conclusion together on what my triggers were and how better to deal with them.

Rob’s approach was very professional and I felt I could tell him everything that I had been holding in for so long which had had a detrimental effect on me and had contributed to the dark place I found myself in. I still have my moments but go back to what I went through with Rob in the sessions to better cope with it.”

| Utrecht | 2 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


I found Rob’s approach very beneficial

“Rob helped me to regain my confidence and lust for life at a time when I didn’t feel I could. He is a very calm and patient man who instantly made me feel at ease.

Through Rob’s help, I am now able to feel connected with my emotions instead of fearing them. I found Rob’s approach very beneficial — gentle guidance without telling you the answer. He encouraged me to arrive at my own conclusions, which helped me to take a pro-active role in my recovery.

He has taught me some valuable skills that I won’t forget. Most importantly, he has taught me to believe in myself. If you’re feeling like you need someone to help and listen to you in a non-judgemental way, I cannot recommend Rob highly enough.”

| Utrecht | 30 jun 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Honest, patient and insightful

“Simply talking about my childhood and my relationships was a weight off my shoulders. It was also important to realise that what I had thought were other people’s judgements were actually my own.

Remaining mindful of negative thoughts – catching and questioning them – has changed the way I approach people and react to them. I try to remember that I have to take care of myself by being kind and encouraging.

It’s reassuring to imagine putting an arm around myself and saying ‘there’s nothing to be nervous about here’. I’ve also started keeping my own record of inspirational quotes. One says just: ‘You have been criticising yourself for years. Try approving of yourself and see where that gets you.’ Simple, and good for me to keep in mind.

You were honest, patient and insightful. It was obvious you had spent time preparing for our sessions and I always left feeling more positive than when I arrived.”

| Utrecht | 5 okt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Geleerd om compassievol te zijn

“Door al onze sessies heb ik veel van jou geleerd, met name om compassievol naar anderen en vooral naar mezelf te zijn.

Zowel de sessies als de prachtige ideeën van Dr Marshall Rosenberg [stichter Geweldloze of Verbindende Communicatie] die je deelde hebben een grote impact op mijn leven gehad, en ik wil ze blijven herinneren en in de praktijk brengen met anderen en mijzelf.

Ik geloof dat hij een grote erfenis heeft achtergelaten, die jij nu via anderen doorgeeft, waardoor zijn gedachten en intenties zich zeker in de wereld verheffen.”

| Utrecht | 14 okt 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login | Aansluiten